DACs

Δεν το βλέπει ουτε με τα κιάλια... ουτε σε ποιοτητα κατασκευης, ουτε σε τσιπακι, ουτε σε receiver, ουτε σε ευκολιες και υποψιαζομαι ουτε και σε ηχο

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και κατι πιο γενικο: 2015 και DAC με receiver απο οταν κυκλοφορούσαν τα μαμουθ στην Αθήνα απλα δεν πρεπει να λογιζεται. Δεν μιλαμε για το τσιπ οπου ενα κλασσικο R2R μπορει να στέκεται ακομα αλλα για δεκτες τιγκα στο jitter. Θέλουμε ασύγχρονα USB με FIFO buffer και καλα ρολόγια.

Τούτο δώ τί σας λέει?

1-13020G645161.jpg

x-sabre07.jpg

x-sabre08.jpg

To ΧSABRE το γλυκοκοίταζε καποια στιγμή ο Chris, απο τα πιο προσεγμένα δείγματα κινέζικης σαβρας και ίσως το καλυτερο της προηγούμενης γενιας στην κατηγορια. Το μονο που του καταλογίζω ειναι οτι η τιμη του δεν ηταν ανταγωνιστική σε σχεση με τα τοτε γνωστά ονοματα.

Εχθές λανσαραν και επίσημα το Yggdrasil, τιμη 2300$. Tα πρωτα θα τα εχουν στα χερια τους οι ιδιοκτητες μεσα σε λιγες ημερες αλλα οι εντυπώσεις εχουν απαγορευτεί στο Changstar.. Κοιτάω μήπως μπορούμε να κάνουμε κατι εμείς εδω αν και ειναι δύσκολο.

http://schiit.com/products/yggdrasil

yggy-main-1000.jpg

Δεν ξερω αν θα ειναι η Schiit στο Μοναχο (εχω ρωτήσει, δεν εχω λαβει απάντηση αλλα δεν νομίζω να κατέβουν). Θα ηθελα να το εχω εδω για δοκιμη στο συστημα που εμπιστεύομαι αλλα ειναι δυσκολο, οποτε το συζητάμε με τους εξω μήπως το αναλάβει κάποιος απο εκει.

Βλέπω 2 βασικα μειονεκτήματα, το receiver (Cmedia 6632, οχι οτι πιο εκλεπτυσμένο στην αγορα) και input μεχρι 24/192.

Εμένα αυτό που δεν μου αρέσει είναι η μοντουλαριστή κατασκευή που υποτίθεται αποσκοπεί στην αναβαθμισιμότητα. Μα μιλάμε για dac...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό δεν είναι το receiver που είναι μη συμβατό με RPi2?

To ΧSABRE το γλυκοκοίταζε καποια στιγμή ο Chris, απο τα πιο προσεγμένα δείγματα κινέζικης σαβρας και ίσως το καλυτερο της προηγούμενης γενιας στην κατηγορια. Το μονο που του καταλογίζω ειναι οτι η τιμη του δεν ηταν ανταγωνιστική σε σχεση με τα τοτε γνωστά ονοματα.

Ναι το είχα στα πολύ σοβαρά υπόψιν, αλλά δεν τοπ πήρα διότι έχει LM317/337 τροφοδοσίες, και βάσει αυτών που γνωρίζουμε εδώ στο φόρουμ, με τα διάφορα βουβάλια με Salas κλπ, θεώρησα ότι ίσως να μην αξίζει τον κόπο.

Βλέπω 2 βασικα μειονεκτήματα, το receiver (Cmedia 6632, οχι οτι πιο εκλεπτυσμένο στην αγορα) και input μεχρι 24/192.

Το receiver βασίζεται στο C Media 6632a, αλλά όλη η πλακέτα είναι in house και τώρα πια στο version 3.

Αυτοί λένε ότι είναι ότι καλύτερο έχουν δοκιμάσει.

Μπορείς να μας παραθέσεις (ή όποιος άλλος) κάποιο λινκ στο οποίο αποδεικνύεται (και με τεχνικές μετρήσεις) ότι είναι λιγότερο εκλεπτυσμένο από πχ x-mos?

Ως αναφορά την δειγματοληψία, λένε το εξής, ΟΤΑΝ τα στούντιο ηχογραφήσεων κάνουν ηχογραφήσεις native DSD θα βγάλουν DSD DAC. Ως γνωστών όλα τα DSD είναι remasters (κατά την άποψη μου με κανένα πλεονέκτημα από ένα remaster 24/96) και όλες οι native ηχογραφήσεις είναι από in house καλλιτέχνες με συγκεκριμένο και πολύ μικρό ρεπερτόριο (χωρίς να αναφέρομαι στα "παράνομα" και αμφίβολης ποιότητας SACD rips).

Προσωπικά και πάλι θεωρώ ότι πάνω από τις μισές ηχογραφήσεις που έχω σε DSD είναι απαίσιες και δεν τις ακούω, έχω μόνο έναν πολύ μικρό αριθμό DSD που ακούω (ακούγονται).

Ξέρω ότι έχουν φάει κράξιμο (και πολλοί δεν θα το πάρουν αποκλειστικά για αυτόν τον λόγο), αλλά έχουν και ένα δίκιο για το DSD (με το οποίο συμφωνώ με την μικρή εμπειρία που έχω).

Τα cmedia έχουν σοβαρα θέματα με Linux. Καλό είναι οι λινουξαδες να δοκιμάσετε πριν αγοράσετε!

Και το volumio αλλά και το runeaudio έχουν το περιβόητο cmedia fix. Υπάρχει πρόβλημα με κλείδωμα ξεκλείδωμα όταν από κομμάτι σε κομμάτι αλλάζει η δειγματοληψια. Το fix δίνει δύο συνεχόμενες παυσεις και τελειώνει η ιστορία, αλλά προσωπικά θα το απεφευγα εντελώς το συγκεκριμένο chip σε Linux.

Να σημειωθεί ότι δεν έχω ασχοληθεί να καταλάβω ποια ακριβώς μοντέλα έχουν το παραπάνω πρόβλημα.

Μιας και το φερε η κουβεντα δλδ , εxθές πάντως ένα wave-io ( xmos based usb to i2s ) έφαγε χώμα απο ένα χεριασμένο cm6631a ( ρεζίλι με έκανε το παλιοπραγμα ... ) , και μου έκανε τρομερή εντύπωση δλδ γιατι εγω προσωπικά τα βλέπω ΦΤΥΣΤΑ ίδια όλα τα τσιπάκια αυτου του τύπου
ειναι δλδ άριστα και πάνω γενικά ... εάν προσεγμένη τροφοδοσία και ρολογάκια σπέσιαλ έχεις πετύχει το ζητούμενο με οποιοδήποτε απο δάυτα , το ατού του cmedia είναι οτι ξέρεις χοντρα χοντρα ότι δεν θα έχεις μεγάλες αλλαγες καθότι ο οδηγός ειναι certificate απο την cmedia και τρόπο τινά οι αλλαγές ανα καιρό δεν κρύβουν ασχημες εκπλήξεις , ενω σε αντίθεση με τα xmos η αλλες λύσεις fpga ειναι ότι λαλεί του λολοστεφάνη ... κάθε οδηγός και ο δικός του καημός ..

γνώμη μου ειναι να μην πολυψαρώνουμε με τι τσιπάκι φοράει στο usb , αλλα καλύτερα πως ειναι υλοποιημένο .. και με τα τελευταία firmware απο τι λένε έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλημα με linux , ένα προβληματάκι ως αναφορά το dsd βγαίνει απο άλλες εξόδους dedicate , και δεν υπάρχει και μεγάλη τεκμηριώση γύρω απο αυτό ,,

αυτά

Μιας και το φερε η κουβεντα δλδ , εxθές πάντως ένα wave-io ( xmos based usb to i2s ) έφαγε χώμα απο ένα χεριασμένο cm6631a ( ρεζίλι με έκανε το παλιοπραγμα ... ) , και μου έκανε τρομερή εντύπωση δλδ γιατι εγω προσωπικά τα βλέπω ΦΤΥΣΤΑ ίδια όλα τα τσιπάκια αυτου του τύπου
ειναι δλδ άριστα και πάνω γενικά ... εάν προσεγμένη τροφοδοσία και ρολογάκια σπέσιαλ έχεις πετύχει το ζητούμενο με οποιοδήποτε απο δάυτα , το ατού του cmedia είναι οτι ξέρεις χοντρα χοντρα ότι δεν θα έχεις μεγάλες αλλαγες καθότι ο οδηγός ειναι certificate απο την cmedia και τρόπο τινά οι αλλαγές ανα καιρό δεν κρύβουν ασχημες εκπλήξεις , ενω σε αντίθεση με τα xmos η αλλες λύσεις fpga ειναι ότι λαλεί του λολοστεφάνη ... κάθε οδηγός και ο δικός του καημός ..

γνώμη μου ειναι να μην πολυψαρώνουμε με τι τσιπάκι φοράει στο usb , αλλα καλύτερα πως ειναι υλοποιημένο .. και με τα τελευταία firmware απο τι λένε έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλημα με linux , ένα προβληματάκι ως αναφορά το dsd βγαίνει απο άλλες εξόδους dedicate , και δεν υπάρχει και μεγάλη τεκμηριώση γύρω απο αυτό ,,

αυτά

+1 ακριβώς έτσι!

επαναλαμβάνω ΟΛΗ η πλακέτα είναι in house δεν είναι κινεζιά έτοιμη από κάπου

και κάνω quote τα ίδια τα λόγια του Mike Moffat (κομμάτι που εξηγεί γιατί κάποιος να διαλέξει πλατφόρμα Mac ή PC και τελειώνει έτσι:

"Take heart, there is a solution! You can become a Linux user. Get a copy of the latest Stable Ubuntu on a thumb drive, or DVD if you are a traditionalist. Boot up the Drive, read a tutorial or two, and try it out without installation. Voila! No drivers, reliable operation, no need for a rubber when you get on the net. All the software is free! By and large, it just works. Fart around with it and if you like it, install so it dual boots on your PC. There are at least 10 popular music players which have widely varied feature sets.

A caveat: Schiit customer service is not a Linux tutorial service. If you are a mensch, give it a go. It is far better mojo than draining customer service with the same old stupid Windoze issues. In addition, many users report better sound as well.

Stop fiddling with random unreproducible problems. Enjoy your music! Have fun! This is a hobby after all."

http://www.changstar.com/index.php/topic,2047.140.html

Το Yggdrasil έρχεται στην πόρτα σας μόνο με 2,800 .

Κανένας πρόθυμος?

Μου φαίνεται αδιανόητο το γεγονός ότι ο Αμερικάνος μπορεί να το αγοράσει περί τα 10% φτηνότερα από την τιμή λιανικής του Chord Hugo!

Εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε Hugo x 2...

Είμαι πρόθυμος, αλλά πρέπει πρώτα να διαβάσω μερικά ριβιού όπως και γνώμες χρηστών πριν πατήσω το κουμπί.

Για το Mjolnir που το πήρα χωρίς να το ακούσω, ότι περιέγραψαν ήταν απολύτος σωστό.