CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Άλλες 2 ερωτήσεις αν είναι εύκολο. Έχω μία τηλεόραση HD ready με ανάλυση 1366x768 αν δεν κάνω λάθος.
1ον) Είναι προτιμότερο να προμηθεύομαι αρχεία mkv 720p ή 1080p; Τα 1080 θα εχουν διαφορά από τα 720 στην τηλεόρασή μου;
2ον) Επειδή δεν είμαι καθόλου σχετικός δεν ξέρω ποια επιλογή να κάνω στην έξοδο.
Ανεβάζω την εικόνα από προηγούμενο post για να είναι σαφές τι ρωτάω.
Ποια έξοδο να επιλέγω στις εξής περιπτώσεις:
avi 25 fps
avi 24 fps
avi 720p 24fps
mkv 1080p 24fps
mkv 720p 24fps
Κυρίως προβληματίζομαι γιατί για 720p δεν έχει επιλογή 24 και δεν ξέρω αν είναι καλύτερο να αποφύγω διάφορα upscale και downscale ή οχι.
Ελπίζω να μην λέω κάτι πολύ λάθος, τώρα έχω αρχίσει σιγά σιγά να διαβάζω για όλα αυτά!

IMG_0516.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Καλημέρα!
Γιατί προφανώς δεν επιλεγεις την σωστή πηγή του σήματος απο το Philips.
Δοκίμασε από τα Aux, Line 1, Line 2 αν υπάρχουν και πες μας τι γίνεται...

Γιάννης
εχει μονο μια υποδοχη και αυτη γραφει-audio in -L-R....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Στο Home cinema επέλεξες από το τηλεκοντρολ την αντίστοιχη είσοδο; Πχ, μπορεί να λέει "AUX" η οθόνη του.
ναι φιλε μου στο aux το βαζω αλλα τιποτα...

Άλλες 2 ερωτήσεις αν είναι εύκολο. Έχω μία τηλεόραση HD ready με ανάλυση 1366x768 αν δεν κάνω λάθος.
1ον) Είναι προτιμότερο να προμηθεύομαι αρχεία mkv 720p ή 1080p; Τα 1080 θα εχουν διαφορά από τα 720 στην τηλεόρασή μου;
2ον) Επειδή δεν είμαι καθόλου σχετικός δεν ξέρω ποια επιλογή να κάνω στην έξοδο.

Δεν μας αναφερεις ποσες ιντσες ειναι η τηλεοραση σου.

Αν ειναι 32" που ειναι το πιο πιθανο δεν θα δεις καμια διαφορα απο 1080p σε 720p αφου η καλυτερη ποιοτητα των πρωτων χανεται λογω μεγεθους και μετατροπης (downscale) απο 1920x1080 σε 1366x768. Ενω και τα δευτερα γινονται upscale απο 1280x720 σε 1366x768.

Aν ειναι 50" plasma λογικα τα 1080p θα εχουν ελαχιστα καλυτερη εικονα (λογω μεγεθους θα φαινεται η διαφορα).

Στην εξοδο αναλογα αν μιλαμε για σειρα η ταινια θα βαλεις 50 Hz (πχ. avi 25 fps) η 24 Ηz (avi 24 fps).

Δηλαδη οι ταινιες ειναι σε 24p (24 Hz).

λέει ότι είναι hd ready και πιθανότατα 1366χ768... τι να την κάνει την παραπάνω πληροφορία, δεν θα την δείχνει το πανελ της και θα την υποβιβάζει σε αυτήν την ανάλυση...

αν και προσωπικά πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να κρίνει με τα μάτια του τι βλέπει σαν καλύτερο.

To 1080p downscale σε 1366x768 ειναι θεωρητικα ελαχιστα καλυτερο απο οτι το 720p upscale σε 1366x768.

Oμως για 32" η ελαχιστη διαφορα στην εικονα χανεται λογω μεγεθους.Σε 50" ισως να ηταν ορατη , ισως και οχι.

Τωρα νομιζω οτι το εξηγησα πιο κατανοητα.

με δεύτερη ανάγνωση το κατάλαβα, αλλά και πάλι σχετικό είναι, και ειδικά σε μικρές ίντζες που όπως λες και εσύ μάλλον δεν θα υπάρχει διαφορά.

τέλος πάντων γι'αυτό και λέω ας κάνει ο καθένας μια απλή δοκιμή να δει τι λένε τα ματάκια του... samples υπαρχουν...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 32 ίντσες είναι όντως ξέχασα να το γράψω. Δηλαδή για ταινίες και σειρές 720p όσες είναι 24 fps θα επιλέγω αναγκαστικά και έξοδο 1080 gia 24 Hz ενώ στα 25 θα βάζω 50Hz και όποιο μου φαίνεται καλύτερο (απο 720 και 1080);

Απάντηση: Re: CRYSTAL AUDIO PicoHD - Το λιλιπούτειο Media Player

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 32 ίντσες είναι όντως ξέχασα να το γράψω. Δηλαδή για ταινίες και σειρές 720p όσες είναι 24 fps θα επιλέγω αναγκαστικά και έξοδο 1080 gia 24 Hz ενώ στα 25 θα βάζω 50Hz και όποιο μου φαίνεται καλύτερο (απο 720 και 1080);

Si signore!

Καλησπέρα,
Κάτοχος και εγώ του Pico εδώ και κανα μήνα περίπου είμαι πολύ ευχαριστημένος, μόνο σε ένα θεματάκι μου τα χαλάει λίγο. Δεν μου παίζει τους υπότιτλους με κατάληξη sub.Τους srt τους διαβάζει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Τους sub τους έχω ανοίξει και με το notepad, η γραμματοσειρα ειναι Arial και Ελληνική κανονικά. Ένας που δεν μου παίζει ειναι αυτός εδώ http://www.subtitles.gr/subtitles/Back-To-The-Future/2089/. Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι φταίει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Καλημέρα σε όλους.
Νέος εδώ στο χώρο, και ελπίζω να βοηθήσω και να βοηθήσετε...
Μόλις απόκτησα το PICO και όλα καλά.
Μία ερώτηση.
Μπορώ να βάλω τους srt κάπου μέσα στο pico π.χ. ξεχωριστά από το avi/mkv και το pico να τους ενώνει και να τους προβάλει ή λάθος κατάλαβα;
Και αν γίνεται πως γίνεται;
Γιατί διάβασα εδώ πιο πίσω ότι κάποιοι φίλοι τους αλλάζουν λέει και θέση και μέγεθος μέσα από το Pico, ή εννοούσαν ότι τους προσάρμοσαν πρώτα με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. avidemux) και μετά έκαναν ότι έκαναν με το Pico.

Και για αν μην μπερδευτούμε δεν εννοώ συγχρονισμό. Εννοώ προβολή.
Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει.

Καλημέρα σε όλους.
Νέος εδώ στο χώρο, και ελπίζω να βοηθήσω και να βοηθήσετε...
Μόλις απόκτησα το PICO και όλα καλά.
Μία ερώτηση.
Μπορώ να βάλω τους srt κάπου μέσα στο pico π.χ. ξεχωριστά από το avi/mkv και το pico να τους ενώνει και να τους προβάλει ή λάθος κατάλαβα;
Και αν γίνεται πως γίνεται;
Γιατί διάβασα εδώ πιο πίσω ότι κάποιοι φίλοι τους αλλάζουν λέει και θέση και μέγεθος μέσα από το Pico, ή εννοούσαν ότι τους προσάρμοσαν πρώτα με κάποιο πρόγραμμα (π.χ. avidemux) και μετά έκαναν ότι έκαναν με το Pico.

Και για αν μην μπερδευτούμε δεν εννοώ συγχρονισμό. Εννοώ προβολή.
Ευχαριστώ όποιον βοηθήσει.

Μέσα στο πίκο δεν μπορείς να βάλεις τίποτα, αφού δεν έχει ενσωματωμένο κάποιο μέσο αποθήκευσης. Οτι και αν κάνεις, είναι στο μέσον που έχεις συνδέσει πάνω στο πίκο. Είτε δίσκος, είτε usb stick κλπ.
Τους υπότιτλους πρέπει να τους έχει μέσα στο ίδιο folder με την ταινία, και να έχουν το ίδιο όνομα ακριβώς με την ταινία. Π.χ. να έχεις αυτή την δομή:
/movie1/matrix.mkv και matrix.srt στον ίδιο φάκελο (στο /movie1 στο παράδειγμα μας).
Ο τρόπος προβολής τους αλλάζει ενώ τους βλέπεις, ώστε να προσαρμοστεί στις προτιμήσεις σου... Π.χ. μέγεθος και πάνω κάτω του σημείου προβολής τους.

Ευχαριστώ πού φίλε lykman.
Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου.
Θα το δοκιμάσω αμέσως.

Συγγνώμη για το λάθος μου πριν. Εννοούσα στο αποθηκευτικό μέσο πχ USB Flashάκι

Και κάτι άλλο.
Επειδή δεν είμαι τόσο πολύ καλός γνώστης κάποιον ιδιαίτερων λεπτομερειών ζητάω τα φώτα σας.
Το pico το έχω συνδεδεμένο με HDMI σε πλάσμα PANASONIC 42'

Τα διάφορα αρχεία avi/mkv που έχουμε συμβαίνει να είναι σε διάφορες αναλύσεις και ποιότητες.
Πρέπει και εγώ με την σειρά μου να επιλέγω κάθε φορά στο pico την αντίστοιχη επιλογή (πχ 1080Ι/60Hz ή 720p/50Hz κλπ) για το καλύτερο αποτέλεσμα, ή το κάνει αυτόματα;

Καλησπέρα,
Κάτοχος και εγώ του Pico εδώ και κανα μήνα περίπου είμαι πολύ ευχαριστημένος, μόνο σε ένα θεματάκι μου τα χαλάει λίγο. Δεν μου παίζει τους υπότιτλους με κατάληξη sub.Τους srt τους διαβάζει κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα. Τους sub τους έχω ανοίξει και με το notepad, η γραμματοσειρα ειναι Arial και Ελληνική κανονικά. Ένας που δεν μου παίζει ειναι αυτός εδώ Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει τι φταίει; Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Οι sub υποτιτλοι ειναι εικονες χαμηλης ποιοτητας, και στην TV σου θα δειχνουν πιξελιασμενοι. Προτιμησε .SRT υποτιτλους που εχουν πιο καλη αναλυση οταν αναπαραγονται στο media player και ειναι πιο διαδεδομενοι.
(επισης μη βαζεις links απο τετοια sites εδω)

Και κάτι άλλο.
Επειδή δεν είμαι τόσο πολύ καλός γνώστης κάποιον ιδιαίτερων λεπτομερειών ζητάω τα φώτα σας.
Το pico το έχω συνδεδεμένο με HDMI σε πλάσμα PANASONIC 42'
Τα διάφορα αρχεία avi/mkv που έχουμε συμβαίνει να είναι σε διάφορες αναλύσεις και ποιότητες.
Πρέπει και εγώ με την σειρά μου να επιλέγω κάθε φορά στο pico την αντίστοιχη επιλογή (πχ 1080Ι/60Hz ή 720p/50Hz κλπ) για το καλύτερο αποτέλεσμα, ή το κάνει αυτόματα;

Αν η TV σου εχει 24p, οταν παιζεις .mkv ή .m2ts το βαζεις στα 1080/24p, και για ολα τα υπολοιπα 1080/60p.
Αν ειναι HD ready η TV, το αφηνεις μονιμα στη μεγιστη αναλυση που σηκωνει η TV σου.

Στην πλειοψηφία χρησιμοποιώ srt υπότιτλους. Όμως για 2-3 ταινίες που είναι παλίες και δεν βρίσκω srt έχω πρόβλημα. Δοκίμασα και με το subtitle workshop να τους κάνω απο sub σε srt αλλά μου αποσυγχρονίζονται τελείως. Το ερώτημα μου είναι γιατί δεν μου παίζει το Pico τους sub εφόσον αναφέρετε απο τον κατασκευαστή του οτι τους υποστηρίζει;

Ευχαριστώ φίλε furious99
Ναι η τηλεόραση μου έχει 24p.
Εννοούσα αν πρέπει να ρυθμίζω κάθε φορά το Pico ανάλογα με την ανάλυση του αρχείου.

Ευχαριστώ φίλε furious99
Ναι η τηλεόραση μου έχει 24p.
Εννοούσα αν πρέπει να ρυθμίζω κάθε φορά το Pico ανάλογα με την ανάλυση του αρχείου.

Την ανάλυση όχι. Στα 1080 θα κλειδώνεις. Το ρυθμό ανανέωσης, όμως, ναι, πρέπει να τον προσέχεις για να έχεις ομαλότερη κίνηση. Δεν έχει σημασία αν ο container είναι AVI ή mkv. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι στα πόσα καρέ τρέχει το αρχείο. Αν είναι 23,976 κλειδώνεις στα 24, αν είναι 25 στα 50 και αν είναι 29,970 στα 60Hz.