Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,473
BVR (Beyond Visual Range)

Μου φαίνεται οτι το 500αράκι καταρέει ...

ναι μεν το Q7 είναι παπόρι, αλλά απο την άλλη νομίζω οτι το 500αράκι θα έπρεπε να τα πάει καλύτερα .

Χώρια που, δεν μας δείχνουν τα αυτκίνητα μετά την σύγκρουση.
Εκεί θα έβγαιναν πιο ασφαλή συμπεράσματα, τουλάχιστον οπτικά.

Όχι οτι τώρα που, αν προσέξει κανείς, ο προφυλακτήρας του Q7 φτάνει μέχρι τον καθρέπτη του οδηγού απο το 500αράκι + οτι το ταμπλό του σχεδόν καταρέει ..

Και φυσικά, το κεφάλι του οδηγού, μετά την πρώτη επαφή με τον αερόσακο, φεύγει προς την πόρτα και ακουμπάει κι ολας ..

Προσωπικά πάντα μιλώντας, δεν μου άρεσε καθόλου αυτό που είδα.

The German ADAC conducted a crash test that involved a large SUV, the Audi Q7 and a mini, the Fiat 500. The results of the test say that, even if the small car has a very good safety rating, there are very little chances of survival for the passengers of the small car.

Even if the EuroNCAP results for the Fiat 500 were confirmed, ADAC measured very high stresses on the passenger during the crash. The head and knee airbags were overwhelmed. The airbag for the driver can cause an impact with the A-pillar and it doesn't offer protection for the chest impact. This is due to the fact the it fires too late to prevent injury. In the case of this crash, if there were two children in the back of the Fiat 500, they wouldn't have survived.

Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Mια παρατηρηση , τα "αστερια" στα crash test του EuroNCAP ισχυουν για αυτοκινητα ιδιας κατηγοριας (και αρα παρομοιου βαρους). Τα 5 αστερια του FIAT 500 οταν συγκρουστει με ενα οχημα διπλασιου βαρους (τουλαχιστον) οπως το Q7 γινονται ξαφνικα μηδεν.

και αν συγκρουστει το q7 με ενα φορτηγο να δεις τι εχει να γινει.ειναι απλη φυσικη.η μεγαλυτερη μαζα θα υπερισχυσει.

Μπορει να μιλάμε για μια άνιση μάχη αλλα ενα τέτοιο σενάριο μπορεί κάλλιστα να συμβεί.

γι αυτο η καλυτερη λυση ειναι να σταματησουν να παραγουν μεγαλα βαρια αντιοικολογικα αυτοκινητα σαν τα suv και τα τζιποειδη που εχουν γεμισει ολα τα μεγαλα αστικα κεντρα.

και αν συγκρουστει το q7 με ενα φορτηγο να δεις τι εχει να γινει.ειναι απλη φυσικη.η μεγαλυτερη μαζα θα υπερισχυσει.

Στην συγκρουση το μεγαλυτερο ποσοστο ορμης θα το απορροφησει το σωμα με το μικροτερο βαρος , αρα αυτο θα υποστει και την μεγαλυτερη καταστροφη.

Το Audi Q7, είναι το πλέον αντιοικονομικό αυτοκίνητο που έτυχε να οδηγήσω για περισσότερο από 500 χιλόμετρα.
Χωρίς απολύτως καμία αίσθηση προσωπικού χαρακτήρα καταφέρνει πολύ μα πάρα πολύ εύκολα να καταπίνει την βενζίνη σαν νερό.
Από επαγγελματική πλευρά δεν έχουν αγοραθεί παραπάνω 100 -200 τα 2 χρόνια που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται και οι leasing ταξινομήσεις.
Τώρα για το 500, εκτιμώ ότι θα τα παέι καλά,μιας και από τιμή σκίζει, ακόμη δεν το έχω οδηγήσει αλλά νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα φιγουράρει πολύ ψηλά.

γι αυτο η καλυτερη λυση ειναι να σταματησουν να παραγουν μεγαλα βαρια αντιοικολογικα αυτοκινητα σαν τα suv και τα τζιποειδη που εχουν γεμισει ολα τα μεγαλα αστικα κεντρα.

Σε αυτο διαφωνω.

Τι διαφορα εχει ενα τζιπ απο ενα αντιστοιχου βαρους σενταν η station wagon?

Δηλαδη γιατι πχ. το RAV4 να θεωρειται αντιοικολογικο οταν το Ford Mondeo εχει και μεγαλυτερο μηκος και καει το ιδιο καυσιμο (μπορει και περισσοτερο)?

Ομοιως γιατι το Q7 να τυχαινει διαφορετικης αντιμετωπισης απο μια Mercedes S class?

o/t on

Γιάννη, έχουμε μήπως νεότερα για την παρουσίαση της καινούργιας σειράς 5 της BMW ? :ears:

κάτι για το 2009 είχα ακούσει

o/t off .

o/t on

Γιάννη, έχουμε μήπως νεότερα για την παρουσίαση της καινούργιας σειράς 5 της BMW ? :ears:

κάτι για το 2009 είχα ακούσει

o/t off .

Νομίζω ότι σύντομα θα παρουσιαστεί, όταν θα έχω νέα μιας και εκτιμώ ότι θα τύχω να την οδηγήσω πολύ πριν πατήσει επι Ελληνικού εδάφους θα ενημερώσω.

Τ
Από επαγγελματική πλευρά δεν έχουν αγοραθεί παραπάνω 100 -200 τα 2 χρόνια που κυκλοφορεί στην Ελλάδα, μέσα σε αυτά συγκαταλέγονται και οι leasing ταξινομήσεις.
Τώρα για το 500, εκτιμώ ότι θα τα παέι καλά,μιας και από τιμή σκίζει, ακόμη δεν το έχω οδηγήσει αλλά νομίζω ότι τα επόμενα χρόνια θα φιγουράρει πολύ ψηλά.

Τωρα τι να συγκρινουμε? Τις πωλησεις του 500 με του Q7? Μαλιστα οταν το Q7 εχει λιστα αναμονης με χρονο παραδοσης που πλησιαζει τους 8 μηνες?

Eιναι σαν να λεμε αν πουλαει πιο πολυ η Samsung LCD 26" η μια Pioneer Κuro.

Eννοειται επισης οτι η Kuro "καιει" 4 φορες περισσοτερο ρευμα οπως και το Q7 θα καιει 4 φορες περισσοτερο καυσιμο.

Για εμενα δεν τειθεται θεμα συγκρισης των δυο καθως αλλες αναγκες καλυπτει το ενα και αλλες το αλλο.

Γιάννη, έχουμε μήπως νεότερα για την παρουσίαση της καινούργιας σειράς 5 της BMW ?

Θα ρωτησω και θα σου πω Δημητρη.:ernaehrung004:

Edit. Περιπου σε ενα χρονο απο τωρα. Μερικες πληροφοριες εχει εδω...

http://www.motorauthority.com/news/sedans/preview-bmws-2010-5-series/

Last edited:
Απάντηση: Re: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Γι' αυτό παίρνουμε το SUV στα ταξίδια και το μικρό στην πόλη και δεν έχουμε ποτέ πρόβλημα! :fahne90:

Τα SUV, ύστερα από ενασχόληση με το χώρο είναι καλά μόνο εκτός δρόμου, μιας και εκεί αποδεικνύουν τον πραγματικό λόγο ύπαρξής τους.

Για του λόγου το αληθές, μια επίσκεψη στην off road πίστα της Κερατέας για τους ψαγμένους αι θα καταλάβετε τι ακριβώς θέλω να πώ.

Περισσότερα εδώ

Μέσα στην πόλη οδηγούμε ή υβριδικά :grinning-smiley-043ή 1000αρια, :grinning-smiley-043, ή μηχανές, :grinning-smiley-043έτσι που πήγαν τα καύσιμα.

Re: Απάντηση: Re: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Μέσα στην πόλη οδηγούμε ή υβριδικά :grinning-smiley-043ή 1000αρια, :grinning-smiley-043, ή μηχανές, :grinning-smiley-043έτσι που πήγαν τα καύσιμα.

Το καλυτερο θα ηταν να οδηγουσαμε diesel τα οποια προσφερουν μεγαλυτερη οικονομια καυσιμου απο τα υβριδικα.

Πχ. VW Polo Bluemotion , 3.7 lt ανα 100 Km...

http://www.telegraph.co.uk/motoring/main.jhtml?xml=/motoring/2007/05/12/nosplit/mfpolo12.xml

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.Ενα αυτοκίνητο,που ο κατασκευαστής του,έχει κάνει σοβαρή μελέτη παθητικής ασφάλειας,παραμένει μέχρι ενός λογικού σημείου το ίδιο ασφαλές.

Παράδειγμα,η σύζυγος με Toyota Yaris.Λόγω κουβέντας με παρακαθήμενη φίλη της,δεν...αντελήφθει,ότι άναψε κόκκινο κι προκάλεσε πολλαπλή καραμπόλα με 50-60 χιλιόμετρα και με 4 άλλα σταματημένα στο φανάρι αμάξια.Αποτέλεσμα;

Του αμέσως μπροστά Honda Civic το πίσω μέρος έφθασε όλο στο πίσω κάθισμα ενώ έπαθαν και σοβαρές ζημιές οι πισω πόρτες,του αμέσως επόμενου Golf κάτι λιγότερο και τ' άλλα δύο έπαθαν επίσης αρκετές ζημιές.
Του Yaris καταστράφηκε ο προφυλακτήρας,έσπασαν μερικά συνδετικά-απορροφητικά ελάσματα και στράβωσε ελάχιστα η μπροστινή άκρη του ψυγείου...