Φοβάμαι ότι είμαστε εκτός θέματος. Θα πρέπει να αλλάξουμε topic, αλλά τώρα έχω δουλειά και δεν ευκαιρώ για πολλά πολλά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τα κάτωθι καλώδια:Το άνοιξα. Τώρα να υποθέσω πρέπει να αλλάξω τα καλώδια;
Φοβάμαι ότι είμαστε εκτός θέματος. Θα πρέπει να αλλάξουμε topic, αλλά τώρα έχω δουλειά και δεν ευκαιρώ για πολλά πολλά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αλλάξεις τα κάτωθι καλώδια:
Το καλωδιάκι από το πιν 20 και να το πας στο πιν 19
Το καλωδιάκι από το πιν 18 και να το πας στο πιν 17
Το καλωδιάκι από το πιν 6 και να το πας στο πιν 3
Το καλωδιάκι από το πιν 2 και να το πας στο πιν 1
Οι αριθμοί φαίνονται στην μπροστινή όψη του scart
υπάρχουν δύο τρόποι: Ο ένας είναι να βγάλεις τα πιν μαζί με τα καλώδια και να τα αντιμεταθέσεις (είναι μάλλον δύσκολο και θέλει κατσαβίδι ωρολογοποιού). Ο άλλος τρόπος είναι με κολητήρι με λεπτή μύτη. Κόβεις τα καλωδιάκια, τα γυμνώνεις και τα κολάς στη σωστή θέση. Αν δεν έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο το ξεχνάς!
Καλή επιτυχία.
Η εικόνα που έπαιρνα στο 215D σε δύο παλιές τηλεοράσεις Nordmende με σύνδεση scart to scart ήταν από κακή μέχρι απαράδεκτη. Στη μία μάλιστα δεν μπορούσα να ρυθμίσω ούτε τα χρώματα. Τελικά κατάλαβα ότι το 215D ενεργοποιεί την είσοδο RGB της τηλεόρασης που θεωρητικά βέβαια έχει καλύτερη εικόνα από το composite, αλλά στην περίπτωσή μου τουλάχιστον αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη. Έτσι αποφάσισα να απενεργοποιήσω το RGB και να περάσω σε composite. Η εγχείρηση έγινε εξωτερικά στο φις του σκαρτ. Απλά αφαίρεσα το πιν αρ. 16 από το ένα φις. Το 215D στέλνει μέσω αυτού του πιν μία τάση που απενεργοποιεί το composite και ενεργοποιεί το RGB. Αυτή την τάση τη στέλνει είτε είναι σε θέση ΟΝ, είτε σε stand by. Το αποτέλεσμα είναι ότι η τηλεόραση βρίσκεται σε θέση RGB συνεχώς και δεν περνάει το σήμα by pass της κεραίας για τα αναλογικά κανάλια. Ακούγεται μόνο ο ήχος. Μετά την μετατροπή η εικόνα βελτιώθηκε σημαντικά και ταυτόχρονα μπορώ να δω αναλογικά κανάλια με το 215D σε stand by.
Εύχομαι καλή επιτυχία σε όσους το προσπαθήσουν.
Επί τη ευκαιρία εφιστώ την προσοχή στην αγορά καλωδίων σκαρτ. Ένα μεγάλο e-shop πουλάει σκαρτ που δεν έχουν κανένα μπλενταρισμένο καλώδιο. Όλες οι συνδέσεις γίνονται με απλά σύρματα με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη απώλεια σήματος και παρεμβολές μεταξύ των σημάτων. Αυτά τα καλώδια είναι λεπτότερα από τα παλαιότερα που είχαν μπλενταρισμένα καλώδια και είναι και πιο εύκαμπτα.
Όλα αυτά τα προβλήματα τα έχω εγώ με τον δέκτη μου Crypto 210AD με σύνδεση στην επίσης Philips τηλεόραση μου. Εμφανίζεται η μπλε εικόνα κατά το zapping. Τι σύνδεση έχεις κάνει στην τηλεόραση; Φαντάζομαι HDMI. Σε scart δεν μου το κάνει. Σε τι ανάλυση το κάνει αυτό; Εμένα το κάνει μόνο σε 480 και 576. Φτιάχνει σε μεγαλύτερες αναλύσεις, αλλά η εικόνα έχει καλύτερη ποιότητα σε ανάλυση 576. Γιατί κάνει αποτυχημένο upscaling ο δέκτης. Και δεν μιλάω για χρώματα, αλλά για ομαλότητα κίνησης και καθαρότητα εικόνας. Το θέμα με τα περίεργα χρώματα είναι διαφορετικό. Θα ήθελα μία γνώμη για την ποιότητα εικόνας του 215D, αλλά δυστυχώς όλο και περισσότερα κοινά βλέπω στο λογισμικό των δύο δεκτών. Και αυτό δεν είναι καλό. Ελπίζω να μην έκανε το λάθος η Crypto να βγάλει άλλον ένα άθλιο σε ποιότητα εικόνας δέκτη όπως ο 210AD και ο ίδιος σε αυτόν τον τομέα 210A.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.