Dac vs VRDS 7

RETRO_SOULMAN

Established Member
3 February 2012
212
Καλησπέρα! Είμαι κάτοχος ενως teac vrds 7 το οποίο μετα απο πολλά τερτιπια, δουλεψε οπως πρέπει. Μπορώ να πω πως μου άρεσει αρκετα ο ήχος του ο οποίος ειναι αναλυτικός και πριματος αλλα θα ήθελα κάτι παραπάνω, γιαυτο σκέφτομαι την αγορά ενός ντακ αλλα κατι οικονομικού σχετικά κυρίως δευτερο χέρι. Θα βοηθήσει τον ηχο του teac? Αξίζει η αγορα? Έχετε να μου προτείνετε κάποιο ? Ευχαριστώ!

GAS thaedra II προενισχυτης
Sound Valves VTA 70 τελικός λαμπα
Bryston 2B LP τελικός τρανζίστορ (σπανια τον ακουω)
Ηχεία JBL 4530Bk με gauss 4580, JBL 2445 με 2390 lenses, JBL 2404 tweeters
Και αρκετές αναλογικές πηγες...
Ακουω σχεδόν αποκλειστικά Jazz και ακουστική μουσική. τώρα για το ποσο βλέπουμε...

Μια χαρά μηχανάκια έχεις,αλλά το ποσό που θα διαθέσεις είναι βασική παράμετρος.
Εγώ προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα m2tech και ένα baresford πειραγμένο σαν και μένα.....

Επειδή ειμαι καθαρα του αναλογικού ηχου (πικαπ, πομπινες) συνήθως διαθέτω εκεί τα λεφτά μου. Πιο ειναι το ντακ που θα δώσει κατι παραπανω στον ήχο του vrds με κάποιο λογικό πόσο ?

επειδή λες ότι είσαι του αναλογικού ήχου, ίσως θα έπρεπε να ακούσεις και κάποιο αξιόλογο NOS dac,

κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα NOS dacs έχουν πιο αναλογικό ήχο, πιο ξεκούραστο,

που είναι και δική μου, ωστόσο εντελώς υποκειμενική άποψη, καθόσον δεν έχω μεγάλη εμπειρία ακουσμάτων,

θα έπρεπε μάλλον να ακούσεις μόνος σου κάποια dacs να δεις τι ταιριάζει στο συστημά σου και στα αυτιά σου :operator:

Γενικά θα ήθελα να δοκιμάσω ένα ντακ στο συστημα μου να δω τις διαφορές του τιακ μονο του και με το ντακ αλλα δεν εχω σχεδόν ιδεα απο ψηφιακά

δε νομίζω να υπάρχει τέτοιο θέμα, ούτε το έχω ξανακούσει,

το 503 δεν είναι nos, δε θα έλεγα ότι μια software μέθοδος ή ένα φίλτρο θα το έκανε να ακούγεται σαν NOS, μάλλον marketing feature είναι

Oversampling dacs περιέχει το 503,δεν είναι NOS σε καμία των περιπτώσεων.
Πως το αναφέρει αυτό στην τεκμηρίωση του;

Βασικά στο upconversion επιλεγεις 8χ, 4χ, 2χ και off. Τα ποσοστά oversampling είναι επι της αρχικής δειγματοληψίας και έχουν ταβάνι τα 384. Στο τέλος της σελιδας

Ναι,αλλά αυτό είναι επιλογή πριν τον dac,μετά αυτός κάνει τα δικά του (χ256 )

Βρε συ έχεις δίκιο όπως τα λέει. Με αυξημένο θόρυβο βέβαια αλλα γίνεται...

Τι διαφορα εχει ενα NOS σε σχεση με ενα απλο στον ηχο αλλα και τεχνικά ? Με απλα λόγια για εναν αναλογικό τυπο χαχαχα...

ας απαντήσουν όσοι γνωρίζουν το θέμα καλύτερα, τόσο για το τεχνικό θέμα όσο και για τον ήχο,

όσοι τους αρέσουν τα NOS dacs. υποστηρίζουν ότι είναι ότι πιο κοντά στον αναλογικό ήχο από τα ψηφιακά,
ότι έχουν πιο φυσικό ήχο, είναι πιο ξεκούραστα σε πολύωρες ακροάσεις

αλήθεια ή όχι; ΔΕΝ ξέρω, αλλά εγώ το πιστεύω

αλλά επειδή στον ήχο υπεισέρχονται σε μεγάο βαθμό και οι προσωπικές προτιμήσεις θα πρέπει να ακούσεις και μόνος σου,

και αν το κάνεις θα θέλαμε να μάθουμε την άπψή σου

Σίγουρα θα παιζει και στην υλοποίηση. Έχω την εντύπωση οτι το πιο αναλογικό είναι το r2r με τις αντιστάσεις χωρίς dac chip. Αλλά οι εμπορικές υλοποιήσεις ξεφεύγουν πολύ. Η λύση diy απο την αλλη αν πιάνουν τα χέρια σου και έχεις μεράκι...
Τώρα σε σύγκριση με πικάπ... Και να ξέρει κανεις σιγά μην τολμήσει να γράψει. Θα μπλέξει σε ατελειωτους διαξιφισμούς που θα κανουν ενα ακόμα νήμα kwlo :)

Ίσως πρωτα πρέπει να ακουσω ενα κλασικό ντακ στο συστημα μου και μετα ενα nos

Απάντηση: Re: Dac vs VRDS 7

Τι διαφορα εχει ενα NOS σε σχεση με ενα απλο στον ηχο αλλα και τεχνικά ? Με απλα λόγια για εναν αναλογικό τυπο χαχαχα...

NOS=NON OVERSAMPING,το γράφει ο Σωκράτης στο πόστ #11,θεωρητικά είναι καλύτερα,πιο αναλογικά