Creek 5350 και παθητική/ενεργή προενίσχυση;

dpoly

Senior Member
19 June 2006
317
Αθήνα
Έχω τον ολοκληρωμένο Creek 5350SE για τον οποίο ισχύουν τα εξής:

"The Classic 5350SE is constructed in a modular way, with separate power amp, pre-amp ... It features a passive pre-amp circuit, providing no additional gain to the source signal. Although not strictly necessary, it can be configured with an active pre-amp if required, by plugging in an optional gain board which can be configured in steps of 3, 6 or 9 dB."

Αν τοποθετήσω το συγκεκριμένο board για ενεργή προενίσχυση, ποιά πιστεύετε ότι θα είναι τα αποτελέσματα;

Προσωπικά, τόσο στο σπίτι όσο και σε ακροάσεις μου φαίνεται ότι ενώ οι χροιές είναι πολύ καλές, το αποτέλεσμα είναι λίγο "αναιμικό", με την έννοια ότι ο ήχος δεν έχει το σώμα που έχω ακούσει με άλλους ενισχυτές. Η τοποθέτηση της κάρτας ενεργής προενίσχυσης θα δώσει κάποια λύση στο θέμα αυτό;

Νομίζω οτι για να σου λυθουν κάποιες απορίες για την ενεργή σε σχέση με την παθητική προενίσχυση , θα πρέπει να ακούσεις τον creek destiny που εχει και τους δυο τρόπους προενίσχυσης ενσωματωμένους με το πάτημα ενός κουμπιού, και θα καταλάβεις τις διαφορές που θα εχεις και στόν δικό σου

Έχω τον ολοκληρωμένο Creek 5350SE για τον οποίο ισχύουν τα εξής:

"The Classic 5350SE is constructed in a modular way, with separate power amp, pre-amp ... It features a passive pre-amp circuit, providing no additional gain to the source signal. Although not strictly necessary, it can be configured with an active pre-amp if required, by plugging in an optional gain board which can be configured in steps of 3, 6 or 9 dB."

Αν τοποθετήσω το συγκεκριμένο board για ενεργή προενίσχυση, ποιά πιστεύετε ότι θα είναι τα αποτελέσματα;

Προσωπικά, τόσο στο σπίτι όσο και σε ακροάσεις μου φαίνεται ότι ενώ οι χροιές είναι πολύ καλές, το αποτέλεσμα είναι λίγο "αναιμικό", με την έννοια ότι ο ήχος δεν έχει το σώμα που έχω ακούσει με άλλους ενισχυτές. Η τοποθέτηση της κάρτας ενεργής προενίσχυσης θα δώσει κάποια λύση στο θέμα αυτό;

Με ποιά ηχεία και σε τι χώρο είναι αναιμικό τ' αποτέλεσμα;
Ποιούς άλλους ενισχυτές άκουσες συγκριτικά με περισσότερο σώμα;

Μέχρι πρότεινος ο Creek έπαιζε με τα Audiovector C2MkII σε χώρο 25τμ.

Σε ακροάσεις τον άκουσα δοκιμάζοντας διάφορα ηχεία βάσης της τάξης των 1500-2000 ευρώ. Σε σύγκριση με τον Primare Ι30 ή τον ΥΒΑ ΥΑ201, o Creek μου φάνηκε ότι υστερούσε σε όγκο, σίγουρα όμως όχι σε χροιές.

Αυτή τη στιγμή παίζει με τα Sonus Faber Concertinο.

Τα creek και περισσότερο πρίν την σειρά destiny,χαρακτηρίζονταν κυρίως απο την διαφάνειά τους,την σκηνή,τις καλές μεσαίες κι υψηλές-κι όχι για πληθωρικά σώματα και μεγάλο όγκο-μπάσσα.Γενικά είχαν κι έχουν,χαρακτήρα smooth που λέμε.Ακόμα δεν νομίζω,ότι οδηγεί σαν τους δυό άλλους...

Last edited: