DAC γύρω στα 1000ευρά με pot

Re: Απάντηση: DAC γύρω στα 1000ευρά με pot

Άσε που δε ξέρω αν αξίζει να δώσω λεφτά για να πάρω αυτό το tascam ή ένα λαπτοπάκι ντεντικέϊτεντ με μια καλή εξωτερική κάρτα ήχου???
Μπορεί το λαπτοπάκι να βγει και φθηνότερο, άσε που παίζεις και μονόπολη...
Να μη μιλήσω και για γουαη-φαη στρημινγκ από το νεσκτοπ πισι με τους μεγάλους δίσκους στο μέσα δωμάτιο, άζιο ντράηβερς κι έτς ναούμε...

εμπρός ξανά στο δρόμο που χάραξε ο εαυτός μου...:fahne90:

Στεργιο το σημα απ το πικ απ οταν θα βγαινει θα λεει <ουφ βγηκα>,αν ειναι στειλτο και καμμια βολτα ακομη,μπουχτησε μεσα

αυτό δεν είναι σήμα....
είναι το τζίνι στο λυχνάρι...:flipout:

Last edited:
Το καλο με το σήμα του πικάπ είναι ότι το ίδιο το σήμα βρίσκεται αποθηκευμένο στο βινύλιο σε hard hopy μορφή.
Επομένως δεν επηρεάζεται από τις νέες τεχνολογιες προενισχυτων και dacs .
Είναι ένα σήμα βαθειά χαραγμενο που σου δίνει συνεχώς νεα πράγματα αφού δεν επηρεάζεται από τα νεα ψηφιακά formats.

Είμαι λάτρης του βινυλίου τι να κάνουμε.

Απάντηση: Re: DAC γύρω στα 1000ευρά με pot

...λονγκ ταιμ νο ση
κοζ λονγκ ταιμ ιν δε ση
μπατ ναου μαη λαβ αμ μπακ
με το νέο μου το ντακ...

ιντερνετ κινγκ

Απόψε, σήμερα κι εχθές
όλες οι πόρτες ειν' κλειστές
κι εγώ είμαι απόξω

και μέσ' στο θάμπος το θαμπό
παίρνω αμπάριζα να μπω
και με πετάνε όξω!

Θανάσης Βέγγος

εμπρός ξανά στο δρόμο που χάραξε ο εαυτός μου...:fahne90:

Τελικά υπάρχει αξιόπιστος τρόπος δηλαδή να ακούμε μουσική από αρχεία. Πιστεύω ότι τα lossless αρχεία είναι αξιόπιστο υλικό. Για την αναπαραγωγή όμως, τι γίνεται? Εσύ Δημήτρη τι έχεις κάνει? Έχω κι εγώ ένα σύστημα WiFi αναπαραγωγής με πολύ καλή απόδοση αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν υστερεί σε σχέση με τα συμβατικά μέσα.

Το καλο με το σήμα του πικάπ είναι ότι το ίδιο το σήμα βρίσκεται αποθηκευμένο στο βινύλιο σε hard hopy μορφή.
Είναι ένα σήμα βαθειά χαραγμενο που σου δίνει συνεχώς νεα πράγματα αφού δεν επηρεάζεται από τα νεα ψηφιακά formats.

Μην αρχίσουμε την ίδια φιλοσοφική κουβέντα πάλι περί βινυλίου vs CD...:violent-smiley-011:

Πολλά από αυτά τα βινυλιακά σήματα βέβαια ήταν ήδη αποθηκευμένα σε κάτι μπομπίνες γεμάτες μηδενικά και άσσους. Για να μην πώ σε κανένα σκληρό δίσκο!....:flipout: Άπαξ φυσικά και πρεσαριστούνε σε βινύλιο εξαγνίζονται και καμιά νέα τεχνολογία δεν τα αγγίζει πλέον....:rolleyes:

ααααα, αφού σε είπα ρε φιλαράκ...

Θα συνδέσω το Trigon με το analog-in του μπεριντάκ. :grandpa:

Μετά θα του κάνω upsampling στα 24-96,
(βρε κατ ευθείαν στα 24/96 θα ψηφιοποιείς!...:damnyou: :flipout:)

μετά με aes/ebu θα συνδέσω το DEQ για να φτιάξω την ασυμμετρία του χώρου αλλά και τα peaks του, και μετά με aes/ebu πάλι στο χαϊεντάδικο DAC που θα αναλάβει να μετατρέψει το ψηφιακό σε αναλογικό.

Πολύ καλύτερα από τα περισσότερα LP's που κυκλοφορούνε δηλαδή! :award:

Πολύ ταλαιπωρία όμως ρε φιλαράκ!
Και αφού τελικά θα το κάνεις αυτό, μήπως θα είναι καλύτερα να ψηφιοποιήσεις όλα τα βινύλιά σου άπαξ στα 24/96 και να τα ακούς από τον σκληρό σου δίσκο; Εκτός φυσικά και αν είσαι κρυπτομαζώχα! :flipout: :ernaehrung004:

Πολύ ταλαιπωρία όμως ρε φιλαράκ!
Και αφού τελικά θα το κάνεις αυτό, μήπως θα είναι καλύτερα να ψηφιοποιήσεις όλα τα βινύλιά σου άπαξ στα 24/96 και να τα ακούς από τον σκληρό σου δίσκο; Εκτός φυσικά και αν είσαι κρυπτομαζώχα! :flipout: :ernaehrung004:

Βρε συ, ξέρεις πόσες ώρες θέλει για να γίνει κάτι τέτοιο?
Φρίκη σου λέω.
Ήδη είμαι περισσότερες ώρες με τα κατσαβίδια και τα κολητήρια στο χέρι παρά με τα...ουϊσκια.
Χάλια δηλαδής.

Πολλά από αυτά τα βινυλιακά σήματα βέβαια ήταν ήδη αποθηκευμένα σε κάτι μπομπίνες γεμάτες μηδενικά και άσσους. Για να μην πώ σε κανένα σκληρό δίσκο!....:flipout: Άπαξ φυσικά και πρεσαριστούνε σε βινύλιο εξαγνίζονται και καμιά νέα τεχνολογία δεν τα αγγίζει πλέον....:rolleyes:

Τα CDs νομίζεις ότι προέρχονται όλα απευθείας από τα original master tapes ???
Πολλα από αυτά προέρχονται από τα original MP3 @320 Kbps . :grinning-smiley-043

Στέργιο όταν έρθεις κατά τον μαχαλά μου θύμισέ μου να σου βάλω κανά δύο σιντάκια γραμμένα από βινύλιο...-bye-