Dac peachtree vs teac vs denon

madbass

Senior Member
21 July 2013
396
Καλησπέρα. Θα ήθελα την άποψη σας για τα συγκεκριμενα dac. Τα dac είναι 1) peachtree dac itx 2) teac ud-h01 3) denon da300 usb.
Δεν με ενδιαφέρει καθόλου το κομματι των ακουστικών. Η περισσότερη χρηση θα είναι μέσω usb και spotify.
DSD αρχεία δεν έχω καθόλου αυτή την στιγμη ( χωρίς να αποκλείεται να ασχοληθω κάποια στιγμη).
Ξέρω οτι πρεπει να τα ακούσω ,όπως και θα το κάνω, αλλά δεν ξέρω ποσο νόημα θα έχει αφού η ακρόαση δεν θα γίνει με το συστημα μου.
Ευχαριστω a priori

Μάλλον κανένα νόημα δεν θα χει η ακρόαση, εάν δεν μπορείς να τα πάρεις στο σπίτι σου. Θεωρώ σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις διαφορές μεταξύ dac και μάλιστα παραπλήσιας τιμής, σε άγνωστο σύστημα. Θα πρέπει να βασιστείς στα reviews και στις τιμές - ευκολίες. Εγώ έχω το teac σπίτι. Καλό φαίνεται. Από ένα παλιό marantz cd 4000 υπάρχει αισθητή διαφορά. Παρομοίως αλλά λιγότερο ευδιάκριτη διαφορά σε σχέση με Asus Xonar DX εσωτερική. Για αναβάθμιση (φθηνού) dvd/blu ray δεν το συζητώ, η μέρα με τη νύχτα. Στη θέση σου μάλλον θα απέρριπτα το denon.

Εχω ακουσει το Teac, συμπαθητικό θα ελεγα. Το Denon με εμπνέει αρκετα αλλα δεν εχω καταφέρει να το ακουσω, ουτε και το Peachtree. Πιο πανω δεν?

Πάνο δεν θέλω να διαθεσω παραπανω χρήματα για το. setup μου. Δεν πιστεύω οτι είναι τέτοιου επιπέδου που θα αναδείξει την ανωτερότητα ενος πιο ακριβού dac.
Εσύ τι είχες στο μυαλό σου;

Μια χαρα ειναι το σετ απ. Αυτο που έλεγα ειναι στα 700 περιπου, τωρα που το σκέφτομαι το ομοσταυλο σου ή το Denon θα ειναι μια χαρα.

Re: Απάντηση: Dac peachtree vs teac vs denon

δες και αυτο αν σε ενδιαφερει http://www.audio-gd.com/Pro/dac/NFB12015/NFB12015EN.htm
Βαγγέλη σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να ασχοληθείς με το ερώτημα μου αλλά είναι αλήθεια οτι τις κινεζικες υλοποιήσεις της φοβάμαι λιγάκι.
Νομιζω δεν το κατέχουν το σπορ σε οσα μηχανήματα έχω ακούσει ή είχα στο παρελθον. Το οτι βάζουν σε μερικές περιπτωσεις καλά υλικά δεν αρκει για ενα καλό ηχητικό αποτέλεσμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μάλλον κανένα νόημα δεν θα χει η ακρόαση, εάν δεν μπορείς να τα πάρεις στο σπίτι σου. Θεωρώ σχεδόν αδύνατο να καταλάβεις διαφορές μεταξύ dac και μάλιστα παραπλήσιας τιμής, σε άγνωστο σύστημα. Θα πρέπει να βασιστείς στα reviews και στις τιμές - ευκολίες. Εγώ έχω το teac σπίτι. Καλό φαίνεται. Από ένα παλιό marantz cd 4000 υπάρχει αισθητή διαφορά. Παρομοίως αλλά λιγότερο ευδιάκριτη διαφορά σε σχέση με Asus Xonar DX εσωτερική. Για αναβάθμιση (φθηνού) dvd/blu ray δεν το συζητώ, η μέρα με τη νύχτα. Στη θέση σου μάλλον θα απέρριπτα το denon.
Σπύρο μου κανει εντύπωση που λες οτι με την asus dx δεν είχε τεραστια διάφορα. Μου έφερε ο gojakla το odac στο σπίτι και παρόλο που η κάρτα μου είναι ανώτερη της dx άκουσα αρκετή διαφορά.

Αφού έχουμε πεί... Το odac του gojakla σπέρνει... χαχααχαχαχ...
Χρηστάκο, πέραν πλάκας... βρίσκω απο Αγγλία (όχι τελωνεία) audiolab qdac (sabre asynchronus 24/102) @ 360 ΜΕ μεταφορικα.
Σκέψου το.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Dac peachtree vs teac vs denon

Βαγγέλη σε ευχαριστώ για τον κόπο σου να ασχοληθείς με το ερώτημα μου αλλά είναι αλήθεια οτι τις κινεζικες υλοποιήσεις της φοβάμαι λιγάκι.
Νομιζω δεν το κατέχουν το σπορ σε οσα μηχανήματα έχω ακούσει ή είχα στο παρελθον. Το οτι βάζουν σε μερικές περιπτωσεις καλά υλικά δεν αρκει για ενα καλό ηχητικό αποτέλεσμα.

Κανενα προβλημα αλλα νομιζω οτι αυτα τα κινεζικα του audio-gd ειναι καλα απο εκει και περα σαν χαρακτηρας μπορει να μην σου αρεσει.
Ακουσε το ifi micro και το Teac UD-501.
Ασχετο και εγω με την xonar st παιζω με αλλαγμενα op amps.
Πιστευω οτι στα 500 ευρω δεν θα εχεις και τρομερες αλλαγες στον ηχο σε σχεση με την St.

Βαγγέλη δεν ξέρω μπορεί να εχεις και δίκιο όμως με το odac άκουσα διαφορά. Ίσως να ηταν και το sabre που έκανε την διαφορά. Τι να πω...

Gojakla το εχεις ακουσει αυτο το audiolab qdac (sabre asynchronus 24/102) - το βρηκα στο ebay περιπου οσο λες - για να μου(μας) πεις εντυπωσεις;

Re: Απάντηση: Dac peachtree vs teac vs denon

Αν δεν έχεις αποφασίσει να δώσεις πάνω από 700 ευρώ,μένεις με την κάρτα σου

Για ποιό λόγο ρε παιδιά?

Δεν υπάρχει πάντα το "καλύτερο" στην εξίσωση... υπάρχει και το "διαφορετικό".
Ήμασταν 4 άνθρωποι... 2 χομπίστες (εγώ και ο madbass) + 2 άσχετοι (αι γυναίκαι) και όταν βάλαμε να παίξουν κάρτα/odac --> όλοι ακούσαμε διαφορά.
Δεν μιλάμε για καλύτερο/χειρότερο, αλλά για ακουστή, ξεκάθαρα ακουστή, διαφορά.
Κάπου έχανε το ένα, κάπου κέρδιζε... οκ.

Εγώ προσωπικά την (διαφορά) αποδίδω στο chipάκι.
Άντε να δώσω και κάτι το παραπάνω στην Salas τροφοδοσία του Odac.

Διαφορά πάντως υπήρξε, και μάλιστα έντονη.
Άρα μένει ο φίλος madbass να διαλέξει αυτό που του αρέσει.

Νομίζω λοιπόν πως δεν έχει να κάνει με κόστος.

Μπορω να πω οτι ο Αντωνης με κάλυψε πλήρως. Βέβαια παρόλα αυτά καταλαβαίνω τι ήθελε να πει ο φίλος και η αλήθεια είναι οτι μου περνάει από το μυαλό και εμένα.
Αληθεια εχουμε εικονα για την τιμη του pioneer;