Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Περισσότερα απ' όσο νομίζεις. Με δύο διαδοχικές τιμονές πάρ´τα τούμπα!

Επαναλαμβάνω ότι η σύγκριση πρέπει να γίνεται με το αντίστοιχο δρόμου (και από άποψη κόστους). Τα εκτός δρόμου με... Cayenne εγώ δεν τα καταλαβαίνω. Με το κοντό Defender όμως μπορώ να τα καταλάβω.

Όση διαφορά έχει ένας AVR με ένα στερεοφωνικό ενισχυτή ιδίων χρημάτων, τόση διαφορά έχει ένα SUV με ένα δρόμου.

Ο αερόσακος οδηγού του fial σκάει (λεπτό 1.04 !!!!) πριν καλα καλα τελειώσει η σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο οδηγός χτυπήσει το τιμόνι. Του συνοδηγού δούλεψε καλά.

Αυτό είναι απαράδεκτο.

Απάντηση: Re: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

Περισσότερα απ' όσο νομίζεις. Με δύο διαδοχικές τιμονές πάρ´τα τούμπα!

Επαναλαμβάνω ότι η σύγκριση πρέπει να γίνεται με το αντίστοιχο δρόμου (και από άποψη κόστους). Τα εκτός δρόμου με... Cayenne εγώ δεν τα καταλαβαίνω. Με το κοντό Defender όμως μπορώ να τα καταλάβω.

Όση διαφορά έχει ένας AVR με ένα στερεοφωνικό ενισχυτή ιδίων χρημάτων, τόση διαφορά έχει ένα SUV με ένα δρόμου.

Εντάξει, με κάλυψες... Κατάλαβα πόσα έχεις οδηγήσει...

Απο το συγκεκριμενο βιντεο μπορω να πω οτι εντυπωσιάστηκα πολυ απο την αντιδραση και το πως αποροφηθηκε και που πηγε η ενεργεια στο φιατ.

Η διαφορα μαζας υπαρχει και ειναι υπερβολικα ανιση. Παρολαυτα αυτο που ειδα με εντυπωσιασε.

Ο αερόσακος οδηγού του fial σκάει (λεπτό 1.04 !!!!) πριν καλα καλα τελειώσει η σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο οδηγός χτυπήσει το τιμόνι. Του συνοδηγού δούλεψε καλά.

Αυτό είναι απαράδεκτο.

Αντιθετα θα ελεγα οτι αν προσεξεις , εχει σκασει πρωτου αρχισει το κεφαλι του οδηγου να κινητε προς τα εμπρος. Ειναι αρκετο βαση προδιαγραφων νομιζω .:antlers:

Έχεις οδηγήσει ποτέ σου κανένα από αυτά τα "τρακτέρ και αγροτικά " όπως λές; Κανένα Χ5 κανένα ή κανένα Land Cruiser ας πούμε;

Τι σχεση εχει το κρουζερ βρε συ με το χ5 και το καγιεν ???? Εχουν καμμια σχεση αυτα τα αυτοκινητα περαν του μεγεθους? Νομιζω καμμια !-bye-

εχω "προκαλεσει" με Χ5 3.0 ενα γρηγορο sedan στα λιμανακια της Βαρκιζας που τα θεωρω τον ορισμο test drive διαδρομης και σας πληροφορω οτι τα κρατηματα του SUV θα τα ζηλευαν πολλα αυτοκινητα σε σημειο που στο τερμα esplanade το παλικαρι απορησε...... και δεν θεωρω τον εαυτο μου καλο οδηγο...

Αντιθετα θα ελεγα οτι αν προσεξεις , εχει σκασει πρωτου αρχισει το κεφαλι του οδηγου να κινητε προς τα εμπρος. Ειναι αρκετο βαση προδιαγραφων νομιζω .:antlers:

"Έσκασε"... Όχι "άνοιξε"..

Παντως μην νομιζετε οτι ειναι απλα τα πραγματα. Το ποτε θα ανοιξει ενας αεροσακος χρονικα , ειναι και θεμα αποστασης του τιμονιου απο το κεφαλι του οδηγου, και ποσο ογκο εχει να γεμισει με το αεριο αναλογα παλι το χωρο που πρεπει να καλυψει, ειναι πολλα πραγματα.

Μην ξεχνατε οτι αν ειναι λαθος ας πουμε, υπαρχει περιπτωση να ανοιξει πολυ νωρις και να ξεφουσκωσει πολυ νωρις και θα χαθει η "αποσβεση" που καλειτε να λαβει !

Σ'εχασα.....

Γιατί; Σου λέω οτι εσύ μιλάς για την στιγμή που άνοιξε ο αερόσακος και ο sfortis μιλάει για σκάσιμο του αερόσακου, όχι άνοιγμα. Δες ξανά το video και θα καταλάβεις.

Last edited:
επίσης πρόσεξα οτι ο αερόσακος του συνοδηγού παραμένει για πολύ περισσότερη ώρα "φουσκωμένος" απο αυτόν του οδηγού, στον οποίο με το που πέφτει το κεφάλι του οδηγού αρχίζει και ξεφουσκώνει .......

απο το 1min :13sec μέχρι το 1min : 20sec φαίνεται καθαρά αυτό που περιγράφω.

Αυτό είναι απαράδεκτο.

+1000

άργησα να πάρω χαμπάρι τι εννοούσες, συμφωνούμε απόλυτα.

Last edited by a moderator:
Θεωρω πως τα SUV τυπου αυτοκηνιτα δεν νεχουν θεση σε πολη αλλα σε χωρια ...

τωρα τα Καγιεν και τα Χ5 ΔΕΝ ειναι σε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ περιπτωση ιδια με το Λαντ κρουιζερ αφου το δευτερο ειναι αυτοκηνιτο για κατσαβραχο αλλα και χλιδης ενω τα καγιεν + Χ5 ειναι αυτοκηνιτα μονο για επιδειξη απο νεοπλουτες κυριες ........

ΔΕΝ τα θεωρω οχημα που μπορει να αντεξει ταλαιπωρια !!!!!!

Γιαυτο και εδω στη Γερμανια ΟΛΟΙ οσοι εχουν βαρκα η τραιλερ και πηγαινουν σε λιμνες η προς τα νοτια για διακοπες και σερνουν τροχοσπιτα ΔΕΝ εχει κανενας Καγιεν η Χ5 !!!!!

απλα .....

τωρα η συγκριση ασφαλειας με το φιατακι ειναι εντελως αστοχη!!

Γιατί; Σου λέω οτι εσύ μιλάς για την στιγμή που άνοιξε ο αερόσακος και ο sfortis μιλάει για σκάσιμο του αερόσακου, όχι άνοιγμα. Δες ξανά το video και θα καταλάβεις.

Κατανοητο. Συνηθως οταν λεμε σκαει εννοουμε ποτε ενεργοποιειτε γιαυτο μπερδευτηκα !

+1000

άργησα να πάρω χαμπάρι τι εννοούσες, συμφωνούμε απόλυτα.

Παμε επαυτου ?

Το αεριο που γεμιζει τον αεροσακο , οπως και καθε αεριο, ειναι συμπιεστο μεσο. Οταν το αεριο φτασει σε τετοια πιεση που μπορει αντι να κανει καλο να προκαλεσει βλαβη , σκιζετε ο αεροσακος και απελευθερωνεται. Ακομα κι εκει , διαφευγει ενεργεια.

Αυτος του συνοδηγου, ειναι πολυ μεγαλυτερου ογκου απο αυτον του οδηγου, αρα και δεχεται μεγαλυτερη συμπιεση, και γιαυτο στο συγκεκριμενο εμεινε κλειστος και απελευθερωσε το αεριο αργοτερα απο τη βαλβιδα του .

Last edited by a moderator:
προσωπικά δεν γνωρίζω αν υπάρχει βαλβίδα απελευθέρωσης του αερίου απο τον αερόσακο ή αν απλά ο αερόσακος σκίζεται απο ένα σημείο και μετά για να ξεφουσκώσει .

αν ισχύει το πρώτο τότε θεωρώ οτι μιλάμε για αστοχία του συστήματος, αν ισχύει το δεύτερο τότε νομίζω -δεν είμαι και ο ειδικότερος στην παθητική ασφάλεια- οτι ο αερόσακος ξεφούσκωσε αρκετά νωρίς.

αν συγκρίνεις όμως το τρόπο λειτουργίας του αερόσακου οδηγού απο το Q7(φαίνεται στην αρχή του βίντεο) θα δεις οτι αργεί πάρα πολύ να ξεφουσκώσει σε σχέση με αυτόν απο το 500αράκι..
ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που το σώμα του οδηγού απο το 500αράκι "φεύγει" μπροστά και αριστερά και χώνεται ανάμεσα σε ταμπλό και πόρτα.

προσωπικά συνεχίζω να μην είμαι ικανοποιημένος απο αυτό που είδα........ (ειδικά όσο σκέφτομαι τον κουβά που οδηγώ καθημερινά που δεν απέχει πολύ απο το 500αράκι)

με το "έσκασε" εννοώ ότι έγινε κουρέλια, χάλασε...

απλά συγκρίνετε την συμπεριφορά του αερόσακου οδηγού με του αερόσακου συνοδηγού.

Ο ένας δούλεψε, ο άλλος απέτυχε και νομίζω εκεί πρέπει να εστιάσουμε και όχι στο αν ένα SUV 2.5 τόνων έπαθε μικρότερη ζημιάαπό το supermini... τι πιο αυτονόητο.

Re: Απάντηση: Crash Test: Audi Q7 vs Fiat 500

αν ισχύει το πρώτο τότε θεωρώ οτι μιλάμε για αστοχία του συστήματος, αν ισχύει το δεύτερο τότε νομίζω -δεν είμαι και ο ειδικότερος στην παθητική ασφάλεια- οτι ο αερόσακος ξεφούσκωσε αρκετά νωρίς.

αν συγκρίνεις όμως το τρόπο λειτουργίας του αερόσακου οδηγού απο το Q7(φαίνεται στην αρχή του βίντεο) θα δεις οτι αργεί πάρα πολύ να ξεφουσκώσει σε σχέση με αυτόν απο το 500αράκι..

ακριβώς... ο αερόσακος του Q7 δούλεψε σωστά...δηλαδή έσωσε το κεφάλι του οδηγού και βλέπουμε στο video ότι ακόμα και τι στιγμή που το κεφάλι έχει αρχίσει να γυρνάει πίσω ο αερόσακος είναι ακόμα φουσκωμένος.

αντιθέτως ο οδηγός του fiat ήταν πιο άτυχος... ο αερόσακος του ανοίγει, αλλά σκίζεται πριν προλάβει να απορροφήσει τις δυνάμεις από την σύγκρουση.

δεν νομίζω να υπάρχει καμιά βαλβίδα, απλά ξεφουσκώνει λίγα δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση. Σε καμία περίπτωση όμως δεν σκίζεται.