...... Δεν ξερω τι σπουδασες και που δουλευεις, αλλα θα ελεγα οτι βρισκεσαι σε λαθος επαγγελματικο τομεα....
ξύλα μέχρι και 2.5μμ λυγίζουν με νερό και ζέστη με την τεχνική της ατμισης .
Πχ τα πλαϊνά της κιθάρας είναι 2-2.5μμ από ξύλα παλισανδρος, εβενος , βενγκε, σφενδαμος κλπ
πολλά υπάρχουν. συνήθως φτιάχνουν ένα κουτί και βάζουν τα ξύλα μέσα.Μήπως έχουμε κάποιο videάκι να χαζέψουμε την «τεχνική της άτμισης» ;
πολλά υπάρχουν. συνήθως φτιάχνουν ένα κουτί και βάζουν τα ξύλα μέσα.
Η άλλη "παραδοσιακή" τεχνική είναι να βρέχεις το ξυλο και να το ζεσταινεις τοπικά . είτε με πιστολι θερμου αέρα είτε με "σιδερο" που έχουν οι οργανοποιοι . εγώ έχω φτιάξει ένα απλό με μια λάμπα 100w μέσα.
![]()
![]()
Όποτε βρεις χρόνο, γράψε σε παρακαλώ δυο λόγια παραπάνω γιατί η πατέντα σου μοιάζει πολύ ωραία και είναι εύκολα υλοποιήσιμη και οικονομική.
Δηλαδή βάζεις λωρίδες ξύλων μέσα στον κύλινδρο, ανάβεις τη λάμπα και τα αφήνεις να ζεσταίνονται
- Τι θερμοκρασίες αναπτύσσονται περίπου εκεί μέσα με τη λάμπα; (Υποθέτω τα βάζεις περιμετρικά της λάμπας και δεν ακουμπούν πάνω της).
- Για πόση ώρα τα αφήνεις;
- Από τη στιγμή που τα βγάζεις, πόσο χρόνο έχεις να τα λυγίσεις πριν κρυώσουν; Κάποια δευτερόλεπτα ή κάποια λεπτά;
![]()
αυτο ισως να μην ειναι και καλο. με την μικροτερη θερμοχωρητικοτητα του, εχει λιγοτερη θερμοτγτα αποθηκευμενη και πεφτει σε χαμηλοτερη θερμοκρασια με την επαφηκαλημέρα.
τα ξύλα τα κρατάω στο χέρι μου. βρέχω την επιφάνεια τους και τα πιέζω αργά πάνω στον κύλινδρο. αυτός ειναι από inox . έχω δει όμως ότι αλουμινενιος έχει καλύτερη συμπεριφορά. ζεσταίνεται πιο γρήγορα και ομοιόμορφα και κρυώνει και πιο γρήγορα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.