Crystal Audio ή Funai?

mutron

New member
12 October 2007
50
Καλημέρα,
Διαβάζοντας από εχθές το forum κατέληξα να αγοράσω τον
FUNAI DVB-T mpeg4 DTR2205HDPVR ή τον Crystal Audio CDVB-HD.

Έχω τα ακόλουθα requirements.

1. να έχει ελληνικά menu.
2. θα ήθελα να έχω PVR του στυλ να γράφω σε καθημερινή βάση ένα ή περισσότερα προγράμματα με διάρκεια ~ 1.5 ώρα max.
3. Ο εξωτερικός δίσκος που θα βάλω δεν θέλω να έχει τροφοδοσία (σκέφτομαι να βάλω έναν 2.5)
4. θα ήθελα να παίζω διάφορα video αρχεία σε mkv,avi,divx με ελληνικούς
υπότιτλους. Τα αρχεία μπορεί να είναι HD (αλλά τις περισσότερες φορές SD)
και η τηλεόραση που θα το χρησιμοποιώ θα είναι SD, CRT πάνω από SCART.

Τι μου προτείνετε?
Αληθεύει ότι ο FUNAI δεν μπορεί να σβήσει από το menu του τα αρχεία του PVR.

Επίσης τι λένε τα remotes των δύο συσκευών?

Τέλος διάβασα ότι κάποιοι αποκωδικ. δεν πιάνουν ERT (MPEG2). Αυτοί οι δύο?

Ευχαριστώ παιδιά!

Last edited:
O Crystal Audio είναι νεότερο μοντέλο αφού κυκλοφορεί εδώ και μια εβδομάδα. Ρώτησε και στη Funai αν πρόκειται σύντομα να βγάλουν και αυτοί νέο μοντέλο.

Ναι αλλά η τιμή είναι 49 για τον Funai και 65 για τον Crystal Audio.
Αξίζει την διαφορά, γιατί περίπου κάνουν τα ίδια πράγματα ή αυτό
νομίζω και από την στιγμή που θα τον έχω συνδεδεμένο σε μια
CRT SD τηλεόραση αξίζει να δώσω τα παραπάνω χρήματα?

Ως κάτοχος του Funai , μπορώ να σου πώ πως σε HD MKV και μόνο σε μέγεθος πάνω από 4 GB το κάθε αρχείο έχει πρόβλημα. Όλα τα άλλα τα παίζει αψεγάδιαστα με το τελευταίο Firmware, τις εγγραφές τις σβήνει μια χαρά με το χειριστήριο και στις εγγραφές ειδικά σε σειρές μου έχει λύσει τα χέρια .
Μικροπροβληματάκια ίσως αντιμετωπίσεις σε εξωτερικούς υπότιτλους [μπορείς να δεις την σχετική καταγραφή μου στο thread του Funai] αλλά τίποτα που δεν λύνεται εύκολα...
Ελπίζω να βοήθησα!

ευχαριστώ πολύ Blackfox2k7,

από το τηλεκοντρόλ τι λέει?
πιάνει καλά η πρέπει να έχεις στραμμένο το τηλεκοντρόλ κατά
πάνω του για να πατηθεί?

επίσης τα menu του είναι καλά και λειτουργικά για κάποιον όχι
και τόσο σχετικό χρήστη?

τέλος έχεις δοκιμάσει να του βάλεις εξωτερικό δίσκο 2.5'' χωρίς
extra παροχή ρεύματος μόνο το USB? παίζει σωστά?
Νομίζω ότι είχα διαβάσει στο thread της Funai ότι πολλές
φορές χρειάζεται και εξωτερική παροχή.

Ευχαριστώ και πάλι

Στο κατω κατω γιατι να μην βοηθησεις και μια Ελληνικη εταιρια! Σιγουρα θα εχεις και καλυτερη υποστηριξη!

Επειδη βλεπω οτι το θες και για media player, η ελλειψη υποστηριξης NTFS απο τον Funai δε θα σε χαροποιησει ιδιαιτερα, ειδικα αν τον θες για να παιζεις .mkv...

Και σε avi έχει θεματάκια ... Δείτε το σχετικό thread που το έχω γεμίσει :twoguns::twoguns:

Αλλά το τηλεκοντρόλ πιάνει μια χαρά [αν δεν έχεις LG] , και το μενού είναι βολικό για τον "αδαή"...

Αδελφέ λιώστο στις δοκιμές κ πες μου εντυπώσεις [θέλω να βλέπω ταινίες AVI και εί δυνατόν Mkv , έστω κ 720p] ..... Γιατί μου φαίνεται πως θα αλλάξω δέκτη :(

Υπάρχουν ήδη οι πρώτες εντυπώσεις από κατόχους του νέου crystal audio στο θέμα του... :ernaehrung004:

Στο κατω κατω γιατι να μην βοηθησεις και μια Ελληνικη εταιρια! Σιγουρα θα εχεις και καλυτερη υποστηριξη!

Δε λέω Ελληνική εταιρεία είναι της οποίας έχω υπάρξει πελάτης στο παρελθόν (SUB),αλλά αγοράζοντάς τον δεν υποστηρίζεις κάποια Ελληνική κατασκευαστική προσπάθεια ή γραμμή παραγωγής.Και οι άλλες εισαγωγικές εταιρείες Έλληνες εργαζόμενους έχουν...

Απάντηση: Re: Crystal Audio ή Funai?

Δε λέω Ελληνική εταιρεία είναι της οποίας έχω υπάρξει πελάτης στο παρελθόν (SUB),αλλά αγοράζοντάς τον δεν υποστηρίζεις κάποια Ελληνική κατασκευαστική προσπάθεια ή γραμμή παραγωγής.Και οι άλλες εισαγωγικές εταιρείες Έλληνες εργαζόμενους έχουν...

Αν και δεν μπορώ να ξέρω η κάθε εταιρία (εισαγωγική ή όχι) τι κάνει με τα προϊόντα της, όταν είχα αγοράσει το egreat από το eshop, είχε μέσα του κάτι σαν μάνουαλ στα κινέζικα...

το πίκο και ο δέκτης της CA είναι πλήρως εξελληνισμένα, και στα μενού των συσκευών, αλλά και τα μάνιουαλ τους... Και δεν μιλάω για google translate (γιατί το έχω δει και αυτό), μιλάω για Ελληνικά που τα έχει γράψει άνθρωπος που απευθύνεται σε Έλληνες... :fahne90:

Η Crystal Audio είναι από τις πλέον σοβαρές εταιρείες στον Ελληνικό χώρο και έχει να επιδείξει πολύ καλά δείγματα γραφής στην υποστήριξη των προιόντων της .
Όχι μόνο τώρα με τους δέκτες ,αλλά εδώ και χρόνια με τα ηχεία της. Όπως και η Ελληνική Roister άλλωστε ...

H απάντησή μου αφορά το μήνυμα του φίλου felixxx και μόνο αυτό,για μην μπερδεύουμε τι είναι Ελληνικό και τι όχι.
Τώρα το αν οι άλλες Ελληνικές εισαγωγικές εταιρείες στο χώρο των δεκτών DVB-T υποστηρίζουν το ίδιο σωστά τα προιόντα που εμπορεύονται,είναι δυστυχώς μία άλλη συζήτηση που όμως δεν αναιρεί αυτό που έγραψα :)

Last edited: