Crypto ReDi 210 MP

Απάντηση: Crypto Redi 210MP

Το ελυσα το προβλημα τελικα και οντως ηταν θεμα αναλυσης.
Το ειχα σκεφτει και εγω και γι'αυτο ειχα βαλει στην αρχη την ποιο χαμηλη στα 280 νομιζω η και 520 και δοκιμασα στην τηλεοραση μου αλλα δεν επαιζε και λεω αφου δεν παιζει δεν θα ειναι αυτο.Ξεκινησα με 20 και επαιξε κανονικα μεχρι που εφτασα στα 1080ι 25 οπου μεχρι εκει υποστηριζει η tv μου μετα παραπανω βγαζει παλι μηνυμα πως δεν υποστηρηζεται.....
Ολα καλα τωρα εκανα και την αναβαθμηση χθες αυτη του Αυγουστου του 11 (αν εχει βγει καμια αλλη ενημερωστε).
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση....

Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω αν κανείς έχει κάποιες νέες πληροφορίες για πιθανή αναβάθμιση του λογισμικού του 210MP καθότι πλησιάζει η καταλυτική ημερομηνία και το δώρο που έκανα στα πεθερικά μου τα Χριστούγεννα θα μου γυρίσει boomerang με τα ψιλοπροβλήματα που έχει (ιδίως με τη σύνδεση HDMI σε μια 26άρα τηλεόραση Sony) :-)

Ο εν λόγω δέκτης ήρθε με λογισμικό 1/8/2011 τελικά.

Με λυπεί το γεγονός ότι η κατά τα άλλα "ελληνική" Crypto βγάζει προϊόντα συνέχεια χωρίς (α) να επενδύει σε αυτά, σε χρονική διάρκεια και προδιαγραφές και (β) να παρέχει τη σωστή υποστήριξη, αφού τα διαθέτει στην αγορά... Επέλεξα Crypto γιατί φοβήθηκα πως κινέζικοι ή άλλοι δέκτες δεν θα είχαν αναβαθμίσεις, τελικά συμβαίνει το αντίθετο (βλέπε μοντέλα A, AD, MP κλπ.)

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

Καλημέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω αν κανείς έχει κάποιες νέες πληροφορίες για πιθανή αναβάθμιση του λογισμικού του 210MP

Είχα ρωτήσει όταν βγήκαν οι αναβαθμίσεις των 210Α/AD εάν είχαν και για τον 210, αλλά μου είπαν όχι.
Πάρε τους ένα τηλέφωνο να τους αναφέρεις τα προβλήματα, μήπως με αφορμή αυτά κάνουν κάτι.

Παίδες πέρασα κατά λάθος το firmware 1.2 του 210 AD στον απλό 210 όχι τον Α και δε βρίσκει τα κανάλια. Έχει κανείς μήπως το σωστό firmware? Ευχαριστώ!

Last edited by a moderator:

Υπάρχει στην 1η σελίδα του θέματος.
Στείλε ένα mail στην Crypto, ίσως έχουν κάποια νεότερη έκδοση.

Σε ευχαριστω. Δεν το ειχα προσεξει. Εστειλα και μειλ στην κρυπτο. Αν μου στειλουν τιποτα θα το ανεβασω!

καλησπερα!!σε λιγο καιρο θα εχω το 210mp στα χερια μου..βλεπω πολλες αποψεις και θα ηθελα απο καποιον κατοχο να μου πει για χρηση μονο ψηφιακου δεκτη ειναι καλος??δεν με νοιαζουν ολα τα αλλα απλα σαν δεκτης
ειναι καλος?θα πρεπει αμεσα να τον αναβαθμισο?σας ευχαριστω!!

Re: Crypto Redi 210MP

Είναι σίγουρα ο 210; Αυτός είναι δύσκολο να βρεθεί πια στην αγορά. Δύσκολο είναι να βρεθεί ακόμα και ο αντικαταστάτης του 210Α και 210AD. Εκτός αν θα τον πάρεις από άλλον. Πρόσεχε πάντως μήπως το πλήρες όνομα του είναι 210Α ή 210AD.

Δεν καταλαβαίνω. Αν τον αγόρασες από εδώ,
http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?&category=SET+TOP+BOX&filter-651=1
δεν προσέχεις ότι έχει δύο δέκτες με τον αριθμό 210, αλλά δίπλα στον έναν υπάρχει το γράμμα Α και δίπλα στον άλλον υπάρχει το γράμμα AD ; Ο 210 MP, o 210A MP και ο 210AD MP είναι τρεις διαφορετικοί δέκτες. Και ο καθένας έχει το δικό του thread. Οι 210A και 210AD έχουν μία μόνο διαφορά. Ο 210Α δεν υποστηρίζει ήχο AC3. Αλλά ο 210 είναι αρκετά διαφορετικός. Δεν ξέρουμε ποιον δέκτη έχεις πάρει τελικά.

Πάντως επειδή μάλλον πρέπει να έχεις παραγγείλει, αλλά να μην έχεις ακόμα παραλάβει έναν από 210Α ή 210AD, δεν νομίζω ότι είναι και οι καλύτεροι δέκτες που έχουν κυκλοφορήσει. Το αν είναι καλός ένας δέκτης εξαρτάται από τι θέλουμε να κάνει. Δεν τα κάνουν όλοι όλα σωστά, και πρέπει να κρίνουμε εμείς ποιος δέκτης κάνει καλύτερα αυτά που μας ενδιαφέρουν. Κοίτα καλύτερα πρώτα εδώ που υπάρχει μία ανάλυση των βασικών χαρακτηριστικών κάποιων δεκτών. Αν και από ότι βλέπω θέλει λίγο συμπλήρωμα γιατί έχουν κυκλοφορήσει και άλλοι δέκτες.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/96945-Σύντομος-οδηγός-αποκωδικοποιητών-της-αγοράς

ναι τον παρηγγηκλα απο e-shop...ειναι καλος σαν δεκτης και μονο?
Ρύθμισε την αναλογία εικόνας σε 4:3 αν έχεις τετράγωνη τηλεόραση ή σε 16:9 αν η τηλεόρασή σου είναι από τις πιο νέες φαρδιές/παραλληλόγραμμες.
Αν χρησιμοποιήσεις HDMI χαμήλωσε την αντίθεση και αύξησε ελαφρώς την φωτεινότητα.
Η καλύτερη ανάλυση είναι η 576i για τα κανάλια, αλλά αν έχεις full hd, καλύτερα να βάλεις 1080i αν θέλεις να βλέπεις το ERTHD.

ναι ειναι ο 210 mp που εχει 33,90 τον συνδεσα και ολα μια χαρα!!τωρα ειναι απαραιτητο να κανω αναβαθμιση?διαβασα το thread και λεει οτι περνει απο αλλους αναβαθμιση...δηλαδη τζαμπα τα 33,90?

Όχι, δεν παίρνει κανενός άλλου δέκτη το firmware.

Τί ημερομηνία και έκδοση Maincode λέει στο μενού του; (Από περιέργεια ρωτάω)

Οι ALi M3601 δεν έχουν επιλογή μεγέθους υποτίτλων.
Υποστηρίζουν όμως υπότιτλους VobSub, που η μετατροπή άλλων τύπων υποτίτλων γίνεται σε λιγότερο από 1' και δίνει την δυνατότητα να ρυθμιστεί όχι μόνο το μέγεθος που θα έχουν, αλλά οποιαδήποτε παράμετρό τους, ακόμη και το περίγραμμα.

Σε ιστοσελιδα γνωστης αλυσιδας ηλεκτρικων κυκλοφορει νεο μοντελο Crypto Redi 211.
Εμφανισικα ειναι ιδιος με τους 210, αλλα δεν ξερω ποιες βελτιωσεις φερνει και δεν ανοιγω νεο θεμα.

Ισως να εχει τον καινουριο Ali 3801, αλλα ειμαι λιγο επιφυλακτικος το οτι δεν ειναι δοκιμασμενος και δεν εχουμε πληροφοριες.
Επισεις η απουσια καποιου χαρακτηριστικου γραμματος μετα το 211, A ή D, μου δινει την εντυπωση οτι και η ιδια η εταιρια,
αναμενει να γινουν βελτιωσεις στο μελλον και να τον βελτιωσει.

Παιδια γεια.
Εχω τον 210 mp αυτον που παιζει AC-3, με αναβαθμιση Crypto_Redi210_20110801
και
δεν μου παιζει τα mp4.
Υποθετω πως αν ειχε βγει νεα αναβαθμιση που να τα παιζει θα το ειχατε αναφερει εδω.
Μηπως τα παιζει η προηγουμενη? Και (ασχετα αν τα παιζει η οχι) μπορω να την βρω καπου?
Επισης, δεν βλεπει παντα τους υποτιτλους.
talos_2002, αν τους κανω VobSub, θα τους βλεπει?
Και με ποιο προγραμμα μπορω να τους πειραξω?

Κάνε έναν έλεγχο ότι όντως έχει πάρει την αναβάθμιση, βλέποντας το μενού «Πληροφορίες».
Τα ΜΡ4 μετατρέπονται με 2 κλικ σε mkv με το πρόγραμμα mkvtoolnix. Περίπου 1-2 λεπτά θέλει η διαδικασία.
Για τους υπότιτλους δεν έχω ιδέα τι φταίει. Δοκίμασε να έχουν πολύ μικρά ονόματα τα αρχεία. Π.χ. 1.avi και 1.srt
Για να τους κάνεις VobSub, είχα γράψει στον οδηγό με ποιά προγραμματάκια γίνεται.

Εχει πάρει την αναβάθμιση, κανονικα.

Ασε.. ξενυχτησα αλλα (κατα καποιο τροπο) βρηκα λυση.

Ολη αυτη η φασαρια γινεται γιατι μου χαλασε το media player που ειχα, και μεχρι να μαζεψω λεφτα (ανεργος..) ψαχνω να βρω ενα τροπο να βλεπω ταινιες.
Λοιπον...
Περασα την REDI_210AD_07_06_2012. Ναι καλα διαβασες, αυτη που δεν κανει για τον δεκτη γιατι δεν δειχνει τα καναλια (παρολο που οταν πας, για παραδειγμα, στην συχνοτητα 27, εχει φουλ σημα, τα καναλια δεν κατεβαινουν).
Εμενα ομως με ενδιαφερει να βλεπω ταινιες (τα καναλια τα βλεπω και απο την tv).
Το αποτελεσμα..
Παιζει σε ολες τις ταινιες υποτιτλους (λιγο.. τι λιγο.. μικροι βεβαια, αλλα αυτο το προσπερασα με το SubtitleCreator, με το οποιο τους μετατρεπω (αλλαζοντας την γραμματοσειρα και το μεγεθος) σε χρονο ντε-τε. Στη αρχη προσπαθουσα καμια ωρα και, με το AVIAddXSubs αλλα βρε φιλε, ο,τι και να εκανα, μου βγαινανε κοκκινοι!
Συνεχιζει και παιζει AC-3.
Παιζει και τα mp4!
Μονο DTS δεν παιζει αλλα.. το ξερω πως δεν..
Το εχω ρυθμισει στα 16/9 και στο 1080p 24Hz και οι ταινιες που ειναι σε 23,976 fps πανε νερακι!
Αν θελω να δω ταινια σε 25 fps, το βαζω στο 1080p 25Hz η στο 1080p 50Hz.

Aν περασω αναβαθμιση του Crypto ReDi 215D θα την παρει? Η θα φαει καμια κομπλα και θα:bigcry:

Α! Το σημαντικοτερο!
Συγχαρητηρια!!! για τον.. την τον.. τους οδηγους!!!

Last edited:
Περασα την REDI_210AD_07_06_2012. Ναι καλα διαβασες, αυτη που δεν κανει για τον δεκτη γιατι δεν δειχνει τα καναλια (παρολο που οταν πας, για παραδειγμα, στην συχνοτητα 27, εχει φουλ σημα, τα καναλια δεν κατεβαινουν).
Εμενα ομως με ενδιαφερει να βλεπω ταινιες (τα καναλια τα βλεπω και απο την tv).
Το αποτελεσμα..
Παιζει σε ολες τις ταινιες υποτιτλους (λιγο.. τι λιγο.. μικροι βεβαια, αλλα αυτο το προσπερασα με το SubtitleCreator, με το οποιο τους μετατρεπω (αλλαζοντας την γραμματοσειρα και το μεγεθος) σε χρονο ντε-τε. Στη αρχη προσπαθουσα καμια ωρα και, με το AVIAddXSubs αλλα βρε φιλε, ο,τι και να εκανα, μου βγαινανε κοκκινοι!
Συνεχιζει και παιζει AC-3.
Παιζει και τα mp4!
Μονο DTS δεν παιζει αλλα.. το ξερω πως δεν..
Το εχω ρυθμισει στα 16/9 και στο 1080p 24Hz και οι ταινιες που ειναι σε 23,976 fps πανε νερακι!
Αν θελω να δω ταινια σεAν περασω αναβαθμιση του Crypto ReDi 215D θα την παρει? Η θα φαει καμια κομπλα και θα:bigcry:
Ναι, το λογισμικό του 210AD έχει και mp4, και AC3. Οι υπότιτλοι είναι μικροί, αλλά είναι χαρακτηριστικό του επεξεργαστή ALI 3601 που έχει ο δέκτης. Το πρόβλημα λύθηκε (στους εξωτερικούς υπότιτλους τουλάχιστον) στον επόμενο επεξεργαστή ALI 3801.
Το λογισμικό του 215D δεν θα πρότεινα να το δοκιμάσεις. Λίγες δοκιμές έχουν γίνει με αλλαγές λογισμικού στους ALI 3601, αλλά σε μερικές περιπτώσεις αν έβαζες σε δέκτη της Giec (όπως ο 210) λογισμικό από δέκτη της Panodic (όπως εμφανισιακά μοιάζει ο 215D), ο δέκτης κολλούσε. Έτσι έχω στείλει αδιάβαστο έναν 210AD που είχα τότε.