Θα διαφωνήσω.Πως δεν ακούσαμε τη διαφορά;
Ειδικά στο σημείο με τα πιατίνια χαλάρωσε αρκετά.
Πάντα υπάρχει διαφορά στον ήχο με τη σίτα και χωρίς
Η κάθε μέτρηση είναι απλά ένας μπούσουλας για το πως θα κινηθεί ο κάθε κατασκευαστής ,φυσικά το ακούνε και δεν συμβαδίζουν πάντοτε οι προδιαγραφές με αυτό που ακούμε ούτε καν οι μετρήσεις .
Για το Α-Β λόγο επέλεξε ο κατασκευαστής αυτήν την σίτα ,για κάποιον λόγο επέλεξε να μην έρθει σε επαφή με την μπάφλα (κρατάει απόσταση )και δεύτερον η σίτα να έχει τρύπες πριν τα βαμβακερά και μάλλινα πλεκτά .Ό,τι και να λέει ο νιουπόρτης, τα ίδια του τα διαγράμματα με και χωρίς τη σίτα δείχνουν άλλα.
Όσο κι αν δεν έβαλε στο πλάι εμπόδια για να αποφύγει το diffraction, τόσο το cloth κάνει ζημιά. Ήθελε λίγο πιο ηχοπερατό, αλλά μας έφαγαν οι μόδες με τα βαμβακερά και μάλλινα πλεκτά...![]()
Για το Α-Β λόγο επέλεξε ο κατασκευαστής αυτήν την σίτα ,για κάποιον λόγο επέλεξε να μην έρθει σε επαφή με την μπάφλα (κρατάει απόσταση )και δεύτερον η σίτα να έχει τρύπες πριν τα βαμβακερά και μάλλινα πλεκτά .
Τον λόγο ; Αυτός τον ξέρει .
Creek evolution 2Eυχαριστω φιλε για την προσκληση, δεν ειμαι Αθηνα ουτε καν Ελλαδα, αλλα το σημειωνω δεν ξερεις...
Για μενα αυτη την στιγμη τα Φοκαλ ειναι τα καλυτερα ηχεια Money for Value της παγκοσμιας αγορας.
Για πες με τι ενισχυτη τα οδηγεις ;
για κάποιον λόγο επέλεξε να μην έρθει σε επαφή με την μπάφλα (κρατάει απόσταση ).
Τον λόγο ; Αυτός τον ξέρει .
View attachment 188314Συνολικά όλες οι μετρήσεις από το συγκεκριμένο review .
ΈΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΔΟΚΙΜΗΣ
Τα Εργαστήρια Δοκιμών Newport μέτρησαν την απόκριση της ζώνης ήχου στο δωμάτιο του DALI Oberon 9 ως 35Hz έως 24kHz ±3dB που είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και είναι πολύ κοντά στις προδιαγραφές του DALI από 35Hz έως 26kHz ±3dB.
Το γράφημα 1 δείχνει το τμήμα της απόκρισης κάτω από τα 20kHz που μετράται με ροζ θόρυβο και μπορείτε να δείτε ότι η απόκριση συχνότητας του Oberon 9 είναι ιδιαίτερα ομαλή σε όλη τη μεσαία και υψηλή συχνότητα και δεν είναι ειδικά στρεβλωμένη με οποιονδήποτε τρόπο, οπότε η ισορροπία χαμηλών έως μεσαίων έως υψηλών συχνοτήτων είναι ιδανική. Αν και υπάρχουν μερικές κορυφές και γούρνες πάνω από 3kHz, όλες περιορίζονται σε ±2dB.
Η απόκριση υψηλής συχνότητας κυλά πολύ απαλά και πολύ ομαλά πάνω από 10kHz, το οποίο είναι ένα επιθυμητό χαρακτηριστικό και δείχνει ότι ο θόλος του tweeter δεν έχει καμία από τις υπερηχητικές αντηχήσεις που βρίσκονται συνήθως σε tweeters χρησιμοποιώντας θόλους από σκληρά υλικά.
Το γράφημα 2 δείχνει την αναισθητική απόκριση υψηλής συχνότητας του Oberon 9, χρησιμοποιώντας μεγεθυμένη κλιμάκωση και μετρούμενη χωρίς τη μάσκα (μαύρο ίχνος) και με τη μάσκα τοποθετημένη (κόκκινο ίχνος). Η υψηλότερη ανάλυση που ενεργοποιείται από τη χρήση ενός ημιδιασημενού σήματος αντί για ροζ θόρυβο αποκαλύπτει περισσότερες κορυφές και εμβυθίσεις στην απόκριση στον άξονα πάνω από 3kHz, αλλά οι παραλλαγές είναι τόσο μικρές (λιγότερο από ±2dB) που δεν θα ακούγονταν και η συνολική απόκριση εξακολουθεί να είναι εντός ±3dB έως 24kHz όπου μπορείτε να δείτε το tweeter να κυλά αρκετά απότομα.
Το ίδιο δεν ίσε για την απάντηση που μετρήθηκε από τα εργαστήρια δοκιμών του Newport κατά την τοποθέτηση της μάσκας. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτή τη φορά υπάρχουν σημαντικές κορυφές και εμβυθίσεις στην απόκριση, έτσι ώστε πάνω από την περιοχή μεταξύ 1kHz και 26kHz, η απόκριση που περιγράφεται είναι ±12dB. Ένας πολύ μικρός επανασχεδιασμός της μάσκας μπορεί να αξίζει τον κόπο, ίσως αφαιρώντας ένα μικρό κυκλικό τμήμα της μάσκας ακριβώς μπροστά από το tweeter, αλλά στην πραγματικότητα οι κύριες παραλλαγές είναι τόσο υψηλές σε συχνότητα και επηρεάζουν ένα τόσο στενό εύρος ζώνης που αμφιβάλλω ότι θα ακούγονταν.
Η αναισθητοποιητική απόκριση χαμηλής συχνότητας του Oberon 9 εμφανίζεται στο Γράφημα 3, απομονώνοντας τις συνεισφορές στον ήχο και από τους δύο οδηγούς μπάσων (τα δύο πράσινα ίχνη) και από τις δύο θύρες αντανακλαστικών μπάσων (τα κόκκινα και πορτοκαλί ίχνη). Όπως μπορείτε να δείτε, η απόκριση χαμηλής συχνότητας των οδηγών μπάσων διατηρεί πολύ καλά μέχρι τα 60 Hz, μετά την οποία υπάρχει η αναμενόμενη απόδοση, με την ελάχιστη απόδοση σε περίπου πολύ χαμηλή απόδοση 31 Hz (η πολύ μικρή διαφορά για κάθε οδηγό υποδηλώνει ότι οι όγκοι του πίσω περιβλήματος δεν είναι πανομοιότυποι).
Και οι δύο θύρες αντανακλαστικών μπάσων φαίνεται να έχουν ρυθμιστεί με τον ίδιο τρόπο και συγκεκριμένα να παρέχουν έξοδο σε πολύ ευρύτερο εύρος από το συνηθισμένο, με τις θύρες να παρέχουν σημαντική σταθερή έξοδο από κάτω από 20Hz μέχρι 70Hz. Μπορείτε να δείτε ότι τα σχήματα των περιβλημάτων πίσω από κάθε οδηγό είναι ελαφρώς διαφορετικά από τις διαφορές στα ίχνη πάνω από 150Hz.
Η αντίσταση και η γωνία φάσης του DALI Oberon 9 εμφανίζονται στο γράφημα 4, καθώς το κόκκινο και το μπλε ίχνη αντίστοιχα, με το μαύρο ίχνος κάτω από αυτό ενός αντιστάσεων βαθμονόμησης ακριβείας. Μπορείτε να δείτε ότι η παράθεση του Oberon 9 βυθίζεται κάτω από 4 Ohm στα 84Hz και πέφτει τόσο χαμηλά όσο 3.4 Ohm μεταξύ περίπου 100Hz και 150Hz πρίν αυξάνεται επάνω από 4(1 πάλι σε περίπου 225Hz.
Παρά αυτή τη βουτιά κάτω από 4 Ohm, το Oberon 9 εξακολουθεί να είναι ονομαστικά ένα σχέδιο 4 Ohm σύμφωνα με τον κανόνα που εφαρμόζει το ευρωπαϊκό πρότυπο μεγαφώνου IEC 60268-5, το οποίο ορίζει ότι η ελάχιστη εμπόδιο δεν πρέπει να πέσει κάτω από το 80% της ονομαστικής τιμής. Και παρά τη χαμηλή προσκόλλησή σε ένα αρκετά πολυσύχναστο τμήμα του φάσματος μουσικής, το ηχείο θα είναι αρκετά εύκολο να οδηγήσει, λόγω της καλοήθους γωνίας φάσης πάνω από αυτό το εύρος συχνοτήτων.
Η σέλα μεταξύ των δύο κορυφών συντονισμού χαμηλής συχνότητας είναι στα 31 Hz, η οποία είναι ο συντονισμός του ντουλαπιού και σημαίνει ότι η ακουστική παραγωγή κάτω από αυτή τη συχνότητα θα κυλήσει σημαντικά. Η αυξανόμενη παράκμηση πάνω από 14kHz το καθιστά ένα πολύ φιλικό προς τους ενισχυτές σχέδιο, και ένα που είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για τους ενισχυτές κατηγορίας-Δ, παλαιούς ή νέους.
Το γράφημα 5 είναι μια σύνθετη απόκριση, η οποία αρπάζει τα ίχνη από την προηγούμενη.
απαντήσεις και σχεδιάζει τους στο ίδιο γράφημα, συν Newport Test Labs έχει προσθέσει στην αναισθητική απάντηση του οδηγού midrange (ροζ ίχνος), η οποία δεν φαίνεται στα άλλα γραφήματα. Μπορείτε να δείτε το midrange
Το DALI Oberon 9s παρείχε εξαιρετική μετρημένη απόδοση σε όλες τις ακουστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν
Ο οδηγός λειτουργεί από περίπου 900Hz έως 2kHz και έχει πολύ ομαλή απόκριση. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε ότι έχει επίσης απήχηση στην παραγωγή του 3.6kHz, η οποία είναι αυτό που προκαλεί το «χτύπημα» στην αναισθησιική απόκριση υψηλής συχνότητας (σκούρο μπλε ίχνος). Ωστόσο, αυτό το χτύπημα δεν θα ακούγεται όταν ακούτε μουσική, όπως φαίνεται από τη ροζ απόκριση θορύβου (μαύρο ίχνος) που προσεγγίζει αυτό που θα άκουγε το ανθρώπινο αυτί.
Το γράφημα 6 είναι ένα άλλο σύνθετο, αυτή τη φορά ένα μόνο ίχνος όπου τα δεδομένα κάτω από 1kHz προήλθαν από την απόκριση του ροζ δωματίου θορύβου και τα δεδομένα πάνω από αυτή τη συχνότητα προήλθαν από την αναισθησιική απόκριση στον άξονα όταν δεν τοποθετήθηκε μάσκα. Αυτό δείχνει ουσιαστικά τη συνολική απόκριση συχνότητας της
Το DALI Oberon 9 μετρήθηκε από τα εργαστήρια δοκιμών του Νιούπορτ ως 35 Hz έως 24kHz ±3dB.
Τα Εργαστήρια Δοκιμών του Νιούπορτμέτρησαν επίσης την ευαισθησία του Oberon 9, αναφέροντας ότι ήταν 90,6dBSPL σε απόσταση ενός μέτρου, για είσοδο 2,83Veq. Αυτό είναι αξιοσημείωτο τόσο για το γεγονός ότι είναι υψηλότερο από την προδιαγραφή του DALI 9O.5dBSPL όσο και επειδή είναι πάνω από 3dB υψηλότερο από το μέσο όρο για τα σχέδια δαπέδου. Πράγματι, είναι ένα από τα υψηλότερα εργαστήρια δοκιμών του Νιούπορτ που έχει μετρήσει ποτέ, πράγμα που σημαίνει ότι το Oberon 9 θα κάνει μέγιστη χρήση της ισχύος του ενισχυτή.
Συνολικά, το DALI Oberon 9s παρείχε εξαιρετική μετρημένη απόδοση σε όλες τις ακουστικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε αυτές από τα Εργαστήρια Δοκιμών του Νιούπορτ. Στιβ Χόλντινγκ
https://nxreview.com/dali-oberon-9-review/

μόνο του ένα πιάνο δεν μπορεί να ζορίσει ούτε την καμπίνα, ούτε τα γούφερ.Τα διαγράμματα άλλα λένε και μάλιστα υπάρχουν μετρήσεις και από τον Γερμανό στο οποίο ενοχλήθηκαν κάποιοι .
Τα review παραμένουν review στα οποία καλούμαστε εμείς οι καταναλωτές να δούμε την πραγματικότητα .
Είπαμε είναι βραβευμένη σειρά και αυτό δεν αλλάζει .
Θα έλεγα μάλιστα μιας και μιλήσαμε για υψηλές εντάσεις ειναι να βάλεις μονο πιάνο που ειναι πλήρους φάσματος και σε αυτό το Oberon 9 αντεπεξήλθε με επιτυχία δίχως παρατράγουδα !
είχα πάρει και έβαλα BOLT THROWER το warmaster γιατί έχει βαθύ επιθετικό μπάσο και τύμπανα σαν πολυβόλο, με ένα τρακ από Γιάννη Σπανό κάναμε κάτι δοκιμές αλλά λάθος τρακ είχα επιλέξει,Αλήθεια,τι μουσική βάλατε στο Happening;
Κρίμα να μην είμαι και γω να φέρω κάνα τύμπανο από τον Dave Culross να δω τι επαναφορά έχουν τα μεγάφωνα.![]()
Νταξ δεν έπαιζαν ποτέ blast beats οι Bolt Thrower ,πιο πολύ δίκαση ήταν...Αλλά μπορώ να καταλάβω γιατί το πήρες.είχα πάρει και έβαλα BOLT THROWER το warmaster γιατί έχει βαθύ επιθετικό μπάσο και τύμπανα σαν πολυβόλο,
Το αζιμούθιο μετριέται με μηχάνημα και όχι με μπίλιες από το eBay .μόνο του ένα πιάνο δεν μπορεί να ζορίσει ούτε την καμπίνα, ούτε τα γούφερ.
και μια ντραμς μόνη της μπορεί να ακουστεί χωρίς πολλά παρατράγουδα, όπως και ένα σόλο μπάσο, ένα κοντραμπάσο, ένα σαξόφωνο κοκ..
όταν μπαίνουν πολλά μαζί είναι το πρόβλημα.
τις ενοχλητικές μεσουψηλές που ακούσαμε οι 2 από τους 3 ;;
στην παράξενη κόπια μου από τους naxatras II σου είπα ότι πόνεσε το ακουστικό μου νεύρο από τις υψηλές συχνότητες, ενώ εσένα σου άρεσε.
μια κόπια με τσεκαρισμένο πρόβλημα ηχογράφησης που μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο mparaxir που την έχει ακούσει σε μένα μαζί με την δική του που είναι μια χαρά.
σταμάτα να ακούς μουσική σύμφωνα με τα ριβιούς και τις μετρήσεις.. υποσυνείδητα σε επηρεάζουν!
πιάσε ασχολήσου με τον χώρο και θα ακούσεις πολύ καλύτερο ήχο.
πιάσε ασχολήσου με το πικάπ γιατί στο ντούκου πέρασες το πρόβλημα του αζιμούθιου που σου είπα ότι έχει.
από όσα έχουν περάσει από τα χέρια μου, 2 μόνο είχαν σωστά ρεγουλαρισμένες τις βίδες του κολάρου και από εκεί έχουμε σωστό ή λάθος αζιμούθιο.
θυμάμαι και ποιανών ήταν!
ούτε το δικό μου ήταν σωστό.
πριν προλάβεις να πεις κάτι για αυτό, θα σου πω ότι η σφαιρική σου ακίδα λίγο πολύ το συγχωρεί αλλά οι άλλες όχι.
γιατί νομίζεις έπαιξε η 160 όπως έπαιξε;;
ή έχεις την εντύπωση ότι η philips/sas που έφερα, παίζει όπως έπαιξε σε σένα;;
διαβάζεις καθόλου τι λέει ο audiolytic για αυτήν την κεφαλή;;
ή ο mparaxir που ξέχασε την bronze του εξαιτίας της;
μην μπερδευτείς.. philips/sas και jico sas σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι. έχω και από τις 2
Φυσικά και ξέρω ,όπως ακόμη για την καμπύλη που έχει δώσει στην σίτα ,όπως ακόμη και για τις τρύπες στην διάμετρο του κάθε μεγαφώνου .Πες μου ότι δεν ξέρεις για ποιο λόγο η σίτα έχει κενά στο πλάι και ότι δεν είδες τα γραφήματα που έχεις ανεβάσει καμιά δεκαριά φορές στο νήμα και δείχνουν τη διαφορά με και χωρίς σίτα να δω κάτι που θέλω...![]()
Οχι μονο εχω ξεχασει βλαδημιρε την bronze αλλα εχει αποθηκευτεί. Πιστεύω η jico sas ήταν απο τις καλύτερες αγορές που εχω κάνει και την εχω λατρέψει οπως και η at95exμόνο του ένα πιάνο δεν μπορεί να ζορίσει ούτε την καμπίνα, ούτε τα γούφερ.
και μια ντραμς μόνη της μπορεί να ακουστεί χωρίς πολλά παρατράγουδα, όπως και ένα σόλο μπάσο, ένα κοντραμπάσο, ένα σαξόφωνο κοκ..
όταν μπαίνουν πολλά μαζί είναι το πρόβλημα.
τις ενοχλητικές μεσουψηλές που ακούσαμε οι 2 από τους 3 ;;
στην παράξενη κόπια μου από τους naxatras II σου είπα ότι πόνεσε το ακουστικό μου νεύρο από τις υψηλές συχνότητες, ενώ εσένα σου άρεσε.
μια κόπια με τσεκαρισμένο πρόβλημα ηχογράφησης που μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο mparaxir που την έχει ακούσει σε μένα μαζί με την δική του που είναι μια χαρά.
σταμάτα να ακούς μουσική σύμφωνα με τα ριβιούς και τις μετρήσεις.. υποσυνείδητα σε επηρεάζουν!
πιάσε ασχολήσου με τον χώρο και θα ακούσεις πολύ καλύτερο ήχο.
πιάσε ασχολήσου με το πικάπ γιατί στο ντούκου πέρασες το πρόβλημα του αζιμούθιου που σου είπα ότι έχει.
από όσα έχουν περάσει από τα χέρια μου, 2 μόνο είχαν σωστά ρεγουλαρισμένες τις βίδες του κολάρου και από εκεί έχουμε σωστό ή λάθος αζιμούθιο.
θυμάμαι και ποιανών ήταν!
ούτε το δικό μου ήταν σωστό.
πριν προλάβεις να πεις κάτι για αυτό, θα σου πω ότι η σφαιρική σου ακίδα λίγο πολύ το συγχωρεί αλλά οι άλλες όχι.
γιατί νομίζεις έπαιξε η 160 όπως έπαιξε;;
ή έχεις την εντύπωση ότι η philips/sas που έφερα, παίζει όπως έπαιξε σε σένα;;
διαβάζεις καθόλου τι λέει ο audiolytic για αυτήν την κεφαλή;;
ή ο mparaxir που ξέχασε την bronze του εξαιτίας της;
μην μπερδευτείς.. philips/sas και jico sas σχεδόν το ίδιο πράγμα είναι. έχω και από τις 2
Φυσικά και ξέρω ,όπως ακόμη για την καμπύλη που έχει δώσει στην σίτα ,όπως ακόμη και για τις τρύπες στην διάμετρο του κάθε μεγαφώνου .
Για να τα λέμε όλα …Στο είχα πει και παλιότερα έχουν κέντρο ερευνών και δοκιμάζουν τα πάντα .
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.