Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

Αυτο νομιζω οτι υπερβαινει τις αρχες της γεωμετριας :)

Ε ναι, 30 μοίρες άνοιγμα με ακτίνα 6 μέτρα... μιλάμε το ιδανικό είναι ένας χώρος που θέλει κάτι τέτοιο...

huge-sub.jpg

Re: Απάντηση: Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

Πιστεύω πως μια κάτοψη με τον χώρο και τις θέσεις καθιστικού-ηχείων κλπ θα βοηθούσε.

τωρα καταλαβα,ειναι αδυνατον με 30 μοιρες στα 6 μετρα που θα πανε το ηχεια, στην κουζινα .
αν καταλαβα καλα τελος δεν γινεται

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πιστεύω πως μια κάτοψη με τον χώρο και τις θέσεις καθιστικού-ηχείων κλπ θα βοηθούσε.

αν μπορουσα να βρω τον τροπο πιστεψε με θα την ανεβαζα αλλα ετσι που ειμαι τωρα......

Μεταφέρεις τη θέση ακρόασης στα 3 μέτρα. Εκτός κι αν δεν γίνεται, αλλά όλα γίνονται.

καλησπερα παιδια,αφου ανεβηκα για 2η φορα αθηνα για να εχω πιο καλη αποψη για τα ηχεια που προανεφερα ,τελικα ισως και να μην εκανα καλα μιας και μπηκαν και αλλοι παικτες στο παιχνιδι.
τα ηχεια που ακουσα ηταν
kef q700, acoustic energy aero αν καταλαβα καλα οπως επεισεις chario syntar 530,monitor audio rx6,bx6,mission m35,klipsch r-24f(πολλη εφε για το μεγεθος του δεν του το ειχα μπραβο) jbl es 80 η 90 δεν θυμαμαι και καποια αλλα τα οποια δεν υπαρχει λογος να αναφερω.
απο ολα αυτα που αναφερω τωρα μου εκανε μεγαλη εντυπωση και μου καρφωθηκε στο μυαλο το chario syntar 530 τι ηχειο ηταν αυτο,παντα για τα δικα μου αυτια ετσι παιδια.
για μενα 1ο chario
2o mission m35
3o audio monitor rx6 για τα δικα μου αυτια παντα.
τωρα θελω να κανω καποιες ερωτησεις, τα chario ειναι σε προσφορα 850,το σαλονι μου ειναι 35τμ η μαμα εταιρεια λεει οτι παιζει μεχρι 28τμ το 530 .
καποιος που να εχει εμπειρια στα chario θα το εκτιμουσα πολλη να μου πει αν παιζουν και σε παραπανω τμ.
μια αλλη ερωτηση ειναι υπαρχει πουθενα καποιος αντιπροσωπος τις mission στην ελλαδα , γιατι το mission που ακουσα καταλαβα οτι ηταν και το τελευταιο και το χρωμα ηταν λιγο εκτος.πολλη καθαρο ηχειο το mission m35 μου αρεσε και αυτο.
σας ευχαριστω και παιδια συγνωμη για την ταλαιπωρια.
Τα mission τα έφερνε η apopsis sound στην Θεσσαλονίκη. Εδώ και κάτι μηνες διάβασα οτι η αντιπροσώπευση πέρασε στην audioevolution. Βέβαια δεν έχουν μπει στον κόπο να ενημερώσουν ουτε το site τους αλλά αυτό ισχυει όπως είχα διαβάσει στην σελιδα του ήχος.

Απάντηση: Re: Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

Τα mission τα έφερνε η apopsis sound στην Θεσσαλονίκη. Εδώ και κάτι μηνες διάβασα οτι η αντιπροσώπευση πέρασε στην audioevolution. Βέβαια δεν έχουν μπει στον κόπο να ενημερώσουν ουτε το site τους αλλά αυτό ισχυει όπως είχα διαβάσει στην σελιδα του ήχος.

σε ευχαριστω madbass

Re: Απάντηση: Dali Zensor7 vs Monitor Audio MX6 vs BX6

ακριβως πανοραμιξ οπως τα ειπες τα ηχεια πισω με μπρος 6 μετρα.
δηλαδη ρε παιδια τι ειναι αδικος κοπος?

Δεν θα το έλεγα άδικος κόπος αλλά αν το πάρουμε <by the book> το μόνο σοβαρό λάθος είναι η θέση ακρόασης κολλητά πίσω στον τοίχο. Αυτό δεν ενδείκνυται ούτε στην στερεοφωνία γιατί σε αυτή την απόσταση και κολλητά στον πίσω τοίχο καταστρέφεται όχι μόνο η εικόνα αλλά και ο έλεγχος στα μπάσα και χαμηλές συχνότητες.
Σε 5.1 η απόσταση από τα μπρος ηχεία δεν είναι τόσο πρόβλημα αφού μπροστά αυτό που στην στερεοφωνία ονομάζουμε εικόνα, σε 5.1 υπάρχει το κεντρικό ηχείο για τα διαδραματιζόμενα ανάμεσα στα δυο κύρια ηχεία. Σε 5.1 το να είσαι στον πίσω τοίχο και τα ηχεία από πάνω και να σε σημαδεύουν ανάμεσα στα αυτιά πάλι δεν ενδείκνυται γιατί θα ακούς πολύ κατευθυντική πληροφορία που δεν θα έπρεπε και θα είναι καταστροφική η όλη την αίσθηση του περιφερικού ήχου. Όμως σε γενικές γραμμές αυτό μπορεί να διορθωθεί με μια διαφορετική τοποθέτηση στην κατεύθυνση των ηχείων, αλλά και σε αυτή την περίπτωση θα νιώθεις ότι είσαι κάπως έξω από τα διαδραματιζόμενα και όχι στο κέντρο τις δράσης.

Θα έλεγα ότι γενικά αν εξαιρέσεις το τετράγωνο του χώρου, έχεις ένα συμμετρικό χώρο ακρόασης όσον αφορά την τοποθέτηση των ηχείων. Μόνη παραφωνία η θέση ακρόασης θέμα που όμως λύνεται αν αποφασίσεις ότι σε σοβαρή ακρόαση θα μετακομίζεις σε μια άλλη θέση κάπου στο κέντρο των ηχείων.
Δεν είναι αυστηρά απαραίτητο να είσαι ακριβώς στα 3 μετρά ανάμεσα στα μπρος και στα πίσω ηχεία, αλλά και τα 4 - 2 είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Αν μεταφερω 1 μετρο μπροστα τον καναπε που ειναι απεναντι απο την tv θεωριτικα θα διορθωθει λιγο .
θα ανεβασω φωτο αργοτερα .

βάσει το σχεδίου και υποθέτοντας ότι τα ηχεία θα τα βάλεις δεξιά και αριστερά της θέσης που φαίνεται η τηλεόραση, μου φαίνεται πως απο το πουφ που έχεις κοντά στο έπιπλο μια χαρά ακροάσεις θα κάνεις για δικάναλο. Από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο σε βολεύει να εξυπηρετήσεις τις δικάναλες ανησυχίες σου με ένα καλό σετάκι ακουστικών και κάποιο dac ενισχυτή ακουστικών. Σκέψου τι σε βολεύει περισσότερο στην καθημερινότητα σου :). Το να πάρεις σουπερ ντούπερ ηχεία και δικάναλο με home cinema passthrough δε θα πάει χαμένο ούτε στο δικάναλο ούτε στον πολυκάναλο. Απλά στο δικάναλο θα οδηγηθείς σίγουρα στο πουφ και δεν ξέρω τελικά τι σε βολεύει σε πραγματικές συνθήκες. Στον πολυκάναλο θα έχεις ένα + στην όλη ιστορία αλλά δε θα είναι και χαοτική η διαφορά λόγω των αποστάσεων που λέγαμε.

Παντος οπως τα βλεπω τα πραγματα ακομα και αν ανεβω στα χρηματα παλι αμφιβολο για το αποτελεσμα δεν θα ηθελα να πεταξω λεφτα και να εχω μονο βαβουρα.
παιδια οι γνωμες σας μεσα απο την εμπειρια σας με κανουν να το αναβαλω μαλλον και θα σκεφτω μια λυση σε ενα μικροτερο δωματιο περιπου 16 τμ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περιπου 16τμ δεν το εχω μετρησει

Βαβούρα δεν θα είναι, απλός η θέση ακρόασης είναι μακριά και κοντά ταυτόχρονος.
Δεν είναι θέμα δωματίου είναι θέμα σωστής θέσης ακρόασης.

Θα συμφωνήσω για τον πίσω τοίχο, είναι έως και καταστροφικός. Θα επιμείνω στη γωνία που πρέπει να σχηματίζουν τα εμπρός ηχεία.

Μην πτοείσαι, θα βρεθεί η λύση. Απλά κοιτάμε να κάνεις το μικρότερο ηχητικό συμβιβασμό.