Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

Λογικά.δεν θα έχεις πρόβλημα με τα chario.
Ακούς σε μεγάλες εντάσεις;
Βασική παράμετρος είναι εκτός των τετραγωνικών,η διευθέτηση του χώρου,μια φώτο θα βοηθήσει πάρα πολύ,για ασφαλή συμπεράσματα

Ο χωρος μου ειναι 5.95×6.00 και υψος3 μετρα θα καθομαι απο τα ηχεια στα 6 μετρα.
Σιγουρα καποια τραγουδια θα τα ακουω πολλη δυνατα αναλογος τα κεφια βεβαια,ετσι οπως τα ακουσα σε παρομοιο χωρο στην ηχοεκφραση απο το σταυρο μου φαινοταν οτι θα ηταν οκ,αλλα αυτο που διαβασα στο site της chario με κανει να προβληματιζομαι.
φωτο προσπαθω αλλα δεν βρισκω καπου κατι που να μου δειχνει για φωτο να ανεβασω θα το βρω ομως

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

5.95 επι 6 και υψος 3 μετρα

Θεωρητικά ο χώρος σου είναι η κόλαση των ηχείων. Όσα ηχεία δεν είναι καλά παιδιά εκεί τα στέλνουν να παίξουν. Όταν η μια διάσταση είναι ίδια ή διπλάσια της άλλης (κάτι που πάνω κάτω ισχύει και για τις τρεις διαστάσεις που δίνεις) θα έχεις μπόλικα στάσιμα και υπερτονισμούς. Αυτά σε θεωρητικό επίπεδο. Με τα έπιπλα μέσα το πράγμα αλλάζει αλλά νομίζω πως είναι λόγος ανησυχίας. Τεσπα. Δύσκολα να ξέρεις. Αυτή τη θέση ακρόασης έξι μέτρων πως την κατάφερες στο χώρο αυτό? Αν πάντως σε ενδιαφέρει κυρίως η πιο lounge ακρόαση τύπου ηχητικό χαλί δεν ξέρω μήπως σου κόλλαγε καλύτερα κανένας καλός ραδιοενισχυτής με όσο το δυνατόν σοβαρότερη ισοστάθμιση που να στρημάρει και πράγματα, να βάζεις στικάκια με μουσικούλα κλπ κλπ. Βέβαια τα chario θέλουν ρεύματα που δε νομίζω να τα πάρεις από avr οπότε κοιτάς μάλλον την επιλογή νούμερο 3. Μεγάλη κουβέντα ανοίγω. Εύχομαι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες να με βγάλουν λάθος.

Η chario ειναι πολυ μετριοπαθης στη δηλωση των τετραγωνικων στα ηχεια. Εχω τα delphinus με δηλωμενο οριο 20τμ. Τα εχω σε χωρο αντιστοιχων τετραγωνικων και απλα αναπνεουν. Με σοβαρη ενισχυση θα τα εβαζα και σε σαλονι 30 τετραγωνικων αλλα με θεση ακροασης περι τα 2μιση μετρα.
Τα 530 με καλα ρευματα πιστευω θα σε καλυψουν στο χωρο σου.
Απλα με τον avr σιγουρα δε θα τα ακουσεις οπως πρεπει.
Οπως λεει και ο φιλος Panoramix αν μεινεις με αυτο τον ενισχυτη πηγαινε για κατι πιο ευκολοδηγητο ειναι αρκετα τα τετραγωνικα.

Θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου!Εχω κ γω τα delphinus σε 30τμ κ αποσταση ακροασης 3.5μ . Τα οδηγω με εναν ταπεινο audiolab 8000se,(τον οποιο εχω σκοπο να αντικαταστησω).Ο χωρος γεμιζει μια χαρα κ απο μπασο!Ειναι πραγματι ενα ηχειο που δεν σου γεμιζει το ματι,αλλα τα αυτια σιγουρα...

Re: Απάντηση: Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

Τα 6 μέτρα δεν είναι αστεία υπόθεση.
Χρειάζεσαι βαρβάτα ενισχυτικά και ηχεία με 20άρια γούφερ,δαπέδου βεβαίως βεβαίως
6 μετρα ειναι απαγορευτικα για οποιοδηποτε λογικο ηχειο σαλονιου. Νομιζω η αποσταση πρεπει να παει συα 3 αν οχι 2μιση μετρα σε ισοσκελες με τα δεδομενα woofer που συζηταμε

Μαλιστα δυσκολα ηχεια και δυσκολος χωρος συνδιασμος που σκοτωνει.
για τα missiom m35 ποια η γνωμη σας τα ηχεια αυτα ειναι 92db τι λετε για αυτα;

6 μετρα ειναι απαγορευτικα για οποιοδηποτε λογικο ηχειο σαλονιου. Νομιζω η αποσταση πρεπει να παει συα 3 αν οχι 2μιση μετρα σε ισοσκελες με τα δεδομενα woofer που συζηταμε

Αυτο δυστιχος δεν μπορει να γινει,μην ξεχνας μετα απο 4 χρονια καταφερα τη γυναικα μου να δεχτει να μπουνε σαλονι

Μαλιστα δυσκολα ηχεια και δυσκολος χωρος συνδιασμος που σκοτωνει.
για τα missiom m35 ποια η γνωμη σας τα ηχεια αυτα ειναι 92db τι λετε για αυτα;

Αυτο δυστιχος δεν μπορει να γινει,μην ξεχνας μετα απο 4 χρονια καταφερα τη γυναικα μου να δεχτει να μπουνε σαλονι

Η δυσκολια των chario δεν ειναι στην ευαισθησια των 90db αλλα στην αντισταση των 4ohm.
Απ'οτι ειδα τα mission m35 παρα το γεγονος οτι ονομαστικη αντισταση εχουν 8ohm, ελαχιστη εχουν 3,6ohm παλι χαμηλη για τον avr ενισχυτη.
Με λιγα λογια ψαχνεις ηχειο που ιδανικα να μην πεφτει η αντισταση του κατω απο 5-6 ohm και με μια τυπικη ευαισθησια 90db και πανω.
Χαμηλη αντισταση απαιτει παραπανω ρευματα που δεν μπορει να δωσει ο ενισχυτης σου ιδιαιτερα σε τετοιο χωρο.
Θα παιξει αλλα στα χαμηλα θα ακους ενα πλαδαρο μη ελεγχομενο μπασο και οταν τσιμπας εντασεις ο ενισχυτης θα υπερθερμαινεται ευκολα.
Παντως με θεση ακροασης σε τοσα πολλα μετρα ο,τι ηχειο και να επιλεξεις δε θα ακουσεις τις πραγματικες του δυνατοτητες.
Υπαρχει δυνατοτητα να τα φερνεις λιγο πιο μπροστα για μια πιο καλη ακροαση και η μονιμη τους θεση να ειναι πιο πισω?

Υπαρχει αυτη η πιθανοτητα αλλα θα ειμαι αναγκαστηκα στη μια πλευρα του ηχειου αλλα ετσι χανω πολλα νομιζω

Περιπου στα 3 μετρα

μπορουμε να το παρουμε απο την αρχη;
ποιο ειναι αυτο το ηχειο που να μπορει οσο το δυνατον να μπορεσει να τα βγαλει περα με αυτον τον χωρο και αυτη τη θεση ακροασης τουλαχιστον να μην χανω σε homecinema να μην μου κανει τρυπες πουθενα ;
Klipsch r-26f------r-28f kai μετα αργοτερα τελικο.λεω μια προταση

To καλο με τα κλιψακια ειναι οτι δε θα χρειαστεις ενα καρο watt ενισχυτη,λυνει χερια αυτο γενικα
κατα τη γνωμη μου ειναι ταμαμ για HC
Οπως κ ναχει ομως τα 6 μετρα ειναι απαγορευτικα

Επεισεις medioum rooms ποσα τμ ειναι και large rooms ποσα τμ ειναι ;
Ευχαριστω πολλη παιδια για την βοηθεια.

To καλο με τα κλιψακια ειναι οτι δε θα χρειαστεις ενα καρο watt ενισχυτη,λυνει χερια αυτο γενικα
κατα τη γνωμη μου ειναι ταμαμ για HC
Οπως κ ναχει ομως τα 6 μετρα ειναι απαγορευτικα

Δηλαδη εμεις που βλεπουμε στα 6 μετρα στην απεξω χαχαχα πλακα κανω .γιατι με αυτα που ακουω οσο να νε θελει λιγο να το παρω χαλαρα

Ας πούμε η THX λέει 3000 κυβικά πόδια για τα μεγάλα και 2000 κυβικά πόδια για τα μεσαία. Για 12 ή παραπάνω πόδια απόσταση από την οθόνη και 10-12 αντίστοιχα. Με όλα THX όμως, και τα ηχεία υποτίθεται. Για να φτάνεις 85dB με 20dB headroom.
Δεν ξέρω τον χώρο σου αλλά 6 μέτρα απόστασης δεν γεμίζουν με την καμία.

pleo αν υποθεσουμε ομως οτι το καθιστικο το ( οφελιμο) που λεμε ειναι περιπου στα μισα τμ ομως η αποσταση παραμενη 6 μετρα τοτε?

Πολύ μακριά τα εμπρός και υποθέτω πολύ κοντά τα πίσω. Το ιδανικό είναι σε ένα κύκλο να το φανταστείς με τα εμπρός να είναι 30 μοίρες από το κέντρο και τα πίσω στις 110-120. Όλα πρέπει να ισαπέχουν από τη θέση ακρόασης. Κατόπιν αναλόγως χώρου αρχίζουν οι περιορισμοί και οι εκπτώσεις, άλλα λίγο πιο κοντά άλλα λίγο πιο μακριά.
Στα 6 μέτρα δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έχεις εμπρός ηχητικό πεδίο. Θα είναι λίγο σαν να παίζουν όλα μαζί. Ούτε και ένταση από τα εμπρός. Όσο και να διορθώσεις από τον AV κάποια πράγματα, οι ακραίες θέσεις πρέπει να αποφεύγονται.

Αυτο νομιζω οτι υπερβαινει τις αρχες της γεωμετριας :)
Τελικα πως το εχεις στημενο; απο τοιχο σε τοιχο η tv με τα ηχεια κολλητα στον ενα και ο καναπες στον αλλο; τα ηχεια μεταξυ τους τι αποσταση εχουν;

ακριβως πανοραμιξ οπως τα ειπες τα ηχεια πισω με μπρος 6 μετρα.
δηλαδη ρε παιδια τι ειναι αδικος κοπος?