DAC και εξωτερικά τροφοδοτικά.........Η νέα μόδα?

Re: Απάντηση: Re: DAC και εξωτερικά τροφοδοτικά.........Η νέα μόδα?

δεν χρειάζεται να επανέλθει σε τάξη.
Απλά, νομίζω, το κομμάτι με τους παλμούς και το βρώμισμα, και τα διαγράμματα κλπ ίσως είναι πολύ τεχνικό...
Ας κρίνουν οι αρμόδιοι της κατηγορίας.

Σε τεχνική κατηγορία δε βρισκόμαστε?
Κατ εμέ, θα έπρεπε να ήταν πολύ περισσότερα τα διαγράμματα και τα τεχνικά απο τις "απόψεις" και τις "γνώμες" ...

Το <νεοβουβαλακης> ειναι νεολογισμος,και τον χρησιμοποιεις εσυ ο <αρχαιοβουβαλακιας> για να στεναχωρεσεις τον Φρανκ
Τον μ/σ στο squeezebox πως τον εχεις εξω ?εκει ηταν βεβαια εξ αρχης ,αλλα προς τι ο αφορισμος?Δεν θα μπορουσαν να βαλουν ενα διακοπτικο τροφοδοτικο σε ελαχιστα μεγαλυτερο κουτι,που θα τα ειχε ολα μεσα?
Ας σου ερθουν με το καλο οι Salas, τοτε τα ξαναλεμε

στο sb έχω όλη την τροφοδοσία έξω
Εχω χώρο για σάλας μπόλικο.
Το πολύ πολύ θα διώξω τη λάμπα...

εσύ είσαι....νεοβουβαλάκης...(@ΔΔ)
και ακόμα δεν έκανες την χωροταξία των τροφοδοτικών....
Εγώ μτς έξω ΔΕΝ βγάζω τον τουτ σας να χτυπάτε....

+1

Αλλά αν έχεις κάνει μεγάλες παραγγελίες ένα ζορι το τραβάς όσο να 'ναι... :flipout:

να σου πω εχω αρχιση να το σκεφτομαι γιατι το κουτι εχει παραγεμιση.

Το <νεοβουβαλακης> ειναι νεολογισμος,και τον χρησιμοποιεις εσυ ο <αρχαιοβουβαλακιας> για να στεναχωρεσεις τον Φρανκ
Τον μ/σ στο squeezebox πως τον εχεις εξω ?εκει ηταν βεβαια εξ αρχης ,αλλα προς τι ο αφορισμος?Δεν θα μπορουσαν να βαλουν ενα διακοπτικο τροφοδοτικο σε ελαχιστα μεγαλυτερο κουτι,που θα τα ειχε ολα μεσα?
Ας σου ερθουν με το καλο οι Salas, τοτε τα ξαναλεμε

Δεν στενοχωριέμαι εγώ. Εξάλλου όλοι ξέρουμε ότι όταν στηθεί το δικό μου (μόνο το κουτί λείπει) θα παίζει καλύτερα από του υπέρηχα διότι σε εκείνον εισάγει παραμόρφωση η λάμπα.......:Banane0:

Bρε σείς...Τι θέλετε τελικά?

Να μείνουμε στο αρχικό ερώτημα, να συνεχιστεί η κουβέντα και να μείνει το θέμα στα τεχνικά
ή να γίνει εμβόλιμη κουβέντα για βουβάλια, που θα μεταφερθεί αργότερα σε βουβαλοθέμα?

:flipout::flipout:

Bρε σείς...Τι θέλετε τελικά?

Να μείνουμε στο αρχικό ερώτημα, να συνεχιστεί η κουβέντα και να μείνει το θέμα στα τεχνικά
ή να γίνει εμβόλιμη κουβέντα για βουβάλια, που θα μεταφερθεί αργότερα σε βουβαλοθέμα?

:flipout::flipout:

γιατι δεν εχουν τροφοδοτικα αυτα;

τι σε ενοχλει τοσο δεν ξερω.

μηπως σε κλωτσησε κανενα ποτε;

γιατι δεν εχουν τροφοδοτικα αυτα;

τι σε ενοχλει τοσο δεν ξερω.

μηπως σε κλωτσησε κανενα ποτε;

Δεν με ενόχλησε τίποτα.Ειδικά με τα βουβάλια έχω πάθει ανοσία!:flipout:

Οπως θα είδες το πόστ έγινε με αρκετή δόση χιούμορ, μιας και το θέμα

που αλλάζει συνέχεια κατεύθυνση, μας έχει προβληματίσει για το που πρέπει να ταξινομηθεί τελικά..

Και μην αναφέρεις για κλωτσήματα...Και είμαι ευαίσθητος..

Last edited:
Λοιπόν να σας πω και εγω τι ακουσα με το εξωτερικό τροφοδοτικό
οι πρωτες εντυπώσεις ηταν θετικές
η βροχή απέκτησε υγρασία
η σκηνή εγινε πιο μεγάλη και από του μεντράνο
το βάθος της.... ξεπέρασε της μεσογείου
οι φωνες ζουμερές και ζεματατιστές
τα δυναμικά....ααααχ τα δυναμικά!!!!
:aetsch:

Δωστε τεχνικά!
και πειτε στα παιδια, επειδη τα πληρωσα προσφατα, οσο κοστίζει η πλακέτα του ντακ αλλο τοσο και αρκετά παραπάνω εχει ενα σωστό τροφοδοτικό
με τη διαφορά οτι το ντακ παιζει(?) και με τζαμπα τροφοδοτικό
το τροφοδοτικό με τζαμπα ντακ δεν παιζει!

και πάμε στο αλλο....
τροφοδοτικά μπορουν να φτιαξουν πολλοί, γιαυτό γινεται κουβεντα αφού μπορουν αρκετοί να μιλάνε τεχνικά και περισσοτεροι να τους παρακαλουθούν
τι θα γινόταν αν μπορουσαν αντιστοιχοι να φτιαξουν ολοκληρωμένες πλακέτες μετατροπέων?
μαλλον για τροφοδοτικά θα συζητάγαμε αφού εκει είναι το κόστος
Μπειτε στη θέση των εταιριων
η πλακέτα τους κοστίζει το λιγότερο(στις περισσοτερες των περιπτωσεων), τα περιφερειακα- ευκολίες-συνδεσεις-κουτί ειναι υποχρεωτικά για να πουλήσουν και το μεγαλύτερο κόστος το οποίο και πάλι σε συνολο ειναι μικρότερο από ενα καλό και προσεγμένο τροφοδοτικό.

Last edited:
δεν μπορω να πω οτι εχεις αδικο μπουλ.

σαν υλικα τα τροφοδοτικα κοστιζουν πολυ περισσοτερο απο τα

dac.

μονο που dac ελαχιστοι μπορουν να σχεδιασουν.

Χθες μου ήρθε το τελευταίο τεύχος του Stereophile, στο οποίο έχει follow up τεστ του REGA DAC. Ενός DAC που έρχεται με εσωτερικό τροφοδοτικό και οκτάρι καλώδιο τροφοδοσίας, δε δέχεται καν δηλαδή κάτι άλλο προς βελτίωση.

Όπως έχω γράψει και στο σχετικό νήμα, προέκυψε κάποιο θέμα στις μετρήσεις που επαληθεύει τα σχόλια των κριτικών.
Το θέμα εντοπίστηκε στα μπάσα , και είναι ολοφάνερο από τις μετρήσεις ότι οφείλεται στο τροφοδοτικό.

Το αναφέρω σε σχέση με την πρωτύτερη τοποθέτησή μου.

Όταν ένα άλλο DAC με τροφοδοτικό τύπου PAC παίζει καλύτερα από το REGA φερειπείν , είναι επιλήψιμο δηλαδή ο κατασκευαστής του να προσφέρει και ένα παραπάνω upgrade για όσους το θελήσουν;

Όπως προείπα με τη λογική της αναβάθμισης αυτό το "καλύτερο αν" μπορεί και να μην τελειώσει ποτέ...
Πως θα σου φαινόταν αν κανα εξάμηνο από την κυκλοφορία του έξ. τροφοδοτικού, παρουσιαζόταν ένα πιο σούπερ/ντουπερ εξ. τροφοδοτικό?

Ε... έτσι περίπου νοιώθουν ορισμένοι στο πρώτο εξ τροφοδοτικό.

Αν κάποιος θέλει after sales αναβαθμίσεις ας πάει σε modular καταστάσεις, imo.
Γιατί να αναβαθμίζεις μόνο το τροφοδοτικό? Να αναβαθμίσεις και την έξοδο και γιατί όχι και το dac...
Kαι θα σου έρθει και πιο οικονομικά... και δεν θα σε έχει κοροιδέψει κανένας... το τελευταίο είναι το μόνο σίγουρο!

Re: Απάντηση: DAC και εξωτερικά τροφοδοτικά.........Η νέα μόδα?

...
Πως θα σου φαινόταν αν κανα εξάμηνο από την κυκλοφορία του έξ. τροφοδοτικού, παρουσιαζόταν ένα πιο σούπερ/ντουπερ εξ. τροφοδοτικό?
μόνο σίγουρο!
Όπως μου φανηκε όταν έκανε facelift η toyota στο 4 μηνών αμάξι μου....

Η όταν βγήκε το αναβαθμισμένο τροφοδοτικό του Gyrodec...

Τι να κάνουμε τώρα; Να παγώσει η εξέλιξη για να μη στεναχωριόμαστε για τα μηχανήματά μας;

Από τη μία καταλαβαίνω τον Υπέρηχα και όποιον άλλο άλλαξε κανάλι, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και άλλος τρόπος για να
καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα και να δικαιολογήσω τα όσα έγραψα.

Να γιατί έγραψα πως είναι καλύτερο να έχει και κάποια σταθεροποίηση το εξωτερικό τροφοδοτικό:

Supply2.png

Ο C1 (3300μ) είναι η χωρητικότητα του πυκνωτή εξομάλυνσης εντός του τροφοδοτικού, ο C2 (1000μ) η χωρητικότητα στη συσκευή
πριν τη σταθεροποίηση.
Έχω προσθέσει κάποια παρασιτικά στοιχεία (ESR 20mΩ στους πυκνωτές, 1μΗ και 100mΩ στο καλώδιο τροφοδοσίας, 300mΩ για τα
τυλίγματα του Μ/Σ) για να είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα η προσομοίωση, αν και δεν αλλάζουν τρομερά τα αποτελέσματα.

Το φορτίο καταναλώνει 0,15Α, ενώ οι κορυφές ρεύματος στις διόδους (μπλε) φτάνουν το 1.2Α, στο C1 τα 0.9Α ενώ στο C2 τα 0,26Α.
Μια FFT ανάλυση δείχνει πως υπάρχει φασματικό περιεχόμενο από τα 50Hz (ανόρθωση) μέχρι τα 500Hz (-20dB) και παραπάνω.
Ανεβάζοντας φορτίο, ή χωρητικότητες ανεβαίνουν και οι τιμές του ρεύματος.

Με μια σταθεροποίηση της τάσης στο εξωτερικό τροφοδοτικό, το ρεύμα στο C2 πρακτικά απαλλάσσεται από τις ριπές ρεύματος.

Re: Απάντηση: DAC και εξωτερικά τροφοδοτικά.........Η νέα μόδα?

Από τη μία καταλαβαίνω τον Υπέρηχα και όποιον άλλο άλλαξε κανάλι, αλλά από την άλλη δεν υπάρχει και άλλος τρόπος για να
καταλήξουμε σε κάποια συμπεράσματα και να δικαιολογήσω τα όσα έγραψα.

Να γιατί έγραψα πως είναι καλύτερο να έχει και κάποια σταθεροποίηση το εξωτερικό τροφοδοτικό:

Supply2.png

Ο C1 (3300μ) είναι η χωρητικότητα του πυκνωτή εξομάλυνσης εντός του τροφοδοτικού, ο C2 (1000μ) η χωρητικότητα στη συσκευή
πριν τη σταθεροποίηση.
Έχω προσθέσει κάποια παρασιτικά στοιχεία (ESR 20mΩ στους πυκνωτές, 1μΗ και 100mΩ στο καλώδιο τροφοδοσίας, 300mΩ για τα
τυλίγματα του Μ/Σ) για να είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα η προσομοίωση, αν και δεν αλλάζουν τρομερά τα αποτελέσματα.

Το φορτίο καταναλώνει 0,15Α, ενώ οι κορυφές ρεύματος στις διόδους (μπλε) φτάνουν το 1.2Α, στο C1 τα 0.9Α ενώ στο C2 τα 0,26Α.
Μια FFT ανάλυση δείχνει πως υπάρχει φασματικό περιεχόμενο από τα 50Hz (ανόρθωση) μέχρι τα 500Hz (-20dB) και παραπάνω.
Ανεβάζοντας φορτίο, ή χωρητικότητες ανεβαίνουν και οι τιμές του ρεύματος.

Με μια σταθεροποίηση της τάσης στο εξωτερικό τροφοδοτικό, το ρεύμα στο C2 πρακτικά απαλλάσσεται από τις ριπές ρεύματος.

δεν ειναι κακο να υπαρχη σταθεροποιση στο τροφοδοτικο οταν αυτο ειναι εξωτερικο.

η διαφωνια μας ηταν στο κατα ποσο οι παλμοι επηρεαζουν τα γειτονικα κυκλωματα.

εγω θεωρω οτι δεν τα επηρεαζουν αφου οι συχνοτητες ειναι χαμηλες και θα απαιτουσαν

μεγαλα ρευματα για να φτασουν σε ικανη αποσταση.

εγω δεν έχω πρόβλημα
ξανάλλαξα κανάλι.:music-smiley-005:

(στα άλλα δεν έπαιζε τίποτα...):smash:

παιδια δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολα αυτα.
εικα εσυ υπερηχα που εχεις και μια προυπηρεσια αν
διαβασεις λιγο προσεχτικα πρεπη να καταλαβαινης.

Επειδή είναι σαφές και αποδεδειγμένο ότι στις πλείστες των περιπτώσεων η προσθήκη εξωτερικού τροφοδοτικού βελτιώνει την ηχητική απόδοση της συσκευής, καλά κάνουν και το παρέχουν οι κατασκευαστές.
Αν όμως η προσθήκη του στο ήδη υπάρχον Dac, phono etc, ανεβάζει το συνολικό κόστος σε άλλη κατηγορία τιμής κι επιδόσεων που μπορώ να τις αποκτήσω αγοράζοντας μια συσκευή μόνο, θα προτιμήσω τη δεύτερη λύση.
Για το κόστος των extra τροφοδοτικών αν δικαιολογείται ή όχι από την βελτίωση που προσφέρουν δε θα μιλήσω, αλλά θα συμφωνήσω ότι οι κατασκευαστές στοχεύουν στο καλό της τσεπούλας των.

Last edited: