CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Συγχωρηστε με για την ασχετοσυνη μου, αλλα εκτος απο την Full HD τηλεοραση που εχω, υπαρχουν μεσα στο σπιτι (ποσο μαλλον στα εξοχικα) απλες, παλιες, μικρες crt ή tft τηλεορασεις που παιρνουν (στην καλυτερη των περιπτωσεων) scart.

Υπαρχει δυνατοτητα το pico να δωσει εικονα/ηχο σε αυτες με scart κι αν ναι, με ποιον τροπο;

Ευχαριστω.

αγόρασε ένα αντάπτορα component σε scart. Προσοχή να μην πάρεις το ανάποδο γιατί δεν ξεχωρίζουν εύκολα.

Last edited:
Εγω παντως το πηγα πισω και πηρα αλλο.
Το θεμα με το τηλεκοντρολ στο καινουργιο που πηρα βελτιωθηκε αρκετα θα μπορουσαν να πω.

Το πήγες πίσω για αυτό τον λόγο ή για κάτι άλλο ?

Δηλαδή στα καινούρια έχει γίνει κάποια βελτίωση ή ήταν τυχαίο ?

Επίσης παρατήρησα ότι όταν οι υπότιτλοι είναι σε 2 γραμμές τότε η δεύτερη γραμμή εμφανίζεται με λίγο διαφορά από την πρώτη. αυτό διορθώνεται ?

αγόρασε ένα αντάπτορα component σε scart. Προσοχή να μην πάρεις το ανάποδο γιατί δεν ξεχωρίζουν εύκολα.

Τοσο απλο; Ευχαριστω :) Component ειναι η τριπλη εξοδος με τα κοκκινα/κιτρινα/ασπρα; :hmmmm2:

αρχεία από yout..e διαβάζει..

Παιζει αρχεια απο youtube (.flv) χωρις προβλημα.

Εχω αρκετα HD μουσικα videoclips απο εκει κατεβασμενα, σε ενα φακελο και παιζουν αψογα (τα βαζεις και ανακατεμενα να τα παιζει αν θες)...

Για να βοηθάμε και για το επόμενο firmware update..

Μετά από διάφορα test και από μέρους μου,κατάληξα ότι το μόνο format, που δεν παίζει το PICO, είναι από κάμερες Τοshiba Camileo (P, S, H series κλπ. Ο κατασκευαστής λέει ότι τα video είναι τύπου H.264 MOV). Εγώ έχω την Camileo P30 (την οποία χρησιμοποιώ ως Helmet Camera). Κατά τη διάρκεια του playback, το PICO κάνει διαρκή κολλήματα μεταξύ ήχου και εικόνας.

Αντίθετα, τα video της άλλης κάμερας που έχω (Sanyo Xacti - .mp4 αρχεία), τα παίζει όλα κανονικά.. ;)

Παιζει αρχεια απο youtube (.flv) χωρις προβλημα.

Εχω αρκετα HD μουσικα videoclips απο εκει κατεβασμενα, σε ενα φακελο και παιζουν αψογα (τα βαζεις και ανακατεμενα να τα παιζει αν θες)...

ευχαριστώ για την απάντηση σου φιλε.δώσε link να το πάρο με "αντικαβολι" λόγο που είμαι μακριά..

Καλημέρα. Μπορείτε και τηλεφωνικά πλέον να κανετε παραγγελία με αντικαταβολή στο 210.6134767. :)

EDIT: είχα ένα τέτοιο παλιά που διαλέγεις και την κατεύθυνση
http://img.tomshardware.com/us/2005/11/23/pc_interfaces_101/scart2.jpg

Καλημερα. Οχι μονο ειναι "τοσο απλο" (δεν ειχα δει τις εξοδους του pico σε φωτο, δεν ειχα καταλαβει οτι εχει αυτη τη δυνατοτητα), αλλα θυμηθηκα και ανακαλυψα οτι εχω παρατημενο σε ενα συρταρι εναν τετοιο ανταπτορα απο παλιοτερη χρηση :) Να υποθεσω οτι ο διακοπτης παει στο outpout, σωστα;

Ευχαριστω για την πληροφορια. Το μονο που μενει πια ειναι να το βρω σε καμια προσφορα α λα κωτσοβολου, διοτι τα 60 γιουρα μου πεφτουν καπως πολλα αυτη τη στιγμη.

Το πήγες πίσω για αυτό τον λόγο ή για κάτι άλλο ?

Δηλαδή στα καινούρια έχει γίνει κάποια βελτίωση ή ήταν τυχαίο ?

?
Πιστευω οτι ειναι τυχαιο,Παντως το πηγα πισω γιατι το κουτι οταν το πηρα ηταν ανοικτο και μαλλον το ειχαν χρησιμοποιησει.
Το μεγαλο προβλημα ηταν στο κουμπι του enter στο χειριστηριο,μιλαμε δεν πατιοταν με τιποτα οποτε αγανακτησα και το πηγα πισω.

Μετά από διάφορα test και από μέρους μου,κατάληξα ότι το μόνο format, που δεν παίζει το PICO, είναι από κάμερες Τοshiba Camileo (P, S, H series κλπ. Ο κατασκευαστής λέει ότι τα video είναι τύπου H.264 MOV). Εγώ έχω την Camileo P30 (την οποία χρησιμοποιώ ως Helmet Camera). Κατά τη διάρκεια του playback, το PICO κάνει διαρκή κολλήματα μεταξύ ήχου και εικόνας.

Αντίθετα, τα video της άλλης κάμερας που έχω (Sanyo Xacti - .mp4 αρχεία), τα παίζει όλα κανονικά.. ;)

Σε ποια αναλυση το βαζεις 1080/24 μηπως? Αν ναι θα εχεις πηδηματα γιατι το αρχειο ειναι 29,97fps.
Aυτο το sample της P30 παιζει μαλλον κανονικα στα 1080/60
http://forums.steves-digicams.com/h...gicams/152609-toshiba-camileo-p30-sample.html

Επειδή τη βάζω σε κράνος, τραβάει μόνο σε 720 που υπάρχει Image stabilizer..Δεν ξέρω όμως τι format τραβάει..Να θυμίσω ότι δεν παίζω με HDMI, αλλά με composite.. :)

μάγκες μιας και το εργαλείο είναι στο δρόμο το παράγγειλα, για να συνδεθεί σε tv με "σκαρτ" θέλει αντάρτα....όπως λέει και κάποιος φίλος πιο πάνω γίνετε έτσι.

danke..

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Επειδή με ενδιαφέρει το μηχανάκι για αγορά και πέφτουν στα χέρια μου συχνά-πυκνά .mov αρχεία από τέτοιες κάμερες:

Αν στα .mov αρχεία της Camileo σου αλλάξεις container format σε .mkv με το πρόγραμμα mkvmerge GUI, εξακολουθούν να παίζουν σπαστά ή λύνεται το πρόβλημα; Σε περίπτωση που το δοκιμάσεις και ποστάρεις αποτέλεσμα, σε ευχαριστώ προκαταβολικά!

θα το δοκιμάσω. Λογικά θα τα παίζει όμως, γιατί τα .mkv από μετατροπές του mkvmerge που κατεβάζω ανά καιρούς μου παίζουν όλα..Έχει βγει και ειδικό firmware πάνω σε αυτό το θέμα.. ;)

Αν το πρόβλημα είναι στο video stream και όχι στον τρόπο που γράφουν σε MOV container οι Camileo, τότε ακόμη κι αν επαναπολυπλέξεις video+audio streams ενός .mov αρχείου σε MKV container, το πρόβλημα θα κουβαληθεί αυτούσιο και στο .mkv αρχείο. Γι' αυτό πρότεινα δοκιμή, να δούμε τί ισχύει από τα δύο.

Αρχεία mov από την ψηφιακή φωτογραφική μου (Canon IXUS 100IS στα 1280χ720) επίσης τα έπαιξε κανονικά...

"Φάγαμε Πακέτο"

Παιδιά βοήθεια...(και ελπίζω να τα καταφέρουμε...)

Πριν λίγο πήγα να κάνω firmware update αλλά πριν ολοκληρωθεί (στη φάση μετά την πρώτη οθόνη, τότε που χάνεται το σήμα) έπεσε το ρεύμα...:bang:

Όταν άνοιξα το pico, τίποτα...σήμα πουθενά...

Το έβγαλα από την πρίζα, το άφησα για λίγο και το ξανάνοιξα το μηχανάκι με το στικάκι τοποθετημένο αλλά ακόμη τζίφος...

Την πατήσαμε για τα καλά :nounder: ή υπάρχει κάποιος τρόπος για reset...?