Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

καταρχας σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια που μου δινεις ολες οι λεπτομερειες που μου δινεται με βοηθαει παρα πολλη
ειπα οτι μου αρεσε dali alla kai ta ΜΑ δεν με αφησαν καθολου αδιαφορο ισα ισα

απο τα λεγομενα σου μαλλον θα πρεπει να ειμαι πιο προσεκτικος παρα ενθουσιοδης
απο οτι καταλαβα και σου αρεσει πιο πολυ 777 ΜΑ ΒΧ6-ΜΧ6

απο τα λεγομενα σου μαλλον θα πρεπει να ειμαι πιο προσεκτικος παρα ενθουσιοδης
απο οτι καταλαβα και σου αρεσει πιο πολυ 777 ΜΑ ΒΧ6-ΜΧ6

Προσπαθώ να δώσω από την αρχή ένα καλό αποτέλεσμα στον αρχάριο. Να τα βγάλει από το κουτί τους και να μην έχει δεύτερες σκέψεις. Είναι και αυτή η άτιμη η πρώτη επαφή. Γιατί κατά τα άλλα, λόγω του παραμετρικού ισοσταθμιστή του 777, μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις με όποιο ηχείο κουμπώσεις επάνω του. Αυτό όμως το κάνει το 0,1% των χρηστών. Συνεπώς, εφ' όσον δεν θέλεις να ανέβεις κατηγορία σε ενισχυτή (αυτό κατάλαβα) ένας συνδυασμός χωρίς πονοκέφαλο είναι ο 777 και τα MA.
Επίσης χωρίς πονοκέφαλο είναι και ο συνδιασμός του HK 171 με οποιοδήποτε floorstander με καναδυό 6.5'αρια γούφερ. Απλά εδώ εάν αποζητάς τον ευχάριστο πονοκέφαλο στη συνέχεια (δηλαδή την παραμετροποίηση) δεν θα την έχεις.

pleo... πιστευω οτι δεν θα σε παιδεψω πολυ ακομα,μιας και οι ερωτησεις μου επικεντρωνοται τωρα πλεον στους AV .
με τον 777 μπορεις να παιζεις μαζι του πανω στον ηχο--με τον HK171 εχεις δυναμη αλλα μονο αυτο απο οτι καταλαβαινω.
και καθως το ψαχνω βλεποντας τον 840 το μυαλο μου πηγε οτι αν αποφασισω να παρω τον 840 γιατι οχι και τον HK370,μιας και στην τιμη ειναι ιδιοι.
ο HK370 εχει σιγουρα παραπανω δυναμη, ομως pleo ποσο υστερει στις ρυθμισεις απο τον 840?
στον 370 και στον 171 μπορω αργοτερα να βαλω δυκαναλο πανω τους?

Last edited:
Αφού ανέβηκες κατηγορία ενισχυτών, να σου πω ότι HK370 και Denon 4000 έχουν HDMI 1.4 (όπως και ο HK171 άλλωστε) ενώ ο 840 έχει HDMI 2.0 που σημαίνει ότι υποστηρίζει 4Κ 60Hz.
Οι ρυθμίσεις στις οποίες αναφέρομαι είναι κυρίως ο παραμετρικός ισοσταθμιστής του 840 (ίδιος με τον 777) και τα DSP του (ίδια με του 777 και εδώ).
Στον Denon το Audyssey σου δίνει έναν γραφικό ισοσταθμιστή, κάποια μικρή παραμετροποίηση στα λιγότερα DSP του, τα οποία προϋποθέτουν διαχείρισή τους μέσα από το μενού του Denon (ενώ στους yamaha αυτό γίνεται και μέσω της εφαρμογής με ομολογουμένως εντυπωσιακό τρόπο). Ωστόσο υποστηρίζεται η χρήση εμπρός ηχείων εμπρός ύψους και πλάτους, ενώ στον Yamaha ηχεία presence (ύψους δηλαδή στην ουσία)
Στον HK370, εδώ πας σε ακόμη δυνατότερο ενισχυτή, δεν του λείπει τίποτε το βασικό, αλλά και πάλι όλα παραμένουν σε βασικό επίπεδο ευκολιών και ρυθμίσεων. Εδώ υποστηρίζονται ηχεία εμπρός ύψους.

Τα Q 2050 που μάλλον άκουσες είναι άλλη φάση. Του στυλ να ακούγομαι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα.

Αυτό πού εξυπηρετεί ? Γεμίζει μεγαλύτερους χώρους με απώλεια ποιότητας ? Είναι άλλη φάση όσον αφορά την ταυτότητα του ήχου τους εάν κατάλαβα καλά ?

Αυτό πού εξυπηρετεί ? Γεμίζει μεγαλύτερους χώρους με απώλεια ποιότητας ? Είναι άλλη φάση όσον αφορά την ταυτότητα του ήχου τους εάν κατάλαβα καλά ?

Πως την εννοείς την απώλεια ποιότητας; Είναι ένα ηχείο που προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερα στα χρήματα που ζητάει. Περνά ο καιρός όμως και βγαίνουν και άλλα ηχεία. Όπως τα Wharfedale diamond 240 που δοκιμάζω τώρα. Άλλο πολύ ηχείο για τα χρήματά του.

δηλαδη ο 840 εχει μια βασικοτατη hdmi για το μελλον,αντε παλι απο την αρχη.
τελικα δεν περιμενα ποτε οτι η επιλογη AV θα ηταν ποιο δυσκολη απο τα ηχεια.
απο αλλου περιμενα να μου φυγουν λεφτα και στο τελος οι AV θα μου τα φανε τι να κανω δεν θελω να δωσω πολλα λεφτα τωρα αλλοιως επερνα τον 2040 (μονο που το γραφω με ποιανει συγκινηση) χαχαχα. να παρω τον 840? pleo εχεις ακουσει τον 840 φανταζομαι πιστευω , ακουω μουσικη δυνατα και κοματια hans zimmer , thommas
bergersen για να σου δωσω να καταλαβεις οποτε αν δεν μου φτανει θα βαλω εναν δικαναλο.ενω με τον 370 τα εχεις ολα στα βασικα τους και μενεις με ενα ενισχυτη
pleo ποια γνωμη σου πελαγοσα τωρα βοηθα με λιγο 840 η 370 ?????? παντως αυτο με το υψος δεν το καταλαβα συγνωμη κιολας

Last edited:
Έχω ακούσει τον περσινό 730 και τον φετεινό 1040 (και τον 1030 μου φαίνεται) και τον 370.

Τον 2040 θα πάρεις φυσικά... :silly:

Ότι, αν και οικονομικό έχει δύναμη, που σημαίνει ότι ίσως υστερεί σε ποιότητα. Αλλά αν κατάλαβα καλά είναι ηχείο value for money.
Το Q ACOUSTICS CONCEPT 40 εχεις δοκιμάσει, έχεις άποψη ?

αυτο σημαινει να αναβαλω για αργοτερα την αγορα και μιλαμε διπλασια τιμη ο av απο τα ηχεια την κατσαμε

Ότι, αν και οικονομικό έχει δύναμη, που σημαίνει ότι ίσως υστερεί σε ποιότητα. Αλλά αν κατάλαβα καλά είναι ηχείο value for money.
Το Q ACOUSTICS CONCEPT 40 εχεις δοκιμάσει, έχεις άποψη ?

Ναι καλά κατάλαβες ότι είναι VFM. Όχι το Concept δεν το έχω ακούσει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτο σημαινει να αναβαλω για αργοτερα την αγορα και μιλαμε διπλασια τιμη ο av απο τα ηχεια την κατσαμε

Ο 2040 είναι άλλο μηχάνημα, εντελώς αλλού, ακόμα και σε σχέση με τον 1040. Εγώ νομίζω ότι με τον 840 θα είσαι ΟΚ. Και επειδή ακούς και Hans Zimmer, θα σου φανούν χρήσιμα τα DSP που έχει ο Yamaha. Χωρίς να αγνοώ την πολύ καλή οδήγηση του 370.
Κοίταξε φίλε μου, δεν μπορείς να έχεις τα πάντα σε αυτά τα χρήματα.

pleo se ευχαριστω αυτα που μου ειπες θα με βοηθεισουν τωρα που θα ανεβω αθηνα ξανα γιαυτο το λογο

pleo βρηκα μια αγγελια στο σκρουτζ 3030 στα 1500 δεν ανοιχτηκε καθολου, ποιοες οι διαφορες με τον 2040 ο3030 εχει hdmi 2.0 kai γενικα ποες οι διαφορες μιας και ο 1ος ειναι περσινο μοντελο

Από τα 600 ευρώ πήγες στα 1500?

Ο 3040 υποστηρίζει Dolby Atmos, HDMI 2.0 και πρέπει να έχει και wifi και wifi direct. Το YPAO δεν έχει μέτρηση καθ' ύψος, κάτι άλλο δεν βλέπω σε σχέση με τον 3040. Υποθέτω τα DSP είναι τα ίδια.

Δεν είναι μπερδεμένη. Απλά από τον 2040 και πάνω (και τα περσινά 2030-3030) ξεφεύγουν τα μοντέλα σε κάμποσα πράγματα. Και η ισχύς ανεβαίνει αλλά και οι δυνατότητες. Και φυσικά υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές με καλά μοντέλα σε αυτή την κατηγορία.

μηπως ξερεις ποιο καταστημα εχει στημενο για ακροαση τον 840 λεω μπας και ξερεις για να τον ακουσω τωρα που θα ανεβω αθηνα?

Δεν γνωρίζω. Σε αυτές τις περιπτώσεις παίρνεις ένα τηλέφωνο στο εμπορικό τμήμα των αντιπροσωπειών και (εφ' όσον είναι οργανωμένο τμήμα) θα σου πουν που έχουν προς επίδειξη τα μηχανήματά τους, σε κατάστημα ή μη.

καλησπερα παιδια,αφου ανεβηκα για 2η φορα αθηνα για να εχω πιο καλη αποψη για τα ηχεια που προανεφερα ,τελικα ισως και να μην εκανα καλα μιας και μπηκαν και αλλοι παικτες στο παιχνιδι.
τα ηχεια που ακουσα ηταν
kef q700, acoustic energy aero αν καταλαβα καλα οπως επεισεις chario syntar 530,monitor audio rx6,bx6,mission m35,klipsch r-24f(πολλη εφε για το μεγεθος του δεν του το ειχα μπραβο) jbl es 80 η 90 δεν θυμαμαι και καποια αλλα τα οποια δεν υπαρχει λογος να αναφερω.
απο ολα αυτα που αναφερω τωρα μου εκανε μεγαλη εντυπωση και μου καρφωθηκε στο μυαλο το chario syntar 530 τι ηχειο ηταν αυτο,παντα για τα δικα μου αυτια ετσι παιδια.
για μενα 1ο chario
2o mission m35
3o audio monitor rx6 για τα δικα μου αυτια παντα.
τωρα θελω να κανω καποιες ερωτησεις, τα chario ειναι σε προσφορα 850,το σαλονι μου ειναι 35τμ η μαμα εταιρεια λεει οτι παιζει μεχρι 28τμ το 530 .
καποιος που να εχει εμπειρια στα chario θα το εκτιμουσα πολλη να μου πει αν παιζουν και σε παραπανω τμ.
μια αλλη ερωτηση ειναι υπαρχει πουθενα καποιος αντιπροσωπος τις mission στην ελλαδα , γιατι το mission που ακουσα καταλαβα οτι ηταν και το τελευταιο και το χρωμα ηταν λιγο εκτος.πολλη καθαρο ηχειο το mission m35 μου αρεσε και αυτο.
σας ευχαριστω και παιδια συγνωμη για την ταλαιπωρια.