Dac/Pre

Κι' αυτή είναι πολύ καλή λύση. Ειδικά αν το κύριο μέρος της μουσικής βιβλιοθήκης του είναι δίσκοι και CD.
Αλλά και με μία οικονομική καρτούλα θα μπορούσε να βολευτεί προσωρινά (π.χ. Behringer). Το 24/192 δεν το βλέπω τόσο σημαντικό, τουλάχιστον γι' αρχή. Αργότερα ναι. Η ποιότητα της είναι καλύτερη από τις συνηθισμένες on-board κι' ας παίζει μόνο Red Book.

Υπάρχει κι' άλλη λύση: CD/SACD Player με ψηφιακή είσοδο. Όπου θα μπορεί να συνδέσει ψηφιακά την on-board κάρτα με οπτική ίνα. Σχετικά παραδείγματα εδώ.
Αλλά είναι μάλλον ακριβή λύση...

Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιάς μορφής (format) είναι η μουσική βιβλιοθήκη του. Από την απάντηση εξαρτάται κι' η λύση που μπορεί να επιλέξει.

Ευκαιρίες υπάρχουν. Χρειάζεται υπομονή και υπομονή. Προσωπικά θα προτιμούσα από Ελλάδα, όχι απ' έξω. Εκτός κι' αν βρεθεί κάποια ευκαιρία αληθινά καταπληκτική.

Κανείς δε μετανοιώνει, όταν έχει καλή πηγή και προενίσχυση.

+1000
Λαμβάνετε σοβαρά υπόψη μου τις απόψεις σας και περιμένω.
Αν δείτε κάτι καλό που μου ταιριάζει σε αγγελίες πείτε μου.

Υποψιάζομαι πως μετά αυτή την πρόταση σου θα έχεις αρκετές προσφορές.
Καλό θα ήταν να μας τις εκθέσεις εδώ ώστε να βρεθείς τελικά με κάτι που αληθινά να ταιριάζει στο σύστημα σου.
Δεν χρειάζεται βιασύνη κι ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.

μια χαρα μηχανηματα εχεις,τους αξιζει ενας πολυ καλος pre και dac. Στα μεταχειρισμενα δεν ξερω αν θα βρεις κατι αναλογο,ειναι σχετικα καινουργιες συσκευες (καινουργιες σαν ιδεα εννοω). Ισως αν εβρισκες κανενα benchmark (pre+dac) αλλα αυτο θα παρει χρονο.Αν θελεις να βολευτεις αμεσα αγορασε ενα dacmagic plus να κανεις την δουλεια σου και οταν με το καλο βρεις και ενα καλο μεταχειρισμενο προενισχυτη το δουλευεις απλα σαν dac.

Last edited:
Σύνδεσα τα SMGc με τον Usher και τον AV Denon.
Αποτέλεσμα, με πηγή το PC λίγο θαμπός ήχος, σαν να έχει ένα πανί μπροστά απο το ηχείο και μου κόβει τα πρίμα.
Με CD κάπως καλύτερα.
Στάθμες... καμία σχέση με τα Canton που είχα πριν.
Πως μπορώ να ελέγξω ότι το ηχείο παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει; Αν παίζουν τα πρίμα του σωστά.

Last edited:
Αποτέλεσμα, με πηγή το PC λίγο θαμπός ήχος, σαν να έχει ένα πανί μπροστά απο το ηχείο και μου κόβει τα πρίμα.
Με CD κάπως καλύτερα.
Πως μπορώ να ελέγξω ότι το ηχείο παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει; Αν παίζουν τα πρίμα του σωστά.

Με τι παίζεις στο PC;
Με τι πρόγραμμα εννοώ.

Βαλε foobar και παιξε με wasapi. Στην αρχη η ελλειψη μπασου θα σου φανει καπως αλλα ετσι πρεπει. Θα στρωσει και η εικονα.

Wasapi ειναι τροπος, οδηγοι για να παρακαμψεις την οποια επεξεργασια κανουν στο τραγουδι τα windows ωστε να παιζεις bitperfect. Το xbmc δεν εχει κανενα wasapi plugin;

Έλεγξε τις ασφάλειες των ηχείων που είναι στο πίσω μέρος, κοντά στις μπόρνες ... μήπως έχει καεί κάποια απ' αυτές ;

Ο Usher όπως σου έχει πει και ο Πάνος (Dr Pan K) είναι ένας απόλυτος ενισχυτής με λάθος όνομα και τιμή... τον έψαχνα και εγώ παλαιότερα...

Αν φταίει κάτι δεν είναι ο ενισχυτής.

Όπως σου είπαν και οι άλλοι ψάξε για έναν ποιοτικό προενισχυτή και δεν θα το μετανιώσεις...

Ο AVM rev. 3 που πουλάει κάποιος μεταχ. Είναι καλός;
Πάντως επειδή είχα πριν 10 χρόνια MMG που είναι παρόμοια και τα έιχα συνδέσει σε έναν AV 5.1 έπαιζαν πιο φωτεινά ας πούμε. Γι' αυτό λέω μήπως έχουν κάτι τα ηχεία. Αν είναι ανάποδα το + - ?

Με CD κάπως καλύτερα.
Προσωρινή λύση, ώσπου ν' αποκτήσεις προενισχυτή, τι να γίνει...

Το κακό με τους AV ενισχυτές είναι πως κατά κανόνα πάσχουν στο τμήμα προενίσχυσης εξαιτίας της πολυπλοκότητας των κυκλωμάτων που πρέπει να στριμωχτούν σε τόσο λίγο χώρο.

Μπορείς όμως, έστω προσωρινά, να βελτιώσεις λίγο τα πράγματα:

Α) Έξοδο προενίσχυσης θα λάβεις από τον AV (Denon) κάποια τυπική στέρεο έξοδο. Κάποια Tape Out ή συνηθέστερα MD (Mini Disk). Μη χρησιμοποιήσεις έξοδο που χρησιμοποιείται για σύνδεση δύο βίντεο συσκευών, χρησιμοποίησε κάποια που να είναι μόνο για ήχο, όπως οι παραπάνω. Μπορείς να δοκιμάσεις και Zone Out, αν τυχόν δίνει καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δε νομίζω.

Β) Συνδέσεις:
α) Υπολογιστής: Θα συνδέσεις τον υπολογιστή σου με τον Denon ψηφιακά με οπτική ίνα. Έτσι θα λάβεις τα καλύτερα αποτελέσματα. Όχι αναλογικά.

β) CD Player: Θα συνδέσεις το CD Player με τον Denon ψηφιακά είτε με ομοαξονικό καλώδιο είτε με οπτική ίνα. Μπορείς επίσης να το συνδέσεις και αναλογικά από κάποια αντίστοιχη είσοδο του Denon και να διαλέξεις από ποιά είσοδο -την ψηφιακή ή την αναλογική- παίζει καλύτερα.​

Περί DAC/Pre. Ένας καλός DAC που να είναι ταυτόχρονα και προενισχυτής, θα μπορούσε να είναι η λύση μιά και καλή. Ο καλύτερος που μπορώ να σκεφτώ είναι ο Mytek Stereo 192 DSD DAC, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει απ' ευθείας τον τελικό σου. Τον έχουν ήδη φίλοι και μέλη του forum και τα σχόλια τους μπορείς να τα διαβάσεις εδώ κατ' αρχήν, αλλά και εδώ επίσης.

Θα χρειαστεί ν' ανέβεις στον προϋπολογισμό σου όμως. Το μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι ο περιορισμένος αριθμός εισόδων. Θα μπορείς να καλύψεις 1 υπολογιστή, επιπλέον 3 ψηφιακές πηγές (CD Player, Media Player κλπ) και μία αναλογική στερεοφωνική πηγή, που θα μπορούσε να είναι όμως ένας άλλος προενισχυτής (Tape Out) ή η αντίστοιχη έξοδος του Denon. Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και συμβατικά, δηλαδή η έξοδος του να συνδεθεί με την είσοδο προενισχυτή κανονικά.

Wasapi ειναι τροπος, οδηγοι για να παρακαμψεις την οποια επεξεργασια κανουν στο τραγουδι τα windows ωστε να παιζεις bitperfect. Το xbmc δεν εχει κανενα wasapi plugin;

με wasapi παιζει και το xbmc, το ρυθμιζεις απο τα settings/audio.

Last edited:
Υπάρχει περίπτωση να μην παίζει τα πρίμα σωστά για κάποιο λόγο, να είναι ανάποδα το + και το -;

μηπως ειναι πανω απο 2 μ η αποσταση μεταξυ των ηχειων σου? δοκιμασε να ειναι τα τα υψηλα των smg προς το εσωτερικο τους -βαλε το δεξι ηχειο αριστερα και αντιστοιχα το αλλο- επισης δωσε και λιγο κλιση στα ηχεια προς τη θεση ακροασης