CRT - Grundig προβλημα

granada

New member
3 October 2008
4
Έχω μια παλιά Grundig η οποιά μια μέρα σταμάτησε να ανάβει.
Την άνοιξα και διαπίστωσα ότι η ασφάλεια είχε καεί(γυαλάκι)
Την αντικατέστησα και την έβαλα στην πρίζα. Πατώντας το κουμπί τροφοδοσίας άκουσα ένα μπαμ και φυσικά κάηκε και αυτή η ασφάλεια.
Απο αυτά που καταλαβαίνω υπάρχει πρόβλημα στο τροφοδοτικό.
Το θέμα είναι αν αξίζει να την επισκευάσω(κόστος) ή όχι.
Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι ζητάνε?
Και αν ξέρετε κανενα μαγαζι που να το κάνει(με pm) κοντα στη περιοχή Κηφησίας και Κατεχάκη
Ευχαριστώ

πρεπει να ειναι το P T C εαν τη ν τv δεν την εκλεινες απο το διακοπτη ειναι αυτη η βλαβη 80% ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΥΡΩ στα 40 ευρ

Για να μην ανοίξω νέο topic.
2 ηλικιωμένα γειτονάκια μου πάραν πριν 2 χρόνια
μια grundig lcd τηλεόραση με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη.
Πήγα σήμερα να συντονίσω τα ψηφιακά κανάλια και γίνεται
κάτι τρελό. Ενώ τα βρίσκει όλα τα ψηφιακά, παίζουν μόνο τα
ΡΙΚ, deutsch welle και το ψηφιακό ραδιόφωνο της ΕΡΤ.
Όλα τα υπόλοιπα ούτε εικόνα ούτε ήχο.
Ποιότητα σήματος πάνω από 95% και ισχύς σήματος 100% σε όλα τα κανάλια.
Ειδικά Mega, ant1 ποιότητα σήματος 98%.
Έκανα και ένα factory reset μήπως είχαν πειράξει τίποτα από άγνοια, αλλά μάταια.
Γνωρίζει κανείς τι μπορεί να φταίει?

Ευχαριστώ!

Κάτι μου λέει οτι δεν έχει δέκτη MPEG4 αλλα μόνο MPEG2. Οι MPEG2 βρίσκουν μεν τα κανάλια αλλα δεν μπορούν να παίξουν είκόνα και ήχο.

Σε παλιότερες συσκευές, ίσως να υπάρχει δέκτης MPEG4 αλλα να απενεργοποιείται αν επιλεχθεί λάθος χώρα εγκατάστασης ή να πρέπει να ανοίξει με επιλογή απο της ρυθμίσεις. Η Panasonic G10 που έχω π.χ. δεν πιάνει MPEG4 αν δεν κάνω "Εισαγωγή HD καναλιών", όπως λέει το μενου.

Κάτι μου λέει οτι δεν έχει δέκτη MPEG4 αλλα μόνο MPEG2. Οι MPEG2 βρίσκουν μεν τα κανάλια αλλα δεν μπορούν να παίξουν είκόνα και ήχο.

Σε παλιότερες συσκευές, ίσως να υπάρχει δέκτης MPEG4 αλλα να απενεργοποιείται αν επιλεχθεί λάθος χώρα εγκατάστασης ή να πρέπει να ανοίξει με επιλογή απο της ρυθμίσεις. Η Panasonic G10 που έχω π.χ. δεν πιάνει MPEG4 αν δεν κάνω "Εισαγωγή HD καναλιών", όπως λέει το μενου.

Κώστα σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Δηλαδή τα κανάλια που αναφέρω εκπέμπουν σε mpeg2?
BBC world, Βουλή, ΡΙΚ και Deutsch Welle τα πιάνει καμπάνα.

EDIT: Ψάχνοντας, τώρα είδα ότι έχει μόνο mpeg2.
http://www.grundig-intermedia.hr/index.php/product/view/vision-6-26-6930-t

Last edited:
Ναι, μόνο αυτά έχουν μείνει σε MPEG2. Τα υπόλοιπα κρατικά έγιναν MPEG4 λογω της EPTHD που είναι στην ίδια συχνότητα.