Dac magic κολλημένο στο 44.1

• Αγαπητοί φίλοι

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub για το 2025

Την Κυριακή, 16/3/2025 και ώρα 13:30 στο εστιατόριο  "Το Ψαρονέφρι" θα πραγματοποιήσουμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας για το 2025.

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Μαρούσι, Πέλικα 64, Τηλ.: 210 2824531

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Το έχω το dacmagic εδώ και κάτι χρόνια και ειλικρινά δεν μπορώ να δω μεγαλύτερο sample rate από τα 44.1/. Παλιά του είχα βάλει κάτι media player πάνω του και είχα την εντύπωση ότι θα ήταν λόγο των χαμηλών τους δυνατοτήτων. Τώρα όμως του έβαλα το squeezebox που από τι διάβασα μπορεί άνετα να σερβίρει και flac αρχεία στην ανάλυση τους και το έχω συνδέση με οπτική ίνα. Αλλά αυτό εκεί κολλημένο στα 44.1 και συνεχίζει έτσι με ότι αρχείο και να του βάλω.
Εχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί αν συμβαίνει?

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
δλδ θέλει coaxial? Βρήκα ένα καλώδιο σε ένα συρτάρι coaxial με 75ohm αλλά είναι ποιο μεγάλο από και κολυμπάει στις υποδοχές και του dacmagic και του squeezebox. Αν αγοράσω κάποιο πως θα δω ότι μπορεί να είναι σωστό στις υποδοχές?

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Ενα RCA δεν έχεις για να κάνεις δοκιμή;
Τα ίδια βύσματα έχει με το coaxial φυσιολογικά.

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
ok και ήθελα να αποφύγω το έξοδο από τι βλέπω παω για αγορά νέου καλωδίου. thx για την απάντηση μου έλυσες μια απορία που είχα τοσο καιρό :)

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Εχω παραγγείλει από ebay αυτό εδώ το καλώδιο

http://www.ebay.com/itm/400051278217?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

αλλά δεν μου έχει έρθει ακόμα. Το θέμα είναι ότι βρήκα ένα coaxial που είχα δεν γράφει παω τπτ tosling η κάτι ανάλογο και το έβαλα να το δοκιμάσω στο dacmagic. Δυστηχώς είδα ότι το dac ήταν ακόμα κολλημένο στα 44.1 ακόμα και flac αρχεία να του σέρβιρα. το έβαλα και το cd player αλλά και εκεί τα ίδια. Μπορεί να είναι και το καλώδιο. Θα περιμένω να έρθει και το καινούργιο να δω.
Να σημιώσω ότι στην τηλεόραση η οπτική βγάζει 48 και είναι η μόνη συσκευη που βγάζει 48αρια. Παράξενο. Λέτε να είναι ελλατωματικό? Δεν θυμάμαι από τότε που το αγόρασα να έπαιξε παραπάνω από 44,48

Last edited:

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Μα δεν του σέρβιρα μόνο flac αλλά και κάποια mp3 320αρια. Μια και το είπες δοκίμασα και τα Camel flac αρχεία που έχω που ξέρω 100% ότι είναι flac αλλά τπτ αυτό κολλημένο στα 44.1. Λέτε να έχει κάνα πρόβλημα και να έχει κλειδώσει το ρολόι του η ότι άλλο έχει για να αναγνωρίζει τα αρχεία?

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Μήπως παίζει κανα ρόλο που αυτά τα αρχέια στριμάρονται μέσω wifi από τον nas server στο squeezebox?

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Τα πιο πολλά flac,16/44.1 είναι,αφού ριπάρονται από CD,πρέπει να σιγουρευτείς πως το flac που πας να παίξεις είναι παραπάνω.

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Πως θα το δω αυτό? Πάντως σε μέγεθος είναι για flac αφού είναι πάνω από 30mb

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Μπορεί κανείς να ανεβάσει ένα κανονικό flac αρχείο που είναι σίγουρος ότι είναι flac κάπου σε υπηρεσίες όπως dropbox, megaupload

https://mega.co.nz/

και να μου δώσει link να το κατεβάσω για να το τεστάρω?

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Απάντηση: Re: Dac magic κολλημένο στο 44.1

Μπορεί κανείς να ανεβάσει ένα κανονικό flac αρχείο που είναι σίγουρος ότι είναι flac κάπου σε υπηρεσίες όπως dropbox, megaupload

https://mega.co.nz/

και να μου δώσει link να το κατεβάσω για να το τεστάρω?

Κατέβασε από εδώ ότι θέλεις.
username: 2L and password: 2L
http://www.2l.no/hires/index.html

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Ok thanks μπορεί να πάρει λίγη ώρα μέχρι να συγχρονιστεί ο server του squeezebox και να μπορεί να σερβίρει το αρχείο πάντως θα ενημερώσω για αποτελέσματα.

chek2fire

AVClub Enthusiast
1 January 2011
915
Οντος ήταν τα αρχέια που όπως είπατε είναι απλά ένα rip από cd και τα βγάζουν flac! Τα αρχέια που κατέβασα πάνε μέχριτο 96. Μιλάμε είναι πρώτη φορά που βλέπω το dac να παίζει εκει :p. Και νομιζα ότι είχα flac αρχέια στην συλλογή μου. thx για άλλη μια φορά η συμβουλή σας ήταν υπερπολυτιμη!!
Αλήθεια μπορεί να βρεις κανείς κανονικά flac αρχεία σε παλιά rock συγκροτήματα η και αυτά είναι ριπαρισμένα από cd? Και κάτι άλλο γιατί τα mp3 που έχω και γράφουν υψηλής ανάλυσης δεν παίζουν έτσι. Είναι το format του mp3 που δεν επιτρέπει μεγάλη ανάλυση και απλά αυτό που γράφουν για 320 είναι μύθος.

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Τα αρχεία που είναι 24/96 προέρχονται από SACD κλπ,και τα μεγαλύτερα από μεταφορές βινυλίων ή αυτόνομες παραγωγές.
Τα mp3 που λες έχουν 320 Κbps bit rate,το λέει και το όνομα τους.
Ta flac αρχίζουν από 650+ Kbps και στην περίπτωση των 24/96,24/192 φτάνουν και 5500 και παραπάνω Kbps.
Κατάλαβες την διαφορά;