Crystal Audio Micro-SD

Re: CRYSTAL AUDIO Micro-SD [ Νέος Δέκτης SD με λειτουργίες Media Player ]

Δεν βρίσκω τον δέκτη στην αγορά. Τελείωσε το απόθεμα; Αποσύρθηκε η CA από τους SD; Θα αντικατασταθεί από άλλο μοντέλο;

Καλησπερα νεο μελος και πρωτο μηνυμα. και εχω μια σημαντικη ερωτηση. Τελικα ο CRYSTAL AUDIO Micro-SD θα αντικατασταθει απο αλλο μοντελο? Αξιζει να προβω στην αγορα του? Ενδιαφερονται πολλοι απο Πατρα και θελω μια συντομη απαντηση αν μπορειτε. Αν μπορει ο user Crystal_Druid να μας δωσει μια υπευθυνη απαντηση? Ευχαριστω πολυ

Last edited by a moderator:

Καλημέρα συνφορουμίτες! :smile:

Ο Micro-SD έχει πράγματι εξαντληθεί, αλλά θα έρθει και πάλι μαζί με τη νέα «φουρνιά» των Micro-HD, στις αρχές Μαρτίου!

Να είστε καλά! -bye-

Μήπως γνωρίζεις εάν θα έχουμε DTS σε κανέναν απο τους καινουργιους σας δέκτες?

Ένας δέκτης του ίδιου κατασκευαστή, με ίδιο τηλεχειριστήριο, επεξεργαστή, θέση υποδοχών, LED και αισθητήρα υπερύθρων, άρα μάλλον κλώνος, με αναβάθμιση 4-2-12
Easy Home TDT Flip DS

Crystaaal, R-U-theereeeee?
Το μεγαλύτερο brand στην Ελλάδα, με τη καλύτερη φήμη τόσο για τα προϊόντα όσο -αλλά και κυρίως- και για την εξυπηρέτηση. Στο θέμα firmware, δεν το δικαιολογείτε!

Talos καλημέρα και Χρόνια Πολλά! :smile:

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω καταλάβει ακριβώς που αναφέρεσαι...:confused:
Αν πάντως το post σου αφορά στην αποκωδικοποίηση DTS, δεν μπορώ να βρω τίποτε σχετικό στο link που έχεις παραθέσει! HELP!

Χρόνια πολλά Crystal_Druid!
Δεν αναφέρομαι στο θέμα DTS, ούτε σε κάποιο άλλο χαρακτηριστικό του δέκτη :smile: Θα προσπαθήσω να είμαι σαφέστερος στο μέλλον ώστε να γίνω περισσότερο κατανοητός.

Μερικές φορές αναφέρω δέκτες του εξωτερικού οι οποίοι δείχνουν κλώνοι μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και αυτή ήταν η περίπτωση της παραπάνω δημοσίευσής μου. Ζητώ συγνώμη αν μπέρδεψα κάποιον και για τον χρόνο που του «έφαγα».
Επίσης, μετά την ανακάλυψη αναβαθμίσεων λογισμικού για δέκτες SD με ALi M3105 (όπως είναι αυτός), ήταν αφορμή για το σχόλιό μου περί αναβαθμίσεων firmware.

Για όποιον ίσως αναρωτιέται τι μπορεί να αλλάζει σε έναν SD, η νεότερη αναβάθμιση του Iberosat TDT1500 (κατασκευαστής η Skyworth) προσφέρει μειωμένη κατανάλωση.
Και για όποιον αναζητεί αποκωδικοποίηση DTS, ας ρίξει μια ματιά στον Wikami 717. Οι Ferguson T65/55 δεν θα ξανάχουν άλλο firmware με ενεργοποιημένη την αποκωδικοποίηση DTS.

Υπάρχει πουθενά για κατέβασμα το firmware τού Micro-SD ?

Αν γίνεται μια απάντηση στο παραπάνω καθώς και αν διορθώθηκε το πρόβλημα με τους υποτίτλους.

Ευχαριστώ!

Τους έστειλα και e-mail ζητώντας το firmware και μου απάντησαν ότι δεν γίνεται να το δώσουν
και η μόνη λύση είναι να περάσω από την εταιρία με το δέκτη...
Φαίνεται είναι εταιρικό μυστικό...τι να πω!!!

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Παιδιά γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετοπίζουν και άλλοι φίλοι πρόβλημα με τον Micro-SD και τα ψηφιακά της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3).

Σε 2 δέκτες που έχω, μου παρουσιαζει "σπασίματα" και "κολλήματα" στα συγκεκριμένα κανάλια, ενώ στα υπόλοιπα κανάλια παίζει κανονικά. Τους δέκτες τους αγόρασα πριν μερικές ημέρες και ενώ στην ίδια εγκατάσταση οι Micro-HD παίζουν κανονικά, με αυτούς έχω πρόβλημα...

Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Σπασίματα και κολλήματα συνήθως σημαίνουν καλή λήψη. Αν η λήψη στα συγκεκριμένα κανάλια είναι οριακή, οι άλλοι δέκτες μπορεί να είναι λίγο πάνω από το όριο και να μην έχουν πρόβλημα, αλλά οι Micro-SD να έχουν ελαφρώς χειρότερη ευαισθησία λήψης και είναι οριακά κάτω από το όριο παρουσιάζοντας έτσι τα προβλήματα.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Και τα 2 σπίτια βρίσκονται στο λεκανοπεδιο με καθαρή οπτική επαφή στο βουνό, και με σχετικά μικρό απόσταση απο την κεραία. Όλα τα αναλογικά κανάλια παίζουν χωρίς χιόνια, οποτε δεν νομίζω πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την λήψη. Επίσης το καλώδιο πάει κατευθείαν στον δέκτη χωρίς διακλάδωση για την TV.

Απάντηση: Re: Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Όλα τα αναλογικά κανάλια παίζουν χωρίς χιόνια
Χωρίς χιόνια, αλλά με τί ποιότητα; Θέλω να πω ότι κακή λήψη δεν μεταφράζεται μόνο σε χιόνια. Και επειδή ο Micro-SD πιθανόν οι SD χρησιμοποιούν 1-2 demodulators όλους κι όλους, μάλλον έχουν παραπλήσια ικανότητα λήψης, με μικρές διαφορές ανάλογα με την νεότητα του firmware και ίσως και την υλοποίηση.
Για σιγουριά, ρίξε μια ματιά στην καλωδίωσή σου και στο αν είναι σωστά στραμμένη η κεραία προς το σημείο εκπομπής της περιοχής σου.

Παιδιά γεια σας,

Θα ήθελα να ρωτήσω αν αντιμετοπίζουν και άλλοι φίλοι πρόβλημα με τον Micro-SD και τα ψηφιακά της ΕΡΤ (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3).

Σε 2 δέκτες που έχω, μου παρουσιαζει "σπασίματα" και "κολλήματα" στα συγκεκριμένα κανάλια, ενώ στα υπόλοιπα κανάλια παίζει κανονικά. Τους δέκτες τους αγόρασα πριν μερικές ημέρες και ενώ στην ίδια εγκατάσταση οι Micro-HD παίζουν κανονικά, με αυτούς έχω πρόβλημα...

Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ στην κάρτα τηλεόρασης στο pc. Ενώ τα υπόλοιπα ψηφιακά παίζουν μια χαρά, εκείνα της ΕΡΤ παίζουν με σπασίματα. Την ίδια στιγμή ο microHD στην μια TV τα παίζει μια χαρά. Και μιλάμε για το ίδιο σήμα σπλιταρισμενο.

Όποτε επιβεβαιώνω πως υπάρχουν σημαντικές διαφορές με την ευαισθησία του δεκτών, τέτοιες που να δημιουργούν θέμα σε οριακή λήψη.

Καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση για αποκωδικοποιητή για τους γονείς μου σε Sony 21' CRT με Scart. Καταρχήν απότι έχω καταλάβει από τους οδηγούς σας να τους πάρω SD δέκτη για αυτην την τηλεόραση που δεν υποστηρίζει HD σήμα. Έτσι; Έχω καταλήξει και τους έχω προτείνει να πάρουν τον CRYSTAL AUDIO Micro-SD. (Η "άμεση" επικοινωνία με τον Crystal Druid μου εμπνέει εμπιστοσύνη στη Crystal Audio και διαβάζω καλά πράγματα για τους αποκωδικοποιητές της :2thumb22sup:)
Τα μόνα που τους ενδιαφέρουν είναι
  1. Timeshift
  2. Προγραμματισμένη εγγραφή
  3. Γρηγορη εναλλαγή καναλιών
Τι λέτε θα μείνουν ικανοποιημένοι;

Απάντηση: CRYSTAL AUDIO Micro-SD [ Νέος Δέκτης SD με λειτουργίες Media Player ]

Ναι, θα μείνουν.
Φυσικά μπορείς να βάλεις και HD δέκτη σε μια απλή τηλεόραση, αρκεί αυτή να έχει υποδοχή scart.

Αντιμετωπιζω και εγω το ιδιο θεμα με τα καναλια της ΕΡΤ.Καθολου εικονα και σπασιματα στον ηχο.Τα υπολοιπα τελεια.

Πριν 2 ώρες έβαλα έναν στη μητέρα μου. Άψογα όλα τα κανάλια, με ένταση σήματος στο 67 περίπου και ποιότητα στο 97. Όπως έχω γράψει και σε άλλα νήματα, όσοι δεν πιάνουν ΕΡΤ ενώ πιάνουν τα υπόλοιπα, τότε κατά 90% φταίει η εγκατάσταση και τα καλώδια. Δοκίμασε καλύτερης ποιότητας καλώδιο κεραίας. Το έχω δει στην πράξη να λύνεται έτσι το πρόβλημα.

τα 3 ψηφιακά της ερτ (cine+- sport+ ) που τα πιάνουμε??? σε τι συχνότητα, στο αυτόματο δεν μου τα βρήκε