dac για imac και ηχεία m-audio AV40 Studiophile

vsklav

AVClub Enthusiast
13 September 2012
1,117
Αθηνα, Κεραμεικος
Καλησπέρα σας,

Γράφω πρώτη φορά στο φόρουμ και σας καλησπερίζω! Ο λόγος που γράφω είναι γιατί θέλω τα φώτα σας!

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα dac αν είναι εφικτό μέχρι 200 ευρώ και γενικά όσο πιο φθηνά γίνεται. Εαν αυτό δεν είναι εφικτό και με dac τέτοιας ή μικρότερης αξίας δε πρόκειται να δω καμία ουσιαστική βελτίωση τότε ίσως να κοιτάξω για κάτι ακριβότερο.
Αλλά ας όψεται η άτιμη κρίση και οι καιροί είναι δύσκολοι, γι αυτό και ψάχνω για κάτι value for money.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα γι αγορά μέσω ιντερνετ αν γίνεται να βρω κάτι φθηνότερα αλλά σίγουρα θα προτιμούσα από ελληνικό κατάστημα για να τονώσω και την αγορά.

Καταρχήν με το imac και τα m-audio που έχω αξίζει να αγοράσω κάποιο dac ; Θα δω διαφορά; Θα θελα να καθαρίσει λίγο ο ήχος κατά κύριο λόγο.
Η σύνδεση με το imac θα ναι καλύτερα να γίνει με οπτική ίνα ή κλασικά με usb ; Και κατόπιν τα ηχεία τα συνδέω με τα καλώδια rca πάνω στο dac;

Εχετε να μου προτείνετε κάτι παιδιά;

Σας ευχαριστώ πολύ!

επίσης παιδιά μία λύση σε sacd dac είναι εφικτή; http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=243 κάτι τέτοιο ας πούμε;

γιατί γενικά έχω πάρα πάρα πολλά cd στην κατοχή μου και τα ακούω που και που, δεν ακούω συνέχεια mp3 δηλαδή, χώνω και cd στο imac και ακούω. θα λειτουργήσει καλύτερα κάτι τέτοιο; αν ναι το συζητάμε και για την τιμή μήπως ανέβουμε λιγάκι , αν και 400 ευρώ περίπου είναι κομματάκι πολλά :)

Νομίζω, τώρα πια, καλό είναι ότι dac αγοράζουμε να έχει usb και να είναι usb 2.0 audio compliant.

Ειδικά μιας και ακούς και από υπολογιστή… σίγουρα να έχει usb!

Τα cd αντί να βάζει και να τα ξαναβάζεις για να τα ακούσεις στο MAC , καλύτερα να τα βάζεις μια φορά και να τα ριπάρεις. Το καλύτερο πρόγραμμα για MAC αίναι to XLD διαφορετικά EAC για windows.

Super Audio CD, εάν δεν έχεις δεκάδες δισκάκια και δε σε ενδιαφέρει και να αγοράσεις SACD , τότε πιθανά δεν έχει τόσο νόημα.

έχω εκατοντάδες cd βασικά, με σκοπό να γίνουν χιλιάδες :) και δε βρίσκω λόγο να τα ριπάρω. είναι πολύ χρονοβόρο και νομίζω οτι δεν αξίζει τον κόπο.
Από την άλλη όμως έχω και χιλιάδες mp3 ,άλλα καλής ποιότητας και άλλα μέτριας. γενικά στον υπολογιστή υπολόγιζε ένα 70%/30% (δισκάκια/mp3) οπότε καταλαβαίνεις. Ετσι όπως έχουμε γίνει δεν έχουμε λεφτά για πάρα πολλά πράγματα και εφόσον το σύστημα βρίσκεται σε λίγα τμ, υπνοδωμάτιο δε βρίσκω λόγο να πάω σε κλασικά πράγματα βλέπε ενισχυτής + παθητικά ηχεία.
Σίγουρα είναι η επόμενη κίνηση αλλά προς το παρών θα θελα να βελτιώσω την κατάσταση στα υπάρχοντα.

από λίγο διάβασμα ξεχώρισα cambridge audio dac100 - vdac mk ii - maverick audio D1. Η αλήθεια είναι οτι είναι λίγο πιο πάνω στο μπάτζετ αλλά λογικά αξίζουν. Εχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο; Να κινηθώ σε αυτά που είπα; όσον αφορά το sacd το ανέφερα μόνο και μόνο επειδή το αγαπημένο μου imac με έχει απογοητεύσει στο θέμα dvd-drive καθότι κολλάει και αρκετές φορές μου χει γρατζουνίσει ακόμα και δισκάκι και το χω παροπλίσει προς το παρόν. Η θα βάλω κάποιο external με 40-50 ευρώ ή θα το φτιάξω στην apple (χλωμό γιατί θέλει 200 ευρώ) ή θα πάρω sacd :)

Αυτό που θα θελα να μάθω είναι αν όντως ένας ψηφιακοαναλογικός μετατροπέας θα μου δώσει εμφανή και καλύτερα αποτελέσματα από το τώρα και αν συνδέοντας με usb external dvd-drive θα χάσω; Δηλαδή όπως το βλέπω θα ναι το imac με ένα εξωτερικό dvd και το dac θα συνδεθεί με το imac είτε οπτικά είτε με usb και αυτό και με τα ηχεία με το κλασικό καλώδιο rca.
θα μαστε εντάξει;

Θα χω αποτέλεσμα της προκοπής;

Ευχαριστώ

Προσωπικη μου αποψη ειναι να πας σε dac+ ενισχυτη+ηχεια.Το ξερω οτι κοστος ανεβαινει αλλα υπαρχουν ενδιαφερουσες επιλογες σε dac ,μικρους ψηφιακους ενισχυτες[hypex π.χ ]που θα σου δωσουν μεγαλυτερες δυνατοτητες επιλογης ηχειων και καλλιτερου αποτελεσματος
Οσον αφορα το ριπαρισμα συμφωνω οτι ειναι χρονοβορο και επιπονο ,αλλα οταν και οποτε τελειωσεις θα εχεις τη μουσικη σου ευκολα προσβασιμη και με εξαιρετικο ακουστικο αποτελεσμα.

Last edited:
καταλαβαίνω τι λες και δε διαφωνώ καθόλου.

πάντως για αρχή έχω βρει σε πολύ καλή τιμή μεταχειρισμένο το v-dac musical fidelity I και λέω να το τολμήσω για αρχή και βλέπουμε.

Last edited:
Mια εναλλακτικη περιπτωση θα ηταν να κοιταξεις το squeezebox touch,που δεν ειναι ακριβως dac ,αλλα εχει ενα ενδιαφερον τμημα dac ,ενα σχετικα ικανοποιητικο τμημα εξοδου και παραλληλα θα σου ανοιγε και αλλους οριζοντες.ριξτο μια ματιά υπαρχει και σχετικο νημα δεκαδων σελιδων

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ezebox-touch-Μία-από-τις-αποκαλύψεις-του-2010!!!

Κατ' αρχήν καλώς όρισες στην παρέα μας! :smile:

Στο θέμα μας τώρα:
Ο προϋπολογισμός σου είναι περιορισμένος.
Ο αδύνατος κρίκος τούτη τη στιγμή είναι τα ηχεία. Δεν τα έχω ακούσει, αλλά η M-Audio δεν φημίζεται για τα ηχεία της, εν αντιθέσει με τις κάρτες ήχου που είναι κάτά κάποιο τρόπο η εξειδίκευση της. Δεν έχω ακούσει τα συγκεκριμένα, αλλά όσα ηχεία της εν λόγω εταιρείας έχω ακούσει δεν μου άρεσαν.

Γνώμη μου είναι να πας σε μία αξιοπρεπή οικονομική κάρτα ήχου για να βελτιώσεις κάπως τον ήχο σου. Υπάρχουν μερικές τέτοιες συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που βγάζει η ίδια η M-Audio.

Δεν έχει νόημα να ψάχνεις για καλή κάρτα ήχου ή DAC άν τα ηχεία δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση τους.
Αν θες να βελτιώσεις πραγματικά τον ήχο σου λύσεις υπάρχουν, αλλά ανεβαίνουν οικονομικά και μάλιστα πολύ.

Αν βέβαια το θέλεις και το αποφασίσεις εδώ είμαστε, για να συζητάμε... -bye-

καλώς σας βρήκα!

τα ηχεία τα είχα πάρει μετά από πολλά reviews στο διαδίκτυο και για τα λεφτά τους είναι πάρα πολύ καλά. οκ δεν είναι hi-end για όνομα, αλλά πίστεψε με θα εκπλαγείς άμα τα ακούσεις, ειδικά σε σε jazz ,electro ακούσματα είναι μαγεία :) 120 ευρώ τα πήρα άλλωστε, τσάμπα!

σε μεταλ/ροκ όπου υπάρχουν πιο βρώμικες παραγωγές υστερούν αλλά όχι πολύ μη φανταστείς. απλά επειδή είναι φθηνό ηχείο δεν συγχωρεί μία πιο βρώμικη παραγωγή, με αποτέλεσμα το άκουσμα εκ πρώτης να ναι εντυπωσιακό αλλά μετά συνειδοτοποιείς ότι για χάρη της επιθετικότητας του ηχείου θυσιάζεται η καθαρότητα του ήχου. δε ξέρω αν με καταλαβαίνεις χαχα! δε μπορώ να το πω πιο καλά. μπουκώνουν σχετικά εύκολα στα ψηλά σε απλά ελληνικά :)

και να φανταστείς οτι τα πήρα γιατί είχαν πολύ καλές κριτικές σε μεταλ ακούσματα, επειδή και γω ως επί το πλείστον μεταλλιές ακούω και λέω ας τα δοκιμάσω. αν η παραγωγή είναι καθαρή και σωστή μίξη τότε δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα και αποδίδουν όσο πιστά γίνεται για ένα ηχείο της τιμής αυτής. βασικά στην τιμή τους ισοπεδώνουν οποιοδήτε ηχείο της τιμής αυτής για pc speaker πάντα έτσι, μη παρεξηγηθώ!

οπότε για αρχή αν συμφωνείτε λέω να πειραματιστώ λίγο με το v-dac mk1 γιατί πριν μπω εδώ μέσα δεν ήξερα καν τι είναι το dac και τι κάνει! και μετά αν το αποτέλεσμα με δικαιώσει το βλέπουμε και το ψάχνουμε μαζί.

Ευχαριστώ πολύ!

Φρόντισε ν' ακούσεις κι' άλλα ηχεία και συστήματα, έτσι, για την εμπειρία... :lehrer:

Εάν έχω καταλάβει καλά τα ηχεία σου δεν τα καταφέρνουν και τόσο σε ψηλές εντάσεις. Και το metal μάλλον χρειάζεται ψηλές εντάσεις, έτσι δεν είναι; Αλλά και τα ίδια δεν είναι φτιαγμένα γι' αυτό. Από την άλλη μπορεί να είναι εξαιρετικά ως ηχεία υπολογιστή, όμως αυτό είναι άλλο θέμα.

Τέλος πάντων, η αντίρρηση μου, για να σου δώσω να καταλάβεις, μοιάζει σαν να προσπαθείς να βάλεις κινητήρα Πόρσε σ' ένα μικρό Φολκσβάγκεν (στο κλασσικό σκαθάρι).
Θα πάει κάπως πιο γρήγορα, αλλά Πόρσε δεν θα γίνει! :grandpa:

Βέβαια εάν θέλεις να πειραματιστείς, δεν υπάρχει λόγος να σε αποτρέψω... -bye-

τα πες όλα!! έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες ΑΛΛΑ ο καθένας κάνει οτι μπορεί. τώρα μπορώ να δώσω τόσα χρήματα και πράττω ανάλογα :)

όταν θα ρθει η ώρα και αναβαθμιστώ να σαι σίγουρος οτι θα σας ξαναρωτήσω!