Crysis 2

'' 4AA
Ultra-high Details
DirectX-10,11
1920x1200 ''

Τα παραπάνω είναι κάποιοι λόγιοι για του οποίους εδώ και ένα χρόνο έχω παρατήσει το pc-gaming. Αποκτούσα τσάμπα παιχνίδια-διαμάντια και αντί να τους δίνω την αξία που έπρεπε, καθόμουν και ασχολιόμουν για το αν θα τα σηκώνει ο υπολογιστής μου. Κι αν τα σηκώνει μήπως πρέπει να αγοράσω μια καινούργια κάρτα για να έχω καλύτερη απόδοση; Και τι κάρτα;
Επίσης έβαζα στον υπολογιστή μου 2 και 3 παιχνίδια μέσα σε διάστημα το πολύ 2 ημερών, με αποτέλεσμα να ασχολούμαι μάξιμουμ 4-5 ώρες για το καθένα.
Είχα καταλάβει ότι τα παιχνίδια και η έννοια του gaming ( για μένα ), είχαν χάσει την αξία τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που επένδυσα σε ένα Ps3 και μια τηλεορ. για το σαλόνι.

χμ 60 ευρω το παιχνιδι και ναναι και μπαλαφαρα δεν λεει, στο πισι υπαρχουν και αλλες οδοι ειδικα σε καιρους crysis κατι το οποιο δεν θα ξεπεραστει ποτε απο καμια πλατφορμα και με 2 καρτουλες μετριες sli η cross ολα πετουν.

Οι τιμές ( για το ps3 τουλάχιστον ) κυμαίνονται από 10,15 μέχρι 50Ε μάξιμουμ.

Οι τιμές ( για το ps3 τουλάχιστον ) κυμαίνονται από 10,15 μέχρι 50Ε μάξιμουμ.

Που τις βρισκεις αυτες τισ τιμες γιατι το god of war3 το αγορασα 60 ευρω φθηνοτερη τιμη ενω αλλοι το πουλαγαν και 70 μηπως εννοεις παλιους και χωρις εμπορικοτητα τιτλους?

'' 4AA
Ultra-high Details
DirectX-10,11
1920x1200 ''

Τα παραπάνω είναι κάποιοι λόγιοι για του οποίους εδώ και ένα χρόνο έχω παρατήσει το pc-gaming. Αποκτούσα τσάμπα παιχνίδια-διαμάντια και αντί να τους δίνω την αξία που έπρεπε, καθόμουν και ασχολιόμουν για το αν θα τα σηκώνει ο υπολογιστής μου. Κι αν τα σηκώνει μήπως πρέπει να αγοράσω μια καινούργια κάρτα για να έχω καλύτερη απόδοση; Και τι κάρτα;
Επίσης έβαζα στον υπολογιστή μου 2 και 3 παιχνίδια μέσα σε διάστημα το πολύ 2 ημερών, με αποτέλεσμα να ασχολούμαι μάξιμουμ 4-5 ώρες για το καθένα.
Είχα καταλάβει ότι τα παιχνίδια και η έννοια του gaming ( για μένα ), είχαν χάσει την αξία τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που επένδυσα σε ένα Ps3 και μια τηλεορ. για το σαλόνι.

δεν χρειαζεται να εισαι ουλτρα χαι γραφικα σε τοσο υψηλη αναλυση το θεωρω υπερβολη με 2 καρτουλες μετριες τρεχουν ολα γιατι κανετε τετοιες συγκρισεις την στιγμη που το ps3 δεν τις πιανει μεχρι 720 παει και χωρις σπουδαια ΑΑ.οσο για την τιβι στο σαλονι βλεπουν κι αλλοι δεν μποριες να την παιρνεις εργολαβια.

Που τις βρισκεις αυτες τισ τιμες γιατι το god of war3 το αγορασα 60 ευρω φθηνοτερη τιμη ενω αλλοι το πουλαγαν και 70 μηπως εννοεις παλιους και χωρις εμπορικοτητα τιτλους?

Όταν αγοράζω παιχνίδια για το Ps3 συγκρίνω τις τιμές από τα εξής:

- http://www.amazon.co.uk/God-of-War-..._1?ie=UTF8&s=videogames&qid=1271945875&sr=8-1

- http://www.play.com/Games/PlayStation3/4-/6072231/God-Of-War-III/Product.html

- http://hmv.com/hmvweb/displayProductDetails.do?ctx=280;0;-1;-1;-1&sku=840565

αλλά και από ελληνικα μαγαζιά π.χ

- http://www.skroutz.gr/s/75021/God-of-War-III.html

και προχοράω στην αγορά του.
Ο πιο ακριβός ( και εμπορικότερος τίτλος ) που μου είχε τύχει ήταν το Modern Warfare 2 ( στις αρχες του ) στα 52Ε

δεν χρειαζεται να εισαι ουλτρα χαι γραφικα σε τοσο υψηλη αναλυση το θεωρω υπερβολη με 2 καρτουλες μετριες τρεχουν ολα γιατι κανετε τετοιες συγκρισεις την στιγμη που το ps3 δεν τις πιανει μεχρι 720 παει και χωρις σπουδαια ΑΑ.οσο για την τιβι στο σαλονι βλεπουν κι αλλοι δεν μποριες να την παιρνεις εργολαβια.

Κατ´ αρχήν ως pc-gaming έχω στo μυαλό μου (δωμάτιο-μονάδα-monitor).
Οι τεχνολογία των monitor είναι πολύ διαφορετική από αυτή των τηλεοράσεων.
Η τεχνολογία των τηλεοράσεων είναι αρκετά πιο εξελιγμένη ως προς την εικόνα τους( ευκρίνεια, χρωματική απόκλιση κλπ.) σε σύγκριση με αυτή των monitor.
Πριν συνδέσω το Ps3 στην τηλεόρ. στο σαλόνι, το είχα συνδεδεμένο σ' ένα 24-monitor ( αρκετά αξιοπρεπές, από τα πολύ καλά μοντέλα της sams. ). Όταν το σύνδεσα στη τηλεόρ. δεν τίθεντο καν θέμα σύγκρισης.
Όσο για το 720p και 1080p νομίζω είναι ένα καλό μαρκετινίστικο κόλπο. Σαφώς θα ήταν καλύτερο όλα τα παιχνίδια να έχουν ανάλυση 1080p, αλλά όταν στην πράξη σε μια τηλεόραση 50'' και απόσταση θέασης 2,5-3μ σε ποιότητα blue-ray ( ένα με test 720p-1080p ) δεν μπορώ καν να διακρίνω διαφορές νομίζω είναι ανούσιο να ασχολούμαι με την ανάλυση στο 24monitor.

Όλα αυτά βέβαια είναι καθαρά από προσωπική εμπειρία. Απλά ανέφερα τους λόγους για τους οποίους εμένα με απογοήτευσε το pc-gaming. Την ώρα πού έχω στα χέρια μου ένα πολύ καλό παιχνίδι, να κάθομαι να ασχολούμαι για το πόσο ΑΑ, τι Details, κλπ. πρέπει να βάλω. Κι αν τα βάλω παραπάνω; Μήπως κολλήσει;

Το θέμα είναι αυτές οι 2 κάρτες κάθε πότε πρέπει να αντικαθίστανται

Απάντηση: Re: Crysis 2

Η τεχνολογία των τηλεοράσεων είναι αρκετά πιο εξελιγμένη ως προς την εικόνα τους( ευκρίνεια, χρωματική απόκλιση κλπ.) σε σύγκριση με αυτή των monitor.

Ουτε με σφαίρες....:twoguns:

Κατ´ αρχήν ως pc-gaming έχω στo μυαλό μου (δωμάτιο-μονάδα-monitor).
Οι τεχνολογία των monitor είναι πολύ διαφορετική από αυτή των τηλεοράσεων.
Πριν συνδέσω το Ps3 στην τηλεόρ. στο σαλόνι, το είχα συνδεδεμένο σ' ένα 24-monitor ( αρκετά αξιοπρεπές, από τα πολύ καλά μοντέλα της sams. ). Όταν το σύνδεσα στη τηλεόρ. δεν τίθεντο καν θέμα σύγκρισης.
Όσο για το 720p και 1080p νομίζω είναι ένα καλό μαρκετινίστικο κόλπο. Σαφώς θα ήταν καλύτερο όλα τα παιχνίδια να έχουν ανάλυση 1080p, αλλά όταν στην πράξη σε μια τηλεόραση 50'' και απόσταση θέασης 2,5-3μ σε ποιότητα blue-ray ( ένα με test 720p-1080p ) δεν μπορώ καν να διακρίνω διαφορές νομίζω είναι ανούσιο να ασχολούμαι με την ανάλυση στο 24monitor.

Όλα αυτά βέβαια είναι καθαρά από προσωπική εμπειρία. Απλά ανέφερα τους λόγους για τους οποίους εμένα με απογοήτευσε το pc-gaming. Την ώρα πού έχω στα χέρια μου ένα πολύ καλό παιχνίδι, να κάθομαι να ασχολούμαι για το πόσο ΑΑ, τι Details, κλπ. πρέπει να βάλω. Κι αν τα βάλω παραπάνω; Μήπως κολλήσει;

Το θέμα είναι αυτές οι 2 κάρτες κάθε πότε πρέπει να αντικαθίστανται

αμα τα παιχνιδια ηταν 1080 το ps3 θα αδυνατουσε να τα παιξει εδω ζοριζεται τωρα και κανουν και σπασιματα μερικα. αλλα τεσπα απο οτι εχω καταλαβει το προβλημα σου ειναι στις ιντσες αν και 24 ιντσες στους 40 ποντους ειναι σαν πενηνταρα στα 2 μετρα,οσο για τις καρτες εχω γραψει με τι παιζω εδω και 2 χρονια και ισως για κανενα ακομη.για μενα προσωπικα μιλαω παντα, το ps3 ειναι η πιο αχρηστη αγορα απο την στιγμη που καποιος εχει ενα αξιολογο πισι.
450 ευρω το σαρανταρι το αγορασα και εχει λιγοστες ωρες λειτουργιας.απο κει και υστερα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα :ADFADF1:

αλλα τεσπα απο οτι εχω καταλαβει το προβλημα σου ειναι στις ιντσες αν και 24 ιντσες στους 40 ποντους ειναι σαν πενηνταρα στα 2 μετρα.

Ίσως έχεις δίκιο και απλά εγώ να έχω κακή εμπειρία από την 24.
Πάντως την αίσθηση της 50 προσωπικά δύσκολα θα την άλλαζα.

για μενα προσωπικα μιλαω παντα, το ps3 ειναι η πιο αχρηστη αγορα απο την στιγμη που καποιος εχει ενα αξιολογο πισι.
450 ευρω το σαρανταρι το αγορασα και εχει λιγοστες ωρες λειτουργιας.απο κει και υστερα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα :ADFADF1:

Λοιπόν:

Uncharted, Uncharted 2,Killzone 2, Metal Gear Solid 4, GT5,Daemon Souls, Heavy Rain, God of War, Fifa 10, buzz (GR) ( και τι ακόμα θα επακολουθήσει...).
περί ορέξεως κολοκυθόπιτα ( δε λέω ), αλλά αν έχεις ασχοληθεί (το λιγότερο)με τα παραπάνω δύσκολα θα έχει γράψει λιγοστές ώρες.

Σόρρυ για το :offtopic: .

Re: Απάντηση: Crysis 2

Εκτος αυτου οταν εχεις μαθει στον πολιτισμο - 42αρα πλασμα με τον lpcm ηχο στα παιχνιδια , απο την ανεση του καναπε σου

Την περίπτωση να συνδέσεις το PC με την τηλεόραση / προβολέα και τον ενισχυτή δεν την έχεις σκεφτεί υποθέτω…

με ενα ξεκουραστο pad , ειναι δυνατον να γυρισεις στο ταλιμπανικο lcd μονιτορ του pciou και στην καρεκλα με το χερι σου κολλημενο σε ενα ποντικι μεχρι που να πιαστει :smash:

Από εργονομικής άποψης (και άρα από άποψη απόλαυσης – γι’ αυτά δεν παίζουμε games νομίζω; ) και άποψη ακρίβειας χειρισμού το ποντίκι (σε τραπέζι) είναι πολύ καλύτερο από το gamepad.

Αν θες να παίξεις και κανά καλό παιχνιδάκι (και όχι μόνο καγκουριές με αυτοκίνητα για 15χρονα) το mouse είναι must.

Κατά τα άλλα, προφανώς το gaming στα PC πάσχει από την πειρατεία (και μόνο).

Από την άλλη εξακολουθεί να αποτελεί τον βασικό κινητήριο μηχανισμό της βιομηχανίας του hardware στα PC.

Οπότε δύσκολο να βγάλεις άκρη….

Ρε παιδιά γιατί προσπαθείτε να συγκρίνεται 2 πράγματα που απευθύνονται κυρίως σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων? (κάποιες φορές συμπίπτουν μεν, αλλά για διαφορετικούς λόγους). Δεν υπάρχει τι είναι καλύτερο, αλλά τι γουστάρει ο καθένας.

Εγώ πχ ως pc-gamer τρελαίνομαι εκτός από το να βάλω το παιχνίδι και να παίξει, να φάω και κάποιες ώρες να ψάξω πως μπορώ να το κάνω να τρέξει καλύτερα, να μάθω νέες τεχνολογίες, να καταλάβω πως λειτουργούν τα 3d γραφικά και τι μου προσφέρει κάθε ρύθμιση ξεχωριστά. Άλλος θέλει απλά να βάλει το cd και να παίξει. Γιατί είναι καλύτερο το ένα από το άλλο?
Επίσης το pc-gaming μου προσφέρει δυνατότητα moding στα παιχνίδια μου. Πχ πιτσιρικάς είχα κάτσει και είχα φτιάξει όλο το Ελληνικό πρωτάθλημα στο Pro με φανέλες, σήματα, κλπ πριν ακόμα βγουν τα patches, πράγμα που δεν γινόταν με τίποτα στις κονσόλες.
Άλλες φορές βέβαια έχω ζηλέψει παιχνίδια που δεν υπάρχουν στο pc, ή ότι στα πρώτα τους βήματα είχαν γραφικά που για να τα πιάσω ήθελα μια περιουσία σε αναβαθμίσεις! Η ακόμα κάποια παιχνίδια παρεϊστικα που πολύ θα ήθελα να τα παίζω στο σαλόνι μου...

Πάντως από τη στιγμή που έχεις ένα pc για κάποιον λόγο, η αγορά που θέλεις για να παίξεις αξιοπρεπώς παιχνίδια είναι μια καλή κάρτα γραφικών αξίας 200-300€. Άρα φθηνότερα από μια κονσόλα κυκλοφορίας 1-2 χρόνων (που είχαν 400-500€).

Όσο τώρα για το Crysis (να πούμε και κάτι για το θέμα), δείχνει παιχνιδάρα που σίγουρα θα θέλει και ισχυρο (άρα και ακριβό) hardware. Πάντως ενώ στις κονσόλες θα το παίξεις φθηνά, θα είναι λογικά και μέτριο. Στον υπολογιστή όμως έχεις την επιλογή να το παίξεις είτε φθηνά και μέτρια, είτε ακριβά και άριστα...

Ρε παιδιά γιατί προσπαθείτε να συγκρίνεται 2 πράγματα που απευθύνονται κυρίως σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων? (κάποιες φορές συμπίπτουν μεν, αλλά για διαφορετικούς λόγους). Δεν υπάρχει τι είναι καλύτερο, αλλά τι γουστάρει ο καθένας.

Εγώ πχ ως pc-gamer τρελαίνομαι εκτός από το να βάλω το παιχνίδι και να παίξει, να φάω και κάποιες ώρες να ψάξω πως μπορώ να το κάνω να τρέξει καλύτερα, να μάθω νέες τεχνολογίες, να καταλάβω πως λειτουργούν τα 3d γραφικά και τι μου προσφέρει κάθε ρύθμιση ξεχωριστά. Άλλος θέλει απλά να βάλει το cd και να παίξει. Γιατί είναι καλύτερο το ένα από το άλλο?
Επίσης το pc-gaming μου προσφέρει δυνατότητα moding στα παιχνίδια μου. Πχ πιτσιρικάς είχα κάτσει και είχα φτιάξει όλο το Ελληνικό πρωτάθλημα στο Pro με φανέλες, σήματα, κλπ πριν ακόμα βγουν τα patches, πράγμα που δεν γινόταν με τίποτα στις κονσόλες.
Άλλες φορές βέβαια έχω ζηλέψει παιχνίδια που δεν υπάρχουν στο pc, ή ότι στα πρώτα τους βήματα είχαν γραφικά που για να τα πιάσω ήθελα μια περιουσία σε αναβαθμίσεις! Η ακόμα κάποια παιχνίδια παρεϊστικα που πολύ θα ήθελα να τα παίζω στο σαλόνι μου...

Πάντως από τη στιγμή που έχεις ένα pc για κάποιον λόγο, η αγορά που θέλεις για να παίξεις αξιοπρεπώς παιχνίδια είναι μια καλή κάρτα γραφικών αξίας 200-300€. Άρα φθηνότερα από μια κονσόλα κυκλοφορίας 1-2 χρόνων (που είχαν 400-500€).

Όσο τώρα για το Crysis (να πούμε και κάτι για το θέμα), δείχνει παιχνιδάρα που σίγουρα θα θέλει και ισχυρο (άρα και ακριβό) hardware. Πάντως ενώ στις κονσόλες θα το παίξεις φθηνά, θα είναι λογικά και μέτριο. Στον υπολογιστή όμως έχεις την επιλογή να το παίξεις είτε φθηνά και μέτρια, είτε ακριβά και άριστα...

σωστος συμφωνω σε ολα γιαυτο ειπα και γω περι ορεξεως κολοκυθοπιτα
και μιας και ταχω ολα ως υπερκαταναλωτικος τυπος και pc kai htpc kai ps3 διαλεγω και παιρνω και βλεπω οτι το πισι με βολευει πολυ περισσοτερο:smash:

οσο για το crysis οντως παιχνιδαρα φαινεται αν και η ζουγκλα σαν φαση μου αρεσε περισσοτερο θα δουμε επι της οθονης λοιπον

+1.
Πολύ σωστός. ;)
Εμένα όλο αυτό με κούρασε. Προτιμώ να βάζω το παιχνίδι και να το απολαμβάνω(χωρίς να ασχολούμαι με ρυθμίσεις, frame rates κπλ. )
Να παίζω κανα ματσάκι στο fifa, και να καλώ την παρέα για buzz. :D

Σίγουρα κάποιοι θα ασχοληθούν αρκετά και θα το απολαύσουν σε σαφώς βελτιωμένα γραφικά.

Το πρόβλημα με τα PC δεν είναι το hardware...ίσα ίσα..αυτό ειναι πολύ και ανεκμετάλευτο!

το πρόβλημα είναι η πειρατεία.

ολοένα και περισσότερα game studios αποσύρονται απο την πλατφόρμα των PC και γυρίζουν σε κονσόλες αφού είδαν τελικά τα κέρδη τους να απογειώνονται από την αγορά των κονσολών!
Πες μια μονο εταιρεια που παρατησε τους υπολογιστες για χαρη των πλαστικων κουτιων που λεγονται κονσολες...
καλυτερα να μην λεμε ανακριβειες....Η πειρατεια ειναι οντως καταστροφικη για τους υπολογιστες,αλλα μην ξεχνατε πως οποιοδηποτε παιχνιδι θα φτιαχτει πρωτα σε υπολογιστη,που φυσικα θα ειναι και τεχνικα ανωτερο.
Και για να χουμε καλο ερωτημα...δοκιμασε να παιξεις οποιοδηποτε παιχνιδι πρωτου προσωπου οπως το crysis με χειριστηριο και μετα με πληκτρολογιο/ποντικι και μετα ελα να μου πεις...Ας ειμαστε λιγο σοβαροι...
Και κατι περι 42αρας τηλεορασης και κονσολας/καναπε που ακουσα...απλα συνδεεις το tower ή το htpc κουτι που ειναι και ποιο καλαισθητο κιολας στην τηλεοραση,ασυρματο πληκτρολογιο/ποντικι στην καναπεδια,και αντε γεια κονσολες!Ο,τι κανω εγω προσωπικα...παιχνιδια σε χαμηλες αναλυσεις με χαλια frame rate και χειρισμο ποτε δεν εμαθα να παιζω....οποτε εχει καλομαθει ο ποπός μου,αρα PC για να κανω και ενα σωρο αλλες δουλειες που θελω...Τα περι νεκρου pc gaming ειναι marketing των εταιρειων στυλ σονυ...ελεος

Το ΧΒΟΧ360 ειναι συμπαθητικο μηχανακι,αλλα απο το 2005 που υπαρχει,εχει ελαφρως ξεπεραστει
Καλα εννοειται πως μακρια απο ο,τιδηποτε σονυ,και δη η αηδια που λεγεται ps3...Στην αρχη μας την πασαραν ως υπερμηχανημα multimedia και οχι αυτο που κυριως ειναι,δλδ παιχνιδοκονσολα και μας λενε ''ειναι για λιγους'' και οριστε 700 ευρω...
μετα που εβλεπαν οτι ετρωγαν το αγγουρι απο το 360(που ακομα προηγειται σε πωλησεις παγκοσμιως,ασχετως αν μετα τη μειωση της τιμης του και την κυκλοφορια του slim,το ps3 ανεκαμψε θεαματικα) αρχισαν να μαζευονται.
και τωρα που σφιξαν τα γαλατα,299 ευρω και ξαφνικα εγινε παλι παιχνιδοκονσολα...η υπεροψια της σονυ ειναι παντα χαρακτηριστικη
Δυνατο hardware,αλλα τρομερα δυσκολο να το προγραμματισεις,για αυτο αλλες εταιρειες εγκατελειψαν το ps3(valve) και ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα multiplatform games τρεχουν με καλυτερο frame rate και antialiasing στο 360...για οποιον αμφιβαλλει εχω ενα σωρο συγκριτικα βιντεακια
Αυτα περι της σουπερ ντουπερ κονσολας ονοματι ps3

καλα, δεν πρόκειται τα παίξει κάποιος Crysis στο Ps3

εννοώ όταν βγήκε το crysis1 ηθελε 2x8800GTX (σχεδον όσα λεφτά έκαναν 2 ps3) για να το παιξεις Full

τωρα το crysιs 2 τι θα θέλει?

και μιλάμε για ενα παιχνίδι που το πέρνεις για τα γραφικά του , γιατί σαν παιχνίδι αυτό καθ`εαυτο σε αυτό το είδος σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα

νωρις το θυμηθηκαν...μετα απο 4 χρονια?
σε 2 χρονια ερχεται το νεο ΧΒΟΧ...καληνυχτα σας

καλά σε 2 χρόνια έρχεται και το νέο PS3, αυτό δεν λέει τίποτα...

Re: Απάντηση: Crysis 2

καλα, δεν πρόκειται τα παίξει κάποιος Crysis στο Ps3

εννοώ όταν βγήκε το crysis1 ηθελε 2x8800GTX (σχεδον όσα λεφτά έκαναν 2 ps3) για να το παιξεις Full

τωρα το crysιs 2 τι θα θέλει?

και μιλάμε για ενα παιχνίδι που το πέρνεις για τα γραφικά του , γιατί σαν παιχνίδι αυτό καθ`εαυτο σε αυτό το είδος σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα

Το Crysis δεν πουλησει καλα για αυτο ακριβως τον λογο
Δημιουργηθηκε η εντυπωση οτι για να το παιξεις ηθελες να αλλαξεις καρτα ,να βαλεις δευτερη,κλπ.κλπ
Το οποιο ηταν λαθος,γιατι και με μια 'συμβατικη' καρτα της εποχης μια χαρα το επαιζες(οχι στο full ολα τα settings βεβαια) αλλα και ετσι τα γραφικα ηταν απιστευτα