Dac 500 ευρο

nickvas19

AVClub Addicted Member
11 August 2011
2,014
Ψαχνω για dac μεχρι 500 ευρο. εψαξά βρηκα αρκετα αλλά δεν εχω ακουσει κανενα. Για την μόνο που έχω ακουσει πολυ καλα λογια ειναι για την ifi idsd nano αλλα δεν ξερω έαν θα υπαρχει ουσιαστικη διαφορα με μια καρτα των 500ευρο. Οπως και να χει ακουω γνωμες για το καλυτερο dac κατα την γνωμη σας μέχρι 500ευρο. Δεν με ένδιαφερουν να έχει εξοδους κτλ.

Η κατηγορία των 500 ευρώ έχει πολλές καλές επιλογές! Καλό θα ήταν να κάνεις μία έρευνα για να δεις τι υπάρχει σε αυτά τα χρήματα και μετά ακροάσεις ώστε να καταλήξεις σε αυτό που ικανοποιεί εσένα καλύτερα από πλευράς ήχου αλλά και δυνατοτήτων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μέσα στις πολλές επιλογές αυτής την κατηγορίας χρημάτων θα σου πρότεινα επίσης να ακούσεις και αυτό.

https://www.meridian-audio.com/en/collections/products/director/37/

το iDSD Micro εννοείς στα 500 όχι το Nano...
αν αναλογιστούμε πόσο καλά παίζει το νάνο ε τότε το micro πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσεις...
εννοείται δεν δίνεις τόσα λεφτά μόνο διαβάζοντας προτάσεις κ δοκιμές... Ακρόαση οπωσδήποτε!!!!!!!

το iDSD Micro εννοείς στα 500 όχι το Nano...
αν αναλογιστούμε πόσο καλά παίζει το νάνο ε τότε το micro πρέπει οπωσδήποτε να το ακούσεις...
εννοείται δεν δίνεις τόσα λεφτά μόνο διαβάζοντας προτάσεις κ δοκιμές... Ακρόαση οπωσδήποτε!!!!!!!

+1000

Έχει δίκιο ο DomieMic65. Σκέψου ότι πάντα μια σωστή αγορά θα σε γλιτώσει μελλοντικά από έξοδα και σου δίνει μια καλή προοπτική αναβάθμισης των συνοδών σε δεύτερο χρόνο.

γι αυτο κιολας ειπα να δωσω μεχρι 500 ευρο ωστε να μην χρειαστω μελλοντικα να ξαναδωσω χρηματα για dac πλην ομως το να ακουσω θα πρεπει να υπαρχει και ελλάδα...πραγμα που δεν νομιζω οτι θα μπορεσω να βρω τα 2-3 dac που θα καταλείξω και δεν ξερω εαν θα μπορέσω να κρίνω διοτι θα είναι με αλλους ενισχυτες άλλα ηχεια κτλ.

Γι αυτο είπα να ρωτησω εδω έαν καποιος έχει καποιο καλο dac το οποιο το έχει συγκρινει με τα καποια άλλα ωστε να έχω μια εικονα εαν και αυτο παλι ειναι σχετικο.

Εγω απο την ερευνα που έκανα κατέλειξα στο Musical fidelity m1 που είπε ο φίλος στην αρχή.
Το iDSD Micro και το meridian audio δεν νομίζω να συγκρίνεται με το Musical fidelity m1!!!

δεν παίρνω όρκο ... απλα είδα πως είναι μέσα... πυκνωτές ρεύματα...μονο και μονο απο θέμα όγκου το είπα.

το teac δελεαστικό...σε σχέση με τα άλλα τρια όμως;!

To iFi θα το εχω συντομα για μια δοκιμη, αν εχεις υπομονη μεχρι τον Σεπτ θα μπορω να δωσω feedback.

Το μικροτερο Ifi το εχω παρει μαζι μου στις διακοπες και στα χρηματα του ειναι απλα εντυπωσιακο. Το Meridian Director το ακουσαμε για λιγο στο σπιτι μου με το μελος Totsipaki και παρότι μαζεμενο σε μεγεθος στάθηκε αρκετα καλα διπλα στο Mytek DSD του ιδιου.

Και το ιΦι και το Meridian εχουν εξωτερική τροφοδοσια (πακακι τοιχου) και με ενα καλύτερο εξωτερικο τροφοδοτικό ισως να παιρνουν και αλλο σε ηχο. Το πιθανότερο δλδ..

Προσωπικά η MF από κάποια στιγμή και μετά δεν μου κάνει κλικ... Το μηχανάκι ούτε που το έχω δει, μπορεί να τα σπάει...

To iFi θα το εχω συντομα για μια δοκιμη, αν εχεις υπομονη μεχρι τον Σεπτ θα μπορω να δωσω feedback.

Το μικροτερο Ifi το εχω παρει μαζι μου στις διακοπες και στα χρηματα του ειναι απλα εντυπωσιακο. Το Meridian Director το ακουσαμε για λιγο στο σπιτι μου με το μελος Totsipaki και παρότι μαζεμενο σε μεγεθος στάθηκε αρκετα καλα διπλα στο Mytek DSD του ιδιου.

Και το ιΦι και το Meridian εχουν εξωτερική τροφοδοσια (πακακι τοιχου) και με ενα καλύτερο εξωτερικο τροφοδοτικό ισως να παιρνουν και αλλο σε ηχο. Το πιθανότερο δλδ..

φυσικά και να κανω υπομονη για να ακουσω νέα σου.

στείλε μου πμ να τα...βρούμε!
Είναι εξαιρετικό το Teac Ud 501..

δεν γνωριζω πολλα δεν έχω ακουσει πολλα dac.δεν έχω εμπειρια.εγω αυτο που θέλω είμαι με τα 500ευρο να κανω την καλυτερη επιλογη.εσυ πιστευεις το teac είναι καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο dac μεχρι 500ευρο;

επισης ακουσα και για το mambo...καποιοι απο εδω θα το έχετε σιγουρα...το έχει συγκρινει κανεις με κανενα αλλο dac...θα ηθελα και εδω αποψεις.

Last edited by a moderator:
φυσικά και να κανω υπομονη για να ακουσω νέα σου.

δεν γνωριζω πολλα δεν έχω ακουσει πολλα dac.δεν έχω εμπειρια.εγω αυτο που θέλω είμαι με τα 500ευρο να κανω την καλυτερη επιλογη.εσυ πιστευεις το teac είναι καλυτερο απο οποιοδηποτε αλλο dac μεχρι 500ευρο;

επισης ακουσα και για το mambo...καποιοι απο εδω θα το έχετε σιγουρα...το έχει συγκρινει κανεις με κανενα αλλο dac...θα ηθελα και εδω αποψεις.

Χμμμ... Το mambo είναι ιδιαίτερη περίπτωση... Θέλει να ασχοληθείς μαζί του για να το αναδείξεις και πρέπει να το έχεις λίγο με το diy (αν και όχι απαραίτητα στην περίπτωση που στο στήσει κάποιος).

/QUOTE]

Και βέβαια ΔΕΝ ισχυρίζομαι ότι το Teac είναι το καλύτερο μέχρι τα 500 , απλως λέω πως είναι μια εξαιρετικά καλή περίπτωση (που εδώ πωλειται 800 αλλά μπορείς να το βρεις και μέχρι 500 , άρα...συμφερει). Η δοκιμή είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος μα είμαστε μακριά.

Μην ψάχνεις για το "καλύτερο" μέχρι 500 ευρώ, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Υπάρχουν πολλά καλά μηχανήματα, και κάποιο από αυτά ταιριάζει περισσότερο στο γούστο σου και τις απαιτήσεις σου. Και κάτι ακόμη: Τι αρχεία ακούς; Γιατί αν ακούς μόνο μέχρι ποιότητα CD και δεν σε ενδιαφέρουν αναλύσεις επιπέδου DXD και DSD μπορείς να πάς στο TEAC UD-H01 που είναι αρκετά φτηνότερο από 500 ευρώ πλέον. Άκουσε αν θες και το DAC της Denon που πρέπει επίσης να είναι καλό μηχάνημα.

+1000 στον Κώστα.
Υπάρχουν πολλά αξιόλογα.
Αυτό που σου αρέσει πρέπει να ψάξεις ει δυνατόν.

για να αρχιζω να αποκλειω καποια dac..παιζει ρολο που καποια παιρνουν ρευμα απο το usb..κ αλλα απο καλωδιο ψιλό ενω άλλα έχουν καλωδιο χοντρο όπως των ενισχυτων και των υπολογιστων;?!

τελος το denon που λέει made in china...να το φοβαμαι;?!

Σε αυτή την κατηγορία τα περισσότερα είτε παίρνουν ρεύμα από την υσβ είτε από πακακι τοίχου. Κάποια έχουν διακοπτικο τροφοδοτικό ενσωματωμένο. Όσα το έχουν έξω αναβαθμίζονται εύκολα αφού σε δεύτερο χρόνο μπορείς να προσθέσεις ένα καλύτερο (πχ γραμμικό).

Πάντως το κριτήριο παραμένει ο ήχος οπότε προσπάθησε να ακούσεις όσο περισσότερα μπορείς