Dac Vout, τι λέτε ?

To καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να σηκώσεις του c427 428 και να βάλεις από την είσοδο τους με δυο άλλους πυκνωτές καλύτερης ποιότητας κατευθείαν στα rca, θα εκπλαγείς.

καλά ειμαστε σοβαροί?? το δοκίμασα. παιζει σαφώς καλύτερα. Τι τα θελουν τα τελικά στάδια? μλκς είναι? μπαινουν και σε εξοδα? ούτε με τις εντάσεις έχω πρόβλημα (μονο αν παιξεις Α-Β καταλαβαίνεις ότι παιζει λίγο χαμηλότερα) ουτε θορυβους (δεν υπάρχει πλεον σταδiο mute) στο ανοιγμα-κλείσιμο ούτε τιποτα. Εβαλα στην θεση των ηλεκτρολυτικών pins ωστε να κουμπώνω πάνω ότι γουστάρω (mkp να οδηγουν το μαμά σταδιο ή mkp κατευθείαν σε εξτρα rca). Πολύ καλύτερα από το μαμά setup επίσης παιζει και ο συνδυασμός 2134 + mkp. Μηπως να αρχίσω και πετάω τιποτα oscons στο dac? ( supersonic, εχεις δημιουργήσει ενα τέρας :grinning-smiley-043 ) .. αλλά μόλις εκανα τις αλλαγές και ειναι νωρίς για συμπεράσματα.. ε ρε γλεντια.. (γύρισα και τον destiny σε παθητική προενίσχυση και ουσιαστικά απο το dac πηγαίνω στο τελικό στάδιο.... πρεπει να βγαλουν ενα dac που να οδηγει ηχεία κατευθείαν:flipout:)

Last edited:
Μηπως να αρχίσω και πετάω τιποτα oscons στο dac? ( supersonic, εχεις δημιουργήσει ενα τέρας :grinning-smiley-043 ) ..

μπρρρρ...:grinning-smiley-043
μακρυά από μένα....
Ο λάμπας φταίει για όλα....:idea:
αυτός....

ναι αλλά εσύ εχεις αλλαξει πυκνωτές ακόμα και στην τοστιέρα και παρασέρνεις τον κόσμο, τι να κάνουμε κι εμείς, νέα παιδιά ειμαστε (γκουχου γκούχου), παρασυρθήκαμε

Επίσης, εγώ έχω φτιάξει την coax σύμφωνα με το σχέδιο της Pioneer με τα "μαμά" ανταλλακτικά.
Δυστυχώς οι μετασχηματιστές δεν υπάρχουν πλέον ως ανταλλακτικό.

Μπορείς όμως να πας σε ένα ηλεκτρονικάδικο και να πάρεις μετατροπείς από οτική ίνα σε coax της Plolink (20 Ευρώ...), και να τον ενσωματώσεις μέσα στο 707.
Ξηλώνεις τον οπτικό receiver της prolink, και δίνεις στο ποδαράκι out τα 5V TTL από το Pioneer.
Ετσι έχεις παράλληλη έξοδο την μαμα οπτική του 707 και την ομοαξονική που περιγράφω παραπάνω.

Επίσης, εγώ έχω φτιάξει την coax σύμφωνα με το σχέδιο της Pioneer με τα "μαμά" ανταλλακτικά.
Δυστυχώς οι μετασχηματιστές δεν υπάρχουν πλέον ως ανταλλακτικό.

Μπορείς όμως να πας σε ένα ηλεκτρονικάδικο και να πάρεις μετατροπείς από οτική ίνα σε coax της Plolink (20 Ευρώ...), και να τον ενσωματώσεις μέσα στο 707.
Ξηλώνεις τον οπτικό receiver της prolink, και δίνεις στο ποδαράκι out τα 5V TTL από το Pioneer.
Ετσι έχεις παράλληλη έξοδο την μαμα οπτική του 707 και την ομοαξονική που περιγράφω παραπάνω.

σε έχασα. Εννοείς να παρω optical to coax converter στο οποιο από οτι κατάλαβα (διόρθωσέ με) η ακολουθία είναι optical-->ttl-->coax και ξηλώνοντας το πρώτο στάδιο να ρίξω το ttl του pioneer στο δευτερο στάδιο του coverter. Σατανικό!:firstprize:

εχω ένα θέμα με το transport: από την πρώτη μέρα που αγόρασα το μηχάνημα, αν περιστρέψω το plate με το χέρι παρατηρώ ότι δεν γυρίζει συμμετρικά αλλά κάπως ασσύμετρα, σαν ο άξονας περιστροφής να μήν ειναι 100% καθετος στο plate. Παραπονέθηκα φυσικά στον πωλητή ο οποίος μου εδειξε το demο μηχανακι του που έκανε ακριβώς το ίδιο. Πρόβλημα δεν ειχα ποτέ με την αναπαραγωγή (το μόνο προβλημα που παρουσιάστηκε ειναι στο dial που γυρνώντας το πηγαίνεις στο next ή previous track, αυτό σχεδόν παντα γυρίζει στο previous κι ας το γυρνάω δεξιοστροφα. δεν ασχολήθηκα γιατι το τηλεκοντρολ δουλευει φυσιολογικα). Αυτο παντως με την περιστροφή του plate δεν μου αρεσει. Ειναι σαν να εχεις στραβό λίγο δισκάκι.

σε έχασα. Εννοείς να παρω optical to coax converter στο οποιο από οτι κατάλαβα (διόρθωσέ με) η ακολουθία είναι optical-->ttl-->coax και ξηλώνοντας το πρώτο στάδιο να ρίξω το ttl του pioneer στο δευτερο στάδιο του coverter. Σατανικό!:firstprize:

Περίμενες κάτι λιγότερο :angel:από μένα???:idea:
Α γειά σου!! Αυτό ακριβώς εννοώ!:ciao:

εχω ένα θέμα με το transport: από την πρώτη μέρα που αγόρασα το μηχάνημα, αν περιστρέψω το plate με το χέρι παρατηρώ ότι δεν γυρίζει συμμετρικά αλλά κάπως ασσύμετρα, σαν ο άξονας περιστροφής να μήν ειναι 100% καθετος στο plate. Παραπονέθηκα φυσικά στον πωλητή ο οποίος μου εδειξε το demο μηχανακι του που έκανε ακριβώς το ίδιο. Πρόβλημα δεν ειχα ποτέ με την αναπαραγωγή (το μόνο προβλημα που παρουσιάστηκε ειναι στο dial που γυρνώντας το πηγαίνεις στο next ή previous track, αυτό σχεδόν παντα γυρίζει στο previous κι ας το γυρνάω δεξιοστροφα. δεν ασχολήθηκα γιατι το τηλεκοντρολ δουλευει φυσιολογικα). Αυτο παντως με την περιστροφή του plate δεν μου αρεσει. Ειναι σαν να εχεις στραβό λίγο δισκάκι.

Εχες δίκιο γα το plate. Δεν έχει και κανα πηγάδι από πλατώ. Μια πλαστική έδραση έχει....

Το jog που και που το κάνει αυτό που λες, όταν η κίνηση του χεριού είναι αργή. Don't worry.

Last edited:
Γιάννη.. Αν θυμαμαι καλά είχες κάνει κάτι με ένα multiplexer κ rs422 receivers.. μήπως υπάρχει πουθενα?

Το jog που και που το κάνει αυτό που λες, όταν η κίνηση του χεριού είναι αργή. Don't worry.

όχι, έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το στάδιο. Οπως και να περιστρέψω το jog, αυτό δίνει εντολή previous track. Ελαχιστες φορές πηγαίνει μπροστά και δεν εχω βρει ακόμα για ποιο λόγο (το πιέζω μεσα εξω αριστερα δεξιά την ωρα που το στρίβω μηπως ειναι κάτι μηχανικό αλλά δεν..) μαλλον πρεπει να το λύσω.

Γιάννη.. Αν θυμαμαι καλά είχες κάνει κάτι με ένα multiplexer κ rs422 receivers.. μήπως υπάρχει πουθενα?

Μάλλον εννοείς έναν επιλογέα 8 ψηφιακών εισόδων (4coax+4optical) που ετοίμαζα...

Το project είχε παγώσει λόγω έλλειψης χρόνου. Τώρα τελευταία ξανασχολήθηκα, και ψάχνοντας δεξιά-αριστερά κατέληξα σε 74hcu04 για τις ομοαξονικές αντί για rs422 receivers (παρόλο που και οι τελευταίοι δουλεύουν).

Το έχω σχεδιάσει (με όλα τα καλούδια του) και αυτές τις μέρες δουλεύω το τυπωμένο...

Last edited:
όχι, έχουμε ξεπεράσει κατά πολύ αυτό το στάδιο. Οπως και να περιστρέψω το jog, αυτό δίνει εντολή previous track. Ελαχιστες φορές πηγαίνει μπροστά και δεν εχω βρει ακόμα για ποιο λόγο (το πιέζω μεσα εξω αριστερα δεξιά την ωρα που το στρίβω μηπως ειναι κάτι μηχανικό αλλά δεν..) μαλλον πρεπει να το λύσω.

χμμμμμμμμμ.........

Ξεκίνα αλλάζοντας το jog και βλέπουμε.