Crysis 2

Άλλη η αίσθηση μιας δυνατής κάρτας γραφικών :music-smiley-005:

... την οποία πρέπει να ξαναγοράζεις κάθε χρόνο αν θες να απολαμβάνεις στο full τα νέα επίπεδα γραφικών.... και κοστίζει όσο ένα PS3 από μόνη της, ενώ χρειάζεται και ένα pc για να δουλέψει.... :D

Απάντηση: Re: Crysis 2

... την οποία πρέπει να ξαναγοράζεις κάθε χρόνο αν θες να απολαμβάνεις στο full τα νέα επίπεδα γραφικών.... και κοστίζει όσο ένα PS3 από μόνη της, ενώ χρειάζεται και ένα pc για να δουλέψει.... :D

Τουλάχιστον αλλαζεις καρτα γραφικων (οχι απαραιτητ τοσο ακριβα οσο αναφέρεις) και εισαι μεσα στα πραγματα

Οσο υπαρχουν pcgames θα υπαρχει εξελίξη στα games day by day προς όφελος ολων, γιατι αν περιμέναμε καθε 3-4 χρόνια που αλλαζουν οι κονσόλες καήκαμε...
ΓΙατι να καταπιέζουμε τους προγραμματιστές να κανουν εκπτωσεις σε νεα games ωστε να τρέχουν σε κονσόλα αρχιτεκτονικής 3ετίας?

Last edited:
Δε γνωρίζω κανενα σοβαρο Gamer με κονσόλα, Sorry.
OXI Οτι δεν υπαρχουν, απλα οι δυνατότητες gaming στο pc δεν εχουν κανενα οριο, ουτε απο τίτλους ουτε απο γραφικά ουτε απο συνδεσιμότητα online....
Οσο για την 42αρα εμένα μου αρκούν τα 2560Χ1600 σε 30'' οπότε.....
Ας χαρούμε λοιπον ο καθένας το μέσο του και ας αφήσουμε τους αφορισμούς περι dead gaming. Οι κονσόλες θέλουν πολυ δουλεια ακομα για να μπουν σε καθε σπίτι οπως τα pc πια...

Είχε παρουσιάσει ένας συμφορουμίστας εδώ μέσα, ATI eyefinity με 6 οθόνες (3χ2 σειρές αν θυμάμαι καλά) περιμετρικά από εκεί που έπαιζε... :award: :worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Crysis 2

ΓΙατι να καταπιέζουμε τους προγραμματιστές να κανουν εκπτωσεις σε νεα games ωστε να τρέχουν σε κονσόλα αρχιτεκτονικής 3ετίας?

Γιατί κατά καιρούς βγαίνουν κάποιοι που με σωστό κώδικα δείχνουν ότι καμία ανάγκη δεν υπάρχει για βαριές απαιτήσεις.... (πχ τα COD).. με λίγα λόγια μας δουλεύουν ψιλό γαζί ώστε να τα σκάμε συνέχεια σε καινούριο hardware.

και όχι μόνο αυτό...η αρχιτεκτονική μιας κονσόλας βοηθά εξαιρετικά την δουλεία της ,δηλαδή να τρέχει παιχνίδια και όχι photoshop.

Εάν δείτε τα αρχιτεκτονικά διαγράμματα μια κονσόλα και ενός pc ,κάποιοι τουλάχιστον, θα καταλάβετε πόσο optimized είναι το hardware της κονσόλας για αυτή τη δουλειά.

για να σας δώσω ένα παράδειγμα, το I/O bus του CELL στο PS3 έχει bandwidth 76.8 GBytes (ναι gigabytes) ανα δευτερόλεπτο, ενώ το PCIe ενός pc, στην καλύτερη περίπτωση (version 3.0 ,16lanes) μόλις 16 GBytes /second.

Καλα ολα αυτα, εγω στην πράξη βλέπω "ειδικες" εκδοσεις pc games για κονσόλες με αρκετές αλλαγες προς το χειρότερο (οχι απαραίτητα ορατες εαν δεν εχεις δει το original pc game)

Οπως και να έχει σιγουρα υπαρχουν παιχνίδια το οποια τα χαίρεσαι σε κονσόλα (πχ αθλητικου περιεχομενου) και αλλα που με pad δε τραβάνε με τίποτα

συνήθεια είναι και αυτό φίλε μου...σου μιλάει ένας άνθρωπος που έπαιζε fps στο pc απο το wolfenstein 3d... η μετάβασή μου στα analog sticks του ps3 ήταν θέμα λίγων ωρών...

Σιγουρα ειναι θέμα συνήθειας και φυσικά δεν ειναι αντίθετος με τις κονσόλες. Απλα πιστευω οτι καθε ένα εχει τον σκοπό του.
Πχ κονσόλα σίγουρα οταν ειναι πολλα ατομα μαζί, για χαβαλέ (wii), για οικογενειακές στιγμές με τους πιτσιρικάδες και οταν θελω να ξεμπερδευω (απλοτητα χρήσης) η να μπλεξω με τα ρημαδο pc cracks hacks και οτι συναπεγεται....

Οταν τα πραγματα σοβαρευουν και πλεον το game γινεται προσωπική υπόθεση (πχ fps, strategy κα) εκει θελω ησυχία, ατμόσφαιρα, θέλω ανάλυση και σωστα χρώματα απο το monitor του pc, θελω ευκολη επικοινωνια με αλλους για online gaming και τετοια.

και πάλι αυτά εξαρτώνται απο τις εκάστοτε συνθήκες.... εγώ έχω την άνεση να απολαμβάνω το console gaming στην σαλόνι μου με την 42άρα πλάσμα , τον σοβαρό surround ήχο (και όχι τα pc speakers) και το bluetooth headset για να μιλάω με τους φίλους-συμπαίκτες. Για όποιο δεν έχει αυτή την δυνατότητα στο σαλόνι...μπορεί να πάρει ένα ps3 για το γραφείο του :laugh:

έχω και 2ο PS3 στο γραφείο, μαζί με το PC...ωραία και η 24άρα του PCιου αλλά την αφήνω για κανα browsing :p

Re: Απάντηση: Crysis 2

Σιγουρα ειναι θέμα συνήθειας και φυσικά δεν ειναι αντίθετος με τις κονσόλες. Απλα πιστευω οτι καθε ένα εχει τον σκοπό του.
Πχ κονσόλα σίγουρα οταν ειναι πολλα ατομα μαζί, για χαβαλέ (wii), για οικογενειακές στιγμές με τους πιτσιρικάδες και οταν θελω να ξεμπερδευω (απλοτητα χρήσης) η να μπλεξω με τα ρημαδο pc cracks hacks και οτι συναπεγεται....

Οταν τα πραγματα σοβαρευουν και πλεον το game γινεται προσωπική υπόθεση (πχ fps, strategy κα) εκει θελω ησυχία, ατμόσφαιρα, θέλω ανάλυση και σωστα χρώματα απο το monitor του pc, θελω ευκολη επικοινωνια με αλλους για online gaming και τετοια.

Τι παιζεις στο pc δυο κατηγοριες , τα καλα fps προυποθετουν μια αναβαθμιση (crysis) και τα strategy ειναι αποθεωση της αργοσχολιας , συνηθως εφηβοι ασχολουνται μαζι τους που εχουν απειρο χρονο στην διαθεση τους.

Υπαρχουν ολες οι υπολοιπες κατηγοριες απο hack n slash , action , platfrom , puzzle , rpg , beat m up που οι κονσολες κυριαρχουν
Για ποιο pc gaming μιλαμε , των ελαχιστων παιχνιδιων και των συγκεριμενων κατηγοριων?

Οσο για το crysis που ερχεται μαλλον σαν αρπαχτη φαινεται , ευκαιρια η crytec να βγαζει easy money .
Μultiplatfom και ποιοτητα συνηθως δεν συμβαδιζουν , αν ηταν exclusive ειτε σε xbox ειτε σε ps3 θα μιλαγαμε απο αλλη σκοπια

Re: Απάντηση: Re: Crysis 2

Γιατί κατά καιρούς βγαίνουν κάποιοι που με σωστό κώδικα δείχνουν ότι καμία ανάγκη δεν υπάρχει για βαριές απαιτήσεις.... (πχ τα COD).. με λίγα λόγια μας δουλεύουν ψιλό γαζί ώστε να τα σκάμε συνέχεια σε καινούριο hardware.

Εγω θα πω μονο το εξης, βαρεθηκα να πεταω τα λεφτα μου σε αναβαθμισεις για το pc.Οταν βγηκε το Crysis το πρωτο, με ολο το hype που υπηρχε στην ατμοσφαιρα εδωσα ενα καρο λεφτα για να φτιαξω ενα σουπερ pc για να το απολαυσω στο maximum.To αποτελεσμα λοιπον ηταν οτι το hardware που επαιζε το παιχνιδι στο full κυκλοφορησε μετα απο σχεδον ενα χρονο και ηθελε ακομα περισσοτερα λεφτα.Αναγκαστηκα με pc 2000 ευρω να παιξω στο medium quality και μετα αγορασα με βαρια καρδια ενα ps3.Το ps3 (αλλα και το xbox360 που απεκτησα λιγο αργοτερα) λοιπον ολοι το κατηγορουν οτι εχει αρχαια καρτα γραφικων.Οταν βγηκε το uncarted εμεινα αφωνος απο τα γραφικα του και μαλιστα σε full hd tv 46 ιντσων.Σχεδον 3 χρονια μετα στο ΙΔΙΟ ps3 εβαλα το uncharted 2 και ξαναεμεινα αφωνος.Πλεον πιστευω οτι οντως το pc θα ειναι παντα καλυτερο απο τις κονσολες αλλα η συγκριση μοιαζει λιγο με το κυνηγι της απολυτης τελικης ταχυτητας.Υπερβολικο κοστος για ενα αποτελεσμα που ελαχιστοι και για πολυ μικρο χρονικο διαστημα μπορουν να χαρουν.

χμ 60 ευρω το παιχνιδι και ναναι και μπαλαφαρα δεν λεει, στο πισι υπαρχουν και αλλες οδοι ειδικα σε καιρους crysis κατι το οποιο δεν θα ξεπεραστει ποτε απο καμια πλατφορμα και με 2 καρτουλες μετριες sli η cross ολα πετουν.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Πάντως δεν έχεις κανει σωστή έρευνα, οι δύο από τις 3 πλατφόρμες κονσόλας είναι έτοιμες για τους καιρούς Crysis... :D:D:D

επειδη εχω απ ολα τα μηχανακια ξερω τι λεω παιζω σε ολα τα ταμπλο:award:

Τι παιζεις στο pc δυο κατηγοριες , τα καλα fps προυποθετουν μια αναβαθμιση (crysis)

Καλό fps δεν είναι όποιο έχει καλά γραφικά … παίζεις και χωρίς καμία αναβάθμιση χωρίς απατήσεις σε γραφικά…
και τα strategy ειναι αποθεωση της αργοσχολιας , συνηθως εφηβοι ασχολουνται μαζι τους που εχουν απειρο χρονο στην διαθεση τους.

:Banane0::Banane0::Banane0:

Αν ήταν έτσι ….. θα έπρεπε να είμαστε όλοι έφηβοι στην παρέα που παίζουμε strategy….

Τι παιζεις στο pc δυο κατηγοριες , τα καλα fps προυποθετουν μια αναβαθμιση (crysis) και τα strategy ειναι αποθεωση της αργοσχολιας , συνηθως εφηβοι ασχολουνται μαζι τους που εχουν απειρο χρονο στην διαθεση τους.

Υπαρχουν ολες οι υπολοιπες κατηγοριες απο hack n slash , action , platfrom , puzzle , rpg , beat m up που οι κονσολες κυριαρχουν
Για ποιο pc gaming μιλαμε , των ελαχιστων παιχνιδιων και των συγκεριμενων κατηγοριων?

Οσο για το crysis που ερχεται μαλλον σαν αρπαχτη φαινεται , ευκαιρια η crytec να βγαζει easy money .
Μultiplatfom και ποιοτητα συνηθως δεν συμβαδιζουν , αν ηταν exclusive ειτε σε xbox ειτε σε ps3 θα μιλαγαμε απο αλλη σκοπια

Πολυ ισοπεδωτικος εισαι ρε παιδακι μου εσυ σαν τι παιχνιδια παιζεις? γιατι εγω παιζω και strategy και δεν ειμαι ουτε εφηβος ουτε αργοσχολος.οσο για τα fps εξαρταται την αναλυση που παιζεις και τα ΑΑ στο ps3 παιζουν 720p στο πισι μου παιζω 1920χ1200 με 2 καρτες 8800gt sli που τωρα δεν κανουν ουτε 50 ευρω και οι δυο και τα κουναει ολα τα παιχνιδια αψογα.πχ το καινουργιο game metro 2033 me direct 10 high graphics 4AA τρεχει χαλαρα.