curved tv?

antonisevo

New member
3 January 2015
3
Καλημερα και απο εμενα! Δηλωνω φαν εικονας και ηχου και του καινουριου πανω σε αυτα αλλα οι γνωσεις μου περιοριζονται στα πολυ βασικα. θα ηθελα τη βοηθεια σας για να μου ληθουν καποιες αποριες. Bασικα ποια η γνωμη σας για τις curved tv γενικα? Εχω μια συμπαθεια στη samsung και ειχα στο νου μου την uehu8500l αλλα με καποια πραγματα που διαβασα εδω μεσα προβληματιστικα πολυ. Απο οτι καταλαβα η αποδοση της εικονας μιας 4κ ειναι χειροτερη στα τηλεοπτικα σηματα απο τις full hd. Iσχυει το ιδιο και στα blue ray? Αν η υπεροχη ειναι μονο στις 4κ προβολες τοτε ισως ειναι καλυτερη επιλογη η ueh8000sl που ειναι και αρκετα φθηνοτερη? Και κατι τελευταιο. Η αποψη σας για την oled? Ευχαριστω.

Μάλλον οι oled είναι το μέλλον αλλά θέλει λίγη υπομονή. Την ανάλυση 4Κ καλύτερα άφησε την προς το παρόν. Δεν υπάρχει υλικό και σε φυσιολογική απόσταση θέασης είναι περιττή.

Μάλλον οι oled είναι το μέλλον αλλά θέλει λίγη υπομονή. Την ανάλυση 4Κ καλύτερα άφησε την προς το παρόν. Δεν υπάρχει υλικό και σε φυσιολογική απόσταση θέασης είναι περιττή.
Συμφωνώ σε όλα τα παραπάνω και να συμπληρώσω για το φίλο που ρώτησε , ότι ούτε για κυρτή είναι καλή επιλογή διότι μεγαλώνει την ανομοιομορφία του πάνελ. Θα πρέπει να βλέπει ακριβώς από το κέντρο και επί της ουσίας είναι τηλεόραση για έναν σε αυτές τις ίντσες ή για αγκαλίτσες αν είναι από δύο και πάνω που θα παρακολουθούν. Επίσης σε μια 4Κ τηλεόραση, τα υπάρχοντα υλικά SD (π.χ. κανάλια - DVD ) και τα HD θα τα βλέπει από αρκετά χειρότερα έως χειρότερα, αντίστοιχα , από ότι σε μια καλή FullHD τηλεόραση.

Ευχαριστω για τη βοηθεια σας. Οσο αφορα την oled γιατι οχι τωρα? οταν λετε για τις 4κ οτι σε φυσιολογικη αποσταση θεασης ειναι περττη, δηλαδη ειναι καλυτερα πιο κοντα η πιο μακρια?
Λεωνιδα επειδη κανεις λογο για ιντσες αν ειναι 65 ιντσες θα μειωθει το μειονεκτημα που αναφερεις? Και κατι αλλο που αφορα το 3d. Στη samsung UE46D8000YE που εχω μετα απο καποια ωρα το 3d νιωθω να κουραζει. Στο παθητικο 3d εχω ακουσει δεν γινεται αυτο. Το ενεργο η το παθητικο ομως προσφερει καλυτερη θεαση? Στις curved το 3d εχει διαφορετικη αισθηση?

Ρωτάς πολλά ταυτόχρονα. Θα προσπαθήσω να απαντήσω κάποια απο αυτά...

-Για να επωφεληθεί κάποιος απο μια τηλεόραση 4K πρέπει αρχικά να υπάρχει το κατάλληλο υλικό (δεν έχει νόημα να την αγοράσει για να βλέπει τηλεοπτικό και Bluray) , το οποίο όμως είναι δυσευρετο. Στην περίπτωση που όντως υπάρξει κάποτε τέτοιο υλικό διαθέσιμο πρέπει να κάθεται όσο πιο κοντά μπορεί και να πάρει τηλεόραση με μεγάλη διαγώνιο για να επωφεληθεί απο την επιπλέον ανάλυση.

-Οι OLED είναι 1-2 κλάσεις πάνω απο τις LED LCD σε εικόνα , απλά είναι ακριβές ενώ ενδεχομένως θα βγάλουν και κάποια προβλήματα καθώς σαν τεχνολογία είναι ακόμη σχετικά αδοκίμαστη.

-Οι curved τηλεοράσεις δείχνουν παραμορφωμένη την εικόνα , ειδικά στα άκρα , η εικόνα τους είναι χειρότερη σε αρκετά θέματα (πχ. ομοιομορφία και αντίθεση) απο τις επίπεδες , καλύτερα να τις αποφύγεις.

-Το 3D πλέον απλά υπάρχει στις τηλεοράσεις έτσι για να λέμε , ο μέσος καταναλωτής αδιαφορεί για την ύπαρξη του , τέλος πάντων να ξέρεις ότι το παθητικό είναι πιο ξεκούραστο αλλά έχει μισή ανάλυση (άρα και μειωμένη ποιότητα) , το ενεργητικό είναι σχεδον αποκλειστικά για θέαση νύχτα (λόγω flicker κουράζει παραπάνω όταν υπάρχουν φωτεινές πηγές στο δωμάτιο)

Ευχαριστω για τη βοηθεια σας. Οσο αφορα την oled γιατι οχι τωρα? οταν λετε για τις 4κ οτι σε φυσιολογικη αποσταση θεασης ειναι περττη, δηλαδη ειναι καλυτερα πιο κοντα η πιο μακρια?
Λεωνιδα επειδη κανεις λογο για ιντσες αν ειναι 65 ιντσες θα μειωθει το μειονεκτημα που αναφερεις? Και κατι αλλο που αφορα το 3d. Στη samsung UE46D8000YE που εχω μετα απο καποια ωρα το 3d νιωθω να κουραζει. Στο παθητικο 3d εχω ακουσει δεν γινεται αυτο. Το ενεργο η το παθητικο ομως προσφερει καλυτερη θεαση? Στις curved το 3d εχει διαφορετικη αισθηση?
Με κάλυψε ο προλαλήσας απόλυτα. Ελπίζω και εσένα.