Δανεια Δανεια Δανεια....

Νέο χαράτσι στις δόσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων αλλά και στις δόσεις για την αποπληρωμή πιστωτικών καρτών περιμένει από τον Σεπτέμβριο τους καταναλωτές.
O πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ κατά τη διάρκεια της επίσημης προγραμματισμένης συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη έδωσε χθες σήμα ότι ετοιμάζεται να αυξήσει τον Σεπτέμβριο το βασικό επιτόκιο του ευρώ σε 4,25% από 4% σήμερα. Αναλυτές μάλιστα δεν αποκλείουν άλλη μια αύξηση μέχρι το τέλος του έτους, που θα οδηγήσει το επιτόκιο του ευρώ στο 4,5% από μόλις 2% που ήταν έως τον Δεκέμβριο του 2005. Οι νέες αυξήσεις στα επιτόκια δεν βάζουν μόνο φωτιά στην τσέπη των νοικοκυριών, πολλά από τα οποία είναι υπερδανεισμένα, αλλά και δημιουργούν νέες ανησυχίες στα χρηματιστήρια, όπου η απειλή των επισφαλειών σε στεγαστικά δάνεια υψηλού κινδύνου πλήττει τις τράπεζες.

http://www.tanea.gr//Article.aspx?d=20070803&nid=5432050&sn=ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ&spid=631

Πάντως ο κόσμος είναι πρόβατα τελικά.
Το σχέδιο πέτυχε απόλυτα. Είπαν να μας χρεώσουν όλους μέχρι τα αυτιά και το πέτυχαν.
Το σύστημα δούλεψε άψογα. Και είναι γνωστό πως όταν κάποιος είναι χρεωμένος και έχει ανάγκη δεν σηκώνει εύκολα κεφάλι και κάνει την πάπια.
Μαγκιές κομμένες που λέει κι ένας που είναι αφεντικό σε μια μεγάλη εταιρία αλουμινίων. "όποιον δεν του αρέσει να πάρει τον μπούλο" λέει.
Και φυσικά κανείς δεν του φέρνει αντίρρηση.

Έτσι οι περισσότεροι έχουν πλέον αυτοκίνητο, σπίτι, υπολογιστή, home cinema, στερεοφωνικά, τηλεοράσεις, τοστιέρες, φριτέζες, μικροκυμάτων, ΜΡ3, μίξερ, blu ray κ.λ.π.
Απλώς τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να τα εξοφλήσουμε. Φτάνει αυτή η ζωή για εξόφληση.
Δεν φτάνει;

Δεν εχω ακουσει ακομα για κυματα κανονιων δανειοληπτων......

Κραταει ακομα το κομποδεμα......εως ποτε ομως?

Και τοτε να δουμε αν θα εχουμε κοινωνικες αναταραχες

Re: Απάντηση: Δανεια Δανεια Δανεια....

τα δάνεια είναι μια χαρά όταν έχεις πλάνο και προγραμματισμό.

Αλλά όχι και διακοποδάνειο!

Έλεος δηλαδή.

Ένα μέσο πραγματικό επιτόκιο για κεφάλαιο κινήσεως επιχειρήσεων είναι περίπου 9-9.5% ετησίως.
Ανα μήνα σημαίνει επιβάρυνση λίγο κάτω από τη μονάδα, που νομίζω ότι είναι πολύ καλό για κάποιον που θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση από το μηδέν.

Πάντως το κόστος του δανεισμού έχει πέσει αρκετά (και λόγω του ανταγωνισμού), αλλά το ξερό ελληνικό κεφάλι...

Aυτη ειναι η πιο σωστη κουβεντα......εκτος απο ενα μερος κυβερνητικης ευθυνης ολα τα υπολοιπα αφορουν την γνωστη κλαψα των ελληνων που αφου κανουν τις αγορες τους μετα βγαινουν στα καναλια και γκρινιαζουν

Τα δανεια μπορουν και εχουν βοηθησει πολυ κοσμο ..και να αποκτησουν πραγματα (αν ειναι απαραιτητα αυτο ας το αφησουμε στην κριση του καθενος)
και να αντιμετωπισουν μια δυσκολη οικονομικη στιγμη...

Και επειδη βλεπω οτι ολοι εδω μεσα ειναι εναντιον του υπερκαταναλωτισμου και επειδη ολοι ειμαστε πρωτοι στην κριτικη θα ρωτησω κατι : ειναι απαραιτητα ολα αυτα τα πανακριβα ενισχυτικα που πιθανοτατα εχουν ορισμενοι απο εδω η μπορουν να ζησουν και με κατι απλοτερο και φτηνοτερο ? Και ολοι πια τα ξεπληρωνουν μετρητοις ? Και ας πουμε οτι εχουν αυτην την οικονομικη δυνατοτητα ..εχουν σκεφτει την ευθυνη που εχουν σε αυτη την εξαπλωση του υπερκαταναλωτισμου μεσω των γραφομενων τους ?
Γιατι ειμαι σιγουρος οτι αν ποσταρω ζητωντας να μου προτεινεται ενα φτηνο ζευγαρι ηχειων πχ 200 Ε τελικα με τις προτασεις θα με φτασετε στα 1000 +

Ναι λοιπον στο διακοποδανειο και σε καθε δανειο και σε καθε αγορα και ο καθενας ας βρει το μυαλο να ιεραρχησει τις αναγκες του και να αντιληφθει εγκαιρα το μετρο της τσεπης του..

Εχει και ένα καλό η υπόθεση... φτιάχνει καλύτερους ,σοβαρότερους και πιο υπεύθυνους υπαλλήλους - επαγγελματίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Δανεια Δανεια Δανεια....

και ο καθενας ας βρει το μυαλο να ιεραρχησει τις αναγκες του και να αντιληφθει εγκαιρα το μετρο της τσεπης του..

Πολυ σωστή κουβέντα.

Μην ξεχνάτε ότι οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις και σαν επιχειρήσεις κοιτάζουν το κέρδος. Οποιος νομίζει ότι του χαρίζουν λεφτά με τα δάνεια, ε τότε καλά να πάθει και να του πάρουν και το σπίτι και τ'αμάξι. Οταν δεν έχει "που την κεφαλήν κλείνει" και μου θέλει φρουφρού κι αρώματα (διότι είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥ μεγάλο αυτό το ποσοστό κόσμου) μετά κλαίνε και βγαίνουν στα κανάλια ότι είναι κακές οι τράπεζες.

Γενικώς προσέξτε που βάζετε την υπογραφή σας. Και πριν κάνετε κίνηση, ρωτήστε για την πορεία των επιτοκίων, μπείτε στο internet η πληροφορία είναι γύρω μας και ευκολοπροσβάσιμη.-bye-

Γιαυτό πρέπει να ακολουθούμε τον χρυσό κανόνα:

καλύτερα το σκ@τό μας παξιμάδι παρά στην τράπεζα για δάνειο(που τις περισσότερες φορές είναι για ψύλλου πήδημα)

Ρε παιδιά, μεγαλύτερος δανειστής απ το μπουρδέ@ο που λέγεται Ελληνικό κράτος υπάρχει?
Επίσης,, φίλε meletov, δεν νομίζω να κλάφτηκε κανείς που πήρε ενισχυτές ή ηχεία.
Συνήθως, κάτι μισθωτοί εργαζόμενοι με 600 το μήνα κλαίγονται (αν δεν το ξέρεις, υπάρχουν και τέτοιοι και μάλιστα είναι οι περισσότεροι).

Re: Απάντηση: Δανεια Δανεια Δανεια....

Ρε παιδιά, μεγαλύτερος δανειστής απ το μπουρδέ@ο που λέγεται Ελληνικό κράτος υπάρχει?
Επίσης,, φίλε meletov, δεν νομίζω να κλάφτηκε κανείς που πήρε ενισχυτές ή ηχεία.
Συνήθως, κάτι μισθωτοί εργαζόμενοι με 600 το μήνα κλαίγονται (αν δεν το ξέρεις, υπάρχουν και τέτοιοι και μάλιστα είναι οι περισσότεροι).

Οταν ανεφερα τα ενισχυτικα εννοουσα οτι ολοι ειμαστε απο την φυση μας υπερκαταναλωτικοι (και αν καποιοι δεν ειναι υπαρχει μια ολοκληρη στρατια διαφημιστων που θα φροντισουν να τους κανουν) απλως ο καθενας τα σπρωχνει εκει που του κανει κεφι....ειτε αυτο λεγεται ηχεια ειτε λεγεται Μυκονος ειτε δεν ξερω τι αλλο..

Οσο για τους μισθωτους των 600 ε εχεις δικιο ειναι η πλειοψηφια των δανειζομενων...

Εμενα μου στέλνουνε απο την τραπεζα καθε μηνα (και οταν λεω καθε μηνα το εννοώ) επιταγή των 6000 ευρω την οποια με μια υπογραφη παω και την εξαργυρώνω με την μια. Ουτε προεγκριση ουτε τιποτα. Ετσι απλα.

Βρε ουστ απο δω:furious3:
Ακριβώς το ίδιο γίνεται και σε μένα, προφανώς είμαστε στην ίδια επαγγελματική κατηγορία..
Αν αυτού και την πιστωτική την πληρώνω εφ άπαξ και χωρίς δόσεις και επιτόκια, γενικά είμαι κακός πελάτης για τις τράπεζες!

Για εμένα το μόνο πραγματικό -και δυστυχώς έντονο- πρόβλημα που υπάρχει με τα δάνεια, είναι ότι όλο και πιο πολύς κόσμος αναγκάζεται να προσφύγει σε αυτά, για να καλύψει τις απόλυτα πρώτες ανάγκες του, όπως σίτιση, στέγαση, φως-νερό-τηλέφωνο. Δεν μιλάω για υπερβολές. Αλλά αν τα βάλεις κάτω ένας μισθός 700Ε που παίρνει ένας νέος σήμερα (ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου) δεν φτάνουν ούτε για ζήτω αν μένει κανείς μόνος του...

Απάντηση: Re: Δανεια Δανεια Δανεια....

Για εμένα το μόνο πραγματικό -και δυστυχώς έντονο- πρόβλημα που υπάρχει με τα δάνεια, είναι ότι όλο και πιο πολύς κόσμος αναγκάζεται να προσφύγει σε αυτά, για να καλύψει τις απόλυτα πρώτες ανάγκες του, όπως σίτιση, στέγαση, φως-νερό-τηλέφωνο. Δεν μιλάω για υπερβολές. Αλλά αν τα βάλεις κάτω ένας μισθός 700Ε που παίρνει ένας νέος σήμερα (ανεξαρτήτως μορφωτικού επιπέδου) δεν φτάνουν ούτε για ζήτω αν μένει κανείς μόνος του...

+10000

μακάρι να είχες άδικο!