D'Agostino Relentless preamplifier

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,780
Π. Φάληρο, Αθήνα
Πέρασαν κιόλας τα δύο χρόνια ;
Κάνε λίγο υπομονή.

Με το Trinnov θα ήθελες να ασχολείσε διαρκώς, ή να ακούς μουσική από ένα πολύ καλό ηχείο ; γιατί εκεί πρέπει να πάνε τα λεφτά

Last edited:

VlassisK

Established Member
29 May 2024
202
Τοσο καιρο χτυπιομαστε για να εχουμε το καθαροτερο δυνατο και ανεπηρεαστο σημα για τον καλυτερο ηχο. Χαμος με το bit perfect με τα nos κλπ και στο τελος αφηνουμε ενα προγραμματιστη καλο η κακο φθηνο η ακριβο να μας δωσει την "δικια" του αποψη της ηχογραφησης αλλαζοντας τα φωτα στο σημα. Ο καθε Trinnov οσο ευφυης και αν ειναι και οσο καταπληκτικη η καθε υλοποιηση του σιγουρα εχει σφαλματα(γι αυτο αλλωστε και τα upgrade). Δεν ξερω τελικα αν ειναι καλυτερο να αφησω καποιον αλλον να επεμβει και να μου δωσει αυτο που νομιζει σωστο εκεινος, με τις οποιες μετρησεις κανει, η ακουγοντας και επιλεγοντας μηχανηματα τοποθετηση κλπ να βρει ο καθενας μας αυτο που του αρεσει.

• Like
Reactions: Internet King

AUDIOLYTIC

AVClub Fanatic
13 August 2010
10,327
Δεν βλέπω Trinnov στα μεταχειρισμένα, άσε που προσφέρουν συνεχώς αναβαθμίσεις software (γενικά δωρεάν) και hardware (όπου βαράνε).

• Haha
Reactions: Internet King

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,781
--------------------
Τοσο καιρο χτυπιομαστε για να εχουμε το καθαροτερο δυνατο και ανεπηρεαστο σημα για τον καλυτερο ηχο. Χαμος με το bit perfect με τα nos κλπ και στο τελος αφηνουμε ενα προγραμματιστη καλο η κακο φθηνο η ακριβο να μας δωσει την "δικια" του αποψη της ηχογραφησης αλλαζοντας τα φωτα στο σημα. Ο καθε Trinnov οσο ευφυης και αν ειναι και οσο καταπληκτικη η καθε υλοποιηση του σιγουρα εχει σφαλματα(γι αυτο αλλωστε και τα upgrade). Δεν ξερω τελικα αν ειναι καλυτερο να αφησω καποιον αλλον να επεμβει και να μου δωσει αυτο που νομιζει σωστο εκεινος, με τις οποιες μετρησεις κανει, η ακουγοντας και επιλεγοντας μηχανηματα τοποθετηση κλπ να βρει ο καθενας μας αυτο που του αρεσει.
Το θεμα δεν ειναι να ψαχνεις το τελειο για αυτο δεν υπαρχει ,το θεμα ειναι να ευχαριστιεσαι την μουσικη που σου αρεσει με ενα αξιοπρεπες συστημα που σηκωνει η τσεπη σου και τιποτα παραπανω
Τωρα το αν ενα μηχανημα που κοστιζει ενα σπιτι λεφτα παιζει καλυτερα η χειροτερα ειναι αλλο θεμα αλλα θα σου πω ενα παραδειγμα χωρις να αναφερω μαρκες και ονοματα

Πριν απο αρκετο διαστημα ειχα εργαστει ως τεχνικος σε ελληνα κατασκευαστη και ειχαμε κανει συγκριτικο dac πολλων χιλιαδων ευρω με το το ελληνικο να κοστιζει κατω απο τα μισα ,εμενα προσωπικα και σε καποιους αλλους αρεσε περισσοτερο το ελληνικο και φτηνοτερο
Με το παραπανω παραδειγμα σου δειχνω και λεω οτι μπορει το ακριβοτερο να μην παιζει παντα καλυτερα χωρις να ειναι νομος αυτο

VlassisK

Established Member
29 May 2024
202
Το θεμα δεν ειναι να ψαχνεις το τελειο για αυτο δεν υπαρχει ,το θεμα ειναι να ευχαριστιεσαι την μουσικη που σου αρεσει με ενα αξιοπρεπες συστημα που σηκωνει η τσεπη σου και τιποτα παραπανω
Τωρα το αν ενα μηχανημα που κοστιζει ενα σπιτι λεφτα παιζει καλυτερα η χειροτερα ειναι αλλο θεμα αλλα θα σου πω ενα παραδειγμα χωρις να αναφερω μαρκες και ονοματα

Πριν απο αρκετο διαστημα ειχα εργαστει ως τεχνικος σε ελληνα κατασκευαστη και ειχαμε κανει συγκριτικο dac πολλων χιλιαδων ευρω με το το ελληνικο να κοστιζει κατω απο τα μισα ,εμενα προσωπικα και σε καποιους αλλους αρεσε περισσοτερο το ελληνικο και φτηνοτερο
Με το παραπανω παραδειγμα σου δειχνω και λεω οτι μπορει το ακριβοτερο να μην παιζει παντα καλυτερα χωρις να ειναι νομος αυτο
Ωραια αυτα που λες δεν αντιλεγω απλα δεν καταλαβα γιατι εκανες quote το σχολιο μου .

takis

Supreme Member
11 August 2006
3,781
--------------------
Ωραια αυτα που λες δεν αντιλεγω απλα δεν καταλαβα γιατι εκανες quote το σχολιο μου .
Τωρα το ειδα ,κοιτα δεν ειναι κατι απλα λες στην αρχη ( Τοσο καιρο χτυπιομαστε για να εχουμε το καθαροτερο δυνατο και ανεπηρεαστο σημα) και η απαντηση μου περιληπτικα ειναι οτι ισως δεν χρειαζεται να χτυπιομαστε απλα να απολαμβανουμε την μουσικη
Αν κατι σε πειραξε sorry αλλα δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου ειλικρινά

VlassisK

Established Member
29 May 2024
202
Τωρα το ειδα ,κοιτα δεν ειναι κατι απλα λες στην αρχη ( Τοσο καιρο χτυπιομαστε για να εχουμε το καθαροτερο δυνατο και ανεπηρεαστο σημα) και η απαντηση μου περιληπτικα ειναι οτι ισως δεν χρειαζεται να χτυπιομαστε απλα να απολαμβανουμε την μουσικη
Αν κατι σε πειραξε sorry αλλα δεν ηταν αυτος ο σκοπος μου ειλικρινά
Αν το διαβασεις ολο θα δεις οτι εχει αλλο νοημα απο τη τελειοτητα. Τεσπα κανενα θεμα

Dim.AR

Established Member
26 May 2012
296
Aθηνα - Βυρωνας
Ας πούμε ότι έχω σαλόνι που σηκώνει τα μικρά Wilson (όχι τα βάσης). Πιστεύεις ότι θα παίξουν το ίδιο με ένα consumer ενισχυτή (που τα οδηγεί σωστά και μετράει τέλεια σύμφωνα με τον ASR) και το ίδιο με τον Dan D'Agostino που μπορεί ενδεχομένως να μετράει χειρότερα;

Ο τροπος που μετραει τους ενισχυτες ο Amir ( απο ASR ) εχει αμφισβητηθει απο αρκετους , διοτι παιζει μεγαλο ρολο τι φιλτρα θα βαλει για να μπορεσει με την χρηση ΑP (Analog Precision ) να κανει μετρησεις σε Class D ενισχυτες , αυτα τα φιλτρα ειναι αναγκαια , αλλα μπορει καλλιστα να αλλοιωσουν καποιες μετρησεις , γι'αυτο και τους μετραει μονο στα 1KHz , μια THD μετρηση στα 1KHz σε καμια περιπτωση , δεν μπορει να δωσει πληρη εικονα για την συμπεριφορα του ενισχυτη στις υπολοιπες συχνοτητες , και δεν ειδα καμια τετοια μετρηση στις υψηλες συχνοτητες απο το συγκεκριμενο ανθρωπο .

Επισης σε πολλους class D ενισχυτες αποφευγει να κανει μετρηση ενδοδιαμορφωσης , διοτι απλα μπορει να πεσουν απο το υψηλο "ρανκ " που ειναι σημερα αυτοι οι ενισχυτες , γιατι το λεω αυτο , οσοι ξερουν λιγη θεωρια περι λειτουργειας των class D ενισχυτων θα το καταλαβουν, η συχνοτητα "διαμορφωσης" δλδ η συχνοτητα του ταλαντωτη , αυτη που διαμορφωνει το ακουστικο σημα ειναι αυτη που αυξανει και την ενδοδιαμορφωση , οσο υψηλη και να ειναι , 400KHz και πανω παλι την ζημια μπορει να την κανει .

Ο ιδιος ο Amir ως εξυπνος και λογικος ανθρωπος ειναι ανοιχτος σε τετοιες συζητησεις , δεν ειναι απολυτος οπως καποιοι αλλοι σε διαφορα Ελληνικα και ξενα sites που νομιζουν οτι , επειδη διαβασαν μερικα PDF ξαφνικα πηραν δευτερη ντοκτορα , αλλα αυτη την φορα στα ηλεκτρονικα , αφου συνηθως αυτοι προερχονται απο αλλο χωρο ( αλλοεπαγγελτοι δλδ ) και δεν εχουν το καταλληλο υποβαθρο για να φιλτραρουν καποια πιο εξειδικευμενα πραγματα , ετσι υπερ εκτιμανε τις γνωσεις τους και νομιζουν οτι τα ξερουν ολα και προτινουν με απολυτο τροπο διαφορα μηχανηματα σε αλλους .

Sonorus

Super Moderator
Staff member
28 August 2010
8,825
Θεσσαλονίκη
Οι μετρήσεις αυτού του είδους δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να μας δώσουν μια ιδέα για το πως ακούγονται οι ενισχυτές. Και φυσικά ο κάθε ενισχυτής έχει το δικό του ιδιαίτερο ηχόχρωμα πλην φυσικά αυτών που είναι σχεδιασμένοι χωρίς έμπνευση με μόνο σκοπό να μετράνε καλά σε σχετικές μετρήσεις.

• Like
Reactions: quevedo and koupa

Dim.AR

Established Member
26 May 2012
296
Aθηνα - Βυρωνας
Γενικα οι μετρησεις δινουν μεγαλη "γευση" για το τι μπορει να περιμενει καποιος απο εναν ενισχυτη , αλλα για καποια αλλα δεν ....

What The Specs Don’t Tell You… And Why​

• Like
Reactions: koupa