CryptoLocker virus

kokar

Supreme Member
8 December 2006
8,243
Αργυρούπολη
http://en.wikipedia.org/wiki/CryptoLocker

Μόλις ένας υπολογιστής προσβληθεί με το CryptoLocker,(Το κακό είναι ότι ο ιος εμφανίζετε
ως PDF icon ενώ στην πραγματικότητα είναι ΕΧΕ Και επειδή by default τα Windows κρύβουν
τα extension είναι πολύ εύκολο να την πατήσει κάνεις)
αυτό ξεκινάει και κάνει encrypt (κρυπτογραφεί) όλα τα αρχεία
όλων των σκληρών δίσκων του υπολογιστή μας αλλά και των δίσκων που βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο με εμάς.
Η κρυπτογράφηση γίνεται χρησιμοποιώντας κλειδί RSA-2048 και είναι πρακτικά αδύνατο απλά να το σπάσουμε
για να πάρουμε τα αρχεία μας πίσω

http://www.bleepingcomputer.com/virus-removal/cryptolocker-ransomware-information#enableapp

Εάν ξε-τσεκάρεις την επιλογή "hide file extensions for known file types" δεν θα έχεις πρόβλημα να δεις ότι το αρχείο είναι exe?

Δηλαδή για να καταλάβω... έτσι και τον αρπάξει κάποιος ή πληρώνει ή ξεχνάει τα αρχεία του για πάντα?!?
Από ότι φαίνεται υπάρχει μέθοδος προστασίας αλλά όχι επαναφοράς.... :speechless-smiley-0

mac_osx8.jpeg

:beee::beee::beee::beee::beee::beee:

Χτες μου εμφανιστηκε ενας που μου κλειδωσε το Firefox και με κατηγορουσε για παρανομο download και ηθελε χρηματα. Ελεγε Ελλήνικος Αστυνομια η κατι τετοιο και μου εδινε πληροφοριες πως να βαλω τα χρηματα για να μη παω φυλακη. Διασκευη του Metropolitan police virus. Μεσω Task manager εκλεισα τον firefox και ενω δεν εφευγε με το antivirus εφυγε (λεμε τωρα) με το good old spybot.
Πλακα εχει αυτος που λετε να κλειδωνει και ταινιες-τραγουδια :p

Φυσικα και δεν ειναι !

Πλακα εκανα -bye-

Mονο ενας τροπος υπαρχει και ειναι η καλυτερη προστασια :
File synchronization αναμεσα στο PC και το laptop καθε Παρασκευη και αμεσως μετα .... ΕΚΤΟΣ δικτυου το laptop.
Αν δεν υπαρχει laptop ... χαβαδακι με DVD backup η δευτερο σκληρο δισκο (εξωτερικο).

Last edited:
απο την στιγμή που κανει κρυπτογράφηση ναι μεν τα βλέπεις αλλα δεν μπορείς να τα κάνεις τίποτα....

αμα μπεις με linux σε dual-boot συστημα παλι ειναι κλειδωμενα τα αρχεια?

Kαι εγω ESET χρησιμοποιω :2thumb22sup: ....

αλλα την ελληνικη παραλλαξη του Police virus δεν την μπλοκαρισε !!!! :icon15:

δεν είχα ποτέ πρόβλημα και έχω μπει σε ένα κάρο ύποπτα site....

μιλάω για το internet security που έχει και firewall και real-time protection και βαράει σε οτιδήποτε πάει να μπει-βγει... στο απλό το antivirus δεν ξέρω τι παίζει...

Mαλλον εχω μπει ... σε πιο υποπτα !!!

:p

edit :
και εγω, για την σουιτα μιλαω,
με το firewall ενεργοποιημενο ΚΑΙ στις unwanted applications,
οχι το απλο antivirus ! Aναγκαστηκα να εγκαταστησω το MalwareBytes
για να καθαρισω την κατασταση.

Last edited: