dali concept 6 η concept 8??

johnny17

New member
5 December 2006
29
Kαλησπερα.Ψαχνω εδω και κανα μηνα ηχεια μιας και τα roister monitor100 εχουν φαει τα ψωμια τους.Εχω καταληξει σε dali concept 6 και canton 490 τα οποια και εχω ακουσει.Τα dali αρεσαν καλυτερα στο αυτι μου.Μου φανηκαν πιο ξεκουραστα πιο μουσικα σε σχεση με τα canton.To θεμα ειναι οτι τα canton θα επρεπε να συγκριθουν με τα concept 8 τα οποια και δεν εχω ακουσει.Λετε να ειναι καλυτερα?Με φοβιζουν τα 8ιντσα μηπως εχουν υπερβολικο μπασο και χανουν απο ποιοτητα στα μεσαια σε σχεση με τα concept 6 που τα μεσαια χειριζονται 2 6ιντσα midbass.Mια βοηθεια θα την χρειαζομουν.Ευχαριστω!Περιττο να σας πω οτι η αγορα και επιλογη ηχειων ειναι πολυ πολυ μεγαλη ιστορια.....

το ποιο θα επιλεξεις εχει να κανει με το χωρο σου. Ποσα τμ ειναι? Τα μεγαλυτερα ηχεια με τα 8αρια μεγαφωνα ειναι φτιαγμενα να καλυπτουν μεγαλυτερους χωρους. Ποσα τμ ειναι?
Εγω θα σου βαζα στη λιστα ακροασεων και το Tannoy F4 custom με δυο 6.5αρια μεγαφωνα.

εγώ έχω τα Concept 6 και είμαι πολύ ευχαριστημένος, πολύ "μουσικό" ηχείο..
Τώρα το 8 δεν το έχω ακούσει, βρες κάποιο κατάστημα και πήγαινε να το ακούσεις.

Ειχα και τα 6 αρια και τα 8 αρια. Το θεμα ειναι σε ποσα τετραγωνικα θες να τα βαλεις και με τι θα τα παιξεις. Αν ειναι λιγα τα τετραγωνικα ή δεν εχεις τελικο θα σου προτεινα να παρεις το 6αρι. Αν οχι τοτε τα 8 αρια ειναι ιδανικα κατα την γνωμη μου.

Τα τετραγωνικα ειναι 5μχ9μ περιπου.Το προβλημα μου ειναι μηπως χασω απο ποιοτητα και κερδισω σε μπασο πραγμα που δεν με ενδιαφερει και πολυ.Τα 6 σε σχεση με τα 8 ακουγονται τελειως διαφορετικα ηχεια?Σιγουρα αν τα εβρισκα καπου να τα ακουσω θα μου λυνονταν οι αποριες αλλα......ισως μια περιγραφη απο καποιον που τα εχει ειχε να μου εδινε μια εικονα στο περιπου.Ενισχυτης προς το παρον ειναι 5καναλος yamaha 5x90watt

Last edited:
Πες μας λίγο αν θέλεις, πόσο μακριά θα κάθεσαι από τα ηχεία και σε τι απόσταση θα είναι μεταξύ τους?

Θεση ακροασης περιπου 3,5 μετρα απο τα ηχεια.Μεταξυ τους αποσταση 2 με 2.5 μετρα

για 45 τμ καλυτερα να παρεις τα 8. Τα 6 δεν θα "γεμιζουν" το χωρο.

Σε πληροφορω οτι τα 6αρια ηταν πιο τσαπουκαλιδικα σε μπασο. Τα 8αρια ηταν πιο μελωδικα ας πουμε. Παντως και τα 2 ηταν εξαιρετικα.

Απάντηση: Re: dali concept 6 η concept 8??

Τα τετραγωνικα ειναι 5μχ9μ περιπου.Το προβλημα μου ειναι μηπως χασω απο ποιοτητα και κερδισω σε μπασο πραγμα που δεν με ενδιαφερει και πολυ.Τα 6 σε σχεση με τα 8 ακουγονται τελειως διαφορετικα ηχεια?Σιγουρα αν τα εβρισκα καπου να τα ακουσω θα μου λυνονταν οι αποριες αλλα......ισως μια περιγραφη απο καποιον που τα εχει ειχε να μου εδινε μια εικονα στο περιπου.Ενισχυτης προς το παρον ειναι 5καναλος yamaha 5x90watt

Με βαση τον ενισχυτη θα σου ελεγα να πας στα 6αρια που ειναι πολυ ευκολα στην οδηγηση ηχεια. Στα τετραγωνικα σου πιστευω οτι θα σε καλυψουν (οπως και τα 8αρια αλλα κατα την γνωμη μου θελουν κατι καλυτερο σε ρευματα).

Σε πληροφορω οτι τα 6αρια ηταν πιο τσαπουκαλιδικα σε μπασο. Τα 8αρια ηταν πιο μελωδικα ας πουμε. Παντως και τα 2 ηταν εξαιρετικα.

τα 8αρια θελουν περισσοτερο ρευμα για να κουνηθουν απο τα 6αρια. Αν τους το δωσεις η διαφορα στο μπασσο θα ναι παραπανω απο εμφανης

Θεση ακροασης περιπου 3,5 μετρα απο τα ηχεια.Μεταξυ τους αποσταση 2 με 2.5 μετρα

Θα ακούς δηλαδή σε λιγότερο από 9 τετραγωνικά. Γνώμη μου είναι ότι τα 6άρια θα σου φτάσουν μια χαρά.

Ακόμα και σε όλο το χώρο να θελήσεις να ακούσεις κάποια στιγμή, έχω την εντύπωση ότι τα 6άρια επαρκούν έτσι κι αλλιώς γιατί κατεβαίνουν στα 41Hz, εκτός αν λέει μπαρούφες η Dali.

Καλό βράδυ -bye-

Last edited:
τα 8αρια θελουν περισσοτερο ρευμα για να κουνηθουν απο τα 6αρια. Αν τους το δωσεις η διαφορα στο μπασσο θα ναι παραπανω απο εμφανης

Και τα 6αρια και τα 8αρια τα επαιζα με τελικο (rotel rb1080 2x200w στα 8Ω). Πιστευεις οτι δεν αρκουσε για να κανω την συγκριση?

Για να μην ανοιγω αλλο θέμα. Τα 8αρια μπορεί να τα σηκώσει ένας Pioneer 1017AV ή θα ήταν καλύτερο να πάρω τα 6. Ο χώρος είναι γυρω στα 20τ.μ. αλλά θα προτιμούσα το έχτρα μπάσο των 8. Εκτός βέβαια αν δεν θα παιζουν καλά με τον ενισχυτή αυτό.

Last edited:
Και τα 6αρια και τα 8αρια τα επαιζα με τελικο (rotel rb1080 2x200w στα 8Ω). Πιστευεις οτι δεν αρκουσε για να κανω την συγκριση?

και με το παραπανω φτανει, απλα με οτι ισχυει γενικα, ειναι δυσκολο να καταλαβω οτι με τοσο ρευμα τα 6αρια ειχαν καλυτερη ατακα απο τα 8αρια. Αφου ομως το λες και μιλας και για τα συγκεκριμμενα ενισχυτικα, σε πιστευω. Εγω αυτα τα ηχεια τα ειχα ακουσει με εναν A-S700 που υπολειπεται σαφως σε οδηγηση.

Πιστευω πως το να ακους μουσικη απο 2 6ιντσα που παιζουν ολες τις συχνοτητες εκτος απο τις υψηλες ειναι καλυτερο απο το να μοιρασεις 2 8ιντσα μονο για μπασο και ενα 5 ιντσο για μεσαιες που ειναι και το ποιο ακουστικο κομματι για μενα.Εαν κανω λαθος ζητω την γνωμη σας.