dac vs sound card

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, τα έχω διαβάσει και τα δυο Link,

Με βάση όλα τα παραπάνω νομίζω σε αυτήν την τιμή είναι σχεδόν μονόδρομος η ASUS ή δεν έχουν γίνει δοκιμές με άλλες σε αυτήν την τιμή.

Εγώ θα στο ξαναπώ,την Asus την είχα.
Αν την χρονική στιγμή που την πήρα,υπήρχε το ifi και τα παρόμοια,δεν θα την έπαιρνα.
Και τώρα ειδικά που έχω και την εμπειρία από την χρήση της,όχι μόνο δεν θα την προτιμούσα,αλλά αν δεν είχα άλλη επιλογή από εσωτερική,θα πήγαινα προς Creative Titanium μεριά...
Φυσικά τώρα που υπάρχουν πολλές επιλογές,θα έπαιρνα το ifi και μόνο για τις δυνατότητες του-που σε αυτή την τιμή απλώς δεν υπάρχουν.

Re: Απάντηση: dac vs sound card

Εγώ θα στο ξαναπώ,την Asus την είχα.
Αν την χρονική στιγμή που την πήρα,υπήρχε το ifi και τα παρόμοια,δεν θα την έπαιρνα.
Και τώρα ειδικά που έχω και την εμπειρία από την χρήση της,όχι μόνο δεν θα την προτιμούσα,αλλά αν δεν είχα άλλη επιλογή από εσωτερική,θα πήγαινα προς Creative Titanium μεριά...
Φυσικά τώρα που υπάρχουν πολλές επιλογές,θα έπαιρνα το ifi και μόνο για τις δυνατότητες του-που σε αυτή την τιμή απλώς δεν υπάρχουν.

Κατανοητό, γιατί όμως προτείνεις προς creative? τι έχεις δεί εκεί που υστερεί η asus??

Για το IFI συμφωνώ αλλά δεν έχει όλες τις υπόλειπες δυνατότητες που έχουν οι κάρτες εισόδους εξόδους κτλ (αν μιλάμε για το ίδιο)

Απάντηση: Re: Απάντηση: dac vs sound card

Κατανοητό, γιατί όμως προτείνεις προς creative? τι έχεις δεί εκεί που υστερεί η asus??

Για το IFI συμφωνώ αλλά δεν έχει όλες τις υπόλειπες δυνατότητες που έχουν οι κάρτες εισόδους εξόδους κτλ (αν μιλάμε για το ίδιο)

Απλώς αν συγκρίνω τις δυo εταιρίες,Asus (τότε) θα έπαιρνα για γραφικά (τώρα μόνο MSI) και creative για ήχο.
Αν εξαιρέσουμε την αισχρή υποστήριξη της Creative προς την εξαγορασθείσα από μέρους της E-MU,γενικά βγάζει πιο σταθερούς οδηγούς και πιο ποιοτικά προϊόντα όσον αφορά τον ήχο.
Να μην παρεξηγηθώ,η επιλογή θα είναι δική σου αποκλειστικά,απλώς μια γνώμη λέω,έτσι;
Τι ακριβώς δυνατότητες και εισόδους ψάχνεις που δεν έχει το Ifi;Γιατί πέρα από την είσοδο μικροφώνου που έχει ή Xonar Essence,δεν βλέπω κάτι άλλο.
Ή μιλάμε για άλλη κάρτα και το έχω χάσει;

Αν θες οπωσδήποτε εσωτερική κάρτα δες και τα προϊόντα της RME. Απίστευτη υποστήριξη και εξαιρετικοί drivers.
Από τιμές δεν ξέρω που παίζουν οι κάρτες που λέτε οπότε αν σε βγάζω εκτός budget sorry...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: dac vs sound card

οχι σωστά για αυτήν μιλάμε, και η είσοδος μικροφώνου και υπόλοιπες είσοδοι έξοδοι που μπορεί να χρειαστούν κάποια στιγμή καθώς και το software που παίρνεις.
Στο Ifi παίρνεις απλά ένα κουτι - να ξεκαθαρίσω δεν υποστηρίζω το μεν ή το δεν απλά ψάχνω να βρώ τι είναι καλύτερο σε αυτήν την τιμή καθώς και γιατί κάποια τεστ την βγάζουν πρώτη (ASUS) . Επίσης βλέπω στο ελληνικό σιτε το ifi idac είναι στα 300 ευρώ αν δεν κάνω λάθος

Για αυτό μιλάμε.
Κοίταξε δυνατότητες,εισόδους-εξόδους και θα δεις πως έχει πιο πολλές...
Η Asus έχει τις εξόδους του αναλογικού,μία coaxial,μια μικροφώνου και των ακουστικών που πάνε στο μπροστινό πάνελ.
Το ifi τις εξόδους του αναλογικού,μια coaxial output,και των ακουστικών.
Επιπλέον η Asus αναπαράγει μόνο μέχρι 24/192Khz ενώ το ifi μέχρι DSD 6.2Mhz και DXD 384Khz.
Υπολόγισε δε και την ευκολία στην σύνδεση,την φορητότητα.
Ξαναλέω-η απόφαση δική σου,απλώς για την ευκολία των συγκρίσεων παραθέτω τα παραπάνω.

Last edited:
Re: Απάντηση: dac vs sound card

Αυτό είναι πιο κοντα..

Επομένως μόνο στο Mic in "υστερεί"... έχεις βρεί τίποτα reviews για το συγκεκριμένο μοντέλο ?
Ναι συζήτηση κάνουμε dont worry

Απάντηση: Re: Απάντηση: dac vs sound card

Αυτό είναι πιο κοντα..

Επομένως μόνο στο Mic in "υστερεί"... έχεις βρεί τίποτα reviews για το συγκεκριμένο μοντέλο ?
Ναι συζήτηση κάνουμε dont worry

Reviews,έχει τέσσερα στην σελίδα που σου ποστάρισα,με την τιμή.
Και πολλά ακόμα αν ψάξεις.
Κι αν δεν κάνω λάθος και θυμάμαι καλά,κάποιος συμφορουμίτης είπε πως έχει έρθει κι Ελλάδα και μπορεί να το ακούσει κάποιος στην αντιπροσωπεία.
Επίσης υπάρχει συμφορουμίτης μας που το έχει αποκτήσει,θα τον βρεις στο νήμα του ifi,μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του μέσω πμ.,θα σου πει κάποια πράγματα υποθέτω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: dac vs sound card

good, σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

Θα επανέλθω με νεότερα

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα το dac. Όπως είπαν και άλλα παιδιά η κάρτα επηρεάζεται απ τους θορύβους του υπολογιστή.
Πάντως δεν πιστεύω να βρεις dac στα χρήματα που κοστίζει η asus.(περίπου 150 e νομίζω). Την έχω ακούσει αρκετά σε σύστημα φίλου και μ άρεσε πολύ.

Καλησπέρα,
Στα ίδια λεφτά είναι το dac που αναφερόμαστε στα προηγούμενα ποστ. περίπου 180ε και τα δύο (ελλάδα)

Καλησπέρα,
Στα ίδια λεφτά είναι το dac που αναφερόμαστε στα προηγούμενα ποστ. περίπου 180ε και τα δύο (ελλάδα)

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν dac σ αυτά τα χρήματά.Απλά δεν πιστεύω ότι θα παίξουν καλύτερα απ την Asus.

Απάντηση: Re: dac vs sound card

Δεν είπα ότι δεν υπάρχουν dac σ αυτά τα χρήματά.Απλά δεν πιστεύω ότι θα παίξουν καλύτερα απ την Asus.

H Ε-MU μου πάντως παίζει πάρα πολύ καλύτερα.Γι´αυτό και την κράτησα άλλωστε.
Το δε Mambo παίζει πολλές κατηγορίες καλύτερα.
(Κάτοχος και των τριών.)

Re: Απάντηση: Re: dac vs sound card

H Ε-MU μου πάντως παίζει πάρα πολύ καλύτερα.Γι´αυτό και την κράτησα άλλωστε.
Το δε Mambo παίζει πολλές κατηγορίες καλύτερα.
(Κάτοχος και των τριών.)

Έχω ακούσει την asus σε πολύ καλό σύστημα και μ άρεσε το αποτέλεσμα περισσότερο από κάποια dac σε χαμηλές τιμές (μέχρι 300) που δοκιμάστηκαν στο ίδιο σύστημα. Είναι και γούστα αυτά. Αυτά που γράφεις δεν τα έχω ακούσει και δεν αμφιβάλω ότι όπως λες παίζουν καλύτερα. Βέβαια το τι θα επιλέξει ο φίλος πιστεύω έχει να κάνει με το τι ανάγκες έχει. Εγώ ας πούμε έχω και dac και εξωτερική κάρτα ήχου για εγγραφές με μικρόφωνο που κάνω.