Cpu usage σε mkv

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ

Supreme Member
29 June 2006
4,393
Σε p4 3Ghz με Nvidia 7950gt και vista premium παίζω mkv 720p και 1080p με χρήση ffdshow (τα φίλτρα δουλεύουν κανονικά και χρησιμοποιώ το sharpen) με 30-40% cpu usage.

Στο νέο μηχάνημα με την onboard 7100 και τον 8400 παίζει με 50-60% cpu usage.

Είναι δυνατόν στο πρώτο μηχάνημα να έχω hardware acceleration και να δουλεύει ταυτόχρονα και το ffdshow;

Να επισημάνω οτι ενώ εχω τσεκάρει στο output μόνο yv12 το ffdshow βγάζει με mkv κάτι nv τρέχα γύρευε.(όχι nv12).

Ότι οι κάρτες γραφικών, ακόμα κι αν δεν κάνουν πλήρη επιτάχυνση, παίζουν τον ρόλο τους στην αναπαραγωγή των mkv (κι όχι μόνο). Η 7100 παραείναι αδύναμη μάλλον...

Όντως, το on-board σίγουρα είναι θέμα, αλλά δεν θα έπρεπε να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά.

Είσαι σίγουρος ότι έπαιζες 1080p στον P4 με 40% CPU? Γιατί μου ακούγεται πάρα πολύ δύσκολο χωρίς HW acceleration (το οποίο η 7950 δεν κάνει - εκτός αν μιλάμε για MPEG-2).

Eγω ετσι για το ιστορικο με εναν Pentium 930D (3.0Ghz dual core) & καρτα γραφικων Nvidia 6600LE δεν μπορω να αναπαραγω ενα βαρουτσικο αρχειο 1080p.
Mε Phenom 9500 & την onboard (ATI 3200) της μητρικης Gigabyte GA-MA78GM-S2H το ιδιο αρχειο το παιζει χαλαρα με 30-35% CPU load.
Kαι στα 2 pc coreavc & Kmplayer ή Media Player Classic

Eγω ετσι για το ιστορικο με εναν Pentium 930D (3.0Ghz dual core) & καρτα γραφικων Nvidia 6600LE δεν μπορω να αναπαραγω ενα βαρουτσικο αρχειο 1080p.
Mε Phenom 9500 & την onboard (ATI 3200) της μητρικης Gigabyte GA-MA78GM-S2H το ιδιο αρχειο το παιζει χαλαρα με 30-35% CPU load.
Kαι στα 2 pc coreavc & Kmplayer ή Media Player Classic

Ο 930 δεν είναι διπλοπύρινος.

Μάλλον ένα αρκετά καλό συνδιασμό θέλει. Εμένα με τον 930 και την 8600Gt στα 720p είναι απλώς ικανοποιητικός (τα 1080 τα αφήνω καλύτερα για τώρα).

Χρειάζεται τουλάχιστον Dual core για αναπαραγωγή HD.

Ο 930 δεν είναι διπλοπύρινος.
Νομιζω κανεις λα8ος συνονοματε. Διπλοπυρηνος ειναι ο 930D. Απο τους πιο αποτυχημενους βεβαια αλλα παραλληλα κ φτηνος. Mε το συστημα που βλεπεις στο cpu report, λιγα ειναι τα 1080 που μπορω να δω χωρις σπασιματα. Σπανια μου τσιμπαει κ σε 720p.

Attachments

Νομιζω κανεις λα8ος συνονοματε. Διπλοπυρηνος ειναι ο 930D. Απο τους πιο αποτυχημενους βεβαια αλλα παραλληλα κ φτηνος. Mε το συστημα που βλεπεις στο cpu report, λιγα ειναι τα 1080 που μπορω να δω χωρις σπασιματα. Σπανια μου τσιμπαει κ σε 720p.

Τον έχω 2 χρόνια και τον είχα πάρει περίπου 100-120 ευρώ. Έκανε τότε διπλοπύρινος στα 3Ghz τόσο?
Δε μπορώ να καταλάβω (άλλαξα Mobo για να είναι συμβατή με διπλοπύρινο πριν 4 μήνες).

Δεν θα επιμείνω...

Last edited:
Με μαθηματική ακρίβεια, ένας Ρ4 στα 3 ΔΕΝ παίζει Χ264 1080ρ με ffdshow και με coreAVC το CPU use ειναι στα 80-90%+. Δοκιμασμένο με P4 στα 2.8, 3 και 3.2EE. Παίζει 720ρ στα 60% με ffdshow και στα 30% με coreAVC. Για Η264 το ξεχνάμε, εκτός αν υπάρχει ΗΑ.

Δεν ξέρω πως έκανες τις μετρήσεις σου αλλά θα έλεγα να τις ξανακάνεις για σιγουριά.

Τώρα στον 8400 έπρεπε να έχεις 30-40% το πολύ άντε να φτάσεις 60% σε δύσκολες στιγμές (εγώ τα φτάνω με τον AMD Χ2 6000+ που ειναι επίσης στα 3GHz αλλά πιο αδύναμος απο τον 8400).

Μήπως υπάρχει άλλος παράγωντας? Π.χ. καποιες άλλες ρυθμίσεις στα codecs, άλλο software player κτλ?

Στον P4. 3,0 Gz, μια χαρά επαιζε με την 9200, και μe cpu 60-80%
Με τον dual core που εχω τωρα στα 2,55 και 2γιγα μνήμη kai on board καρτα (ASUS μητρική) απασχολεί την cpu to πολύ 25-30% μαξιιμουμ!!! και ενω κατεβαζω με rapidshare και κανω μετατροπή αρχείων σε mk....απο το rapidshare.
Κοιτα για virus iexplore.exe.....

Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι στον 3GHz είδες 1080ρ χωρίς σπασίματα κτλ με 60-80% ακόμα και με CoreAVC pro (για ffdshow δεν συζητάω) όταν ο 3.2ΕΕ δυσκολευόταν. Μήπως μιλάς για 720ρ? Μήπως δεν ήταν MKV με Χ264? Μήπως είχες ΗΑ? Με τι player το είδες?

Για το dual core το πιστεύω, δεν έχουν καμία σχέση με τους Ρ4.
Υπάρχουν περιπτώσεις που όντως κάποια processes των windows έχουν μεγάλο CPU utilization - αξίζει να το ψάξει κανείς.

Μήπως υπάρχει άλλος παράγωντας? Π.χ. καποιες άλλες ρυθμίσεις στα codecs,

Πολύ σωστόs.:SFGSFGSF:
Χρειάζεται ειδική ρύθμιση όταν έχειs ένα πακέτο codecs(k-lite full)
για παράδειγμα και τον ταχύτατο codec CoreAVC.
Διαβάστε προσεχτικά:

* Install CoreAVC. In the installer options, uncheck "Haali Media Splitter".
* Disable FFDShow's H.264 decoding by going to the CCCP settings manager (Start -> Programs -> Combined Community Codec Pack -> Settings) and unchecking H.264, and then pressing Next and then Apply. If you are using a separate FFDShow install, you need to go to its video decoder settings, click the Codecs entry in the list to the left, find the H.264 entry in the grid, and change it from "libavcodec" to "disabled".

CoreAVC will now get used instead of FFDShow for H.264 decoding, provided that no other filter on your system interferes.:a0210:

επειδη επιμένετε οτι χωρις διπλοπυρινο δεν παιζουν HD, εχω παραδειγμα ενός media center Που εφτιαξα στον πατερα μου με απλό AMD 64 3700+ και μια ΑΤΙ 2600 PRO.τα mkv τα παιζει με ffdshow και media player classic-homecinema- σε vista.Ακόμα και τα 3 matrix που έχουν το μεγαλύτερο bitrate που εχω σε αρχειο 1080 τα παιζουν απροσκοπτα με εξαιρεση τη σκηνη στη δευτερη ταινια με την πολλή βροχή όπου κάνει κατι τσικ σπασίματα αλλά επανέρχεται.Στα 1080 ζορίζεται λιγακι και στο seek αλλα και πάλι δεν δημιουργεί προβλημα.στα 720 ολα παιζουν απροσκοπτα. Στο μηχανημα εχουν εγκαταστασθεί μόνο τα απολύτως απαραίτητα και έχουν απενεργοποιηθεί πολλές διεργασίες που δεν μου χρειάζονταν αφου ούτε ίντερνετ δεν μπαινει το σύστημα.

Δεν ξέρω συγκεκριμένα το μηχάνημα σου, αλλά σε Ρ4 στα 3, δεν βλέπεις 1080 ικανοποιητικά.

720 τα βλέπεις και στα 2.8 και ίσως και λιγότερο. Δεν ξέρω ποιος είναι ο χαμηλότερος επεξεργαστής που δείχνει 1080 αλλά ο 3.2ΕΕ ζοριζότανε.