Crypto ReDi 215D

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215 - νέο μοντέλο

Έχεις ως 576i επειδή έχεις επιλέξει έξοδο scart. Ακόμη και με σύνδεση HDMI, αυτή μου αρέσει περισσότερο για την προβολή καναλιών.
Άλλαξε την ρύθμιση scart σε HDMI και θα έχεις και άλλες επιλογές. Φυσικά είναι άχρηστες αν χρησιμοποιείς σύνδεση scart, αφού αυτή έχει όριο το 576i και δεν μπορεί να στείλει κάτι παραπάνω, ότι κι αν επιλέξει ο χρήστης.
Sorry αλλα κατι δεν παει καλα εδω , εχω συνδεσει με hdmi τον 215d με τηλεοραση lcd full hd και μου δειχνει αναλυση 576 και μονο στην ert hd μου δειχνει αναλυση 1080.Μηπως τα καναλια εκπεμπουν με 576;

Sorry αλλα κατι δεν παει καλα εδω , εχω συνδεσει με hdmi τον 215d με τηλεοραση lcd full hd και μου δειχνει αναλυση 576 και μονο στην ert hd μου δειχνει αναλυση 1080.Μηπως τα καναλια εκπεμπουν με 576;

Φυσικά. Τα SD καναλια είναι 576i και τα HD 1080i

καλημερα.δεν υπαρχει ¨´φυσικᨨ ουτε λογικη.εμενα εχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ επιλογη ακομα και στο ερτ HD και η συνδεση ειναι HDMI.αρα δεν ισχυει αυτο για τη συνδεση που μου ειπε ο ταλος ουτε οτι οποιο καναλι βαζεις αλλαζει η ρυθμιση. εσυ φιλε αεναος15 που τσεκαρεις και βλεπεισ οτι αλλαξε σε 1080 γιατι εμενα απο το μενου του crypto δεν υπαρχει επιλογη

Και "φυσικά" υπάρχει, και λογική.
Τα κανάλια εκπέμπουν στις αναλύσεις που ανέφερα. Τι κάνει τώρα ο δέκτης με τις αναλύσεις που βγάζει απο το HDMI ειναι άλλου παπά ευαγγέλιο...

καλημερα.δεν υπαρχει ¨´φυσικᨨ ουτε λογικη.εμενα εχει ΜΟΝΟ ΜΙΑ επιλογη ακομα και στο ερτ HD και η συνδεση ειναι HDMI.αρα δεν ισχυει αυτο για τη συνδεση που μου ειπε ο ταλος ουτε οτι οποιο καναλι βαζεις αλλαζει η ρυθμιση. εσυ φιλε αεναος15 που τσεκαρεις και βλεπεισ οτι αλλαξε σε 1080 γιατι εμενα απο το μενου του crypto δεν υπαρχει επιλογη
Aπο το info.

Aπο το info.

Αν εννοείς το Info του δέκτη, τότε αυτό δείχνει το σήμα εισόδου.

Η τηλεόραση θα σου πει τι σήμα παίρνει απο τον δέκτη.

Αν εννοείς το Info του δέκτη, τότε αυτό δείχνει το σήμα εισόδου.

Η τηλεόραση θα σου πει τι σήμα παίρνει απο τον δέκτη.
Δεν ειμαι και ειδικος , αλλα αν ο δεκτης δειχνει οτι παιρνει 576 αρα δινει και 576 τοτε η τηλεοραση θα δειχνει και αυτη 576... Υπαρχει κατι αλλο που δεν ξερω;
Παρεπιπτοντως η τηλεοραση ειναι samsumg a656 46''.

Δεν ειμαι και ειδικος , αλλα αν ο δεκτης δειχνει οτι παιρνει 576 αρα δινει και 576 τοτε η τηλεοραση θα δειχνει και αυτη 576... Υπαρχει κατι αλλο που δεν ξερω;
Παρεπιπτοντως η τηλεοραση ειναι samsumg a656 46''.

Αν ο δέκτης παίρνει σήμα 576 και στις ρυθμίσεις του έχει 1080i\p video output, τότε ανεβάζει την ανάλυση του εισερχόμενου βιντεο απο τα 576 στα 1080. Αυτό είναι το λεγόμενο upscaling.

Tώρα το πόσο καλά κάνει αυτή τη διαδικασία είναι μεγάλο θέμα. Πολλοί έχουν το video output του δέκτη στα 576 και αφήνουν τη τηλεόραση να κάνει το upscaling.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215 - νέο μοντέλο

Έχεις επιλέξει scart αντί HDMI ως έξοδο. Έλεγξε το μενού του δέκτη σου.
Δεν έχει σημασία ποιά έξοδο χρησιμοποιείται, ο δέκτης δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Μόνο ποιά ρύθμιση του έχει δοθεί γνωρίζει.

Αν ο δέκτης παίρνει σήμα 576 και στις ρυθμίσεις του έχει 1080i\p video output, τότε ανεβάζει την ανάλυση του εισερχόμενου βιντεο απο τα 576 στα 1080. Αυτό είναι το λεγόμενο upscaling.

Tώρα το πόσο καλά κάνει αυτή τη διαδικασία είναι μεγάλο θέμα. Πολλοί έχουν το video output του δέκτη στα 576 και αφήνουν τη τηλεόραση να κάνει το upscaling.
Ποιος να κανει upscaling; το 215d ; χαχα αυτο κολλαει οταν ξεκιναει και μη μου πειτε οτι φταιει η ληψη γιατι το δοκιμασα με αλλο μηχανημα και ηταν μια χαρα.Εν ολιγοις μετανιωσα για την αγορα του..
Περαν αυτου μηπως ξερει κανεις εχει μια επιλογη "αποστολη 5v στην κεραια" η καπως ετσι . τι ειναι αυτο;

Είναι έξοδος τάσης 5V για όσες κεραίες dvb-t το χρησιμοποιούν.
Εάν χρησιμοποιείς την πρωτύτερη κεραία που είχες για αναλογικό σήμα, να το απενεργοποιήσεις.
Σε μερικούς δέκτες αυτή η έξοδος είναι 12V, αλλά είναι μειοψηφία.

Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215D

o 215d που εχω εχει μονο 576 ΔΕΝ εχει επιλογη αλλη και συνδεση HDMI.ελπιζω τωρα να εγινε σαφες.παρολα αυτα στη ερτ ηd στο info ειναι 1080 οντως.απο το μενου δεν υπαρχει κατι να αλλαξεις

Re: Απάντηση: Crypto ReDi 215D

o 215d που εχω εχει μονο 576 ΔΕΝ εχει επιλογη αλλη και συνδεση HDMI.ελπιζω τωρα να εγινε σαφες.παρολα αυτα στη ερτ ηd στο info ειναι 1080 οντως.απο το μενου δεν υπαρχει κατι να αλλαξεις
Μην είσαι τόσο απόλυτος σε κάτι που απλά δεν καταλαβαίνεις. Κοίτα εδώ, τελευταία φωτογραφία του μηνύματος 51 πως πρέπει να είναι η ρύθμιση. Ή θα έχει επιλογές Scart και HDMI όπως στην φωτογραφία, ή RGB και CBVS. Όποιο από τα δύο ζευγάρια και να έχει, διάλεξε την δεύτερη επιλογή. Αν δεν έχει τέτοιες επιλογές σημαίνει ότι δεν έχεις τον 215D αλλά έχεις πάρει δέκτη SD.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95532-Xoro-HRT-8300-HD-DVB-T-Twin-Receiver/page6

Μονο που η ρυθμιση αυτη αφορα αλλον δεκτη. Ο 215 d δεν εχει τετοιες επιλογες και ο φιλος πιο πανω εχει δικιο σε αυτα που λεει...

Μονο που η ρυθμιση αυτη αφορα αλλον δεκτη. Ο 215 d δεν εχει τετοιες επιλογες και ο φιλος πιο πανω εχει δικιο σε αυτα που λεει...
Χαίρομαι που ο δέκτης σας είναι ειδική παραγγελία και δεν έχει το μενού που έχουν οι υπόλοιποι 215D, και που στην συγκεκριμένη ρύθμιση είναι το ίδιο με όλους τους δέκτες με επεξεργαστή ALI. Και όπως είπα όλοι οι ALI έχουν ένα από τα δύο ζευγάρια. Επιλογή 1: Scart. Επιλογή 2:HDMI. Αλλιώς έχει το άλλο ζευγάρι. Επιλογή 1:RGB. Επιλογή 2:CVBS. Η εικόνα που έδειξα ήταν από άλλον δέκτη για οικονομία χρόνου αφού όλοι οι ALI στην συγκεκριμένη ρύθμιση έχουν τις ίδιες επιλογές. Όπως φαίνεται και από το manual του δέκτη, σελίδα 15, ο 215D έχει το πρώτο ζευγάρι.

215D.jpg

http://www.crypto.gr/gr/manuals/ReDi_215D_GR_M_V1.0.pdf

Όπως είπα και προηγουμένως, μην είστε απόλυτοι σε πράγματα που δεν καταλαβαίνετε. Πες καλύτερα δεν ξέρω που είναι αυτό που λες. Μενού, Ρυθμίσεις, Σύστημα TV, Έξοδος Βίντεο.

Last edited:
Μία παράκληση από όσους έχουν αυτόν το δέκτη.

Δίνει ανάλυση NTSC δηλ. 480i σε scart(RGB) έξοδο;

καλησπερα παιδια. πηρα και εγω αυτον τον δεκτη. πρωτον αν ισχυει αυτο που λετε οτι δε παιζει dts με χαλαει απιστευτα. αφου γραφει οτι εχει ντολμπι ...

το προβλημα ειναι αλλο. ο αποκωδικοποιητης εινα ιστο σαλονι.(δε βλεπω εκει καθολου τηλεοραση). μου λεει η αδερφη μου οτι εδω και 3 μερες, τα μισα καναλια δε τα δειχνει. ετ1,ετ2, μτβ μαντ κτλ κτλπαω να τσεκαρω, και τι να δω.. λεει οτι δε βρισκει σημα. ενω τα ειχα περασει. διαγραφω ολα τα καναλια, και τα ξαναβαζω και βρισκει μονο 7. τα ξαναδιαγραφω, και ενεργοποιω και μια εντολη που ειχε για ενεργοποιηση εντασης κεραιας, ή κατι τετοιο , δε θυμαμαι.. τα βρισκει ολα εκτος απο ετ1 και νετ. ελεος. μου εχει σπασει τα νευρα. τι να κανω ρε παιδια?

καλησπερα παιδια. πηρα και εγω αυτον τον δεκτη. πρωτον αν ισχυει αυτο που λετε οτι δε παιζει dts με χαλαει απιστευτα. αφου γραφει οτι εχει ντολμπι ...

το προβλημα ειναι αλλο. ο αποκωδικοποιητης εινα ιστο σαλονι.(δε βλεπω εκει καθολου τηλεοραση). μου λεει η αδερφη μου οτι εδω και 3 μερες, τα μισα καναλια δε τα δειχνει. ετ1,ετ2, μτβ μαντ κτλ κτλπαω να τσεκαρω, και τι να δω.. λεει οτι δε βρισκει σημα. ενω τα ειχα περασει. διαγραφω ολα τα καναλια, και τα ξαναβαζω και βρισκει μονο 7. τα ξαναδιαγραφω, και ενεργοποιω και μια εντολη που ειχε για ενεργοποιηση εντασης κεραιας, ή κατι τετοιο , δε θυμαμαι.. τα βρισκει ολα εκτος απο ετ1 και νετ. ελεος. μου εχει σπασει τα νευρα. τι να κανω ρε παιδια?

Εσωτερική είναι η κεραία σας; Η επιλογή για ένταση κεραίας λειτουργεί με εσωτερικές, στις εξωτερικές μόνο προβλήματα δημιουργεί.
Γενικά φαίνεται να έχετε προβληματική λήψη.

Όσο για το DTS, η υποστήριξη dolby digital δεν σημαίνει απαραίτητα και υποστήριξη DTS. Είναι δύο διαφορετικά συστήματα.

σε ευχαριστω φιλε για την απαντηση. εξωτερικη εχουμε και εχει μια χαρα ληψη... παω να ξαναδω τωρα τι γινεται... μπας και τωρα που κρυωσε βρει τα καναλια...