CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

ρε παιδια μηπως ειναι χαλασμενη η εξοδος AV-συνδεσα ακουστικα και δεν ακουγα τιποτα...λογικα δεν επρεπε να εχουν ηχο???
καποιος ρε παιδια ας μου πει η ας δοκιμασει να βαλει ακουστικα στην υποδοχη AV και να μου πει αν ακουγεται ηχος..μηπως ειναι προβληματικο το δικο μου να το παω αυριο πισω για αλλαγη...

καποιος ρε παιδια ας μου πει η ας δοκιμασει να βαλει ακουστικα στην υποδοχη AV και να μου πει αν ακουγεται ηχος..μηπως ειναι προβληματικο το δικο μου να το παω αυριο πισω για αλλαγη...

Στο picoHD στέλνεις σήμα (εικόνα και ήχο) είτε από την HDMI έξοδο είτε από την AV. Επίσης στο τηλεχειριστήριο υπάρχει κουμπι εναλλαγής μεταξύ των δυο εξόδων. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς ταυτόχρονα και τις δύο εξόδους (π.χ. HDMI για εικόνα και AV για ήχο).

Για να ελέγξεις αν δουλεύει η έξοδος AV του picoHD βγάλε το hdmi καλώδιο (για να αποκλείσεις ότι επιλέγεται αυτόματα η hdmi έξοδος αν υπάρχει σύνδεση) χρησιμοποίησε το AV καλώδιο στην AV έξοδο του picoHD και σύνδεσε με αυτό την τηλεόραση (στην πλαϊνές εισόδους της τηλεόρασης όπως είδα στην φωτογραφία). Αν αρχικά δεν έχεις εικόνα πάτα και το κουμπί AV/HDMI από το τηλεχειριστήριο του picoHD. Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις αναλογικό σήμα (και εικόνα και ήχο) στην τηλεόραση. Εναλλακτικά μπορείς τους ακροδέκτες ήχου (λευκό και κόκκινο) να τους συνδέσεις στο audio in του ενισχυτή σου.

Υ.Γ. όταν συνέδεσες τα ακουστικά έβγαλες το hdmi καλώδιο; Έπαιξες λίγο με την επιλογή του τηλεχειριστηρίου μεταξύ AV/HDMI; Αν είχες ενεργή την έξοδο HDMI λογικό είναι να μην άκουγες τίποτα από το AV.

Last edited:
οκ..τα δοκιμασα ετσι οπως μου ειπες και ειναι οπως τα λες ολα δουλευουν σωστα.επειδη θελω να ακουω απο αλλα ηχεια και οχι απο της τηλεορασης τι μπορω να κανω σε αυτην την περιπτωση μιας και δε θελω ομως να κατεργησω το HDMI?χρειαζομαι καποιο ενισχυτη?η ενα HC το οποιο να εχει της καταλληλες εισοδους .η απλα ενα dvd το οποιο να εχει οπτικη εξοδο...?ευχαριστω παντως φιλε μου...

Δηλαδή το Pico έχει καλύτερη εικόνα από το WD TV Live; :chinscratch:

Iσως αυτο απανταει το ερωτημα σου....

The new BOXCHIP F10 chipset (processor) offers superior performance to anything else in it's price range. We have successfully streamed MKV files at up to 70mbit/s using this player. This means the performance for MKV is superior to the older Realtek based players (like the Asus OPlay, Xtreamer, ACRyan Playon, Sumvision Cyclone mk1/mk2, Hisense) and more on a par with the Sigma 865x based players (WDTV Live, Egreat S1A, Viewsonic VMP74).

Απο το παλιοτερο wd που ειχα η εικονα ειναι στα ιδια επιπεδα και ισως λιγο καλυτερη.

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις την optical out της TV με μια optical in του ενισχυτή/home cinema (αν έχει).
ok...ευχαριστω .....:a0210:

Φίλε μου θα πάρεις αυτό http://mybroadband.co.za/photos/data/500/scart_to_rca_adapter.jpg από οποιοδήποτε μαγαζί ηλεκτρονικών, θα το συνδέσεις σε ένα απ' τα δύο scart της τηλεόρασης (που σίγουρα υπάρχουν όπως δείχνεις εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74346), θα βάλεις τον επιλογέα στο output και με ένα ζευγάρι rca (κόκκινο-άσπρο) θα συνδεθείς με το audio input (κόκκινο-άσπρο) αντίστοιχα του Philips.
Καλές ακροάσεις

Γιάννης

Φίλε μου θα πάρεις αυτό http://mybroadband.co.za/photos/data/500/scart_to_rca_adapter.jpg από οποιοδήποτε μαγαζί ηλεκτρονικών, θα το συνδέσεις σε ένα απ' τα δύο scart της τηλεόρασης (που σίγουρα υπάρχουν όπως δείχνεις εδώ: http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=74346), θα βάλεις τον επιλογέα στο output και με ένα ζευγάρι rca (κόκκινο-άσπρο) θα συνδεθείς με το audio input (κόκκινο-άσπρο) αντίστοιχα του Philips.
Καλές ακροάσεις

Γιάννης

Ούτε έτσι μπορεί να έχει και hd εικόνα ταυτόχρονα... :)

Υπάρχουν 2 λύσεις:

1. Καλώδιο HDMI to RCA. Συνδέεις το κίτρινο (σήμα video) στην τηλεόρασή σου και τα λευκό-κόκκινο (σήμα audio) στον ενισχυτή σου.

2. Καλώδιο HDMI splitter. Στη μια έξοδο συνδέεις κοινό καλώδιο HDMI στην τηλεόραση. Στην άλλη έξοδο συνδέεις το καλώδιο της πρώτης λύσης και χρησιμοποιείς μόνο τα RCA λευκό-κόκκινο (σήμα audio) στον ενισχυτή σου. Με αυτή τη λύση χρησιμοποιείς την HDMI είσοδο της τηλεόρασης και έχεις (αν και όποτε το θελήσεις) ήχο και σε αυτή

καλημέρα συνφορουμήτες...
soch, υπάρχει hdmi to RCA, καλώδιο στην Ελλάδα?? αν σε ποιο μαγαζί???? φένεται ενδιαφέρον, το έχει δοκιμάσει κανείς? εννοώ θα δουλέψει αυτή η συνδεσιμότητα στο πικο? :chinscratch:
ο ήχος ήτανε πάντοτε που με προβλημάτιζε από την αρχή, ενώ η εικόνα είναι φανταστική, καλύτερη από τον crystal audio mpeg4
Υ.Γ. περιμένουμε από την crystal audio, και κανα tablet pc, με android 3
:-) :offtopic:
ποιότητα σε λογική τιμή, εγγυημένα πράγματα...σας ρίχνουμε ιδέες για νέα προϊόντα... :grandpa:

Ούτε έτσι μπορεί να έχει και hd εικόνα ταυτόχρονα... :)

Ίσως να μην έγινα απόλυτα κατανοητός...
Φυσικά και προυπόθεση είναι να υπάρχει HDMI σύνδεση μεταξύ του media player και της TV.
Έτσι θα περνάει εικόνα και ήχος στην TV.
Κατόπιν με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω, ο ήχος απο την TV θα περνά στον Receiver (Philips) και απο εκεί ενισχυμένος στα ηχεία.
Παρακαλώ δοκιμάστε το...

Γιάννης

καλημέρα συνφορουμήτες...
soch, υπάρχει hdmi to RCA, καλώδιο στην Ελλάδα?? αν σε ποιο μαγαζί???? ...

Kαλώδιο HDMI ΣΕ 5 RCA RGB 24K Gold-Plated

... φένεται ενδιαφέρον, το έχει δοκιμάσει κανείς? εννοώ θα δουλέψει αυτή η συνδεσιμότητα στο πικο? :chinscratch:....

Ας απαντήσει κάποιο από τα παιδιά της Crystal Audio

Επίσης, αν η τηλεόρασή σου έχει έξοδο ήχου (audio out) δεν χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από 1 ζευγάρι RCA για να στείλεις τον ήχο στον ενισχυτή σου. Νομίζω αυτό λέει και ο φίλος πιο πάνω.

Last edited:
ευχαριστώ φίλε μου,
όντως μια βοήθεια από τα παιδιά της crystal audio σε αυτό θα ήτανε διαφωτιστικό... :grinning-smiley-043

Εαν υπήρχε καλώδιο ΗDMI --> RCA, ποιός ο λόγος να το χρησιμοποιήσει κανείς με το pico;
Νομίζω πως το ιδανικό καλώδιο θα ήταν: Αρσενικό HDMI --> Θηλυκό HDMI+ θηλυκό Audio L-R, έτσι ώστε ταυτόχρονα να δίνει HD εικόνα στην TV και παράλληλα να βγάζει left και right ήχο ξεχωριστά. Δε νομίζω να υπάρχει όμως...

Ή ακόμα και ΗDMI -->DVI+RCA θα βοηθούσε μαζί με ένα DVI-->HDMI

Last edited:
κατάλαβα, tx tekilla,
οπότε αφήνω όπως είναι τη σύνδεση, δηλαδή, hdmi από πικο σε τηλεόραση, και rca- ήχος από τηλεόραση στο ενισχυτή, ακούγοντας τον ήχο σε dolby prologic2...
πάντως το καλώδιο από hdmi σε 5 rca, είναι καλό, διότι ο ενισχυτής μου έχει 5rca βύσματα, αλλά δεν νομίζω να ταιριάζει η συνδεσιμότητα... όπως ανέφερες και στο παραπάνω ποστ..

Last edited:
κατάλαβα, tx tekilla,
οπότε αφήνω όπως είναι τη σύνδεση, δηλαδή, hdmi από πικο σε τηλεόραση, και rca- ήχος από τηλεόραση στο ενισχυτή, ακούγοντας τον ήχο σε dolby prologic2...
πάντως το καλώδιο από hdmi σε 5 rca, είναι καλό, διότι ο ενισχυτής μου έχει 5rca βύσματα, αλλά δεν νομίζω να ταιριάζει η συνδεσιμότητα... όπως ανέφερες και στο παραπάνω ποστ..

Έχεις κάνει την καλύτερη δυνατή συνδεσμολογία φίλε.
Απορώ πως βγαίνουν ακόμα τηλεοράσεις χωρίς audio out (L+R).

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Από την σελίδα του προιόντος:
Note: Please be sure to check the manual of your system to make sure the Video Card of your system supports TV (RCA/S-Video) output through HDMI port. Not every Video card will work with this adaptor. Only certain Video cards which have TV Output function built into HDMI port will work through this adaptor. Your display system must support component video (Y, Pr, Pb) signal output function in order for the image to display properly.

Αμφιβάλω αν οποιαδήποτε συνηθισμένη hdmi σαν αυτές που έχουν οι συσκευές όλων μας θα παίξουν με αυτό. Και η λογική αυτό λέει, πως δεν μπορείς να παίρνεις μια θύρα ψηφιακών σημάτων, να διαχωρίζεις τα καλωδιάκια της και τους βάζεις ακροδέκτες αναλογικών θυρών, και να έγινε η μετατροπή...