CyanogenMod

Re: CyanogenMod 11.0

SAMSUNG GALAXY S II

Μολις την εβαλα, εγκατεστησε την 4.3.1 και εκανε αναβαθμιση μετα απο λιγο στην 4.4.4.

Σφαιρα παει το τηλεφωνο, βεβαια λειπη πολυ πραμα, αυτα της Google και της SAMSUNG. Δε με χαλαει, ισως λιγο οτι λειπει το SAMSUNG Link μονο, αλλα δε θα τα βαψω και μαυρα!

Απάντηση: CyanogenMod 11.0

Εν αναμονη αγορας νεου κινητου, εβαλα στο nexus s την CM11 (Τωρα τρεχω τις nightly 4.4.4) και εκτος των φρεσκων μενου σε σχεση με το Jelly bean 4.1.2 που ειχα μου αρεσει καλυτερα και στη συμπεριφορα του γενικοτερα.
Ομως εχω διαπιστωσει οτι σε σχεση με το JB εχω αυξημενη καταναλωση μπαταριας. Δεν ξερω εαν οφειλεται στο οτι το kitkat ειναι πιο ενεργοβορο, ή αν και η cyanogenmod εχει βαλει το χερι της σε αυτο.

Εχθες την εβαλα

και δε μπορω ακομη να το επιβεβαιωσω, μιας και ασχολουμαι πολυ με το κινητο, απο εδω απο εκει, παραμετροποιηση, εγκατασταση εφαρμογων, να τα μενου κλπ κλπ!

Παντως σα να "ρουφαει καλα τη μπαταρια" μου φανηκε και εμενα, σε μερικες μερες θα μπορω να πω με σιγουρια, να το ψιλοβαρεθω πρωτα!

Παντως

αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι η kitkat ειναι πολυ διαφορετικα "σεταρισμενη" απο default. Εαν την αφησεις οπως ειναι, ειναι λογικο να σου "ρουφηξει" τη μπαταρια και χωρις πολυ χρηση γιατι αντιθετα απο πριν, εχει ενεργα πολυ περισσοτερα πραματα που ειναι αδησωπητοι καταναλωτες μπαταριας. Λιγο διαφορετικο το μενου, λιγο δε τα βλεπεις και σε αδειαζουν τη μπαταρια.

Σημερα εκανα/αλλαξα αρκετες ρυθμισεις για αυτο, δηλαδη απενεργοποιησα αρκετα πραματα, το δουλεψα και λιγοτερο φυσικα και ειδα αμεσως διαφορα στη καταναλωση, αυτο + το παρακατω.

Κατι που διαβασα ακομη ειναι οτι καλυτερα ειναι οταν αλλαζεις rom να κανεις calibration τη μπαταρια, βρηκα και μια εφαρμογη στο PLAY που γραφουν ολοι οτι κανει δουλεια.

Θα δουμε το αποτελεσμα ολως αυτων σε μερικες ημερες!

Μερικες φρεσκες διαπιστωσεις,

http://avclub.gr/forum/showthread.php/74897-Επίσημο-Samsung-Galaxy-S2/page147

Γεια σας

Αφου περασα αρκετες ημερες με την "CyanogenMod 11.0" καταφερα και εφερα τη χρηση μπαταριας στα μετρα μου και μπορω ευκολα να πω οτι σε καλυτερη ακομη χρηση απο την stock 4.1.

Οπως ειπα αρχικα με τις αρχικες ρυθμισεις του CM11 το κινητο αδειαζει σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα, ετσι χωρις πειραγμα δε βαστιεται ειναι η αληθεια.

Λοιπον εκτος απο καλιμπραρισμα που εκανα με μια εφαρμογη απο το PLAY και δεν αρκουσε φυσικα, παρατηρησα πολυ γρηγορα οτι το wifi ξεζουμιαζε τη μπαταρια. Το επιβεβαιωσα με το wifi on/off και οντως με κλειστο η καταναλωση ηταν πολυ μικρη σε σχεση με το οταν ειναι ανοιχτο.

Καλα εως εδω, μια ημερα μου εκανε και αυτο που δεν ηθελα να παθω με τιποτε, στο forum της CyanogenMod γραφουν αρκετοι οτι το κινητο ξαφνικα εκλεινε μολις η μπαταρια εφτανε στο 40%, την επαθα και εγω λοιπον και πριν παω πισω ειπα να κανω αλλη μια βολτα ιντερνετικη μπας και βρω κατι αλλο που θα μπορουσε να βοηθησει.

Το μοναδικο που βρηκα ηταν οτι πολλοι μιλουσαν οτι τους εσωσε το "CPU Tuner" απο το PLAY, το εβαλα και οντως εκανε τη διαφορα. Εχει αρκετες ρυθμισεις που χρησιμευουν στη διαχειριση της μπαταριας και βλεπεις φως!

Οποτε συνεχιζω και βλεπω......

Χαιρετισμους

Έβαλα και γω τη CM11 σε galaxy s3. Το κινητό παει πολύ πιο γρήγορα απο πριν. Παρατήρησα επίσης βελτίωση στην ποιότητα του ήχου που streamαρει μέσω bluetooth.
Το μεγαλο πρόβλημα φυσικά είναι η μπαταρία. Εκτός απο το cpu tuner έχουμε κάτι επιπλέον υπόψιν?
Ενα βράδυ το άφησα φορτισμένο και το πρωι είχε φτασει 70%,τρελό battery drain. Θα δοκιμασω αν διορθώνεται αλλιως θα ψαξω αλλη εκδοση. Οποιαδήποτε πρόταση ευπροσδεκτη

Απάντηση: Re: CyanogenMod 11.0

Έβαλα και γω τη CM11 σε galaxy s3. Το κινητό παει πολύ πιο γρήγορα απο πριν. Παρατήρησα επίσης βελτίωση στην ποιότητα του ήχου που streamαρει μέσω bluetooth.
Το μεγαλο πρόβλημα φυσικά είναι η μπαταρία. Εκτός απο το cpu tuner έχουμε κάτι επιπλέον υπόψιν?
Ενα βράδυ το άφησα φορτισμένο και το πρωι είχε φτασει 70%,τρελό battery drain. Θα δοκιμασω αν διορθώνεται αλλιως θα ψαξω αλλη εκδοση. Οποιαδήποτε πρόταση ευπροσδεκτη

είχα δοκιμάσει κι εγώ CM11 στο S3. Εκτός από διάρκεια μπαταρίας με χάλασε και η υποβάθμιση των φωτό. Πολύ χαμηλότερη ποιότητα σε σχέση με το stock app της samsung. Αυτά τα δύο αρκούσαν για να ξαναγυρίσω σε στοκ ROM.

για τη μπαταρία, το better battery stats είναι αυτό που μας δείχνει που έχουμε wakelocks από εφαρμογές, τις οποίες μπορούμε είτε να ξηλώσουμε αν είναι κάτι δευτερεύον, ή να παγώσουμε αν είναι κάτι της google (συνήθως η google κάνει τη ζημιά)

Το Titanium τις παγώνει άγαρμπα. Το greenify και το app quarantine τα κάνουν απλά hybernate όσο δεν χρειάζονται από κάποιο service.

Mε νορμάλ/καλή χρήση και τηλεφώνου και ίντερνετ εμένα μου κρατάει άνετα 48 ώρες.

Χρησιμοποιώ nightly που έχει κάποια θέματα, κυρίως με τη φωτογραφική.

Αν θυμάμαι καλά, το CM δεν έχει νορμάλ ομάδα υποστήριξης για το S3, γι αυτό και δεν βγαίνουν και πολλά επίσημα release builds.

Ά και απενεργοποιούμε τελείως το gps όταν δεν το χρησιμοποιούμε :)

@Χριστοφορος Μπαρμπας thanks για το προγραμμα θα το δοκιμασω.
@dimkasta ευχαριστώ για τα tips ήσουν κατατοπιστικοτατος. Θα δοκιμασω όλες τις ρυθμισεις και αμα γίνει παλευσιμη η μπαταρία θα την κρατήσω τη rom.

@Θοδωρης Ρ. Η ποιοτητα των φωτός δε με απασχολει τόσο. Αν βελτιωθεί η μπαταρία θα την αποφυγω την στοκ προς υπό παρόν. Μου τη δίνουν τα άπειρα πρόσθετα της samsung που δεν απεγκαθίστανται!

Κάποια αλλη καλη εκδοση που να είναι κοντά σε pure android ξέρουμε? Έχω κακομαθει απο το nexus το 7αρι και Θελω κάτι αντίστοιχο και στο s3.

Επίσης προηγούμενες εκδόσεις του cm μήπως είχαν καλυτερο battery life?

Εαν δεις

στο forum τους, υπαρχουν χρηστες που λενε για προηγουμενες εκδοσεις με καλυτερη ζωη μπαταριας, βασικα αναφερομαι στο δικο μου SAMSUNG GALAXY SII αλλα πιστευω ολο και κατι θα βρεις και για το δικο σου, υπαρχει αντιστοιχη εννοτητα ενα δε κανω λαθος.

Παντως το Battery Calibration σε συνδιασμο με το CPU Tuner φαινεται να κανει θαυματα σε εμενα!!!

Ακολουθησα τις συμβουλες σας και έβαλα το cpu tuner και το battery calibration.Το έχω σταθερά σε υποχρονισμο σε επίπεδα που είναι όμως smooth και με screen off στα 200mhz. Τώρα η μπαταρία είναι στα normal της επίπεδα. Έγινε αναβάθμιση και στην 4.4.4 .Εκεί που σκεφτόμουν για κανένα καινουριο κινητό το cyanogen το ανέστησε. Ευχαριστώ για τις συμβουλες!

Απάντηση: Re: CyanogenMod 11.0

Ακολουθησα τις συμβουλες σας και έβαλα το cpu tuner και το battery calibration.Το έχω σταθερά σε υποχρονισμο σε επίπεδα που είναι όμως smooth και με screen off στα 200mhz. Τώρα η μπαταρία είναι στα normal της επίπεδα. Έγινε αναβάθμιση και στην 4.4.4 .Εκεί που σκεφτόμουν για κανένα καινουριο κινητό το cyanogen το ανέστησε. Ευχαριστώ για τις συμβουλες!

Δεν ξερω γιατι χρειαζεται το cpu tuner.
Μεσα στις ρυθμισεις/επιδοσεις μπορεις μεταξυ αλλων να επεμβεις στη cpu τοσο στο underclocking/overclocking, οσο και σε τι mode θα δουλευει η cpu. (π.χ. ondemand, conservative κλπ)

Re: Απάντηση: Re: CyanogenMod 11.0

Δεν ξερω γιατι χρειαζεται το cpu tuner.
Μεσα στις ρυθμισεις/επιδοσεις μπορεις μεταξυ αλλων να επεμβεις στη cpu τοσο στο underclocking/overclocking, οσο και σε τι mode θα δουλευει η cpu. (π.χ. ondemand, conservative κλπ)

Δε καταλαβαινω τι εννοεις? Υπαρχει καποιος τροπος/μενου μεσα στο CyanogenMod? Αν ναι που ειναι γιατι δεν εχω δει κατι!