Creek ή Hegel για Epos?

Πετρος

Senior Member
19 March 2008
336
Λάρισα
Λοιπον παιδια, εφτασε η ωρα. Απο βδομαδα, θα προβω στην αγορα, ενος απο τους δυο.

1) Greek Destiny ή
2) Hegel h1 mk4

Ηχεια μου ειναι τα epos m12i και το msub. Η μουσικη που ακουω, ειναι κυριως ρυθμικη και με μπολικο μπασο. Ακουω σε σχετικα υψηλες εντασεις.

Γνωριζω οτι Greek και Epos συνδιαζονται αψογα, απλα εβαλα και τον Hegel στο παιχνιδι, διοτι εχει μεγαλυτερο τροφοδοτικο, σε περιπτωση οπου μελλοντικα αντικαταστησω τα Epos με καποια μεγαλυτερα.
(Καπου διαβασα, οτι ο Hegel συμπεριφερεται σαν ενας τσαμπουκαλης Destiny)

Ποιον μου προτεινετε απο τους δυο?

Ευχαριστω.

Απάντηση: Greek ή Hegel για Epos?

δυσκολο διλημμα. Τον creek μπορεις να τον ακουσεις στον αντιπροσωπο με τα epos. Ο Hegel εχω την αισθηση οτι ειναι καλυτερος ενισχυτης οντας και πιο καινουριος στην αγορα αλλα πρεπει να τον ακουσεις.

Re: Απάντηση: Greek ή Hegel για Epos?

δυσκολο διλημμα. Τον creek μπορεις να τον ακουσεις στον αντιπροσωπο με τα epos. Ο Hegel εχω την αισθηση οτι ειναι καλυτερος ενισχυτης οντας και πιο καινουριος στην αγορα αλλα πρεπει να τον ακουσεις.
Να που ομως δεν γινεται. Μακαρι να μπορουσα.

Re: Greek ή Hegel για Epos?

επειδή είχα το 1) και epos m12.2 (όχι μαζί όμως) κι έχω το 2) μεταξύ άλλων τώρα, νομίζω πως και τα δύο είναι εξαιρετικά τα m12i παίζουν θαυμάσια με τον evo και evo2 μιας κι ο michael creek φτιάχνει και τα δύο. ο destiny τώρα που είναι και άλλη κατηγορία από τον evolution φαντάζεσαι πως είναι και too much για epos βάσης, όπως και τα hegel άλλοστε... μη δίνεις σημασία μόνο στα νούμερα, και ο destiny δεν κολώνει σε λογικά πλαίσια και φορτία πέρα από τα ηχεία σου εννοώ. ό,τι κι αν αγοράσεις (ειδικά την στιγμή που ΚΑΙ οι δύο είναι αυτή τη στιγμή σε προσφορά) είναι άριστη αγορά και παραείναι καλοί για τα ηχεία σου. (με την καλή έννοια.. που λέει κι ο ψινάκης!)

επίσης, ειδικά για την StepCom βλέπε Αντώνης, (που ξέρω προσωπικά, γιατί τα creek/epos τα γνώρισα στην αγγλία) έχεις να κάνεις με σωστόν άνθρωπο και επαγγελματία. απλά αυτά τα πράγματα θέλουν ακρόαση...

ό,τι άλλο θες, ρώτα ελεύθερα!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Greek ή Hegel για Epos?

Λες να ερθει ο κ. Αντωνης μεχρι τη Λαρισα? Γιατι εγω δεν μπορω να καταιβω.:flipout::flipout::flipout:

συγνωμη, δεν ειδα καπου οτι εισαι απο Λαρισα. Αν θες τη γνωμη μου, αν ειναι να κανεις μια αγορα της ταξης των 1150 και ανω ευρω, ναι να κατεβεις Αθηνα στη Stepcom, και στο Χ. ΚΟΨΙΑ για να ακουσεις..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Greek ή Hegel για Epos?

συγνωμη, δεν ειδα καπου οτι εισαι απο Λαρισα. Αν θες τη γνωμη μου, αν ειναι να κανεις μια αγορα της ταξης των 1150 και ανω ευρω, ναι να κατεβεις Αθηνα στη Stepcom, και στο Χ. ΚΟΨΙΑ για να ακουσεις..

Νομίζω οτι ο Χρήστος Κοψιάς που είναι επίσημος ντήλερ της Creek συνεργάζεται και με τον αντιπρόσωπο της Hegel.
Γιά πάρε ένα τηλέφωνο γιατι άν μπορεί να έχει για ακρόαση και τους δύο μπορείς κάλλιστα να κατέβεις και να ψωνίσεις με σιγουριά οτι έκανες την σωστή επιλογή οπότε το ταξίδι θα αξίζει τον κόπο.

Λάρισα είσαι, δεν είσαι στο Όσλο! :-)
Δεν θα κατέβεις να ακούσεις αυτό που πρόκειται να αγοράσεις; Θα ψωνίσεις δι' αλληλογραφίας;

[Πιο ολοκληρωμένος ενισχυτής, πιο δυνατός + πιο ατμοσφαιρικός είναι ο Hegel.]

φίλε Πέτρο , έτσι είναι όπως σου λένε τα παιδιά, το να ακούσεις και τα δύο μηχανήματα (και άλλα αν προκύψουν) δεν είναι δύσκολο (ακόμα κι αν δεν γίνεται στο ίδιο μαγαζί, τουλάχιστον θα σχηματίσεις μια καλή εντύπωση για κάθε ενισχυτή!). έπειτα για να δώσεις 1000+ ευρώ, το να κάνεις μια κατεβασιά αθήνα δεν είναι δα και τίποτα το τραγικό εφόσον βρεις το χρόνο.

πάντως επιμένω έχεις πέσει μέσα και στους δύο.. ό,τι κι αν πάρεις θα το ευχαριστηθείς! αν έλεγες π.χ. κάποιον τρίτο ή έναν από τους δύο που διάλεξες, πάλι έναν από τους δύο θα σου έλεγα. ΚΑΙ λόγω τιμής, εννοώ δηλαδή πως σκέψου πως θα αγοράσεις με 1300+- ευρώ μηχάνημα που κανονικά στοιχίζει 500 ευρώ παραπάνω!!

μην ξεχνάμε πως τα epos είναι πολύ τίμια για τα λεφτά τους, και "μουσικά" ηχεία αλλά επαναλαμβάνω, δεν είναι ούτε δύσκολα να οδηγηθούν ούτε βέβαια και απαιτούν ενισχυτικά πάνω από την κλάση των δύο που πρότεινες, για να "αναδειχθούν"!.

λες να ήταν στο oslο και να κουβέντιαζε ακόμα για το ποιον (απ' τους δύο) θα αγόραζε? (...)

Στο Όσλο, Tsakirides μόνο! Έχουν πετύχει κάτι τιμές, καλύτερες και από ό,τι η stepcom στους Hegel! :flipout:

Εχετε δικαιο ολοι σας, ξερω, πρεπει να τους ακουσω. Δεν προκειτε ομως να καταιβω συντομα στην Αθηνα και εχω παρα πολυ καιρο που ψαχνω. Εχω ακουσει αλλα συστηματα , καταλαβαινω τι μου λετε.

Θα σας πω τι ηχο θελω να πετυχω στο σπιτι μου και να μου πειτε εαν ειναι εφικτο.

Πριν 3 χρονια περιπου, παρακολουθησα μια συναυλια σε μια μεγαλη πλατια της Γερμανιας, οπου εκει ειχαν χρησιμοποιησει, Line Aray της Nexo. Ο ηχος ηταν εντυποσιακος και καθηλωτικος ταυτοχρονα . Σε αφηνε μα το στομα ανοιχτο.
Υπαρχει δυανατοτητα μεταφορας εκεινου του ηχου σπιτι μου?
Μπορω δηλαδη να πετυχω κατι παραπλησιο στο σπιτι μου?
Ενοειτε βεβαια, σε άλλες σταθμες.

Θα σας πω τι ηχο θελω να πετυχω στο σπιτι μου και να μου πειτε εαν ειναι εφικτο.

Πριν 3 χρονια περιπου, παρακολουθησα μια συναυλια σε μια μεγαλη πλατια της Γερμανιας, οπου εκει ειχαν χρησιμοποιησει, Line Aray της Nexo. Ο ηχος ηταν εντυποσιακος και καθηλωτικος ταυτοχρονα . Σε αφηνε μα το στομα ανοιχτο.

αν οι ερωτήσεις σου είναι 3... δηλαδή..

1) Υπάρχει...
2) Μπορώ...
3) Εννοείται...

οι απαντήσεις (μου) είναι

1) Ποτέ
2) + 3) Ανάλογα με το χώρο-σπίτι σου (διαστάσεις και τοποθετήσεις κλπ) και το πόσα μπορείς να δαπανήσεις, γιατί όχι !!

τα m12i σε περιορίζουν βασικά αν έχεις τέτοιες βλέψεις. πάντως μεταξύ των δύο ενισχυτών η γνώμη μου είναι πως πιο ανοιχτός, ατμοσφαιρικός και με πιο σωστό instrument positioning είναι ο σκανδιναβός. δεν ξέρω βέβαια και το χώρο σου, τέσπα αυτά!

OXI

αν οι ερωτήσεις σου είναι 3... δηλαδή..

1) Υπάρχει...
2) Μπορώ...
3) Εννοείται...

οι απαντήσεις (μου) είναι

1) Ποτέ
2) + 3) Ανάλογα με το χώρο-σπίτι σου (διαστάσεις και τοποθετήσεις κλπ) και το πόσα μπορείς να δαπανήσεις, γιατί όχι !!

τα m12i σε περιορίζουν βασικά αν έχεις τέτοιες βλέψεις. πάντως μεταξύ των δύο ενισχυτών η γνώμη μου είναι πως πιο ανοιχτός, ατμοσφαιρικός και με πιο σωστό instrument positioning είναι ο σκανδιναβός. δεν ξέρω βέβαια και το χώρο σου, τέσπα αυτά!
Μεσυγχωρεις για την διατυπωση. Ενοουσα μεταφορα ηχητικου αποτελεσματος. Αν ειναι δυνατον, δεν μπαινει το Aray σε σπιτι.

Ναί με εξαιρετικές λάμπες και κόρνες ηχεία...Κοστίζει πάρα πολύ όμως...

Εννοείται,ότι στην συναυλία "παίρνεις" δυναμικά και μπάσσα,όπως λένε"να πεθάνεις γι' αυτά".Αυτά θα τα έχεις απο χέρι(κι εδώ που τα λέμε και τα περισσότερα ισχυρά τρανζίστορ με μεγάλα ηχεία στα δίνουν).Αυτό που δεν θα πάρεις ποτέ είναι φυσικότητα,συναίσθημα,ροή και μεσαία επίσης "να πεθάνεις γι' αυτά".Αυτά μόνο οι πολύ καλές λάμπες θα στα δώσουν...

Last edited: