DAC έως 1300€

Έγινε, το κανονίζουμε από Σεπτέμβρη λοιπόν! Το HAT τι τροφοδοσία έχει; Πχ του έχεις συνδέσει γραμμικό τροφοδοτικό ή απλά το default τροφοδοτικο του Raspberry;

Τυπικά, επειδή το DAC είναι ένα ladder αντιστάσεων, χρειάζονται 15-30' για να σταθεροποιηθεί η θερμοκρασία... Πρακτικά, επειδή πάντα αφήνω το σύστημα 20-30' αναμέννο πρίν ακούσω
δεν έχω κάνει δοκιμή για να δω διαφορές ανάμεσα σε ζεστό - κρύο.

Ωραία μια χαρά τόσο θέλει και ο τελικός περίπου

Χρησιμοποιώ ένα meanwell (switching) το οποίο ακολουθείτε από μια πλακέτα-φίλτρο LCL με πυκνωτές και το HAT έχει και αυτό κάποια ανέχεια στην τροφοδοσία. Παίζει καλά, θα το ακούσεις και από κοντά.

Ισορροπημένος, με καθαρή αρχή και τέλος, γρήγορο χαμηλό, να μην "λασπωνει" τιποτα και να είναι διαυγής - ουδέτερος. Δεν θέλω ούτε να περισσεύει αλλά ούτε και να λείπει κάτι.

Ακούω σχεδόν τα πάντα, οπότε δεν θέλω να ευνοείται κανένα είδος.

Αυτή τη στιγμή μου λείπει ο ήχος του ξύλου από τα όργανα, θα ήθελα να ακούγεται ποιο λίγο έντονα από όσο ακούγεται τώρα.
Εχεις σκεφτει καθολου το cambridge audio exn 100 η το bluesound node icon να τα χρησιμοποιησεις ως streamer dac? Νομιζω οτι το cambridge θα ειναι λιγο καλυτερο, θα ακουγεται πιο οργανικο, ζωντανο και φυσικο ενω ειναι παραλληλα διαφανο και γρηγορο. Και τα δυο ειναι υποκειμενικα και αντικειμενικα αριστα.

Ωραία μια χαρά τόσο θέλει και ο τελικός περίπου

Χρησιμοποιώ ένα meanwell (switching) το οποίο ακολουθείτε από μια πλακέτα-φίλτρο LCL με πυκνωτές και το HAT έχει και αυτό κάποια ανέχεια στην τροφοδοσία. Παίζει καλά, θα το ακούσεις και από κοντά.
Meanwell?! Ενδιαφέρον... Αυτά είναι switching που συνήθως χρησιμοποιούνται σε class-D modules.

Υ.Γ. Μάλλον ανοχή θες να πείς ;)

Εχεις σκεφτει καθολου το cambridge audio exn 100 η το bluesound node icon να τα χρησιμοποιησεις ως streamer dac? Νομιζω οτι το cambridge θα ειναι λιγο καλυτερο, θα ακουγεται πιο οργανικο, ζωντανο και φυσικο ενω ειναι παραλληλα διαφανο και γρηγορο. Και τα δυο ειναι υποκειμενικα και αντικειμενικα αριστα.

Θα σου πω. Υπάρχουν 2 λόγοι που δεν θέλω στο κομμάτι του streamer "έτοιμη" συσκευή.

Ο πρώτος είναι ότι συνήθως σε μερικά χρόνια οι κατασκευαστές σταματάνε να κάνουν FW upgrades, οπότε αρχίζει να παλιώνει με γρήγορους ρυθμούς, ενω σε ένα raspberry μπορείς να έχεις πάντα την τελευταία έκδοση λογισμικού και ακόμα και το hardware το αλλάζεις με 50-60€.

Και ο δευτερος λόγος είναι ότι χρησιμοποιώ FIR convolution filter, του οποίου η κρουστική απόκριση (impulse response) έχει σχεδιαστεί από το REW, ώστε να διορθώνει-αντισταθμίζει magnitude και phase/time-domain συμπεριφορά. Σε απλά ελληνικά, με βοηθάει να ενσωματώσω καλύτερα το σύστημα στον χώρο που ακούω. Για να βρω κάτι παρόμοιο ή καλυτερο σε streamer - DAC combo πρέπει να ανέβω κοντά στις 2000€. Ακόμα και εκεί να ανέβαινα όμως, πάλι θα είχα να αντιμετωπίσω σε λίγα χρόνια την έλλειψη αναβάθμισης. Και επειδή δεν μου τρέχουν από τα μπατζάκια, κάθομαι στ' αυγά μου... ;)

Last edited:
Εμενα περισσοτερο απ'ολα μου κανει εντυπωση οτι ενα ηχειο σαν το focal utopia
μπορει να απογοητευσει.

Εμενα περισσοτερο απ'ολα μου κανει εντυπωση οτι ενα ηχειο σαν το focal utopia
μπορει να απογοητευσει.

Κι εμένα γι'αυτό είπα ότι θέλει ο καθ ένας. Αλλά περί ορέξεως...

Θα σου πω. Υπάρχουν 2 λόγοι που δεν θέλω στο κομμάτι του streamer "έτοιμη" συσκευή.

Ο πρώτος είναι ότι συνήθως σε μερικά χρόνια οι κατασκευαστές σταματάνε να κάνουν FW upgrades, οπότε αρχίζει να παλιώνει με γρήγορους ρυθμούς, ενω σε ένα raspberry μπορείς να έχεις πάντα την τελευταία έκδοση λογισμικού και ακόμα και το hardware το αλλάζεις με 50-60€.

Και ο δευτερος λόγος είναι ότι χρησιμοποιώ FIR convolution filter, του οποίου η κρουστική απόκριση (impulse response) έχει σχεδιαστεί από το REW, ώστε να διορθώνει-αντισταθμίζει magnitude και phase/time-domain συμπεριφορά. Σε απλά ελληνικά, με βοηθάει να ενσωματώσω καλύτερα το σύστημα στον χώρο που ακούω. Για να βρω κάτι παρόμοιο ή καλυτερο σε streamer - DAC combo πρέπει να ανέβω κοντά στις 2000€. Ακόμα και εκεί να ανέβαινα όμως, πάλι θα είχα να αντιμετωπίσω σε λίγα χρόνια την έλλειψη αναβάθμισης. Και επειδή δεν μου τρέχουν από τα μπατζάκια, κάθομαι στ' αυγά μου... ;)
το bluesound node gen 1 βγήκε το 2012. 14 χρόνια μετά ακόμα λαμβάνει updates .

Για τους Cambridge το azur 851n ή το cxn v1 λαμβάνει ακόμα updates από το 2015.

Είναι και οι δύο μεγάλες και σοβαρές εταιρίες οπότε αυτό μη σε φοβίζει .

Τώρα το icon υποστηρίζει Dirac live οπότε …

• Like
Reactions: Ge0rge
το bluesound node gen 1 βγήκε το 2012. 14 χρόνια μετά ακόμα λαμβάνει updates .

Για τους Cambridge το azur 851n ή το cxn v1 λαμβάνει ακόμα updates από το 2015.

Είναι και οι δύο μεγάλες και σοβαρές εταιρίες οπότε αυτό μη σε φοβίζει .

Τώρα το icon υποστηρίζει Dirac live οπότε …

Δεκτό και σεβαστό, αλλά έχω ήδη streamer, οπότε προτιμώ όλο το κόστος να πάει σε DAC.

Στην αγορά "καλού" dac και καινούργιο στα χρήματα που θες να διαθέσεις η αγορά κάποιου κινέζικου dac είναι μονόδρομος..

Ωραίο το Gustard που προτάθηκε όπως και ένα Topping R2R που έχει αυτή η εταιρία..

Το θέμα με τα κινεζικά είναι ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ακούσουμε κάπου, δεν έχουμε service σε περίπτωση ζημιάς κλπ...

Αν είσαι σε αναζήτηση μόνο καινούργιου dac ελπίζω να βρεις κάτι καλό, εγώ θα κοιτούσα και μεταχειρισμένα...
Dac είναι, σπάνιο να χαλάσουν...

Στην αγορά "καλού" dac και καινούργιο στα χρήματα που θες να διαθέσεις η αγορά κάποιου κινέζικου dac είναι μονόδρομος..

Ωραίο το Gustard που προτάθηκε όπως και ένα Topping R2R που έχει αυτή η εταιρία..

Το θέμα με τα κινεζικά είναι ότι δυστυχώς δεν μπορούμε να τα ακούσουμε κάπου, δεν έχουμε service σε περίπτωση ζημιάς κλπ...

Αν είσαι σε αναζήτηση μόνο καινούργιου dac ελπίζω να βρεις κάτι καλό, εγώ θα κοιτούσα και μεταχειρισμένα...
Dac είναι, σπάνιο να χαλάσουν...

Και αυτό είναι μια καλή ιδέα, τα μεταχειρισμένα. Θα δούμε.... ευχαριστώ

Κοίτα και το Musician Delphinus...
(Λένε καλά πράγματα γι'αυτό...)
Θα βρεις ριβιου στο YouTube..
Βεβαια στο budget του ειναι το pegasus 3 που ειναι καλυτερο σε ολους τους τομεις...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited: