- 21 February 2011
- 276
Έχοντας ώς δεδομένο τον περίεργο χώρο που φαίνεται στις φωτό παρακάτω, τί θα προτείνατε όσον αφορά το είδος των ηχείων (δαπέδου ή βάσης) καθώς και την τοποθέτησή τους ?
Λάβετε υπ'όψιν πως η διάταξη αυτή δεν είναι μόνιμη, ωστόσο θα με εξυπηρετούσε κάτι το οποίο να μπορεί να με καλύψει προς το παρόν, αλλά να μπορεί να προσαρμοσθεί και στα μόνιμα δεδομένα του μελλοντικού χώρου, τα οποία ωστόσο δε μπορώ να προσδιορίσω ακόμη...
Απ'όσα έχω προλάβει να διαβάσω, είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα μου προτείνετε ηχεία με την εκτόνωση στο εμπρόσθιο τμήμα για να αποφύγω το μπουμάρισμα (όσο αυτό είναι δυνατό), αλλά εξακολουθώ να μην είμαι βέβαιος σχετικά με το είδος των ηχείων που πρέπει να διαλέξω...
Πρακτικά ο χώρος ακρόασης υπολογίζεται χονδρικά στα ~ 16,00 μ² και οι αποστάσεις που φαίνονται στις φωτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
...λοιπόν....τί προτείνετε ?
υ.γ. στα γκρίζα γραμμοσκιασμένα πλαίσια δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο ηχείο, ενώ ο χώρος είναι πλήρης όσον αφορά έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες, πίνακες κλπ

Λάβετε υπ'όψιν πως η διάταξη αυτή δεν είναι μόνιμη, ωστόσο θα με εξυπηρετούσε κάτι το οποίο να μπορεί να με καλύψει προς το παρόν, αλλά να μπορεί να προσαρμοσθεί και στα μόνιμα δεδομένα του μελλοντικού χώρου, τα οποία ωστόσο δε μπορώ να προσδιορίσω ακόμη...
Απ'όσα έχω προλάβει να διαβάσω, είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα μου προτείνετε ηχεία με την εκτόνωση στο εμπρόσθιο τμήμα για να αποφύγω το μπουμάρισμα (όσο αυτό είναι δυνατό), αλλά εξακολουθώ να μην είμαι βέβαιος σχετικά με το είδος των ηχείων που πρέπει να διαλέξω...
Πρακτικά ο χώρος ακρόασης υπολογίζεται χονδρικά στα ~ 16,00 μ² και οι αποστάσεις που φαίνονται στις φωτό ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
- Περίπτωση (1) (κόκκινο) : Ηχεία δαπέδου τα οποία σίγουρα θα "γεμίσουν" πιο εύκολα τον ενιαίο χώρο, αλλά έχουν ως μειονέκτημα την ασύμμετρη τοποθέτηση σε σχέση με τη θέση ακρόασης και την σχετικά μεγάλη απόστασή τους (~ 4,25 μ.)
(ενδεχομένως να υπάρχει η δυνατότητα να μετατοπισθεί κάπως δεξιότερα το ηχείο 1δ, ώστε να πλησιάζει περισσότερο τη συμμετρική τοποθέτηση)
- Περίπτωση (2) (γαλάζιο) : Ηχεία βάσης τα οποία θα βρίσκονται στο επίπεδο του αυτιού (0,95-1,00 μ.),
αλλά θα έχουν το μειονέκτημα της μικρής -μεταξύ τους- απόστασης (~ 1,35 μ.)
- Περίπτωση (3) (κίτρινο) : Ηχεία βάσης τα οποία θα βρίσκονται στην σωστή -μεταξύ τους-απόσταση (2,10-2,20 μ.),
αλλά έχουν το μειονέκτημα του χαμηλότερου ύψος (~ 0,65 μ.) σε σχέση με το επίπεδο του αυτιού.
...λοιπόν....τί προτείνετε ?
υ.γ. στα γκρίζα γραμμοσκιασμένα πλαίσια δεν μπορεί να τοποθετηθεί κάποιο ηχείο, ενώ ο χώρος είναι πλήρης όσον αφορά έπιπλα, χαλιά, κουρτίνες, πίνακες κλπ