Cyrus III με PSX-R προβλημμα με pcb???

liouparos

New member
22 January 2014
3
Πριν από λίγο καιρό είχαμε πρόβλημα με κάτι αερόθερμα στο σπίτι και μας έριχναν το ρεύμα. Χωρίς να σκευτώ καλύτερα λοιπόν σήκωνα την ασφάλεια και αυτή ξαναέπευτε. Αυτό έγινε αρκετές φορές με αποτέλεσμα να κάψει τον cyrus που είχαμε στο σαλόνι. Τον πήγα στον πετροπουλο λοιπόν στην Αθήνα που επισκευάζει ηλεκρονικα και ενισχυτές και μου είπε οτι θέλει αλλαγή η pcb αλλά αυτός δεν μπόρεσε να βρει ανταλλακτικό γιατί έχει κλείσει η cyrus και με άφησε να ψάχνω μπας και βρω. Γιαυτό και απευθύνομαι σε αυτό το forum μήπως έχει κάποιος καμιά ιδέα η μήπως μπορεί κάποιος να επισκευάσει την ίδια την μητρική. Οποιαδήποτε βοήθεια καλοδεχούμενη. Ο ενισχυτής πάντως όταν τον βάζεις στο ρεύμα και τον ανοίγεις δεν bootαρει όπως θα έπρεπε άπλα ανάβουν τα φωτάκια που έχει μπροστά χωρίς να υπακούει σε κάποιο πάτημα κουμπιού.

Δεν έχει κλείσει η Cyrus, αντιπρόσωπο εδώ μάλλον δεν έχει. Δοκίμασες να στείλεις ένα email στη Cyrus στην Αγγλία ή να τους πάρεις ένα τηλέφωνο...?

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για το τόσο γρήγορο reply.Λογικα ναι η αντιπροσωπια θα εχει κλείσει. Οκ αμα είναι θα δωκιμάσω να στείλω κάποιο μαιλ, αλλά δεν θα πρέπει να στείλω τον ενισχυτή αγγλία για να τον φτιάξουν και πόσο θα πάει γιατι άμα ειναι περισσότερο απο 200-300 δύσκολα τα πράγματα

Λογικά... μάλλον ναι, όμως δε χάνεις τίποτα να ρωτήσεις αν μπορούν να σου στείλουν την εν λόγω πλακέτα...

Βρήκα στο link που έστειλε ο sokmav ενα mail για μια ελληνική αντιπροσωπία της cyrus θα στείλω εκει ενα mail αρχικά και αν δεν λάβω απαντηση θα στειλω και σε αγγλια. Ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον σας :)

Το email αυτό είναι στην Αγγλία και προφανώς ισχύει για χώρες που δεν υπάρχει αντιπρόσωπος, αν δεις το ίδιο τηλέφωνο ισχύει και γι άλλες χώρες. Πιστεύω ότι θα έχεις νέα σύντομα.

Φίλε liouparos, είδα αρκετά καθυστερημένα το θέμα που άνοιξες, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.. Δυστυχώς παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα κι εγώ, ακριβώς πριν 5 χρόνια. Διάβασε παρακάτω το θέμα που είχα ανοίξει αρχές του 2009...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...e-ή-αγορά-νέου?p=739730&highlight=#post739730

Ο ενισχυτής δεν έχει επισκευασθεί έκτοτε ούτε τον έχω πάει σε τεχνικό. Για την ιστορία ο δικός μου ήταν συνδεμένος μέσω σταθεροποιητή τάσης στο ρεύμα, οποτε θέμα διαταραχών δικτύου δε νομίζω να παίζει. Φοβάμαι ότι η κυκλωματική σχεδίαση (της κυρίως πλακέτας) είναι προβληματική, ενδεχομένως λόγω μεγάλης πυκνότητας εξαρτημάτων στην πλακέτα ή/και κακή ποιότητα τυπωμένων κυκλωμάτων.
Η Cyrus Αγγλίας που εδώ και αρκετά χρόνια έχει διαχωρισθεί από την Mission κάπου στο site της θυμάμαι ότι έχει κάποιες πληροφορίες για αποστολή μηχανημάτων στην Αγγλία για service. Έχε υπόψη ότι από όσο θυμάμαι, ζητάνε γύρω στις 240-250 λίρες αγγλίας για βασικό service συν τα μεταφορικά, οπότε μιλάμε για πάνω από 300 ευρώ τελική τιμή.
Δε ξέρω κατά πόσο αξίζει η διαδικασία για μηχάνημα που κυκλοφόρησε μέσα του 1993, παρότι ομολογώ ότι ο ήχος του μου άρεσε ιδιαίτερα σε σχέση με τα ακούσματά μου.
Α, και το κερασάκι στην τούρτα. Στην περίπτωσή μου ο ενισχυτής μάλλον ευθύνεται και για το κάψιμο των γούφερ από τα 2 Μission 731 ηχεία μου, ίσως λόγω dc τάσης στην έξοδο πριν τα φτύσει από ότι τουλάχιστον μου είπε ένας γνωστός που ασχολείται με ηλεκτρονικά..