Crossover

Απάντηση: Re: Crossover

Κάτι αρχίζει να θυμίζει ε;

Όπως είπε και ο ΘΕΟΘΑΝ και τραγούδισε ο αϊδός, "Δεν ξαναφτιάχνω άλλες πατούρες", δε θέλω μήτε να τις δώ..."

Ντάξει ξυλουργός δεν είμαι ούτε ο Τέλης ο τέλειος οπότε μέσα στην ατέλεια του ατελούς μου project και τις ημιτελείς πληροφορίες για τις μονάδες του woofer, που τελικά θα οδηγήσουν σε ατελειοποίητο cross, ελπίζω να έχουμε ένα καλό "πάντρεμα".

Μάλλον οι αναθυμιάσεις του στόκου πειράζουν ε;

οντως πολυ καλυτερα απο τα πρωτα και πολυ πιο στυλατα .....:grinning-smiley-043

Μιας και κοντεύουν να τελειώσουν είπα να βάλω μερικές φωτό.

Οι καμπίνες εκολληθησαν με ξυλόκολλα καλής ποιότητος και όχι ταχείας πήξεως-μπήξεως(συντάσσονται με το συμπάθειο) και εσωτερικά είχαν μια μορφή τέτοιου τύπου(3ου).

Αφού μπήκε και η επένδυση απο χαίτη μπεεεεεεεεεε είχαμε μια τέτοια εικόνα

έπειτα μπήκαν και τα μπροστινά και άρχισαν να μοιάζουν με καμπίνες ηχείων

Οι μονάδες μας είναι οι εξής

Tonsil(σκέτη ποιότητα λέμε...)

και perrless(τρώγεται...)

Οι πρώτες δοκιμές να δώ πως κάθονται στην καμπίνα

και μερικές ακόμα δοκιμές για να φέρω ομοιόμορφα το πρόσωπο στην πατούρα του tweeter... Πολύ στόκος λέμε...

Και μία το στόμιο που θα φάει τρίψε-ξύσε για να γίνει ποιο ομοίμορφο.

Ώς κλασσικός ανυπόμονος, κόλλημα Χ και δέσιμο οι μονάδες στην καμπίνα με τη μία για τις πρώτες εντυπώσεις με μερικές δοκιμές στα Χ
(αχταρμά μπουζούκ)

Και τέλος για σήμερα ο αυστηρά μελετημένος χώρος ακροάσεων του δωματίου μου...(no comments please:smash:)

Τα ηχειάκια παίζουν... τι να πώ ε; Θα πώ απλά διαφορετικά απο τα παλιά. Πολύ μεγαλύτερη σκηνή και διαφάνεια. Συχνοτικά δεν είδα φοβερές διαφορές αλλά παίζουν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο απο τα παλιά. Καμία σχέση απλά. Πολύ καλύτερα εννοείται.

Μένει το βάψιμο που λέω να γίνει μαύρη λάκα. Αν προσέξετε μπροστά, πάνω και κάτω έχω αφήσει ένα μικρό κενό. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάλω μαγνητάκια πάνω σε μικρές σανιδούλες ώστε να μου δημιουργήσουν την απόσταση που θέλω και να φτιάξω ένα αυτοσχέδιο κάλυμα για τα ηχεία λευκό(οι ήρωες με τα κολάν). Αυτά τα σανιδάκια θα κολλάνε σε μεταλλικές λωρίδες στα κενά αυτά.
Μια λευκή λωρίδα μπροστά σε μαύρο κουτί πιστεύω θα λέει αρκετά εμφανισιακά.
Αλήθεια γνωρίζετε που μπορώ να βρώ μαγνητάκια αρκετά ισχυρά Ελλάδα; Απο ψάξιμο στο γούγλη βρήκα ένα γερμανικό site που εξειδικεύεται αλλά είναι πολλά τα μεταφορικά.

Ευχαριστώ τον Κύριο Τζωρτζάκη γιατί ηταν ο κύριος υπεύθυνος για την δημιουργία των ηχείων και για την υπομονή που έδειξε στις απορίες μου καθώς και τον ΘΕΟΘΑΝ για τις πολύτιμες συμβουλές του.

Last edited:
Αυτά τα Tonsil δεν είναι άσχημα γουφεράκια!

Τα είχα παίξει κι εγώ κάποτε. Κάπου υπάρχουν ακόμα...

Re: Απάντηση: Crossover

Αυτά τα Tonsil δεν είναι άσχημα γουφεράκια!

Τα είχα παίξει κι εγώ κάποτε. Κάπου υπάρχουν ακόμα...

Πιστεύω για τη τιμή τους παίζουν μια χαρά. Αν δεν ξεκόλλαγε και το dustcap απο ένα θα με είχαν καταπλήξει. (κι όμως το είδα και αυτό απο μεγάφωνο ηλικίας όμως...)

Τα χαρακτηριστικά τους είναι
gdn13402ph8.jpg

και η απόκρισή τους
gdn13402kc0.jpg

Tι γίνεται ρε παιδιά;
Τα ίδια γουφεράκια έχω και εγώ εδώ και κανά τεσσάρι χρόνια στα κουτιά τους και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να φτιάξω τίποτις μ'αυτά....

ΒΤW μια χαρά είναι και η καμπίνα και τα Χ. Όταν πέσει και το βάψιμο θα δείξουν πάρα πολύ.
Το πατούρωμα για τα τουίτερ πώς το έκανες;

Μαγνητάκια (νεοδυμίου και απλά) είχα βρει από μία βιοτεχνία που είχε καταχώρηση στο χρυσό οδηγό.

Tι γίνεται ρε παιδιά;
Τα ίδια γουφεράκια έχω και εγώ εδώ και κανά τεσσάρι χρόνια στα κουτιά τους και δεν έχω αξιωθεί ακόμα να φτιάξω τίποτις μ'αυτά....

ΒΤW μια χαρά είναι και η καμπίνα και τα Χ. Όταν πέσει και το βάψιμο θα δείξουν πάρα πολύ.
Το πατούρωμα για τα τουίτερ πώς το έκανες;

Μαγνητάκια (νεοδυμίου και απλά) είχα βρει από μία βιοτεχνία που είχε καταχώρηση στο χρυσό οδηγό.

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια γιατί η αλήθεια είναι οτι μόλις εχτές είδα το mylo project και ψιλοξενέρωσα με την σχετικά "τσαπατσοδουλειά" που έκανα με τις κόλλες κλπ,κλπ. Βέβαια πιστεύω οτι δένουν αλλιώς οι καμπίνες με τις βίδες αλλά αυτά περι καθετότητας και ακρίβειας μου κάνανε την καρδιά περιβόλι. Απο την άλλη σκέφτομαι οτι ούτως ή άλλως οι μονάδες δεν είναι και τπτ σοβαρό οπότε...

Για πατούρες λοιπόν υπάρχει ειδικό εργαλείο, σα ρουλεμάν πάνω σε μοτεράκι ηταν, όμως αυτό που είχε ο μάστορας που έκοψα τις σανίδες δεν έκανε μεγαλύτερη πατούρα απο 1εκ σε φάρδος. Σε βάθος έκανε όσο ήθελα. Η βάση του tweeter ηταν περί το 1μιση εκατοστό ίσως και παραπάνω δε θυμάμαι.
Έτσι έκανε τη πατούρα που μπορούσε και μετά ξεκίνησα με το dremel που έχω και το "σκυλόφαγα" γύρω γύρω. Μετά πλάκωσα και στο στόκο για να έρθει ομοιόμορφα και αυτή είναι η ιστορία των πατούρων...:drummer:

Ευχαριστώ για τα καλά λόγια γιατί η αλήθεια είναι οτι μόλις εχτές είδα το mylo project και ψιλοξενέρωσα με την σχετικά "τσαπατσοδουλειά" που έκανα με τις κόλλες κλπ,κλπ. Βέβαια πιστεύω οτι δένουν αλλιώς οι καμπίνες με τις βίδες αλλά αυτά περι καθετότητας και ακρίβειας μου κάνανε την καρδιά περιβόλι. Απο την άλλη σκέφτομαι οτι ούτως ή άλλως οι μονάδες δεν είναι και τπτ σοβαρό οπότε...

Για πατούρες λοιπόν υπάρχει ειδικό εργαλείο, σα ρουλεμάν πάνω σε μοτεράκι ηταν, όμως αυτό που είχε ο μάστορας που έκοψα τις σανίδες δεν έκανε μεγαλύτερη πατούρα απο 1εκ σε φάρδος. Σε βάθος έκανε όσο ήθελα. Η βάση του tweeter ηταν περί το 1μιση εκατοστό ίσως και παραπάνω δε θυμάμαι.
Έτσι έκανε τη πατούρα που μπορούσε και μετά ξεκίνησα με το dremel που έχω και το "σκυλόφαγα" γύρω γύρω. Μετά πλάκωσα και στο στόκο για να έρθει ομοιόμορφα και αυτή είναι η ιστορία των πατούρων...:drummer:

Μήν στεναχωριέσαι για το πρώτο σου ηχείο , ήδη αποκτάς εμπειρία !
Οι μονάδες σου , δέν είναι σούπερ - ντούπερ , αλλά και τι μ´αυτό , απολαμβάνεις αυτό που έχεις φτιάξει , και αργότερα έχοντας γράψει ώρες σε ακροάσεις και πειράματα (που ξέρω οτι θα κάνεις ) , φτιάχνεις κι ένα άλλο μεγαλύτερο (μετρημένο -με αξιώσεις - απόδοση )

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια (η υπογραφή πάντως έχει πλάκα :grinning-smiley-043 )