DAC για Yamaha As2000

Colombos74

AVClub Addicted Member
18 June 2011
2,077
Σέρρες
Γεια σας και παλι από εδώ μεσα.Αναζητώντας ένα κλικ ποιοτητας αλλα και ευχρηστίας,αυτες τις μερες αληθεια σας ενοχλησα από πολλα νημματα.Βεβαια αρχισα να βγαζω μια ελαχιστη ακρη αλλα μαλλον η αγνοια μου δεν παλευεται οποτε συγχωρεστε με για ότι κακως κειμενα αναρτω..
Αφου λοιπον Flacαρα αρκετα αρχεια,καταφερα να συνδεσω το J river με το android μου,πραγμα που χρειαζομουν για την ανεση μου(αφου με το foobar2000 και το foobar con δεν τα καταφερα).
Τωρα λοιπον σας ζηταω να μου προτείνετε ένα DAC,εως 400 ευρω. υπολογιστης μου εχει και οπτικη εξοδο.Επισης ο Yamaha εχει και xlr εισοδους..
Περιμενω τη βοηθεια σας ευχαριστω προκαταβολικα...

Έλα δε Θανάση αντέ βοηθά που είσαι γνωστής!
Ναι αρχεία flac από τον υπολογιστή που πέρασα τα cd μου..

Σκοπεύεις να συνδέσεις και άλλες συσκευές εκτός από τον υπολογιστή στο DAC; Αν όχι φτάνει η θύρα USB. Σε περίπτωση που θέλεις να συνδέσεις και άλλη πηγή, π.χ. το CD-Player ή Blu-Ray Player χρειάζεσαι και άλλες συνδεσεις (οπτική/ομοαξονική). Στην κατηγορία τιμής παίζουν πολύ δυνατά το Denon DA-300, το TEAC UD-301, τα οποία προσφέρουν πολλαπλές συνδέσεις. Πολύ δημοφιλή είναι και τα προϊόντα της idsd, ειδικά το idsd nano/micro (συνδυάζουν dac και με ενισχυτή ακουστικών), για τα οποία υπάρχει και ειδικό νήμα, καθώς και στην περίπτωσή σου το idac. Τα τελευταία έχουν το μειονέκτημα ότι προσφέρουν μόνο σύνδεση USB, αλλά και το πλεονέκτημα της φορητότητας (μπορείς να τα πάρεις μαζί σου σε ταξίδι ή διακοπές και να ακούς μουσική με ακουστικά από το λάπτοπ ή το κινητό σου).

Ευχαριστώ πολυ για την βοήθεια παιδιά..Δηλαδή να προτιμήσω τη USB από την οπτική; Επίσης δε με ενδιαφέρει να είναι φορητό..

Για συνδεση με υπολογιστή μόνο usb όλες οι άλλες θα σου χρειαστούν μόνο αν θές να συνδέσεις και άλλες πηγές... Δλδ για την περίπτωση του υπολογιστή οι άλλες συνδέσεις υστερούν ηχητικά!!
Τo ifi idsd micro είναι μια εξαιρετική επιλογή αν δεν θές άλλες πηγές.. Βέβαια θαρρώ πως είναι λίγο πιο ακριβό από 400
Το Denon δεν το έχω ακούσει

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια, ειλικρινά, όσον αφορά τα M2Tech hiFace Evo Dac και κάτι οικονομικό από Cambridge Audio?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης να προσθέσω ότι η χρήση ακουστικών δε με ενδιαφέρει πολύ..

είχα τον 2000 με dacmagic, δεν με συγκινούσε το αποτέλεσμα. πολύ ψηφιακό για τα αυτιά μου,
είδα βελτίωση όταν πήρα το NOS metrum, αλλά θεωρείται ότι έιναι και σε άλλη κλάση (ήταν μάλλον γιατί μιλάμε για παλιά μοντέλα),

αν μπορείς άκου πριν αγοράσεις, κοίτα και μτχ, μην ξεγελιέσαι από τις σειρήνες των χαρακτηριστικών και των νέων τσιπ

Ευχαριστω πολύ για τη βοηθεια συναδελφε του Yamaha..Παντως για επαρχια είναι αδυνατο να ακουσω καποιο DAC δυστυχως,όπως και η ζωη μου είναι τετοια που είναι τελειως απιθανο να μπορεσω να κατεβψ Αθηνα για ένα διημερο για ακροασεις,δυστυχως...
Για γουρουνι στο σακι θα παω,τουλάχιστον να είναι οσο πιο...νοστιμο μπορεσω για τα λεφτα που θα διαθεσω...φανταζομαι η διαφορα θα είναι δεδομενη...

Και Θεσσαλονίκη αν δεν το πολυβιαζεσαι μπορούμε να στησουμε τιποτις. Βουβάλια έχουμε, aune έχουμε, teac έχουμε, όρεξη νομιζω υπάρχει... Πλάκα πλάκα ενα βουβάλι μτχ ειναι επισης μια σοβαρή επιλογή.
Αλλα θα κεράσεις πίτσα Σακης ;)

Καλα η πιτσα Σακης είναι δεδομενη Θαναση,τωρα όμως και με το νέο μελος στην οικογενεια,ηταν που ηταν ο χρονος μου πιεσμενος,τωρα εγινε αστα να πανε....Ασε που σε χρειαζομαι αν μπορέσεις να μου στησεις και το foobar2000,μπορει να σου χτυπησω τηλεφωνο,αν μπορέσεις να μου λεισεις το πρόβλημα με teamviewer γιατι δεν μπορω με τιποτα να το συνδεσω με το android.....
Τωρα θα μου βρεις λυση όμως με το DAC,εσυ στη θεση μου,στο budget μου,αν σου ελεγαν να διαλέξεις ένα,που θα εκλινες παραπανω??

Ευχαριστω πολύ για την προταση,είναι μεσα στα πολύ δυνατα...Οσον αφορα όμως το Μ2 tech evo?Καποιος που εχιε αποψη για αυτό??

Εγώ το είχα μαζί με το hiface evo κ ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος!
Χρειάζεται usb interface λοιπόν για να παίξει με το pc..
Δλδ θες κ το hiface2 γιατί το evo θα ανεβάσει το κόστος..
Επίσης δεν θα παίξει dsd αν αυτό έχει σημασία για εσένα..
Όπως κ να έχει μάλλον είναι ελαφρώς "παλιά" πλέον, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν παίζουν ωραία.. Μακράν το αντίθετο!
Προσωπικά τα έδωσα για άλλους λόγους...

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.. Να υποθέσω ότι το if micro idac που βλέπω στο skroutz σε τιμή κοντά στα κυβικά μου,δεν έχει καμία σχέση μι το idsd..?
Και άλλη μια ερώτηση που ίσως τινάξει όλο το forum μας στον αέρα..Που βρίσκει κανείς αυτά τα άτιμα τα dsd αρχεία;

Rip-άρισμα από sacd κυρίως ή και από βινύλιο ή από κάποια ευγενική χορηγία μέσω internet. Εγώ προτείνω να πεταχτείς καμιά βόλτα στον θείο Θανάση :p θα σε φτιάξει αυτός...

Δε νομίζω να μου γλιτώσει ο Θανάσης.. Θα τον πρήξω αλλά είναι τόσο ξηγας που δεν καταλαβαίνει τίποτα!! Μεγάλο γλυφτρακι είμαι τελικά..

Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.. Να υποθέσω ότι το if micro idac που βλέπω στο skroutz σε τιμή κοντά στα κυβικά μου,δεν έχει καμία σχέση μι το idsd..?

Έχει, πως δεν έχει. ίδια εταιρεία, παρόμοια φιλοσοφία ήχου. Μόνο η μπαταρία του λείπει από ότι βλέπω, και η δυνατότητα αναπαραγωγής DSD. Για τις ανάγκες σου μια χαρά μου φαίνεται.