Croner CRM62

Re: Απάντηση: Croner CRM62 - Ο κλωνος του Amtc ποιο xoro 7500 απο ποτε .

Η ερώτηση που θα κάνω είναι λιγάκι "περίεργη", αλλά θέλω να αγοράσω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ώστε να αποθηκεύσω ταινίες-σειρές και να τις βλέπω στον συγκεκριμένο αποκωδικοποιητή.
Ψάχνοντας στο amazon.co.uk, βρήκα αυτόν τον Toshiba, ο οποίος έχει καλή τιμή και [θεωρώ ότι] η Toshiba είναι αρκετά αξιόπιστη εταιρία. Μάλιστα, ο σκληρός διαφημίζεται ότι έχει "Low power consumption" από την Toshiba, κάτι που είναι θετικό, διότι τα usb ports των αποκωδικοποιητών δεν φημίζονται για το πολύ ρεύμα που δίνουν και καμιά φορά δεν αναγνωρίζουν σωστά κάποιους σκληρούς εξαιτίας αυοτύ του προβλήματος.

Από την άλλη πλευρά όμως, κοιτάζοντας τα technical specifications του σκληρού, είδα ότι απαιτεί 5 Watt, που δεν ξέρω αν είναι όντως μικρή κατανάλωση, αλλά εμένα μου φαίνεται αρκετά...μεγάλη: Το USB2.0 standard παίρνει 500mA στα 5Volt, άρα δεν μπορεί να δώσει 5 Watt, έτσι δεν είναι; Κάνω κάτι λάθος; Θα αναγνωριστεί ο δίσκος από το μηχάνημα μου;

Last edited:
Απάντηση: AMTC DTHD290

Γεια χαρά και χρόνια πολλά σε όλους. Έχω τον κλόνο του AMTC, Croner CRM62 και τις τλευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, δεν πιάνω πλέον κανένα κανάλι. Ενώ έδειχνε κανονικά για πολλούς μήνες, τώρα μου δείχνει σε όλα τα κανάλια μαύρη οθόνη. Δοκίμασα να κάνω εύρεση καναλιών από την αρχή αλλά δεν βρίσκει κανένα. Επίσης επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, fw από xoro, να το βγάλω από το ρεύμα κλπ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το καλώδιο της κεραίας δεν έχει πρόβλημα γιατί στην τηλεόραση (μια samsung χωρίς mpeg4) τα κανάλια τα πιάνω κανονικά (χωρίς εικόνα βέβαια, μόνο ήχο).

Τί λέτε κι εσείς; Γίνεται τίποτε ή πάω για αλλαγή;

Μάλλον ο δέκτης βγήκε knockout και πας για αλλαγή.
Πάλι καλά, αφού θα μπορούσες να του έχεις βάλει άλλο λογισμικό και να μη σε κάλυπτε πια η εγγύηση, αλλά κρίμα διότι είναι αξιόλογος αποκωδικοποιητής.

Ναι δυστυχώς του είχα βάλει το λογισμικό από xoro οπότε εγγύηση γιοκ. Όντως κρίμα, αλλά πήρα σήμερα εναν Lifeview ο οποιος ελπίζω να μου ζήσει περισσότερο.

Last edited by a moderator:
Κρίμα φίλε μου. Ελπίζω και εγώ ο νέος δέκτης σου να βγει καλύτερος. Απλά επειδή έχω και εγώ τον ίδιο δέκτη, θα ήθελα να ρωτήσω -από περιέργεια- πόσο καιρό τον είχες τον Croner πριν χαλάσει;

Δε θυμάμαι ακριβώς πότε ξεκίνησαν να εκπέμπει εδώ ψηφιακό σήμα, αλλά νομίζω περίπου πέρισυ το Νοέμβριο.

Re: Απάντηση: AMTC DTHD290

Γεια χαρά και χρόνια πολλά σε όλους. Έχω τον κλόνο του AMTC, Croner CRM62 και τις τλευταίες μέρες αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Συγκεκριμένα, δεν πιάνω πλέον κανένα κανάλι. Ενώ έδειχνε κανονικά για πολλούς μήνες, τώρα μου δείχνει σε όλα τα κανάλια μαύρη οθόνη. Δοκίμασα να κάνω εύρεση καναλιών από την αρχή αλλά δεν βρίσκει κανένα. Επίσης επαναφορά στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, fw από xoro, να το βγάλω από το ρεύμα κλπ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το καλώδιο της κεραίας δεν έχει πρόβλημα γιατί στην τηλεόραση (μια samsung χωρίς mpeg4) τα κανάλια τα πιάνω κανονικά (χωρίς εικόνα βέβαια, μόνο ήχο).

Τί λέτε κι εσείς; Γίνεται τίποτε ή πάω για αλλαγή;
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα παρουσιάστηκε κ σε εμένα απο χθες κ δεν μπορώ να βρω καποια λύση πλεον.Τον croner τον έχω απο την μέρα που βγήκε στον αέρα η erthd.Έχω την υποψία οτι δεν 'επρεπε να εγκαταστήσω το firmware του xoro.

Kατι δεν παει καλα με τον δεκτη.Τα ιδια κανει και σε ενα φιλο μου.

Υπαρχει καπου καμια αναβαθμιση της CRONER ή και το ιδιο λογισμικο με αυτο που εχει ηδη να την ξαναπερασουμε ;

Re: Απάντηση: Croner CRM62

Το ιδιο επαθε και ο δικος μου....Μάλλον ειχαν την ιδια ημερομηνία λήξης :furious3:
Παντως καλο θα ηταν να καναμε και μια δοκιμη με το αρχικο του λογισμικο, αλλα μου φαίνεται απίθανο να βρεθει.

Ρε παιδιά, μεταξύ σοβαρού και αστείου, υπάρχει κάποιος άλλος που να του λειτουργεί ο δέκτης εκτός από εμένα;

Έχω τον συγκεκριμένο δέκτη για περίπου 10 μήνες τώρα, με περασμένο το firmware του xoro. Αν είναι να μου χαλάσει, τουλάχιστον μήπως υπάρχει κάποιος που να έχει το αρχικό λογισμικό της croner;

Απάντηση: Re: Croner CRM62

Τελικα ο δικός μου αναστήθηκε! Τυχαια τον ξαναδοκιμασα και λειτουργεί κανονικότατα εδω και δυο βδομαδες! Ίσως να χρειαζόταν λίγη ξεκούραση....:flipout:

Δάβασα το post σου και είπα να δοκιμάσω και τον δικό μου.Ως εκ θαύματος δουλεύει μια χαρά μετά απο ένα μήνα :)

Το τελευταίο διάστημα, έχω το εξής θέμα (που υπήρχε και παλιότερα, αλλά δεν με ενοχλούσε και πολύ, γιατί δεν ήταν συχνό):

Ο δέκτης κάθε λίγο και λιγάκι ανιχνεύει (αυτόματα) αλλαγές στα κανάλια, και μου βγάζει ένα μήνυμα στην οθόνη αν θέλω να κάνω μια νέα σάρωση καναλιών ή όχι. Αυτό ήταν κάτι που το έκανε πάντα, αλλά δε με ενοχλούσε, διότι γινόταν σπάνια, και απλά πατούσα ένα EXIT και τελείωνε η δουλειά.

Τώρα όμως, επειδή κάθε μέρα βρίσκει αλλαγές (πιθανώς λόγω ΕΡΤ), μου το βγάζει αυτό το μήνυμα σχεδόν σε καθημερινή βάση. Και παρότι κάποιες φορές πατάω ΟΚ ώστε να κάνει τη σάρωση, και μετά ξαναπερνάω τα κανάλια, την επόμενη μέρα μου εμφανίζει ξανά το ίδιο μήνυμα, διότι βρήκε νέες αλλαγές, κοκ.

Έχω παρατηρήσει πχ στον Crystal Audio Micro HD ενός φίλου ότι του έβγαζε το ίδιο μήνυμα (λόγω παρόμοιο επεξεργαστή προφανώς), αλλά με αναβάθμιση του firmware ο δέκτης σταμάτησε να ψάχνει αυτόματα για αλλαγές στα κανάλια. Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν υπάρχει κάποια αναβάθμιση και για τον croner (xoro) που έχω εγώ (?)

Λογικά πρέπει να έχει επιλογή στο μενού για απενεργοποίηση της αυτόματης ανανέωσης της λίστας.

Αυτό θα ήθελα και εγώ, αλλά δεν το βρίσκω (σε αντίθεση πχ με τον Micro HD, ο οποίος αν του περάσεις ένα νεότερο firmware το έχει).

Γι' αυτό και ρωτάω αν υπάρχει κάποιο νεότερο firmware και για τον Croner που έχω εγώ (και είναι κλώνος του Xoro)

Από ότι έχω καταλάβει χρησιμοποιείς το original λογισμικό, που δεν ξέρω καθόλου τι δυνατότητες έχει. Ο δέκτης είναι κλώνος των Strong 8110, XORO 7500, AMTC 290. Ο πιο διαδεδομένος είναι ο AMTC 290 και εκεί υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για τα συμβατά λογισμικά. Τα πιο διαδεδομένα και με περισσότερες δυνατότητες λογισμικά είναι τα τελευταία των XORO 7500 και Strong 8110. Οι περισσότεροι (και εγώ) προτιμούν του Strong που έχει τις περισσότερες δυνατότητες, αλλά είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί.
Στην δυνατότητα που αναφέρεσαι, το λογισμικό XORO δεν έχει καθόλου αυτή την δυνατότητα και δεν σε ενοχλεί, το Strong την έχει αλλά απενεργοποιείται.

Στην δυνατότητα που αναφέρεσαι, το λογισμικό XORO δεν έχει καθόλου αυτή την δυνατότητα και δεν σε ενοχλεί, το Strong την έχει αλλά απενεργοποιείται.
Έχω περασμένο το firmware του xoro, αλλά παρόλα αυτά μου το βγάζει, χωρίς να υπάρχει κάπου η δυνατότητα απενεργοποίησης (τουλάχιστον εγώ δεν τη βρίσκω)

Επεξεργασία:
Επειδή δεν βλέπω προκοπή, μήπως μπορεί κάποιος να μου πει πώς μπορώ να βρω το firmware του strong (και πώς να το περάσω δοτι είμαι και λίγο άσχετος με το θέμα);

Χρησιμοποιούσα το λογισμικό XORO και δεν μου έβγαλε ποτέ παράθυρο για νέο κανάλι. Έβαλα το Strong και άρχισε αμέσως να βγάζει τέτοιο παράθυρο, αλλά απενεργοποιείται.
Το λογισμικό του Strong υπάρχει εδώ:
http://www.strong.tv/en/software-documentation
Στην αναζήτηση πάνω από την στήλη των δεκτών, ψάξε για τον Strong 8110. Δεν περνάει όμως όπως είναι. Αφού έχεις λογισμικό XORO πρέπει να μετονομάσεις το λογισμικό του Strong στην μορφή ονόματος που αναγνωρίζει το λογισμικό του XORO που έχεις ήδη. Δηλαδή από SRT8110_WS.AP σε MTC_MSD7828_DH2836.AP
Υπόψιν ότι από εκεί και πέρα ο δέκτης θα δέχεται λογισμικό μόνο με την μορφή ονόματος SRT8110_WS.AP. Δηλαδή ότι άλλο λογισμικό θέλεις να βάλεις στον δέκτη πρέπει να το μετονομάζεις σε SRT8110_WS.AP αλλιώς δεν θα το βλέπει ο δέκτης.
Επίσης από το λογισμικό αυτό δεν μπορείς να γυρίσεις αμέσως σε λογισμικό άλλου δέκτη γιατί ο δέκτης κλειδώνει στα λογισμικά Strong. Για να πας σε λογισμικό άλλης εταιρίας (πχ πάλι σε XORO) πρέπει να βάλεις πρώτα ένα ενδιάμεσο λογισμικό Strong (που το έχουμε ονομάσει αντιstrong) κάνοντας βέβαια την απαραίτητη μετονομασία πρώτα. Αυτό το λογισμικό αντιstrong είναι το μόνο λογισμικό Strong που δέχεται πάνω του λογισμικό άλλης εταιρίας, ξαναμανακάνοντας πάλι την μετονομασία που χρειάζεται. Όλες οι λεπτομέρειες είναι στο thread του AMTC 290, δυστυχώς δεν γίνεται να μεταφερθούν πάλι όλα εδώ γιατί πρόκειται για το μισό thraed του AMTC 290. Θα πρέπει να τα διαβάσεις από εκεί αναλυτικά. Απλά εκεί ο Αντώνης Κ έχει κάνει μία προσπάθεια να παρουσιάσει έτοιμα και μετονομασμένα τα αρχεία, και με την σειρά που χρειάζεται. Αλλά δεν δουλεύουν τα links πια. Θα πρέπει να πάρεις τα original αρχεία και να κάνεις μόνος σου τις μετονομασίες. Το λογισμικό αντιstrong δεν υπάρχει στο site της Strong και αν χρειαστεί πες μας να σου το δώσουμε.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σου...αλλά δεν κατάφερα τίποτα.

Το λογισμικό του xoro που χρησιμοποιώ είναι το εξής:
Product: HRT 7500
Version: 268074.110318.2

Πήγα στο site της strong που μου πρότεινες και κατέβασα τη νεότερη έκδοση του λογισμικού για τον strong 8110, η οποία ήταν η εξής:
268074.10121.1 from 21.01.2011

Στη συνέχεια, άλλαξα το όνομα του αρχείου σε MTC_MSD7828_DH2836.AP όπως μου είπες, ώστε να το δει ο δέκτης (δοκίμασα και άλλα ονόματα αλλά όντως δεν τα έβλεπε).

Ο δέκτης είδε το αρχείο, και ξεκίνησα το Update, πηγαίνοντας στο "Μουσική".

Ο δέκτης ξεκίνησε να κάνει το update βγάζοντας μια μπλε οθόνη, στην οποία έλεγε ότι προχωρά η διαδικασία. Ενώ όμως ξεκινά στο 20%, σταματά εκεί, και μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα updating, κάνει restart χωρίς ποτέ το update να ξεπερνά το 20% (πόσο μάλλον να φτάνει και στο 100%).

Δοκίμασα να βγάλω τον δέκτη απ'ο την πρίζα, μήπως ήθελε πλήρες restart του δέκτη, αλλά τζίφος.

Επίσης, παρατήρησα ότι το αρχείο του strong ήταν δημιουργημένο νωρίτερα από το αρχείο του xoro που έχω περασμένο, έχει δηλαδή πιο παλιό Date Creation στα file properties, και "πείραξα" τη σχετική ημερομηνία στα file properties, ώστε το αρχείο του strong να φαίνεται πιο "φρέσκο" χρονολογικά, μπας και ο δέκτης αρνείται να το περάσει επειδή είναι παλιότερο. Αλλά τζίφος και με αυτό.

Σκέφτομαι μήπως φταίει το ότι το xoro έχει file version 268074.110318.2, ενώ το strong έχει file version 268074.10121.1, και ο δέκτης θεωρεί ότι προσπαθώ να περάσω πιο παλιά έκδοση του firmware και με πετάει εξω.

Καμιά ιδέα; (όχι τίποτα άλλο, αλλά ο δέκτης χρησιμοποιείται κυρίως από ηλικιωμένο άνθρωπο, που όπως καταλαβαίνετε δεν έχει και πολύ υπομονή/κατανόηση για αυτόματες σαρώσεις και τέτοια κόλπα που κάνει αυτή τη στιγμή ο croner)

Από ότι διαβάζω στο thread του AMTC 290 το πρόβλημα λύθηκε, και ο Αντώνης-Κ ξανά ανέβασε τα έτοιμα και μετονομασμένα λογισμικά. Δεν ξέρω ποιο ήταν το πρόβλημα σε εσένα και δεν δεχόταν το λογισμικό, γιατί εγώ έχω βάλει πολλές φορές το τελευταίο λογισμικό του Strong πάνω στο τελευταίο λογισμικό του Xoro (αυτά που αναφέρεις και εσύ δηλαδή) χωρίς πρόβλημα. Αλλά δεν έχει σημασία, γιατί η διαδικασία του Αντώνη-Κ είναι πολύ προσεγμένη και σίγουρη. Και έτοιμη για χρήση χωρίς μετονομασία κτλ.
Ναι, το λογισμικό Strong είναι πολύ καλύτερο. Πρόσεξε πχ εκεί που λέει για χρόνο παραμονής της μπάρας, σεντόνι, δεν θυμάμαι πως το αναφέρει. Είναι το μόνο λογισμικό όλων των κλώνων που έχει ρύθμιση χρόνου παραμονής της μπάρας πληροφοριών στα κανάλια, γιατί στα υπόλοιπα λογισμικά είναι στάνταρ 10 sec.