CREEK EVOLUTION 2

Απάντηση: Re: Απάντηση: CREEK EVOLUTION 2

Και με το harman ειχα το ιδιο θεμα αλλα σε μικροτερο βαθμο.πραγματικα πολυ δυναμη ο νεος ενισχυτης αλλα οι φωνες τσιριζουν. με επικοινωνια που ειχα με το κατασκευαστη επιμενει πως ειναι ουδετερος και οτι σιγουρα ειναι θεμα καλωδιων , φτηνων Interconnect(ohelbach)που χρησιμοποιω.
παντως γενικα ειμαι φιλος του σκοτεινου-μουντου ηχου.
Καμια προταση σε καλωδια, Intecconect;;για να μην μου την βαρεσει και παρω subwoofer........

το σαμπ δεν θα λυσει το προβλημα με τα πριμα. Θα συνεχισουν να τσιριζουν, και εννοω την ποιοτητα τους, οχι την εκταση. Cardas , Van den Hul κοιτα. Interconnect OELBACH ειχα και γω και το εβγαλα πριν κανα μηνα. Ηταν "σκληρος" ο χαρακτηρας του φιλε..

Παντως και ο ΗΚ970 δεν ειναι οτι πιο ουδετερο οποτε σιγουρο ο καινουριος ειναι μαλλον πιο τονισμενος απο τον Harman..

Απο χροια "λαμπας" πως ειναι? Αισθητη διαφορα?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CREEK EVOLUTION 2

Εχει σαφως καλυτερη στερεοφωνικη εικονα ο ενισχυτης, το μπασο πιο σαφες ελεγμενο αλλα μικροτερο σε εκταση,οι φωνες ωραιοτερες-καθαρωτερες πιο φυσικες αλλα καλυπτουν ολα τα υπολοιπα με την μεγαλη τους σταθμη και εκταση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CREEK EVOLUTION 2

Εχει σαφως καλυτερη στερεοφωνικη εικονα ο ενισχυτης, το μπασο πιο σαφες ελεγμενο αλλα μικροτερο σε εκταση,οι φωνες ωραιοτερες-καθαρωτερες πιο φυσικες αλλα καλυπτουν ολα τα υπολοιπα με την μεγαλη τους σταθμη και εκταση

αυτο που περιγραφεις δεν ειναι τονικη ισορροπια και ουδετεροτητα.
Αλλα ηχεια μπορεις να βρεις απο καποιο φιλο να του κουμπωσεις πανω δοκιμαστικα να δεις τι γινεται? Απο αυτα που μου λες, το ιδανικο ειναι καποιο Quad που ειναι "μουντα" γενικα.

Μπορει να χεις προβλημα συνεργειας, αλλα μου κανει εντυπωση ο καινουριος να "χρωματιζει" περισσοτερο απο τον 970 που δεν ηταν κ το πιο ουδετερο μηχανημα..

Re: Απάντηση: CREEK EVOLUTION 2

μαλλον ηρθε η ωρα να αρχισω να δοκιμαζω interconnect kai καλωδια ηχειων μηπως και καταφερω κατι με το χαμηλο του συστηματος μου.
κατα την γνωμη μου μαλλον φταιει το ηχειο..

κολλητήρι έχεις ?

Last edited:

Σημερα αλλαξα καλωδια ηχειων αγοραζωντας απο την audiotechnologies ενα με διπλασιο παχος απο αυτα ειχα και αρκετα μεγαλυτερης τιμης.
η κατασταση βελτιωθηκε και αρχιζω να ηρεμω...
τα παραπανω προβληματα παραμενουν(σε λιγοτερο βαθμο)σε αναπαραγωγη απο βινυλιο..
συνεχεια εχουν τα Interconnect
ακουω προτασεις(το ζητουμενο ειναι ηχος περισσοτερο μουντος , μπασατος , να μειωθουν τα πριμα και οι σκληρες κραυγαλεες φωνες)

πάντως φίλε οι φωνές ανήκουν στις μεσαίες συχνότητες, εκτός εάν ακούς μόνον κοντάλτο ή κόντρα τενόρους ( ή καστράτους :Banane0: ) και όλοι οι προηγούμενοι -ες μόνον στις ακραίες καταστάσεις ...

αν το μηχάνημα δεν σε ικανοποιεί, τότε δεν νομίζω ότι η κατάσταση ''έρχεται'' με καλώδια .... αυτά είναι για micro- τιουναρίσματα, δεν κάνουν το άσπρο μαύρο, πως να το κάνουμε ... αν το έκαναν θα έπρεπε να μιλάμε για προβληματική συσκευή ...

Απάντηση: Re: CREEK EVOLUTION 2

πάντως φίλε οι φωνές ανήκουν στις μεσαίες συχνότητες, εκτός εάν ακούς μόνον κοντάλτο ή κόντρα τενόρους ( ή καστράτους :Banane0: ) και όλοι οι προηγούμενοι -ες μόνον στις ακραίες καταστάσεις ...

αν το μηχάνημα δεν σε ικανοποιεί, τότε δεν νομίζω ότι η κατάσταση ''έρχεται'' με καλώδια .... αυτά είναι για micro- τιουναρίσματα, δεν κάνουν το άσπρο μαύρο, πως να το κάνουμε ... αν το έκαναν θα έπρεπε να μιλάμε για προβληματική συσκευή ...

+1

Είναι προφανές φίλε ότι έχεις επιλέξει ηχεία με σαφή προτεραιότητα να υπηρετούν τους εντυπωσιακούς ήχους ενός home cinema.Το καλύτερο θα ήταν να ξόδευες τα χρήματά σου,για να πάρεις πιό ισορροπημένα ηχεία.

Αυτό που αποκαλέις "βελτίωση",με τα νέα καλώδια που πήρες-πεταμένα χρήματα στην περίπτωσή σου-είναι ένα ακόμα λάθος πάνω στο προηγούμενα.Απλά απομακρύνεσαι κι άλλο απο την υψηλή πιστότητα...

Last edited:
Ιδου: http://www.djmania.gr/el/shop/186-hi-fi/187-creek/473-creek-evolution-2-integrated-amplifier

παρεπιπτόντως, μιας και μιλάμε για Evo, αυτόν εδώ τον είδατε??

Evolution_5350_Angle.jpg

εχουμε καμια ενημερωση για το που θα κυμανθει η τιμη του καθως κ διαθεσιμοτητα στην ελλαδα?
στο σαιτ αναφερει για μεσα φεβρουαριου..πως "μεταφρζεται" αυτο για ην ελληνικη αγορα?

Για πες, για πες..

Με ενδιαφέρει για αντίστοιχη περίπτωση ....

(Εχω κολλητήρι)

στο κροσόβερ του ηχείου στον κλάδο του tweeter υπάρχει μια αντίσταση που ρυθμίζει την στάθμη του tweeter (στο 95% των περιπτώσεων ειναι σε σειρά με τον πυκνωτή ο οποίος ειναι σε σειρά με το tweeter ). Την ξεκολλάς και βάζεις μια λίγο μεγαλύτερη. Πχ αν ειναι 4.7 Ohm βαλε μια 5.6Ohm και η σταθμη του tweeter θα μειωθεί. Ευκαιρία επισης αν ο πυκνωτής αμεσως μετα ειναι ηλεκτρολυτικός, να μπει ενας MKP ίδιας εννοείται τιμής αλλά αυτο σε δευτερη φαση, αλλαγες να γινονται μια μια. Μικρες αλλαγές στην αντισταση αυτή επιτρέπονται χωρίς κανενα πρόβλημα. Για μεγαλες αλλαγες (που γενικά ομως δεν χρειαζονται) θα πρεπει να τροποποιηθει τουλαχιστον και δευτερο στοιχειο για να εξισορροπηθεί η αλλαγή στις φάσεις και δεν το συνιστώ αν δεν ξερει καποιος ακριβώς τι κανει. Αλλαζοντας όμως διακριτικά την τιμή της αντιστασης δεν υπάρχει κανενα προβλημα. Ευκολη επέμβαση και πληρως αναστρέψιμη.

στο κροσόβερ του ηχείου στον κλάδο του tweeter υπάρχει μια αντίσταση που ρυθμίζει την στάθμη του tweeter (στο 95% των περιπτώσεων ειναι σε σειρά με τον πυκνωτή ο οποίος ειναι σε σειρά με το tweeter ). Την ξεκολλάς και βάζεις μια λίγο μεγαλύτερη. Πχ αν ειναι 4.7 Ohm βαλε μια 5.6Ohm και η σταθμη του tweeter θα μειωθεί. Ευκαιρία επισης αν ο πυκνωτής αμεσως μετα ειναι ηλεκτρολυτικός, να μπει ενας MKP ίδιας εννοείται τιμής αλλά αυτο σε δευτερη φαση, αλλαγες να γινονται μια μια. Μικρες αλλαγές στην αντισταση αυτή επιτρέπονται χωρίς κανενα πρόβλημα. Για μεγαλες αλλαγες (που γενικά ομως δεν χρειαζονται) θα πρεπει να τροποποιηθει τουλαχιστον και δευτερο στοιχειο για να εξισορροπηθεί η αλλαγή στις φάσεις και δεν το συνιστώ αν δεν ξερει καποιος ακριβώς τι κανει. Αλλαζοντας όμως διακριτικά την τιμή της αντιστασης δεν υπάρχει κανενα προβλημα. Ευκολη επέμβαση και πληρως αναστρέψιμη.

Κατανοητό.

Σ'ευχαριστώ