DAC Audio-gd

Τι ενισχυτικά εννοεις? Τα ηχεία είναι tonsil τα tweeter Και vifa τα woofer. Δεν θα δω διάφορα με το dac? Λόγω του ότι η κάρτα ήχου του υπολογιστή δεν είναι αρκετη?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

παρε πρωτα σοβαρα ηχεια και ενισχυτικα και ασε το ντακ για το τελος!
αλλιως μεινε οπως εισαι!

Re: DAC Audio-gd

Τι ενισχυτικά εννοεις? Τα ηχεία είναι tonsil τα tweeter Και vifa τα woofer. Δεν θα δω διάφορα με το dac? Λόγω του ότι η κάρτα ήχου του υπολογιστή δεν είναι αρκετη?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Re: DAC Audio-gd

Ο venar τα είπε λίγο απότομα αλλά έχει κάποιο δίκιο. Ο ενισχυτής φαίνεται ΟΚ. Τα ηχεία είναι το πρόβλημα, οι ιδιοκατασκευές είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, το ότι οι μονάδες είναι καλές δε λέει τίποτα για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Aν επενδύσεις τα λεφτά που θα έδινες στο dac σε ηχεία μάλλον θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

Ρε μάγκες.

Χωρίς καν να έχει ακούσει ο οποιοσδήποτε τα ηχεία, και ενώ το θέμα αφορά αγορά dac, εμείς καθόμαστε και του λέμε να αλλάξει ηχεία, ενισχυτή... μπλα μπλα... ???

Απορώ ώρες ώρες....

Ρε μάγκες.

Χωρίς καν να έχει ακούσει ο οποιοσδήποτε τα ηχεία, και ενώ το θέμα αφορά αγορά dac, εμείς καθόμαστε και του λέμε να αλλάξει ηχεία, ενισχυτή... μπλα μπλα... ???

Απορώ ώρες ώρες....

τώρα που το σκέφτομαι....
και τα δικά μου ηχεία έχουν μονάδες audax μέσα....
Λες να μην είναι καλά ?
(μπορεί να ζω με αυταπάτες...) :drool:

Δύσκολο το θέμα πάντως.
Εγώ νομίζω πως το κλειδί είναι η ισορροπία και το τι ζητάει ο φίλος,ή μάλλον καλύτερα το τι ελπίζει.
Θα πρότεινα ακρόαση κατ' αρχήν με κάτι ανάλογης αξίας αλλά και με κάτι της μικρής κατηγορίας ταυτόχρονα.Κι αν η ακρόαση δείξει πως αξίζει το έξοδο ας προχωρήσει.
Αν η εμπειρία του περιορίζεται μόνο στην κάρτα ήχου χρειάζεται ακροάσεις,άλλος τρόπος δεν υπάρχει.

Ο venar τα είπε λίγο απότομα αλλά έχει κάποιο δίκιο. Ο ενισχυτής φαίνεται ΟΚ. Τα ηχεία είναι το πρόβλημα, οι ιδιοκατασκευές είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, το ότι οι μονάδες είναι καλές δε λέει τίποτα για την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Aν επενδύσεις τα λεφτά που θα έδινες στο dac σε ηχεία μάλλον θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

υπάρχουν δυό πιθανότητες:
τα ηχεία μπορεί να είναι το πρόβλημα.
από την άλλη μπορεί να είναι πολύ καλά ηχεία. (χωρίς brand name)

Ρε μάγκες.

Απορώ ώρες ώρες....

μιλαμε για ενα ηχειο referance TONSIL! tweeter ,Vifa woofer, xross κουκουρουκου
και εγω απορω ωρες ωρες.....

μιλαμε για ενα ηχειο referance TONSIL! tweeter ,Vifa woofer, xross κουκουρουκου
και εγω απορω ωρες ωρες.....

αποκλείεις πχ να το σχεδίασε και να το υλοποίησε ο D'Appolito....

Παίδες,ηρεμία.Δεν ξέρουμε την καταγωγή του ηχείου,μπορεί να έχει υλοποιηθεί από κάποιον που ήξερε,μη μιλάμε στα κουτουρού.
Άλλωστε το θέμα μας εδώ είναι άλλο.

Ο άνθρωπος φεύγει από μητρική χωρίς εμπειρία πιθανότατα.
Πάει για τετρακοσάρι λοιπόν ή μήπως καλύτερα να πάει πιο χαμηλά για αρχή ή να ακούσει να δει αν κάνει διαφορά.
Έτσι θα φανούμε χρήσιμοι.

αρχισαν οι τρολιες!

ο αναμάρτητος.....

τι έχεις να πεις (σοβαρά μιλάω) για τα δικά μου ηχεία (παράδειγμα τυχαίο επειδή είναι diy)

έχουν μονάδες audax γούφερ και τουήτερ.
Παίζουν καλά?
ή πρέπει να πάρω ενισχυτή επειδή τα ηχεία μου δεν γράφουν στην ούγια b&w?

Σοβαρότατα μιλάω. (και ρωτάω)

ο αναμάρτητος.....

τι έχεις να πεις (σοβαρά μιλάω) για τα δικά μου ηχεία (παράδειγμα τυχαίο επειδή είναι diy)

έχουν μονάδες audax γούφερ και τουήτερ.
Παίζουν καλά?
ή πρέπει να πάρω ενισχυτή επειδή τα ηχεία μου δεν γράφουν στην ούγια b&w?

Σοβαρότατα μιλάω. (και ρωτάω)

εσυ τουλαχιστον εχεις σοβαρες μοναδες
ας ελπισουμε οτι εχεις κανει και σωστη υλοποιηση!

Κύριοι παρακαλώ να σταματήσει η αντιπαράθεση άμεσα. Μιλαμε για ντακ, η συζήτηση εξετράπη (και με δική μου ευθύνη, ομολογώ) αλλά η εκτροπή θα σταματήσει τώρα για να μη χρειαστεί να διαγραφούν μηνύματα. Ο νηματοθέτης που είναι και καινούριος στο φόρουμ δε φταίει σε τίποτα να βλέπει το νήμα του να μετατρέπεται σε ρινγκ.

Στο θέμα μας ξαναλέω...
Venar,το θέμα μας εδώ δεν είναι το σύστημα,νομίζω όλοι καταλάβαμε τι γίνεται.
Βοήθεια θέλει ο φίλος,οκ;

Re: Απάντηση: DAC Audio-gd

Στο θέμα μας ξαναλέω...
Venar,το θέμα μας εδώ δεν είναι το σύστημα,νομίζω όλοι καταλάβαμε τι γίνεται.
Βοήθεια θέλει ο φίλος,οκ;

ο φίλος θέλει βοήθεια, αλλά (συγνώμη για την παρέμβαση στο έργο των διαχειριστών), όχι επι δικαίων και αδίκων.
δεν είναι δυνατόν να γίνονται γενικεύσεις ή να δίνονται συμβουλές, χωρίς να γνωρίζουμε ή να έχουμε ακούσει.
Μια ιδιοκατασκευή δεν μπορεί να κρίνεται εξ αποστάσεως.

Audioquest Dragonfly, Apogee Groove ή κάτι παρόμοιο. Και όταν αλλαχτούν τα ηχεία :FSGSFGS4:, παίρνει κάποιο καλύτερο DAC και του μένει και το παλιό για χρήση με ακουστικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: DAC Audio-gd

ο φίλος θέλει βοήθεια, αλλά (συγνώμη για την παρέμβαση στο έργο των διαχειριστών), όχι επι δικαίων και αδίκων.
δεν είναι δυνατόν να γίνονται γενικεύσεις ή να δίνονται συμβουλές, χωρίς να γνωρίζουμε ή να έχουμε ακούσει.
Μια ιδιοκατασκευή δεν μπορεί να κρίνεται εξ αποστάσεως.

Συμφωνώ,το έγραψα κι ο ίδιος παραπίσω.
Και ναι,είναι χρήσιμο να ξέρουμε το σύστημα,να σχολιάσουμε,κλπ.
Το να πάρουμε τον άνθρωπο από τα μούτρα επειδή έχει diy ηχεία ή οτιδήποτε άλλο όπως έκανε ο venar είναι απαράδεκτο!
Το κάθε τι έχει τρόπο.Κι ευτυχώς ή δυστυχώς ο τρόπος εδώ μετράει.

Υπέρηχα,point taken,πάμε παρακάτω.

Last edited:
Επειδή δεν είμαστε σίγουροι για τη συνολική ποιότητα του συστήματος λόγω DIY κατασκευής για την οποία υπάρχουν αμφιβολίες -αυτό είναι το πρόβλημα μας- έχω να προτείνω λύση:

Ας ξεκινήσει για αρχή με μία καρτούλα ήχου UCA της Behringer. Η κάρτα χαίρει της γενικής μας εκτίμησης και είναι πολύ οικονομική. Σε καμμία περίπτωση δε θα πάει χαμένη. Αν διαπιστώσει διαφορά, βελτίωση μ' αυτήν, τότε μπορεί να ψάξει και για ακριβότερο DAC.

Εν τω μεταξύ ο φίλος μας ας κάνει τον κόπο, αν δεν είναι δύσκολο, να μας διευκρινήσει, αν την ιδιοκατασκευή των ηχείων την πραγματοποίησε ο ίδιος ή κάποιος τρίτος, με βαση κάποιο σχέδιο (ποιό?), όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται τέλος πάντων για να σχηματίσουμε γνώμη και να βοηθήσουμε. :smile:

Τώρα που το σκέφτομαι είχα φτιάξει σε μικρότερη ηλικία ηχεία, με μεγάφωνα της Philips σε υλοποίηση τριών δρόμων,για τα γούστα μου μια χαρά παίζανε.

Νομίζω ότι έχουμε αναδείξει σαν Forum τα καλά Dac σαν τεχνική υλοποίηση οπότε το μόνο που απομένει στον φίλο είναι να διαβάσει και να πάει να τα ακούσει γιατί μπορεί κάποιο που μπορεί να μου αρέσει σε έμενα να μην του αρέσει εκείνου.

Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πήγαινα σε Audio-gt ,γιατί πολύ απλά ξέμεινε και σε Audio και σε GT !!!!!!!!!!!!!!!

Η Maserati είναι GT.
Το Golf είναι GT.

Το Dac δεν είναι GT.
Ίσως είναι GTP. Αλλά GT όχι.

:BDGBGDB55: