Daphile Music Server

Δε θυμάμαι. Χοντρικά 15-20 ημέρες. Αν πάντως του έχεις στείλει να κάνει απόστολή με EΛΤΑ και το παρέλειψε, στη θέση σου δε θα δεχόμουν το δέμα και θα ζητούσα και τα λεφτά μου πίσω από το paypal.

Στο site του γράφει air mail, economy (η πιο αργή αποστολή) και μου απάντησε ότι επειδή είναι πάνω από 2 κιλά, επιβάλλεται αποστολή με dhl express courier (η πιο γρήγορη επιλογή). Chinese logic... :)

Το τελευταίο κουτί που πήρα από τον κινέζο ήρθε κανονικά και χωρίς δασμούς, ήταν λίγο πιο βαρύ Σταύρο.

Ναι, και μαλιστα δεν το περιμενα. Εκανα την παραγελια, δεν εγραφε καπου για DHL, την περιμενα τον κλασσικό μηνα μετα και μου σκαει σπιτι στις 5 μερες. Χωρις τελωνείο κτλ.

Ο κανονας ειναι: Οταν κατι ειναι ελαφρυ και μπαίνει σε απλο γραμμα οι κινεζοι στέλνουν γραμμα. Οταν ξεπερνα καποια κιλα (2 πχ) τους συμφερει να στείλουν DHL.

Λοιπόν έχω ακόμη δύο θέματα για να το ακούσω.

1) δεν μπορεί να μου ολοκληρώσει το ψάξιμο της βάσης από το NAS. Τον βλέπει κανονικά όλο κολλά στη δεύτερη διαδικασία (βλέπε συνημμένο)
2) είπα για να ακούσω λίγο....βλέπει την usb 2.0 κάρτα της CMedia, δείχνει ο player ότι αναπαράγει αλλά μούγκα στη στρούγκα! (βλέπε ρυθμίσεις Audio Device).

Όποιος έχει κάτι να σπρώξει την κατάσταση, ευπρόσδεκτα!

Attachments

• daphile2.jpg
    daphile2.jpg
    130.3 KB · Views: 96
  • daphile.jpg
    daphile.jpg
    68.8 KB · Views: 96
Ναι Σταύρο το Mixer Control ήταν, αναπαράγει κανονικά...

Την ολοκλήρωση της βάσης δεν την επιτυγχάνει με τίποτα! Την έχω επανάβει καμία 10ρια φορές, ολοκληρώνει το πρώτο μέρος σε 4,5 λεπτά και στο δεύτερο μέρος μένει κολλημένο σε διαφορετικά σημεία....μιλάμε έχει μείνει ανοιχτό και 7 ώρες, τίποτα!

Θα κοιτάξω να βρω και το Squeezebox Controller, μήπως και παίξει και από ταμπλέτα σωστά, όχι τίποτα άλλο αλλά του το χτυπά η Synology που στέκεται με προιόν της στο δίπλα ράφι και του λέει "κοίτα με τι παίζω απομακρυσμένα εγώ!"

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Squeezebox Controller, γιοκ απαιτεί και άλλα πράγματα...

Μόλις βρήκα το Squeezer 1.1.1, δεν είναι σαν το Orange αλλά για κάποιον σαν του λόγου μου που θέλει απλά να το δοκιμάσει δωρεάν μέσω ταμπλέτας, γρήγορα και αποτελεσματικά....είναι μονόδρομος.

Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο σπίτι Σταύρο η κατάλληλη ησυχία για να κάτσω να κάνω δοκιμές vs Synology.
Έχουν καταλάβει το σαλόνι οι Ούννοι!
Απλά, απομακρυσμένα τους ρίχνω καμία ριπή για να δω ότι το κανόνι λειτουργεί κανονικά, βλέπω ότι από ταμπλέτα το Squeezer λειτουργεί απρόσκοπτα και γρήγορα και ψάχνω από τον υπολογιστή του γραφείου μπας και υπάρχει κάποια άλλη παραμετροποίηση στο Rescan της βάσης...

Κάποια από τις επόμενες μέρες θα γράψω τις συνολικές εντυπώσεις μου.

To έβαλα και εγώ (απο την Κυριακή το παλεύω με τον papavas και τον Μανόλο... τους ευχαριστώ και τους δύο!)

Μπήκε σε ένα νανακι foxconn με Atom D2500 και 4GB RAM (win7) και προς το παρόν ο χειρισμός γίνεται απο ένα παλιό πέντιουμ.
Το δίσκο που σύνδεσα τον διάβασε σχετικά γρήγορα, δεν κράτησα χρόνο όμως γιατί περίμενα να αργήσει.
Επίσης είδε τη cmedia 6631 του mambo σε όλες τις προηγούμενες αποτυχημένες πρασπάθειες (αυτό μοιάζει το εύκολο βήμα στη δική μου περίπτωση).
Καλό περιβάλλον και προς το παρόν μοιάζει αρκετά φιλικός ο χειρισμός.

Δυστυχώς για κάποιο λόγο δεν κάνει hot spot (ίσως να μην γίνεται απο το foxconn) οπότε δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω android κουνητό (ταμπλετ δεν έχω). Αυτό θα είναι fail για μενα. Θα ξαναπροσπαθήσω.

Τις επόμενες μέρες θα δοκιμάσω και σε mac mini και amanero και βλέπουμε.

Ακουστικές εντυπώσεις δεν δύναμαι αυτήν την ώρα. Στα ακουστικά ακούγεται σχετικά καλά και αρκετά ήσυχο.

Περισσότερες εντυπώσεις (και γκρίνιες) προσεχώς...

Νίκο WiFi HotSpot δεν κάνει με όλες τις συσκευές, κάπου πρέπει να έχει μία λίστα συμβατότητας.
Το γράφει και στο http://www.daphile.com/#features
"WiFi hotspot support (if compatible hardware exists)"

Λείπει κάποιο υποστηρικτικό φόρουμ για τη σχεδίαση. Έχουν φτιάξει το domain "daphile.com", μου μοιάζει περισσότερο ως προώθηση προιόντος, παρά ως μια εφαρμογή ανοιχτού κώδικα.

Δεν έχει ξεκάθαρες open source καταβολές.

Περισσότερο το βλέπω σαν ένα λειτουργικό που θα έχει μεγάλη απήχηση και κατόπιν θα ενσωματωθεί σε φτηνές εμπορικές πλατφόρμες, α λα NUC, με το αζημίωτο για τον δημιουργό βέβαια...

Ο τελευταίος είναι πολύ έξυπνος και έμπειρος / καταρτισμένος κατ' εμέ.

Το θέμα είναι ότι δεν αφήνει τους δημιουργούς άλλων παρόμοιων open-source λειτουργικών να "δουν" τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ("κλειστής"?) υλοποίησης.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

....Περιμένω ακουστικές εντυπώσεις.

Ναι το είδα.
μου είπε ο papavas ότι του άνοιξε η επιλογή σε ένα φορητό του, μάλλον παλιότερης γενιάς.
Και μένα το foxconn τύπου mobility είναι με ενσωματωμένο wifi, περίμενα να δουλέψει. Δεν τα κατάφερε όμως ούτε ο vas την Κυριακή
Ίσως να θέλει update κάποιος driver (αν είναι αυτό το πρόβλημα βέβαια). Αν είναι θέμα άλλης συμβατότητας είναι fail (αλίμονο... σιγά μην ματσάρουμε και pc σε software!)

Θα το δοκιμάσω και στο mac, μόλις βρω ευκαιρία.

Στέκομαι πολύ στην ευχρηστία και τις ευκολίες, γιατί (όπως και να παίζει) τέτοιου είδους υποχώρηση δεν πρόκειται να κάνω.

Last edited:
Όταν μιλάμε για linux και wireless cards, θα χρειαστεί να ματσάρετε pc σε software και γι αυτό δεν φταίει το Linux ή το Daphile αλλά συγκεκριμένες εταιρίες που δεν ενδιαφέρονται για την υποστήριξη των προιόντων τους στο Linux.

Δεν αμφιβάλω παιδιά, αλλα για τον μέσο χρήστη η ουσία παραμένει.
Δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του και είναι μάλλον απίθανο να πουλήσει το hardware του για να βάλει ένα τσάμπα software.