Crystal Audio Prime-HD

Re: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Έλεγξα και την ανάλυση και τα rgb cvbs (κάπως έτσι) και δεν έδινε πουθενά εικόνα , έπειτα αν ήταν θέμα ανάλυσης δεν θα έδειχνε ούτε τα μενού φαντάζομαι .

Γεια χαρα σε ολους.

Ειμαι και εγω ενας χαρουμενος κατοχος εδς και κανα 2μηνο και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος απο το μηχανημα.

Θα ηθελα να ρωτησω το εξης γιατι δε το βρηκα πουθενα στο manual μηπως ξερετε :

Οταν βλεπω καποια σειρα μολις τελειωνει ενα επεισοδειο γινεται να σταματαει και να μην παιζει το επομενο?

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

the_observer

Δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, το σημειώνουμε όμως και το μεταφέρουμε στους μηχανικούς μας.

Έλεγξα και την ανάλυση και τα rgb cvbs (κάπως έτσι) και δεν έδινε πουθενά εικόνα , έπειτα αν ήταν θέμα ανάλυσης δεν θα έδειχνε ούτε τα μενού φαντάζομαι .
Κατά την εκκίνηση (boot) ξεκινά πάντα με ανάλυση SD, οπότε παίζει σε όλες τις τηλεοράσεις. Αμέσως μετά ανεβάζει την ανάλυση στην οποία τον έχετε ρυθμίσει, οπότε εάν δεν την υποστηρίζει η τηλεόραση, δεν έχετε εικόνα.

Last edited by a moderator:

Κατά την εκκίνηση (boot) ξεκινά πάντα με ανάλυση SD, οπότε παίζει σε όλες τις τηλεοράσεις. Αμέσως μετά ανεβάζει την ανάλυση στην οποία τον έχετε ρυθμίσει, οπότε εάν δεν την υποστηρίζει η τηλεόραση, δεν έχετε εικόνα.

Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα έδειχνε ούτε τα μενού, έτσι δεν είναι;

Κάτι άλλο "χτύπησε" στην περίπτωση του kosmus.

Απάντηση: Crystal Audio Prime-HD [με αποκωδικοποίηση AC3]

Το καλό είναι πως έστρωσε , έστρωσε επίσης και το άλλο που δεν άναβε πολλές φορές , με το που το έβαλα στο σαλόνι ώστε να εχω πρόσβαση στη πρίζα .
Τελικά όποιο βάλω στο υπνοδωμάτιο βγάζει θέματα , καλά λένε όχι tv εκεί .

Οταν αναπαράγω εγγραφη ο δεκτης σε καποια στιγμη κολλα και ξαναπαει στην αρχη. Εκανα αναβαθμιση 14-3-13 αλλα παλι τα ιδια. Με τις ταινιες κανενα προβλημα. Ειναι γενικο το προβλημα ή ειμαι ατυχος?

Οι εγγραφές γίνονται κανονικά; Το μέγεθος του αρχείου δηλαδή είναι περίπου 1,8GB για κάθε ώρα εγγραφής;

Μπορεί κάποιος να μου πεί πώς βάζεις τα κανάλια με την σειρά που θέλεις?Οι επιλογές αυτόματης ταξινόμησης δεν με βολεύουν.

Νομίζω βάζεις πρώτα το lcn off και μετά πας ταξινόμηση . Έπειτα επιλέγεις με το κόκκινο κουμπί ένα , το πας με τα βελάκια στην θέση που θέλεις και ξανά με το κόκκινο το αφήνει εκεί .

Νομίζω βάζεις πρώτα το lcn off και μετά πας ταξινόμηση . Έπειτα επιλέγεις με το κόκκινο κουμπί ένα , το πας με τα βελάκια στην θέση που θέλεις και ξανά με το κόκκινο το αφήνει εκεί .

θα το δοκιμάσω το βράδυ,ευχαριστώ

Μπορεί κάποιος να μου πεί πώς βάζεις τα κανάλια με την σειρά που θέλεις?Οι επιλογές αυτόματης ταξινόμησης δεν με βολεύουν.
Για να βάλετε τα κανάλια στην επιθυμητή σειρά πραγματοποιήστε τα παρακάτω βήματα:

1. Από το μενού «Πρόγραμμα» επιβεβαιώστε ότι τόσο το LCN όσο και το PMT είναι εκτός και η ταξινόμηση είναι με LCN.
2. Από το μενού «Πρόγραμμα» επιλέξτε «Διαμόρφωση Προγράμματος»
3. Εισάγετε τον κωδικό 000000
4. Με τα πάνω / κάτω βελάκια βρείτε το κανάλι που θα τοποθετηθεί 1ο στη λίστα
5. Με το Κόκκινο πλήκτρο επιλέξτε το (εμφανίζονται βελάκια δίπλα του)
6. Με τα πάνω / κάτω βελάκια τοποθετήστε το κανάλι 1ο στη λίστα
7. Με το Κόκκινο πλήκτρο «παρκάρετε» το κανάλι στη συγκεκριμένη θέση
8. Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία (βήματα 4,5,6,7) για όλα τα κανάλια.

Αυτά είναι τα καλά,μπράβο στην crystal audio για την άμεση απάντηση,ένας απο τους λόγους που επέλεξα τον αποκωδικοποιητή.

Ηello στην παρέα.

Εδώ και αρκετό καιρό --περίμενα λίγο πριν ποστάρω για μία πιο ολοκληρωμένη άποψη-- είμαι κάτοχος του εν λόγω δέκτη. Aς ποστάρω τις εντυπώσεις μου:

Πρώτη εντύπωση του δέκτη: Compact σε διαστάσεις, εμπνέει στην αφή ακόμα και αν είναι πλαστικός. Υποκειμενικά το βρήκα "κιουτ", περί ορέξεως ουδείς λόγος. Το δεύτερο πράγμα που παρατηρήσα είναι το κοντό καλώδιο της πρίζας. Πρακτικά βέβαια δεν πειράζει γιατί και το πολύπριζο είναι κοντά. Μόλις συνδεσα την κεραία και όλα τα σχετικά, η εικόνα που αποκόμισα ήταν αρκετά καλή, πολύ καλύτερη και από τον Edision SD που δοκίμασα και από τον F&U DTR2339 που αντικατέστησε. Μιας και τον δεύτερο τον έζησα, μπορώ να πω οτι η εικόνα ήταν συνολικά καλύτερη σε λεπτομέρεια και χρώματα αν και ο F&U ήταν ελαφρά καθαρότερος.

Προβληματικά χαρακτηριστικά και λοιπές βελτιώσεις με το καινούριο firmware
:
Η αλλαγή των καναλιών έγινε πολύ πιο ομαλή, το LCN -η ταξινόμηση των καναλιών και η επανακλήση τους με τον αύξοντα αριθμό τους- λειτουργεί ενώ τα .mp4 αρχεία δεν σταματάνε μετά τις 2 ώρες -- όσες φορές δοκίμασα σταματούσαν μετά τις 2 ώρες και 3 λεπτά. Βέβαια το LCN πριν το update δε λειτουργούσε ό,τι και αν επέλεγες και τώρα λειτουργεί ακόμα και αν το έχεις απενεργοποιήσει από το μενού.

Σαν media player
έπαιξε όλα τα αρχεία που δοκίμασα (flv, mp4, mkv και άλλα), με πολύ καλή ποιότητα και χωρίς καν υποψία σπασίματος. Το μείζον όμως θέμα είναι υπότιτλοι και εδώ έρχεται το κύριο παράπονο. Το περίγραμμα των υποτιτλων είναι ένα μεγάλο φάουλ. To περίγραμμα τους δεν είναι καθαρό με αποτελεσμα να είναι αρκετα δυσδιακριτοι σε αρκετές περιπτώσεις, δηλαδή οταν υπάρχουν φωτεινά χρώματα στην οθόνη. Το μεγάλωμα των υποτιτλων δεν βοηθάει στην ευκρίνεια, ίσα-ίσα επειδή βλέπω απο μικρή απόσταση προτιμώ το κανονικό μέγεθος. Επίσης να σημειώσω πως όταν το μενού του δέκτη είναι στα αγγλικά οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται κανονικά αλλά σαν σύμβολα/αλαμπουρνέζικα/κινέζικα. Μόνο αν γίνουν UTF-8 διαβάζονται.

Τέλος, ενα περίεργο φαινόμενο που παρατήρησηα είναι πως αν συνδέσεις το καλώδιο SCART και το HDMI ταυτόχρονα στον δέκτη, όταν βγάλεις το SCART μετά δεν στέλνει ήχο στο HDMI. Έλεγξα αν φταίει καποια ρύθμιση RAW/PCM, το καλώδιο αλλά τίποτα. Μπορεί όμως να στείλει ήχο στo HDMI αν αλλάξω ανάλυση αλλά αυτό πρέπει να γίνεται κάθε φορά που τον ανοίγω. Την τελευταία φορά που μου το έκανε αυτό έπρεπε να έχω συνδεδεμενα και τα δύο, να βγαλω μονο το SCART και μετά να το βγάλω από την πρίζα.

Τέλος, ο δέκτης ζεσταίνεται αρκετά και μετά από παρατεταμένη χρήση (10+ ώρες) ενίοτε εμφανίζονται artifacts.

Πέρα απο τα μικροπαραπονα που έχω, αν θα μπορούσε να διορθωθούν οι υπότιτλοι, για μένα θα ήταν ο ιδανικός δέκτης γι'αυτα τα χρήματα.

-=Επεξεργασία=-
Να προσθέσω ότι υποστηρίζονται μόνο .srt υπότιτλοι (όπως ακριβώς γράφει και στο site). Ωστόσο μετά από αρκετές δοκιμές παίχτηκαν εξωτερικοί VobSub υπότιτλοι με χρήση του προγράμματος AviAddXsubs. Όταν ήταν στον ίδιο φάκελο και .srt υπότιτλοι και VobSub κολλούσε. Επίσης όταν τελείωνε το αρχείο ή κάποιος ήθελε να επιστρέψει στο φάκελο κολλούσε και πάλι ενώ και οι ίδιοι οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται σωστά oπότε η αναπαραγωγή τους μόνο αναίμακτη δεν ήταν. Πάντως έπαιξαν.

Για του λόγου το αληθές:

idxlh.jpg

Να προσθέσω ότι υποστηρίζονται μόνο .srt υπότιτλοι (όπως ακριβώς γράφει και στο site). Ωστόσο μετά από αρκετές δοκιμές παίχτηκαν εξωτερικοί VobSub υπότιτλοι με χρήση του προγράμματος AviAddXsubs. Όταν ήταν στον ίδιο φάκελο και .srt υπότιτλοι και VobSub κολλούσε. Επίσης όταν τελείωνε το αρχείο ή κάποιος ήθελε να επιστρέψει στο φάκελο κολλούσε και πάλι ενώ και οι ίδιοι οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται σωστά oπότε η αναπαραγωγή τους μόνο αναίμακτη δεν ήταν. Πάντως έπαιξαν.
Ενδιαφέρον. Οι δοκιμές που είχα κάνει σε άλλους Mstar δεν είχαν επιτυχία. Μόνο ενσωματωμένοι σε ματρόσκα έπαιζαν και πάλι όχι πάντα.

Επίσης να σημειώσω πως όταν το μενού του δέκτη είναι στα αγγλικά οι υπότιτλοι δεν εμφανίζονται κανονικά αλλά σαν σύμβολα/αλαμπουρνέζικα/κινέζικα. Μόνο αν γίνουν UTF-8 διαβάζονται.
Αυτό δεν μας κάνει η Mstar την χάρη να το αλλάξει...

Μιας και ο Prime-HD είναι ο μοναδικός δέκτης με Mstar MSD7818 που έχει λύσει το πρόβλημα των MP4 αλλά και των εγγραφών αν απενεργοποιηθεί σε κανάλι χωρίς EPG, θα μπορούσε κάποιος να ελέγξει αν έχει λυθεί και το πρόβλημα των srt υποτίτλων που έχουν κωδικοποίηση κειμένου UTF-8;
Δείγματα: http://we.tl/vSxKbmcTxB

Είναι και ο μοναδικός αξιόλογος δέκτης της αγοράς που υποστηρίζει DTS passthrough, οπότε ας ξέρουμε τι γίνεται με τους υπότιτλους.

Είναι τόσο μοναδικός πια, που αναρωτιέμαι αν θα συνεχίσει να διατίθεται για αρκετούς μήνες ή θα αντικατασταθεί από άλλο μοντέλο. Πολλές εταιρίες αντικατέστησαν τα βασιζόμενα στο Mstar 7818 μοντέλα τους με άλλα βασιζόμενα στο ALi 3801.

Είναι και ο μοναδικός αξιόλογος δέκτης της αγοράς που υποστηρίζει DTS passthrough, οπότε ας ξέρουμε τι γίνεται με τους υπότιτλους.

Αυτό μπορείς να μας το εξηγήσεις λίγο ??
Έβαλα ταινία με dts συνδεδεμένος με ενισχυτή μέσω coaxial αλλά ήχο δεν κατάφερα να ακούσω, έκανα κάτι λάθος ???

Δεν είχες καθόλου ήχο ή δεν είχες DTS;

Δες αν είναι σωστές οι ρυθμίσεις ήχου.

Δεν είχα καθόλου ήχο!!!
Το έψαξα από τις ρυθμίσεις του prime αλλά τίποτα...

Επειδή έχει περάσει αρκετός καιρός και μερικές αναβαθμίσεις λογισμικού από όταν είχα δοκιμάσει τον δέκτη, μπορεί να γράψει κάποιος αν στην αναβάθμιση Μαρτίου έχουν λυθεί τα παρακάτω;

1. Μη εφαρμογή διαφάνειας στην Infobar και το EPG, μόνο στο μενού.
  2. Η ημερομηνία αναγράφεται σε μορφή μήνας/ημέρα/έτος, αντί ημέρα/μήνας/έτος.
  3. Δεν ρωτάει για διατήρηση της εγγραφής Timeshift αν διακοπεί πριν ξεκινήσουμε την αναπαραγωγή της, απλώς την κρατάει
  4. Ασυνέπεια στην έναρξη προβολής πλήρους οθόνης μεταξύ εγγραφών και αρχείων βίντεο.
  5. Δεν υπάρχει πλήκτρο για απευθείας είσοδο στο μενού πολυμέσων (π.χ. Θα μπορούσε να είναι το Stop ή κάποιο χρωματιστό).
  6. Λείπουν οι επιλογές «RAW-HDMI PCM» και «RAW-HDMI RAW» από τις ρυθμίσεις του ψηφιακού ήχου.
  7. Μπαίνοντας στο μενού εγγραφών εμφανίζει τους φακέλους της συσκευής USB αντί τις εγγραφές.
  8. Οι εγγραφές ονομάζονται βάσει της ημερομηνίας και ώρας της εγγραφής, αντί του ονόματος της εκπομπής.

Οταν αναπαράγω εγγραφη που εγινε στο προηγουμενο μοντελο (micro) ο δεκτης prime σε καποια στιγμη (στα 14 ή στα 28 περιπου λεπτα !!!) κολλα και ξαναπαει στην αρχη της εγγραφης. Εκανα αναβαθμιση 14-3-13 αλλα παλι τα ιδια. Με τις ταινιες κανενα προβλημα. Νομιζα οτι ηταν προβλημα της σιγκεκριμενης συσκευης μεχρι που αγορασα ακομα ενα prime και κανει ακριβως το ιδιο προβλημα .Μπορω να βαλω το firmware του micro στον prime ισως λυσω αυτο το προβλημα ή μηπως θα παψει να λειτουργει αν το κανω? Προσωπικα ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με τον τροπο που λειτουργει ο micro (εχω 4 και ουσιαστικα τους χρησιμοποιω σαν video recorders)

Έχω βάλει λογισμικό από άλλους δέκτες με το ίδιο τσιπ (Mstar 7818) στον δέκτη μου (Lifeview BOXHD) και δεν είχα πρόβλημα.
Επειδή αυτοί είναι και του ίδιου κατασκευαστή, δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα (αλλά δεν θα έχεις ήχο αν χρησιμοποιείς scart) όμως κανείς δεν μπορεί να σου το εγγυηθεί.

klitos, μπορείς σε παρακαλώ να ρίξεις μια ματιά στα πραγματάκια που ρωτάω στο παραπάνω μήνυμά μου; :smile: