DACT CT100 PHONO STAGE

stavrosz

Supreme Member
4 November 2007
3,014
1
Αθηνα
Σκεφτομαι να δοκιμασω να συναρμολογησω το εν λογω μηχανημα αφου παντου ακουω μονο καλα λογια για αυτο. Εχει κανεις φτιαξει κανενα ?

Ξερω οτι θα χρειαστω τη μοναδα (φανταζομαι οτι ερχεται συναρμολογημενο οπως το βλεπω στην φωτογραφια...)
Photo_CT100.jpg

το τροφοδοτικο της εταιρειας (η και καποιο αλλο αλλα ας πουμε για αρχη της εταιρειας)

CT102-Audio-Power-Supply.jpg

Ενα κουτι (δυστυχως αυτο της εταιρειας δεν ειναι και το ωραιοτερο).

ΕΡΩΤΗΜΑ... Τι αλλο θα χρειαστω? RCA μπορνες εισοδου-εξοδου, για την γειωση που υπαρχουν ανταπτορες? on/off διακοπτης κλπ Προβλεπεται κατι αλλο?

Απάντηση: DACT CT100 PNOHO STAGE

Ειναι οντως πολυ καλο,δεν κοστιζει ομως και λιγο.Περισσοτερα απο τον Βασιλη Τσακωνα,που εχει αλλο τροφοδοτικο,που ταιριαζει πιο πολυ σε τελικο

Re: DACT CT100 PNOHO STAGE

Για τα λεφτά του είναι πάρα πολύ καλό.
Θα χρειαστείς βύσματα (RCA ή XLR αν θες να παίξεις true balanced) και καλώδιο για να τα συνδέσεις, όπως επίσης και μετασχηματιστή (μετασχηματιστές αν θέλεις να παίξεις dual mono).
Έρχεται με βυσματάκι για την τροφοδοσία.
Το δικό του τροφοδοτικό το θεώρησα ακριβό και πήρα ένα άλλο από έναν κινέζο... :p

Για τα λεφτά του είναι πάρα πολύ καλό.
Θα χρειαστείς βύσματα (RCA ή XLR αν θες να παίξεις true balanced) και καλώδιο για να τα συνδέσεις, όπως επίσης και μετασχηματιστή (μετασχηματιστές αν θέλεις να παίξεις dual mono).
Έρχεται με βυσματάκι για την τροφοδοσία.
Το δικό του τροφοδοτικό το θεώρησα ακριβό και πήρα ένα άλλο από έναν κινέζο... :p

Τι καλωδιο χρειαζεται? Κατι ιδιαιτερο? Τι μετασχηματιστη? Υπαρχει καμμια προταση για καποιον?
Οποιοδηποτε τροφοδοτικο που να δινει 20v μας κανει?

Τι καλωδιο χρειαζεται? Κατι ιδιαιτερο? Τι μετασχηματιστη? Υπαρχει καμμια προταση για καποιον?
Οποιοδηποτε τροφοδοτικο που να δινει 20v μας κανει?

Κοίτα, σίγουρα επειδή το σήμα είναι πολύ χαμηλό θέλεις κάποιο θωρακισμένο. Η ίδια η εταιρία προτείνει κάποιο καλώδιο με μπλεντάζ.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Εγώ έβαλα ένα της VDH π.χ.
Αφού είσαι Αθήνα, αν έχεις όρεξη κανονίζουμε ένα Σαββάτο πρωί να βρεθούμε να το δεις και να το ακούσεις...
Θεωρητικά οποιοδήποτε τροφοδοτικό από 9V και πάνω μας κάνει.
Το μυστικό όμως είναι ότι από τα 18V και πάνω παίρνει μπρος και η ανόρθωση που έχει το ίδιο το Dact πάνω του και ο ήχος γίνεται σίγουρα πολύ καλύτερος.
Επειδή είμαι ακόμη στο ψάξιμο (ναι, μετά από ένα χρόνο) με τον μετασχηματιστή, θα σου πρότεινα να παίξεις στα 200VA, με toroidal και φορτίο στον Μ/Τ.

Απάντηση: DACT CT100 PNOHO STAGE

Το ct100 είναι τόσο καλό, όσο η τροφοδοσία που θα διαλέξεις.
Σχεδιαστικά το δικό μου (του Xaitas) είναι απλά ένας μ/τ, μιά ανόρθωση και δύο ηλεκτρολυτικοί. Δεν έχει ούτε διακόπτη on/off. Και αυτό γιατί το ρεύμα πρέπει να είναι άφθωνο και να ακολουθεί την συντομότερη διαδρομή. Θα το αδικούσαμε αν διαλέγαμε το τροφοδοτικο της εταιρειας ή οτιδήποτε άλλο με LM317π.χ

Το καλώδιό μου είναι Clearaudio Sixtreem

κλίκ

Κοίτα, σίγουρα επειδή το σήμα είναι πολύ χαμηλό θέλεις κάποιο θωρακισμένο. Η ίδια η εταιρία προτείνει κάποιο καλώδιο με μπλεντάζ.
Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου. Εγώ έβαλα ένα της VDH π.χ.
Αφού είσαι Αθήνα, αν έχεις όρεξη κανονίζουμε ένα Σαββάτο πρωί να βρεθούμε να το δεις και να το ακούσεις...
Θεωρητικά οποιοδήποτε τροφοδοτικό από 9V και πάνω μας κάνει.
Το μυστικό όμως είναι ότι από τα 18V και πάνω παίρνει μπρος και η ανόρθωση που έχει το ίδιο το Dact πάνω του και ο ήχος γίνεται σίγουρα πολύ καλύτερος.
Επειδή είμαι ακόμη στο ψάξιμο (ναι, μετά από ένα χρόνο) με τον μετασχηματιστή, θα σου πρότεινα να παίξεις στα 200VA, με toroidal και φορτίο στον Μ/Τ.

Αν ειναι δυνατον να το δω απο κοντα και να το ακουσω ειναι το καλυτερο. Σου στελνω pm.

Re: Απάντηση: DACT CT100 PNOHO STAGE

Το ct100 είναι τόσο καλό, όσο η τροφοδοσία που θα διαλέξεις.
Σχεδιαστικά το δικό μου (του Xaitas) είναι απλά ένας μ/τ, μιά ανόρθωση και δύο ηλεκτρολυτικοί. Δεν έχει ούτε διακόπτη on/off. Και αυτό γιατί το ρεύμα πρέπει να είναι άφθωνο και να ακολουθεί την συντομότερη διαδρομή. Θα το αδικούσαμε αν διαλέγαμε το τροφοδοτικο της εταιρειας ή οτιδήποτε άλλο με LM317π.χ

Το καλώδιό μου είναι Clearaudio Sixtreem

κλίκ

Ενδιαφερον... μαλλον θα παραγγειλω το CT100 και θα ψαξω με επιμελεια το τροφοδοτικο και οτι αλλο χρειαστει. Τωρα για καλωδιωση ειναι τοσο λιγο το υλικο που δεν νομιζω οτι ειναι φραγμος να αγοραστει ενα πολυ καλο...

είναι πολύ καλό.
Φυσικά με την κατάλληλη τροφοδοσία γίνεται ακόμα καλύτερο.
Αν έχεις τροφοδοσία, δηλαδή είναι ντιούης, σου βγαίνει πιό οικονομικά.

Αν πιάνει το χέρι σου φτιάξε τροφοδοτικό SALAS.

Δε θα το συνιστούσα...
Σε shunt δεν μου έκανε click εκτός του ότι το τροφοδοτικό ζεσταίνονταν πολύ...
Από όλα όσα δοκίμασα αυτό που μου έκανε click ήταν ένα κινέζικο φτιαγμένο με mosfet κάπου στα 40 ευρώ...

200va για Phono stage??

Και εγώ αυτό έλεγα...
Η υλοποίηση του Χάϊτα είναι με 1KVA!
Έλα ντε που από τα 50 στα 200 άκουσα διαφορά; :flipout:

Το συγκεκριμένο phono stage πωλείται πουθενά σαν ολοκληρωμένη κατασκευή χωρίς να χρειαστεί καμία περαιτέρω επέμβαση από το χρήστη?
plug n' play δηλαδή!:guitarist:

Το συγκεκριμένο phono stage πωλείται πουθενά σαν ολοκληρωμένη κατασκευή χωρίς να χρειαστεί καμία περαιτέρω επέμβαση από το χρήστη?
plug n' play δηλαδή!:guitarist:

Οχι... πουλανε παντου την πλακετα. Και μου κανει εντυπωση τοσο διασημη συσκευη και να μην εχει μπει σε κανονικη ολοκληρωμενη παραγωγη. Μαλλον δεν το επιτρεπει η εταιρεια κατασκευης.

Κρίμα γιατί ενώ ψάχνομαι για αλλαγή phono stage και για το συγκεκριμένο διαβάζω πολύ θετικά σχόλια, εν τούτοις δεν μπορώ να το αγοράσω αφού δεν έχω ιδέα πάνω στα ηλεκτρονικά:slapface:

Re: Απάντηση: DACT CT100 PNOHO STAGE

Ακριβό δεν είναι Σταύρο; Το έχεις ακούσει;

Δεν το εχω ακουσει (μαλλον θα το ακουσω το επομενο Σαβ/κο). Αλλα ολοι λενε τα καλυτερα και ειναι απο τα λιγα προιοντα για τα οποια δεν εχω ακουσει καποιος να πει αντιθετη γνωμη.
Τωρα για την τιμη... βεβαιως ειναι ακριβο οπως σχεδον ολα τα προιοντα του χωρου. Αλλα αν ειναι τα πραγματα οπως τα λενε τοτε ειναι καλυτερο απο αλλα τριπλασιας αξιας... Θα το ακουσω και θα αποφασισω.