D7000 ωραία, με τι φακο?

Επιβεβαιώνω για τον Καραμπά. Εξαιρετικός επισκευαστής. Του είχα πάει πριν χρόνια μια Nikormat FT2 και την είχε κάνει σαν καινούργια...

Αν ξερουμε κι αλλα τετοια μαγαζια για επισκευες (για ολες τις μαρκες) , καλο θα ηταν ν ανοιχτει καποιο θεμα αναλογο και να γινει sticky.
Ειναι πολυ χρησιμο....

Δράμα ο 18-70 επάνω στην d7000 ολα μια θολούρα.... κρίμα και μου ειχε δωσει πολυ καλες φωτο με την d50.

Χρειαζομαι επειγόντως εναν σοβαρο all around φακό..

Απ' τα 6 στα 16mp.... ε είναι κάπως. Κοίτα για τον 16-85vr της Νίκον, είναι νομίζω η καλύτερη λύση για all around. Μπορεί βέβαια να μην είναι και τόσο καλό το δείγμα του 18-70 που έχεις, γιατί στις δοκιμές φαίνεται να είναι καλός. Δεν δικαιολογείται, εννοώ, να τα βλέπεις όλα "μια θολούρα". Στη D50 ήταν δηλαδή άριστος και στη D7000 "θολούρα"; Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, παρά την αύξηση 166% του αριθμού των πίξελς, το περιθώριο ανάλυσης αυξήθηκε μόλις 50-60%

Last edited:
μηπως ειναι οι ρυθμισεις της δ7000?
πρην καμια ευδομαδα ειχα την δ3100, για 2 μερες, και εμενα μου φανηκαν οι φωτογραφιες πολυ σοφτ με τον 18-55, αλλα μου ειπαν οτι η μηχανη απο default ειναι ρυθμισμενη για σοφτ jpeg

Δε ξερω πραγματικα τι να υποθέσω, με το 35αρη 1.8 τα αποτελεσματα ειναι πολυ καλυτερα πάντως.
Στο μενου εχω ψιλοχασει την μπάλα. Η αληθεια ειναι οτι δεν εχω ασχοληθει ακομα εις βάθος λογω περιορισμενου χρόνου την τελευταια εβδομάδα.

Ο 16-85 τελικά ειναι στην κατοχή μου. Δίπλωσα εντελως οικονομικα με τα 2 αυτα νεα παιχνίδια αλλα νομίζω οτι έκλεισα για μια 5ετια τουλάχιστον με αυτα βεβαια ποτε δε λεω ποτε.....

Τα πρωτα δειγματα ειναι πολυ ενθαρυντικά σε σχέση μετον 18-70 o οποιος θα κουμπωσει στην d50 ξανα (μολις επισκευαστει) και θα συνεχισει να πιανει δουλεια στις δύσκολες αποστολές.

Σας ευχαριστώ όλους.

Re: Απάντηση: D7000 ωραία, με τι φακο?

Ο 16-85 τελικά ειναι στην κατοχή μου. Δίπλωσα εντελως οικονομικα με τα 2 αυτα νεα παιχνίδια αλλα νομίζω οτι έκλεισα για μια 5ετια τουλάχιστον με αυτα βεβαια ποτε δε λεω ποτε.....

Τα πρωτα δειγματα ειναι πολυ ενθαρυντικά σε σχέση μετον 18-70 o οποιος θα κουμπωσει στην d50 ξανα (μολις επισκευαστει) και θα συνεχισει να πιανει δουλεια στις δύσκολες αποστολές.

Σας ευχαριστώ όλους.

Καλοριζικη , αριστες επιλογες .
Πιστευω πως ειναι μηχανη που θα με καλυπτε για παντα , ασχετα με τις εξελιξεις ...εκτος και αν αρχισουν να βγαζουν αισθητηρες με αποτελεσματα ομοια με αυτα των 25 ASA.